dimarts, 15 de juny de 2010

PA DE PESSIC DE CARBASSA / BIZCOCHO DE CALABAZA

Sí senyor !!
Ens ho va prometre i ha complert !! L’Oscar F. Albiñana , cuiner que imparteix el seu talent als tallers que organitza Gadgets Cuina, ens va dir: “ Seguiu les instruccions pas a pas i us ha de sortir i ... a la primera.
Ell va anar assajant fins trobar la fórmula perfecta i que, a més, permet variacions de gustos.
El motlle de Lékué és molt vistós, però quan no es surt la carbasseta ditxosa de la foto de la capsa dius.... catxis... que jo vull fer-la també.. I ara ja no se’ns resistirà més !!!!!!

Ingredients: ( a part del motllo de Lékué en forma de carbassa )
- 5 ous
- 250 grams de sucre
- 30 grams d’oli ( pot ser d’oliva o de gira-sol )
- 250 grams de farina ( Si voleu fer-lo de xocolata: 210 grams de farina i 40 grams de cacao en pols )
- 1 sobre de llevat Royal o similar ( uns 16 grams )
- 1 cullerada sopera de canyella en pols
- 200 grams de carbassa crua ratllada ( o de poma o de pera o de xocolata a trossets o de fruits secs o de qualsevol combinació que us agradi, sempre quedant el pes final de 200 grams. En el meu pastís, 200 de poma )

Per farcir:
- Salsa de xocolata feta amb 200 grams de nata líquida per muntar, 200 grams de xocolata i 20 grams de glucosa o de mel. (Porteu a ebullició la nata, hi afegiu fora del foc la xocolata a trossos i un cop desfeta, la mel )
-
Crema pastissera ( aquí )
Preparació :1- Preescalfeu el forn a 170 graus (Ajusteu ben be la temperatura, millor amb termòmetre especial per forn )
2- Separeu les clares dels rovells i munteu les clares a punt de neu.
Com: Primer, amb un polsim de sal, munteu les clares amb l’estri per muntar a velocitat baixa. Segon: quan estigui el merengue fet, afegir la meitat del sucre, 125 grams, continuant muntant amb velocitat alta uns minuts més i reserveu.


3- Barregeu dins un bol amb el batedor de ma els rovells i, el sucre restant ( 125 grams ) fins que la barreja blanquegi.. No ho barregeu amb aparell elèctric perquè pujaria massa.
4- Ara hi afegiu la carbassa ratllada o el que vulgueu posar-hi., fins els 200 grams de pes i l’oli.
5- Dins un altre bol, barregeu la farina, el llevat i la canyella en pols i tot plegat ho afegiu a la barreja d’ous anterior. NOMÉS JUST BARREJAT, NO HO TREBALLEU MASSA PERQUÈ ES PERDERIEN BOMBOLLES D’AIRE I NO PUJARIA BE EL PASTÍS.
6- Ara toca barrejar el merengue amb la barreja anterior, d’ous i farina. Primer unir una mica del merengue amb la massa i desprès, la resta del merengue. Com: Tallant i girant : es “talla” amb l’espàtula de fusta la barreja per la meitat i es dona ¼ de volta al bol, girant. Tallar i girar, tallar i girar, etc. i així fins que quedi tot ben lligat, fent que la massa baixi el mínim.
7- BÀSIC: Pinteu be el motllo amb oli perquè no s’enganxi al desemmotllar ( d’oliva o de gira-sol ). Sobretot la part central que deixarà un forat al pastís per emplenar amb la salsa de xocolata o crema.
Tanqueu el motllo i tireu-li la barreja dins, poc a poc.
8- Amb la temperatura a 170 graus, deixeu-ho una hora , amb el forn a dalt i a baix i la safata col•locada de mig cap a dalt. ( A la mitja hora aproximadament, ja arribarà el pastís a dalt i s'haurà de fer mitja hora més )

