dilluns, 26 d’octubre de 2009

MELO AMB PERNIL FASHION II / MELON CON JAMON FASHION II

Doncs sí, més modernitat per deixar al personal estorat.
Aquí teniu una altra cosa que ens van ensenyar a fer: un meló amb pernil que no tindreu que tallar ni tampoc us emplenarà massa. És suau i es desfà a la boca, ideal per qui no li agradi mossegar perquè .... glups... i gola avall !!
Apa, de nou animeu-vos a provar ser els Ferrans Adrians de casa vostre amb això..
Ingredients:
- ½ litre de brou de pernil
- 25 grs. de gelificant vegetal ( marca Sosa )
- 250 grams de meló
- 5 grams de espessant tipus goma xantana o gelespessa
- Pernil salat ben picat
- 1 IMPERDIBLE, OBERT I MIG DESMUNTAT(ESENCIAL)
- Motllo de silicona o semblant de mitges esferes petites
(amb aquesta quantitat d'ingredients sobra barreja gelatinosa que podeu congelar i fer servir una altre dia, escalfant de nou fins que arrenqui el bull)

Preparació:
1- Tritureu el meló, l’ajunteu en fred amb l’espessant , remenant una mica i ho congeleu dins uns motlles de mitges esferes petites durant unes quantes hores.
2- Un cop ben fred, comenceu a fer el recobriment. Barregeu el brou de pernil amb el gelificant i tot remenant, feu que just arrenqui el bull.
3- Traieu la bromera que faci per sobre amb una cullera i punxeu cada mitja esfera amb l’imperdible i la banyeu dins el caldet gelatinós dos o tres cops, amunt i avall cada cop.
4- Amb compte i amb la punta d’un ganivet, empenyeu la boleta sobre una cullereta de servir i la decoreu amb una mica de pernil salat picat per sobre i... a menjar.... I un bon profit sí els feu !!
----------------------------
Pues sí, más modernidad para dejar al personal asombrado.
Aquí tenéis otra cosa que nos enseñaron a hacer: un melón con jamón que no tendréis que cortar ni tampoco llena demasiado.
Es suave y se deshace en la boca, ideal para quien no le guste morder porque .... glups ... y garganta abajo!
Así que, animaros a probar ser los Ferran Adrià de vuestra casa con esto ..
Ingredientes:
- ½ litro de caldo de jamón
- 25 grs. de gelificante vegetal (marca Sosa)
- 250 gramos de melón
- 5 gramos de espesante tipo goma xantana o gelespessa
- Jamón serrano picado
- 1 IMPERDIBLE, ABIERTO Y MEDIO DESMONTAR (ESENCIAL)
- molde de silicona o similar de medias esferas pequeñas
(con estos ingredientes sobra mezcla gelatinosa que podeis congelar y usar otro dia, calentando de nuevo hasta que justo llegue a hervir)
Preparación:
1 - Triturar el melón, lo mezcláis en frío con el espesante, removiendo un poco y lo congeláis dentro de unos moldes de medias esferas pequeñas durante varias horas.
2 - Una vez bien frío, empezáis a hacer el recubrimiento. Mezclar el caldo de jamón con el gelificante e ir removiendo, hasta que justo hierva.
3 - Retiráis la espuma que haya por encima con una cuchara y pincháis cada media esfera con el imperdible y la bañáis en el caldillo gelatinoso dos o tres veces, arriba y abajo cada vez.
4 - Con cuidado y con la punta de un cuchillo, empujáis la bolita sobre una cucharilla de servir y decoráis con un poco de jamón serrano picado por encima y. .. a comer !!!
Buen provecho si los hacéis….

19 comentaris:

la vella carmanyola ha dit...

Maria!

On és compra "el gelificant vegetal"??

És una super idea pels que ens agraden les xuminades culinaries ;))

Rècords

Mercè ha dit...

Maria, renoi... cada dia em sorprèns amb totes aquestes receptes fashion!
Miraré a veure si quan vingui per Nadal coincideix amb algun curs d'aquests que sembla que a tots s'hi aprenen coses!
Petons!

La Quinta de Luculus ha dit...

Fashion total! crec que ho assajaré perquè al Carles li agrada molt el pernil amb meló, però quan ho vegi dirà: ui! que raro! (però ni cas, que ho diu com un tic. Que li agrada molt menjar...)

Ens coneixerem dijous, no? Un besito

Gemma ha dit...

Maria, ens hauràs de muntar un curs per ensenayr-nos tot això que vas aprendre!!!!
On aconsegueixes els ingredients especials? El resultat és com una esferificació? Com queda perdins, líquid o gelatinós?
Me l'apunto, que pel pica pica de Nadal segur que fan efecte...

El cullerot Festuc ha dit...

No m'estranya que et quedis amb el personal!!! maria, ens tens a tot astorats amb aquestes receptes futuristes! Com diu la gemma, hauras de montar u curs i ensenyar-nos!
Petunets,
Eva.

Laura ha dit...

Ostres, ostres!! impresionant!! aixó per les festes de Nadal queraria perfecte!

Petonets!

Laura. ha dit...

Me parece una receta impresionante, una forma diferente de tomar este delicioso aperitivo, me ha encantado!

Besos!

*Eva* ha dit...

m'encanta com has reinventat el meló amb pernil!!!!
pt!

Marta ha dit...

...m'estic quedant enrera...gelificant vegetal...apunto!!!
Segur que boníssim!
Ptnts

RUBEN ha dit...

Maria!! T'estàs tornant molt fashion tu, eh?

josep ha dit...

Extrordinària aquesta presentació, el gust me'l imagino brutal!.
Una abraçada

Celes ha dit...

Cuina de diseny total.. ha quedat genial. Aquestes coses son molt agradables de menjar..


Bsss

MARINA ha dit...

Maria, hola guapa,
Ens deixes bocabadats amb aquests plats fashion. Què bo aquest també!:D
És el mateix gel gelatificant que vas utilitzar pel canaló de mel?
Quines ganes d'anar a la ciutat a comprar aquest ingredient màgic!

Petonets,
Marina

maia ha dit...

Hola Maria, estas tremenda! Si fas tallers, jo també m'apunto...
Una abraçada

juan el catalan ha dit...

Hola Maria, igual que la entrada anterior un clasico echo al estilo moderno muy bien me gusta mucho, un saludo.
JUAN

Anna ha dit...

Quines esferificacions més autèntiques. Amb aquestes presentacions tan acurades i tan futuristes no m'extranya que els convidats quedin estorats...
Felicitats a la cuinera!

Anna de Llepadits ha dit...

Ostres!! bonissima aquesta recepta, jo he provat de fer una mousse de pernil amb meló però el que fas tu és més original! me la miraré be a veure si encara tinc possibilitats de que em surti! enhorabona!

La cuina vermella ha dit...

Nena!!! Ets la reina de les esferificacions, si et veu l'adrià segur que et contracta!!!!! Genial, com sempre!

PILAR ha dit...

Però que molt fashion i original. Quant ho faci quedaran tots bocabadats. Gracies guapa!