Aquesta recepta la feia la meva avia i és dels temps on no hi havia tanta abundor, res és llençava i tot es reutilitzava.
I per què de reciclatge ????
Doncs perquè per fer aquestes trufes, un terç dels ingredients provenen d’altres receptes, com d’un brou, d’unes verdures bullides, d’una menestra... ja que aquest ingredient és la pastanaga i la podeu bullir i us donarà gust a d’altres plats i l’aprofitareu aquí. No cal bullir-les soles expressament.
I aquestes trufes, fresques, de la nevera, tenen un intens gust a coco que et recupera quan es ve cansat i mort i necessitem alguna cosa dolceta que ens pugi els ànims, la serotonina o la moral.
Aquí estan...
Ingredients:
- la mateixa quantitat de pastanaga bullida, de coco ratllat i de sucre fi, llustre o glaç.
Preparació:
Aixafeu la pastanaga amb una forquilla i la barregeu amb el sucre i el coco i feu boles, que les arrebosseu de coco ratllat i a la nevera. ( El meu truqui: trituro amb l'1-2-3 el sucre normal perquè quedi sucre glaç o en pols i quan ja està, hi afegeixo la pastanaga bullida i ho trituro tot junt, perquè quedi ben fi)
(Per tenir en compte: Si el brou on es bull les pastanagues porta ceba i all, no les feu servir per aquesta recepta)
----------------------------
TRUFAS DE COCO
Ingredientes:
- la misma cantidad de zanahoria hervida, de coco rallado y de azucar glas o lustre.
Preparación:
Se aplasta la zanahoria con un tenedor y se mezcla con el azucar y el coco, se hacen bolitas , se reboza con coco rallado y a la nevera. ( Mi truqui: trituro con el 1-2-3 el azucar normal para que quede glas y cuando ya està, añado la zanahoria hervida y lo trituro junto para que quede bien fino)
(A tener en cuenta: si se hierven las zanahorias en un caldo que lleve cebolla y ajo, no utilizar estas zanahorias para esta receta. De cualquier otro hervido, no hay problema para hacerlas servir porquè no se nota ningún gusto una vez mezcladas con los demás ingredientes)
Y buen provecho..
--------------------
I si les proveu, un bon profit !!!
18 comentaris:
Quina bona idea, aquesta barreja de pastanaga i coco, la veritat es que no me las imagino, es tindrà que provar. Petons
M'encanta la cuina de les àvies, la cuina del aprofitament...que avui sembla que tinguem oblidat!!! Jo tampoc m'imagino gens el gust que han de tenir...xo si les has posat, és que deuen ser boníssimes!!!
Petunets,
Eva.
Nena, no les havia vist mai però segur que les faig aviat perquè m'agraden molt les pastanagues i el coco i deuen estar boníssimes!!
Ptnts
Hola noia, tú sempre fent coses sorprenends, jo tsampoc m'imagino al gust de aquestes trufes, però com m'agraden tots els ingredients que hi poses penso que han d'estar molt bones, m'encanten els contrastos de sabors.
Petons.
además de artista, apañadita! me ha parecido muy curiosa la receta... a mí también me gusta tener cositas para esos bajones de moral! jajajajaj Pero vamos, normalmente con un trocito de choco lo arreglo :)
Ole, ole...aquestes trufes han d'estar molt bones, t'han quedat perfectes i a sobre m'han semblat de lo més original..
Núria
Maria, genial aquestes receptes de reaprofitament! A més, amb aquesta crisi, van com anell al dit! ;) Per cert, ens podries definir el gust? No me'l sé imaginar! :( Petons!
Maria, m'has transportat al passat. A l'escola per la castanyada fèiem els panellets amb aquesta recepta i m'encantaven, primer berenàvem i llavors cantàvem: quan es temps de collir castanyes, la castanyera, la castanyera... la, la, laaaa!
petons i gràcies pels bons records.
Hola Maria! Tenir unes trufetes d'aquestes a la nevera és una temptació.
Una pregunteta, quan parles de sucre fi, et refereixes a sucre llustre o normal?
pt!
Trufes??? I la Xocolata???? :)
Aquest boletes han de ser una delícia, jo bulliria les pastanagues expressament només per poder fer-les, je je je...
Precisamnet, l'altre dia vaig llegir una recepta molt semblant però en forma de pastís que també em va agradar molt.
Visca les receptes de les àvies!
Doncs apa, Angels, prova-les, a veure que tal..
Eva, tenen gust a .... coco, només a coco.
Xaro, són bones però tampoc les comparis amb unes trufes de xocolata o amb el sacher que vàreu aprendre a fer...
Teresa, contrastos no n'hi ha, només tenen gust a coco.. Al menys, tothom diu que no es nota la pastanaga.
Sandi, donde este un buen chocolate... aunque estas trufitas para endulzar un poquito, también.
Nuria, originals per nosaltres però no segur per les nostres mares o avies, que les deuen conèixer.
Mercè, gust a ..... coco, només a coco. I dolces, no se sap de què, dolces simplement però no empalagoses..
Txell, ja et veig cantant entre els panellets.. Series l'ànima de la festa. No savia que també en feien panellets d'això..
Eva, fresques de la nevera, estan ben bones. El sucre fi és el sucre glas o llustre com tu dius. Ho canviaré a l'entrada perquè s'entengui millor.
Gemma, fora de xocolata, que ja en corren masses...i les he apujat de categoria dient-lis : "Jo us nomeno per l'honor concedit com trufes de coco en homenatge a ser una recepta de la meva avia "... i s'han posat de contentes... ;))
sóc dels que no s'acaben d'imaginar el gust d'aquestes trufes, però la pastanaga dóna molt bons resultats en rebosteria, i les teves receptes fins ara són del tot fiables, de manera que el dia que em sobrin pastanagues, ja sé què en faré!
mmm...m'apunto la recpta! Ja fa temps que les vaig provar....però oblidades les tenia!!!
Ptnts
Maria, a casa ja fa temps que les fem i són un super exit i et diré més a Valls hi ha un petit restaurantet que la gent fa cua per menjar "boletes de pastanaga i coco". Ja em diras com són les coses, eh!! una cosa de reciclatge que dius tu!!
Records.
Que curiosa aquesta recepta coco i pastanaga, será cosa de provarla.
petons
De zanahoria y coco!!! Que originales y que ricas. Me encanta tu receta.
Besos
Manel, el gustet, només de coco. I sí, va be per aprofitar aquella pastanaga del caldo que ningú vol..
Clar Marta, la tenies mig oblidada perquè és una d'aquelles receptes d'avia, no de jove com tu...
Petons...
Carai Anna, a un restaurant les donen també... això ja és pujar de categoria, veritat?
Sí, sí Dolors, ara et toca a tu veure si t'agrada..
Petons..
Rosa, más fáciles no pueden ser y como son de restos del caldo, mejor aun.. Besos
Hola Maria e visto tu receta de trufas de coco i parecen muy buenas pero tengo una duda el coco es fresco o se usa el seco que venden embolsado me lo puedes decir gracias.
JUAN
Publica un comentari a l'entrada