diumenge, 8 de febrer del 2009

FREGINADA DE CINTES DE PEIX I DE FETGE DE RAP/FRITADA DE CINTAS DE PESCADO Y DE HIGADO DE RAPE

Aquest ha estat un cap de setmana de peix. Varem comprar un magnífic rap sencer que estava be de preu, amb un fetge fresc, que sobresortia com si ens cridés... Ei... que soc per vosaltres...
I dit i fet, cap a casa, juntament amb més fetges de rap que ens van vendre solts i unes cintes, rosades com la frase aquella ... rosa on l’amor s’hi posa... Doncs això..
Hem preparat una sopa de peix i una cua de rap guisada que un altre dia us posaré i també aquesta freginada.
Probablement tots la coneixeu però potser hi ha algú que no sap que es poden cuinar d’aquesta manera, simplement fregits.
Aquí està...

Ingredients:

- Cintes de peix una mica grosses
- Fetge de rap
- Farina
- Sal

Preparació:

1- Talleu el cap i la punta de la cua a les cintes i si són bastant llargues, les talleu en dues mitats. També talleu a trossos el fetge de rap.
2- Saleu les cintes i el fetge.
3- Poseu farina dins una bossa de plàstic, hi tireu les cintes i el fetge tallat a trossos , la tanqueu amb la ma i sacsegeu perquè quedi tot ben impregnat de la farina.
4- Fregiu amb oli calent i mengeu... gairebé obligatori amb els dits si voleu treure be l'espina central de les cintes ( última fotografia ) i gaudiu amb la seva carn blanca i la cremositat del fetge..
-------------------
FRITADA DE CINTAS DE PESCADO E HIGADO DE RAPE

Ingredientes:

- Cintas de pescado un poco grandes - Hígado de rape - Harina - Sal

Preparación:
1 - Cortar la cabeza y la punta de la cola a las cintas y si son bastante largas, partirlas en dos mitades. También cortar a trozos el higado de rape.
2- Salar las cintas y el hígado.
3 - Poner dentro de una bolsa de plástico la harina, se tira dentro las cintas y el hígado, la cerrais con la mano y la sacudís para que quede todo bien impregnado con la harina.
4 - Freis con aceite caliente y comed .... casi obligatoriamente con los dedos si quereis sacar bien la espina central de las cintas ( última fotografia ) y disfrutad de su carne blanca y de la cremosidad del higado..
----------------------
Si coneixeu aquest freginat, ja sabeu que es bo i si no… doncs animeu-vos quan les veieu.. i un bon profit!!

16 comentaris:

SandeeA ha dit...

ui ui... hoy no sé si me convences... vamos, con las cintas sí, aunque es un pez que no conozco... pero el hígado de rape... no sé yo... Bueno, tú dime que es fetge de rap y yo lo pruebo como si no supiera lo que es jajajajaja

Un beso wapa, espero que hayas pasado buen finde!;)

Cuinagenerosa ha dit...

maria, el fetge de rap està deliciós, com tots els fetges (o foies), però les cintes no sabia ni que es mengessin, només les he fet servir per fer brou.

Mietta ha dit...

que lujo! me encanta este pescado de cintas. no he comido el higado de rape, pero pienso que esta delicioso como el higado de bacalao.

maragda ha dit...

Oh que bo el fetge de rap! i el del lluç! de petita, ma mare en feia i ens barallàvem per ells. Ara si en vull l'he d'encarregar, o menjar-ne al japonès del costat de casa que l'usen per fer un entrant.
Petons

Gemma ha dit...

Ostres, jo tampoc he tastat mai les cintes de peix! Maria, ja veus que avui ens has descobert a uns quants una nova manera de fer una freginada de peix :)

Mercè ha dit...

Maria, el fetge de rap té un gust deliciós!! Tanmateix, les cintes no les he provat mai! S'assemblen a algun peix comú perquè tinguem idea de quin gust tenen? Petons!

El cullerot Festuc ha dit...

Mai he probat el fetge de rap...però no sé pas si m'atreviria! encara que si m'encanta el foie d'ànec...
Petunets,
Eva.

Anònim ha dit...

Hola Maria, puc comfirmar que aquestes cintes són boníssimes, ja que un estiu ens les vas preparar.
Olé, olé ara ja tinc la recepta.
Petonets...

Vanesuky ha dit...

Fetge de rap??Mai n'havia sentit a dir que s'en mengés!!´Té una pinta, ja veus una mica més que no queden ni les espines!!je,je!!

Petonets maca!

La cuina vermella ha dit...

Que bo el peixet fregit! és una delicia, i el fetge de rap és una delicatessen! petons.

dolorss ha dit...

No he menjat mai ni el fetge ni les cintes. no se , em fa no se que, tastar-ho.
No dubto que no estigui bo, pero...
potser millor ho fasi.
no?

Maria ha dit...

Sandita, atrevete alguna vez con el higado de rape, hervido en la sopa de pescado o enharinado y frito y ya me dirás que tal..Besos

Doncs Manel, si t'agrada la morralla, les cintes t'agradaran també. Tenen una carn ben fina.

Si Mietta, el higado de rape, como el de bacalao estan superbuenos.. Al menos tu los conoces..

Maragda, no he provat mai el fetge de lluç. Aquest si que ha de ser difícil de trobar..

Gemma, estic ben sorpresa que tants no coneixessiu les cintes fregides. Si t'agrada el peixet fregit, aquest és el teu.

Mercè, les cintes són un peix blanc, que fregit podria semblar llucet o semblant. Amb espina central.

Eva, el fetge de rap, fregit o bullit en la sopa de peix, com el fetge de bacallà, que és troba aquest últim envasat com conserva i es menja com paté sobre torrada, són realment bons. Prova'ls...Petonets..

Si, Teresa, jo no ho recordava però segur que te les vaig donar perquè a casa ens agraden força.

Vane, que cap a Tarragona hi ha bon peix i segur que en trobes quan compres un cap de rap i el pots provar.. Petons

Si Txell, el fetge aquest no serveix per aprimar-se ni per baixar el colesterol però és força bo i fem els ulls clucs... :D

Dolorss, com a mínim les cintes si t'agrada el peix petit fregit. I un altra dia, el fetge... comença per posar-lo a la sopa de peix i ja em diràs..

fely ha dit...

uy!! es raro...pero a mi lo raro me llama......jejejej.
Un besín.

enric ha dit...

Si a casa, que són del club del "boixos nois" dels sense espines", els presento a taula una freginada com aquesta, m'acomiaden per sempre de la cuina. :))

Jo me n'he fet més d'una vegada, de cintes fregides, quan les he vist grosses, i són pura delícia i, pel que fa al fetge de rap, crec que és un dels grans desconeguts, fins al punt que la peixatera a qui li compro, com que sap com m'agrada, me'n regala moltes vegades perquè la gent que compra el rap no el vol. És... DELICIÓS!!!

Maria ha dit...

Feli... animate a probarlos, que te gustaran si sueles comer fritos. Besos

Enric, les cintes grosses, enfarinadas i fregides, les trobo delicioses... Aquesta familia tan ben acostumada als sense espines, no saben el que es perden.
I el fetge, dic com tu, un plaer..

Mª Jesús ha dit...

No he probado nunca el higado de rape, pero las cintas si que las he probado,mejor dicho el plato de morralla que solíamos pedir (para ir haciendo boca) en un restaurante del puerto de Arenys de Mar,justo al lado de donde se hace la subasta del pescado, tienes razón están muy ricas y nunca se me había ocurrido hacerlas,ahora viendo tus fotos ...igual me animo.Gracias.