Avui toca un plat sa i de mig règim, d’aquells que ens ajuden a cuidar-nos d’aquells excessos que ens ha produït la bona vida que ens donem, gourmet o gormand, i que fa que la roba s’arronsi i s’arronsi sense parar..
Aquí teniu una amanida que li agrada molt a la Mireia Carbó i que sempre recomana a les seves classes de cuina.
És com una simfonia de gustos i de contrastos que, tot ben orquestrat, ens desemboca en un plaer per un plat verd amb el que ens sentirem prou be després de menjar-lo. Al menys, amb pocs remordiments perquè les quantitats de porta de formatge i nous les podeu posar al gust i ja depen de vosaltres... Porteu-vos be...
Sense més, aquí està...
Ingredients:
- Canonges
- Formatge blau ( roquefort o similar )
- Peres
- Nous
- Vinagre de xerès
- Oli
- Mel
Preparació:
1- Feu una vinagreta amb l’oli, el vinagre i la mel, en la quantitat i gust que vulgueu.
(Una vinagreta clàssica es fa amb aquesta proporció: 3 cullerades d’oli per una de vinagre. A la vinagreta de mel hi podeu afegir, a més, una cullerada de mel. La proveu i si la voleu més dolça, hi poseu més mel)
2- Peleu les peres i les talleu a daus.
3- Peleu les nous i les trenqueu a trossos.
4- Esmicoleu el formatge blau a bocins.
5- Sobre cada plat, poseu una base de canonges, a damunt trossets de pera, el formatge blau, les nous i hi tireu damunt una mica de la vinagreta de mel... i a gaudir del plat...
---------------------------------
ENSALADA FINA DE CANÓNIGOS
Ingredientes:
- Canónigos - Queso azul ( roquefort o similar )- Peras - Nueces - Vinagre de jerez - Aceite - Miel
Preparación:
1 - Hacer una vinagreta con el aceite, el vinagre y la miel, en la cantidad y sabor que se desee. (Una vinagreta clásica tiene esta proporción: 3 cucharadas de aceite por una de vinagre. En la vinagreta de miel se puede añadir, además, una cucharada de miel. La probais y si desea más dulce, se pone más miel )
Aquí teniu una amanida que li agrada molt a la Mireia Carbó i que sempre recomana a les seves classes de cuina.
És com una simfonia de gustos i de contrastos que, tot ben orquestrat, ens desemboca en un plaer per un plat verd amb el que ens sentirem prou be després de menjar-lo. Al menys, amb pocs remordiments perquè les quantitats de porta de formatge i nous les podeu posar al gust i ja depen de vosaltres... Porteu-vos be...
Sense més, aquí està...
Ingredients:
- Canonges
- Formatge blau ( roquefort o similar )
- Peres
- Nous
- Vinagre de xerès
- Oli
- Mel
Preparació:
1- Feu una vinagreta amb l’oli, el vinagre i la mel, en la quantitat i gust que vulgueu.
(Una vinagreta clàssica es fa amb aquesta proporció: 3 cullerades d’oli per una de vinagre. A la vinagreta de mel hi podeu afegir, a més, una cullerada de mel. La proveu i si la voleu més dolça, hi poseu més mel)
2- Peleu les peres i les talleu a daus.
3- Peleu les nous i les trenqueu a trossos.
4- Esmicoleu el formatge blau a bocins.
5- Sobre cada plat, poseu una base de canonges, a damunt trossets de pera, el formatge blau, les nous i hi tireu damunt una mica de la vinagreta de mel... i a gaudir del plat...
---------------------------------
ENSALADA FINA DE CANÓNIGOS
Ingredientes:
- Canónigos - Queso azul ( roquefort o similar )- Peras - Nueces - Vinagre de jerez - Aceite - Miel
Preparación:
1 - Hacer una vinagreta con el aceite, el vinagre y la miel, en la cantidad y sabor que se desee. (Una vinagreta clásica tiene esta proporción: 3 cucharadas de aceite por una de vinagre. En la vinagreta de miel se puede añadir, además, una cucharada de miel. La probais y si desea más dulce, se pone más miel )
2 - Pelar las peras y cortarlas en dados.
3 - Pelar las nueces y las rompéis en trozos.
4 - Desmenuzar el queso azul a pedazos.
5 - Sobre cada plato, poner una base de canónigos, encima trocitos de pera, el queso azul, las nueces y aliñár con un poco de vinagreta de miel ... y disfrutar del plato ...
_________________-
I esperant que us agadi.. un bon profit !!!
_________________-
I esperant que us agadi.. un bon profit !!!
24 comentaris:
maria, les amanides amb formatge m'encanten, i el formatge blau amb les nous lliga la mar de bé, ara, ni una cosa ni l'altra són de règim, punyetera, que aquesta amanida només és de mig règim :D
Oh que bona que ha d'estar! canviaré les nous -que sóc al·lèrgica- per pinyons. Petonets
És veritat, la Mireia sempre diu que les peres, el formatge blau i les nous lliguen a la perfecció! El nom a l'amanida li escau completament. Ara, com diu el Manel, sa no vol dir de règim, eh? ;)
Manel i Gemma....teniu raó...és sa però només de mig règim i aixì ho he canviat a l'entrada... Però també és qüestió de no posar massa nous i formatge, no? ;)) I els canonges com única verdura la fan realment molt lleugera..
