Ho confesso....
M’ho estic passant pipa amb la panificadora. Això d’embrutar-me les mans no m’agrada però les masses, sí !!!
Un problema ja solucionat. L’aparatet aquest ho amassa i jo miro passar els núvols.
Vaig voler provar una recepta que tenia las recetas de Sara perquè feia servir farina normal i vaig pensar.. a veure que tal... i el resultat va ser bo i sobretot, gratificant. Tenen un gust entre el briox i el pa i són tovets, ideals tant per menjar amb mantega i melmelada com combinant-ho amb salat.
Ara be, a ella n’hi van sortir 35 i a mi 21...misteris de l’univers... que ja no intento esbrinar, que la cuina és molt seva, ja ho sabem tots. Perquè veieu la mida ( uns 40 grams de massa en cru ) els he posat dins la bossa d'una baguette i aixì us doneu una idea.
Aqui els teniu,
Ingredients:
- 250 ml. de llet tèbia
- 2 cullerades grosses i plenes de mel
- 70 grams de mantega, una mica tova
- 1 ou
- 20 grams aproximadament de llevat de forner o premsat, desfet en un dit d’aigua tèbia o 2 culleradetes de café de llevat sec deshidratat.
- 500 grams de farina normal
- 1 polsim de sal
Preparació:
1- Al micro, poseu uns segons la mantega i la mel, perquè s’estovi una mica.
2- Es posa al recipient de la panificadora, en aquest ordre, la llet tèbia, la mantega i lamel, l’ou sencer, la sal, la farina i el llevat desfet.
3- S’amassa i es deix llevar la massa. A la meva màquina, programa 11 ( 5 minuts d’amassat, 5 de repós, 20 d’amassat i 1 hora de repòs per llevar).
( Jo em vaig oblidar de la massa i em sembla que encara la vaig deixar reposar mitja hora més)
4- Del mateix recipient, aneu agafant trossos, d’uns 40 grams i els poseu damunt de les safates del forn, cobertes amb paper de forn, i els li doneu una mica de forma allargada.
5- Els poseu separats, perquè creixeran de nou, els pinteu amb ou batut i llet ( jo em vaig estalviar l’ou i només els vaig pintar amb llet) , els feu uns talls a la part de dalt amb un cutter o similar i els deixeu reposar uns 30 minuts més.
6- Els coeu al forn, dalt i baix, preescalfat, a 180-200 graus, uns deu minuts, fent tandes, primer una safata i després l’altra.
7- i apa, a menjar-los...
---------------------
BOLLITOS DE LECHE O MEDIAS NOCHES
Ingredientes:
- 250 ml. de leche tibia - 2 cucharadas grandes y llenas de miel
- 70 gramos de mantequilla, un poco blanda
- 1 huevo
- 20 gramos, aproximadamente, de levadura de panadero o prensada, deshecha en un dedo de agua tibia o dos cucharaditas de café de levadura seca deshidratada
- 500 gramos de harina normal
- 1 pizca de sal
Preparación:
1 - En el micro, poner unos segundos la mantequilla y la miel, porque se ablanda un poco.
2 - Se pone en el recipiente de la panificadora, en este orden, la leche tibia, la mantequilla y la miel, el huevo entero, la sal, la harina y la levadura desleida.
3 - Se amasa y se deja leudar la masa. En mi máquina, programa 11 (5 minutos de amasado, 5 de reposo, 20 de amasado y 1 hora de reposo para la subida). (Yo me olvidé de la masa y me parece que todavía la dejé reposar media hora más)
4 - Del mismo recipiente, ir cogiendo trozos, de unos 40 gramos y los poneis encima de las bandejas del horno, cubiertas con papel de horno, y les dais un poco de forma alargada.
5 - Los poneis separados, porque crecerán de nuevo, los pintais con huevo batido y leche (yo me ahorré el huevo y sólo los pinté con leche), les haceis unos cortes en la parte superior con un cutter o similar y los deja reposar unos 30 minutos más.