Un cop desemmotllat, empleneu el forat central amb la salsa de xocolata o la crema pastissera i apa.... per esmorzar, per berenar, per prendre un cafè, per picar entre hores...., un bon profit !!!!!!!!!!!!!!
Sí señor!!
Nos lo prometió y ha cumplido!! Oscar F. Albiñana, cocinero que imparte su talento en los talleres que organiza Gadgets Cuina, nos dijo: "Seguir las instrucciones paso a paso y os tiene que salir y ... a la primera.
Él fue ensayando hasta encontrar la fórmula perfecta que, además, permite variaciones de gustos.
El molde de Lékué es muy vistoso, pero cuando no se sale la calabacita dichosa de la foto de la caja dices .... caray ... que yo quiero hacerla también ..
Y ahora ya no se nos resistirá más !!!!!!

Ingredientes: (a parte del molde de Lékué en forma de calabaza)

- 5 huevos
- 250 gramos de azúcar
- 30 gramos de aceite (puede ser de oliva o de girasol)
- 250 gramos de harina ( si quereis hacer el pastel de chocolate: 210 gramos de harina y 40 gramos de cacao en polvo )
- 1 sobre de levadura Royal o similar (unos 16 gramos)
- 1 cucharada sopera de canela en polvo
- 200 gramos de calabaza cruda rallada ( o de manzana o de pera o de chocolate en trocitos o de frutos secos o de cualquier combinación que os guste, siempre quedando el peso final de 200 gramos.En mi pastel, 200 de manzana)

Para rellenar:
- Salsa de chocolate hecha con 200 gramos de nata líquida para montar, 200 gramos de chocolate y 20 gramos de glucosa o de miel. (Llevar a ebullición la nata, añadir fuera del fuego el chocolate en trozos y una vez deshecho, la miel)
-
Crema pastelera (aquí)
Preparación :
1- Precalentar el horno a 170 grados (Ajustar exactamente la temperatura, mejor con termómetro especial para horno)
2- Separáis las claras de las yemas y montáis las claras a punto de nieve.
Como: Primero, con una pizca de sal, montar las claras con el utensilio para montar a velocidad baja. Segundo: cuando esté el merengue hecho, añadir la mitad del azúcar, 125 gramos y continuar montando con velocidad alta unos minutos más. Reservar.
3- Mezclar en un bol con el batidor de mano las yemas y el azúcar restante (125 gramos) hasta que la mezcla blanquee. No lo mezcle con aparato eléctrico porqué subiría demasiado y se llenaria demasiado el mode.
4- Añadir la calabaza rallada (o lo que queráis poner., hasta los 200 gramos de peso) y el aceite.
5- Dentro de otro bol, mezclar la harina, la levadura y la canela en polvo y todo lo añadís a la masa de huevos anterior. SOLO JUSTO MEZCLAR , NO LO TRABAJEIS DEMASIADO PORQUÉ SE PERDERIAN LAS BURBUJAS DE AIRE Y NO SUBIRIA BIEN EL PASTEL.
6- Ahora toca mezclar el merengue con la masa de huevos y harina.
Primero unir un poco de merengue con la masa y después, añadís el resto del merengue.
Cómo: Cortando y girando: se "corta" con la espátula de silicona la mezcla por la mitad y se da ¼ de vuelta al bol, girando y levantando la espàtula. Cortar y girar, cortar y girar, etc. y así hasta que quede todo bien unido, para que la masa baje el mínimo.
7- BÁSICO: Pintar bien el molde con aceite para que no se pegue al desmoldar (de oliva o de girasol). Sobre todo la parte central que dejará un agujero en el pastel para rellenar con la salsa de chocolate.
Cerrar el molde y verter le la mezcla dentro, poco a poco.
8- Con la temperatura a 170 grados, hornear una hora, arriba y abajo y la bandeja colocada de medio hacia arriba. ( A la media hora aproximadamente el pastel ya se verá por arriba y lo dejais media hora más horneando )

Ya desmolado, rellenar el agujero central con la salsa de chocolate o la crema pastelera y ala .... para desayunar, para merendar, para tomar un café, para picar entre horas ....
Y un buen provecho !!!!!!!!!!!!!!