Maragda, canviant les nous per pinyons t'agradarà també, segur.
Jo com la Maragda sóc alèrgica a les nous...però l'amanida que ens proposes m'agrada molt!!! I amb rucúla també ha d'estar boníssima!!!
Petunets,
Eva.
Visca el règim de la Maria! Bromés a part, quan una cosa es bona endavant i si no a l'endemà ja ens portarem bé.
Me l'apunto, m'encanten les amanides i aquesta combinació que es fet encara més. Smuacs....
Maria, jeje... com ja t'han fet la broma, no insistiré. ;) Les amanides m'encanten i aquesta que proposes em sembla esplèndida! I jo, també hi posaria els pinyons que m'agraden més! :) Petons!
me a agadi jajajaja
Es una de mis ensaladas favoritas, solo que en vez de pera le pongo pasas y piñones!
Hoy me has enamorado con esta ensalada! :P
Aquest tipus d'amanides m'encanten. Encara que sigui de mig règim, segur que la faré ben aviat. :-)
Umhhh...que bona!! Aquesta me l'emporto, que la puc menjar, nomes canviaré la mel per sapor d'àgave..
Petons
Núria
Eva, amb rúcula no queda tan be. És massa forta de gust. I amb ensiams variats, tampoc. Es perd els contrastos perque hi ha massa varietat d'ingredients.
Si Teresa, ja veuràs com si la proves, t'agradarà. Smuacs dobles..
Mercè, penjaré una altra amanida que en porta de pinyons però aquesta és millor amb nous, si pot ser...
Sandi, guapa, prueba con nueces y peras, ya verás que contraste más rico..Besos
Eva, de mig règim o no, ja veuràs quan la facis, quins gustets més esplèndids..
Nuria, aquesta ens va be a tots, que aixì ens cuidem i mengem sa.. Petons
Maria,
Jo sóc com el Manel, m'agraden molt les amanides amb formatge, aquesta combinació que proposes pinta molt i molt bé.
Una abraçada
Maria, aquest plat és ideal per a la meva vida gastrotrista, és a dir, per la meva vida de règim. El teu plat és un oasi d'alegria en la meva dieta! petons reina!
Es molt i molt bona aquesta amanida, tant amb canonges com amb espinacs, com amb rúcula!!!!!!
Ptnts
Jo no conec cap simfonia que engreixi. Josepb -menja de bacallà-
Descreguts, je, je, je !!!! Veieu quina cosa més maca m'ha dit en JosepB... que no coneix cap simfonia que engreixi !!! I ell hi enten de simfonies... ;DD
----------------------------------
Doncs Josep, aquí tens una altra combinació amb formatge blau que t'agradarà, segur.
Txell, ànims, que amb aquesta i alguna altra, d'aquí a un no res, no et veurem si et poses de cantó..
Res Xaró, no en comvences, la rúcula i l'espinac tenen un gust massa fort i fa diluir el sabor del formatge blau, potent ja de per si.
De totes formes, jo també si no tinc canonges faiga sevir qualsevol altra verdura que tingui, fins i tot mongeta bullida.
Petons...
JosepB, tu ets el meu salvador davant d'aquesta colla que desconfia de les bondats d'aquesta amanideta salerosa. Segur que la fan servir en els seus règims i no ens ho diuen.. ;))
De règim, règim... amb el formatge blau, les nous i la mel...no massa, ara bona sí que ho deu estar. A mi és que les amanides m'encanten, a la nit cada dia una!
PTNTS
Dolça
Les recepte d'amanides ajuden molt ja que la imaginació acaba amb l'aborriment. Salut!!!!
Maria, este plato me encanta, por lo ligero que resulta y lo que aporta de vitaminas. Besos.
Hola María:
Me alegro te haya gustado el postre. Ciertamente a veces con elementos sencillos y una pequeña decoración se queda muy bien. Qué rica esta sinfonía y el plato de pescado me parece delicioso. Un besote y mil gracias.
Sí Dolça, de règim si hi poses una sola nou i l'esmicoles, un dau de formatge també així i una punteta de mel a la vinagreta...:))
Olletes, imaginació al poder en tot, tu ho has dit..
Ana, sana y vitamínica, que la vida ya nos estresa demasiado y necesitamos refuerzos. Besos...
Tartita, con tus lionesas y esta ensalada acompañando la fritura... menú completo. Besitos..
Maria -menta fresca- no tens que donar-me les gràcies per salvar-te, aquí estem els amics blocaires per ajudar-nos¡¡. Josepb -menja de bacallá-
Un plato muy digestivo y facil.
Tengo una un regalo para ti en mi blog,si quieres lo pasas a recpger.
Un besín.
És d'aquelles amanides poc calòriques però que es disfruten i no penses que estàs fent règim. Molt bona també amb poma!
Publica un comentari a l'entrada