6 - Los horneais, arriba y abajo y ya precalentado, a unos 180-200 grados, unos diez minutos, haciendo tandas, primero una bandeja y luego la otra.
7 - y … a comerselos ... un buen provecho !!
-------------
I ja podeu comprovar l’esmorzar de senyors que ens podrem donar un dia qualsevol... a la salut de la maquineta del pa... i ens farà realment, un bon profit ....
M’ho estic passant pipa amb la panificadora. Això d’embrutar-me les mans no m’agrada però les masses, sí !!!
Un problema ja solucionat. L’aparatet aquest ho amassa i jo miro passar els núvols.
Vaig voler provar una recepta que tenia las recetas de Sara perquè feia servir farina normal i vaig pensar.. a veure que tal... i el resultat va ser bo i sobretot, gratificant. Tenen un gust entre el briox i el pa i són tovets, ideals tant per menjar amb mantega i melmelada com combinant-ho amb salat.
Ara be, a ella n’hi van sortir 35 i a mi 21...misteris de l’univers... que ja no intento esbrinar, que la cuina és molt seva, ja ho sabem tots. Perquè veieu la mida ( uns 40 grams de massa en cru ) els he posat dins la bossa d'una baguette i aixì us doneu una idea.
Aqui els teniu,
Ingredients:
- 250 ml. de llet tèbia
- 2 cullerades grosses i plenes de mel
- 70 grams de mantega, una mica tova
- 1 ou
- 20 grams aproximadament de llevat de forner o premsat, desfet en un dit d’aigua tèbia o 2 culleradetes de café de llevat sec deshidratat.
- 500 grams de farina normal
- 1 polsim de sal
Preparació:
1- Al micro, poseu uns segons la mantega i la mel, perquè s’estovi una mica.
2- Es posa al recipient de la panificadora, en aquest ordre, la llet tèbia, la mantega i lamel, l’ou sencer, la sal, la farina i el llevat desfet.
3- S’amassa i es deix llevar la massa. A la meva màquina, programa 11 ( 5 minuts d’amassat, 5 de repós, 20 d’amassat i 1 hora de repòs per llevar).
( Jo em vaig oblidar de la massa i em sembla que encara la vaig deixar reposar mitja hora més)
4- Del mateix recipient, aneu agafant trossos, d’uns 40 grams i els poseu damunt de les safates del forn, cobertes amb paper de forn, i els li doneu una mica de forma allargada.
5- Els poseu separats, perquè creixeran de nou, els pinteu amb ou batut i llet ( jo em vaig estalviar l’ou i només els vaig pintar amb llet) , els feu uns talls a la part de dalt amb un cutter o similar i els deixeu reposar uns 30 minuts més.
6- Els coeu al forn, dalt i baix, preescalfat, a 180-200 graus, uns deu minuts, fent tandes, primer una safata i després l’altra.
7- i apa, a menjar-los...
---------------------
BOLLITOS DE LECHE O MEDIAS NOCHES
Ingredientes:
- 250 ml. de leche tibia - 2 cucharadas grandes y llenas de miel
- 70 gramos de mantequilla, un poco blanda
- 1 huevo
- 20 gramos, aproximadamente, de levadura de panadero o prensada, deshecha en un dedo de agua tibia o dos cucharaditas de café de levadura seca deshidratada
- 500 gramos de harina normal
- 1 pizca de sal
Preparación:
1 - En el micro, poner unos segundos la mantequilla y la miel, porque se ablanda un poco.
2 - Se pone en el recipiente de la panificadora, en este orden, la leche tibia, la mantequilla y la miel, el huevo entero, la sal, la harina y la levadura desleida.
3 - Se amasa y se deja leudar la masa. En mi máquina, programa 11 (5 minutos de amasado, 5 de reposo, 20 de amasado y 1 hora de reposo para la subida). (Yo me olvidé de la masa y me parece que todavía la dejé reposar media hora más)
4 - Del mismo recipiente, ir cogiendo trozos, de unos 40 gramos y los poneis encima de las bandejas del horno, cubiertas con papel de horno, y les dais un poco de forma alargada.
5 - Los poneis separados, porque crecerán de nuevo, los pintais con huevo batido y leche (yo me ahorré el huevo y sólo los pinté con leche), les haceis unos cortes en la parte superior con un cutter o similar y los deja reposar unos 30 minutos más.
6 - Los horneais, arriba y abajo y ya precalentado, a unos 180-200 grados, unos diez minutos, haciendo tandas, primero una bandeja y luego la otra.
7 - y … a comerselos ... un buen provecho !!
-------------
I ja podeu comprovar l’esmorzar de senyors que ens podrem donar un dia qualsevol... a la salut de la maquineta del pa... i ens farà realment, un bon profit ....
28 comentaris:
ya tenía yo ganas de llegar la primera alguna vez... vete sacando unos cuantos de esos panes que es hora de merendar! te veo ya echa una experta y desbancando al mismísimo Bertinet!
Por cierto, que sepas que la primera frase que voy a aprender en catalán es M’ho estic passant pipa que me ha encantado jajajajajaja
Deliciosos panecillos de leche!
Bueno, estoy pensando que también sé decir Publiqueu el vostre comentari jajajajajaj
Ei, fan molt bona pinta aquets panets!!
Con estos Mini panet que se pueden rellenar de cualquier cosa, nos ibamos a meter una buena merendola. Besos.
Maria, ara mateix me'n preparava un parell per sopar!! Quina delicia!!! T'han quedat fantàstics!!! Segurament el vanvi de proporcions és que tu els has fet més grossos, no???
Amb 2 receptes més, ja tens la panificadora amortitzada!!! ;)
Petunets,
Eva.
ostres, quins esmorzars...demà mateix els faig a la nit, i a veure si comencem el cap de setmana amb bon peu!! Quina bossa de brioixets!!! Petons!
Això és cuidar-se i lo demés es tonteria. Salut!!!!
Maria, jejeje... quina raó que tenia jo! ;) Ostres, t'han quedat uns panets impressionants! I quina gana que m'has fet venir! Te n'agafaria un parell per berenar ara mateix!! ;) Ja els provaré de fer! Petons!
Nena, quins panets més macos t'han quedat, i quina "Producció industrial" n'has fet!!! A tu et deu passar com a mi, que després de fer les receptes reparteixes... PTNTS
Dolça
Maria, aquests panets em perden... untata amb una mica de melmelada, són el millor esmorzar del món :)
Ja veig que teva panificadora treu fum, eh? ;)
maria, em fas molta enveja, però no sé si em compraré la panificadora, encara, la meva dona no ho veu clar i no vol més trastos. m'hauré d econformar veient aquestes delícies que fas :(
Ai, Maria, com m'agrada veure't xalar d'aquesta manera!!! i és que fer pa a casa és com un miracle dels déus, oi? mil petons.
Olé! Deuen estar per perdre el singlot, amb el teu permís n'agafo dos per demà esmorzar amb el meu maridet!
Algun dia d'aquests provarem de fer alguna cosa més que pa amb la panificadora, a veure què en surt... i et tornarem la convidada per la patilla que acabem de fer.
Petons!
Esta receta tengo que probarla. Tienen que quedar buenísimos. Y para desayunar... hummmmmm.
Besos
Una pinta magnífica la d'aquests "mini panets". Ja veig que estàs feta una artista preparant esmorzars per a la familia.
Una abraçada
Pipa, pipa, Sandeea... cachis, y luego nos llamaran sosos a los catalanes y nos lo pasamos bien hasta haciendo pan !! y gracias por publicar...
Gràcies joves, ja veieu, anant assajant..
Oh, Ana, nos ibamos a poner moradas con los rellenos que les pondriamos. Besos
Que va Eva, si eren de la mateixa mida i pes... Que no, que són misteris de l'univers !!
Anna, tu pots menjar-ten tres amb el tiparro que tens i com ho cremes..
Apa Olletes, que els teus triangles feien una paxoca... Els tinc que fer..
Mercè, tu tens ma de sant, a tu et sortiran no semi briox, brioxats del tot..
Dolça, aquests ens els hem quedat tots, entre menjats i congelats... La propera tanda ja la repartirem.
Ai si, Gemma, acabats de fer estaven ben bons. Després, com tot, van perdent, però també fan el fet.
Manel, li dono la raó a la teva dona... és un trasto més que no saps on guardar. A mi no em queden be els amassats, no tinc ni ma ni paciència, i no he tingut més remei si em volia donar el gust de fer coses d'aquestes.
Si Txell, ho trobo fascinant això de que llevin les masses, com si tinguessin vida propia. És ben be curios...
Si Quinta, amb la vostra màquina a veure si assageu i ens passeu receptes noves... I agafa, agafa... com a casa teva..
Rosa, no puede ser... si tu haces maravillas.. Si haces este bollito, lo mejoras para que esté más bueno y nos lo dices. Besos
Gràcies Josep, són força vistosos i queden ben bons al plat i el gust de fer-los.. no me'l treuen. M'ho vaig passar força be.
Una abraçada
No m’estranya que estiguis entusiasmada amb la panificadora amb aquests resultats.
Maria, quins esmorzars!!!!!I aixó esta permés en el teu règim, si de cas m'el dius que m'hi apunto ja!!
Ara feria un bon "resopò" amb ells....
Mariaaa!!! Que dius que tens panificadora!!! Benvinguda al club!!! Felicitats per aquest panets!! Semblen comprats!
Una abraçada ben forta
María, a que no sabes que estoy desayunando??????? Ya he hecho los bollitos y han quedado riquísimos.
Gracias por la receta.
Besos
Doncs t'han quedat genials!!! Ho probaré!!!
Petonassos maca!!
Miel
Hola Maria, això sí que es treura-li profit a la panificadora... aquests panets per esmorzar es mereixen un 10... Petonets
Ummmhh quina bona pinta!! Jo faré integrals demà...
Hola María:
Qué panecillos de leche o mediasnoches tan deliciosos. Me encantan y te han quedado divinos. Me alegro te gusten los bollitos que puse yo. Besos mil y gracias.
Si Angels, això de no embrutar-me les mans.. m'encanta..
Ai Xaro, que com no em contengui, tornaré a estar com abans. El dilluns, bondat..
Ruben, aprofitaré tots els teus pans diferents per conèixer nous sabors.. Petons.
Rosa, estoy contenta de que te hayan salido bien. Espero tu receta para ver si has cambiado algo y los podemos mejorar.Besos
Miel, portan mel, ja saps... són els teus ;))
Tere, això de que pastin uns altres, m'agrada i me n'aprofito..
Nuria, em passaré per veure'ls quan els pengis i aixì aprendre'n a fer de diferents..
Tartita, tus flores estaban impresionantes comparados con estos bollitos. También probaré de hacer los tuyos.. Besos
Maria!!! Ja sé que és el segon comentari que faig a aquesta recepta... Però és que ahir vaig fer els teus minipanets, seguint les teves instruccions al peu de la lletra i m'han quedat requeteboníssim!!! Gràcies!!!!!
Me han encantado, creo que los hare este fin de semana en casa de mi hermana, ya que cuando voy a Alzira siempre me toca dejarle pan y bollos preparados para llenar el congelador.
Hola Maria, m´ha encantat aquesta recepta...penso fer-los segur!!! podries dir-me quina marca és la teva panificadora, és la biffinet? mercis
Publica un comentari a l'entrada