dimecres, 28 de gener del 2009

L'OSSOBUCO QUE ENS ENAMORA O "A LA MILANESA"


Doncs sí, és aquest i no un altre, ho confessem, és el nostre....
Ens varem conèixer fa més de 20 anys i li hem estat fidels tot aquest temps !!!!
I no l’hem canviat per aquells que hem provat a d’altres llocs, amb diferents ingredients.
Ell mai ens ha fallat, ens ha donat uns plaers olfactius i de paladar que encara ens atabalen i tot i saber que a partir d’ara, si algú el reclama , ens farà el salt cap alguna altra casa..... ho entenem, no el podem retenir per sempre i l’hem de compartir ... així que, aquí el teniu... talleu-lo be.... i que el vostre plat quedi net com el nostre ...

Ingredients per 2 persones:

- 2 ossobucos, amb força moll d’os si pot ser
- Sal
- Farina
- Un bon tros de mantega
- Vi blanc, mig vas
- ½ litre de brou de carn calent ( o 2 vasos d'aigua i 1/2 pastilla de brou concentrat)
- 1 o 2 dents d’all ben, ben picats, segons com siguin de grossos
- Pell d’una llimona ratllada
- 1 o 2 cullerades soperes de julivert sec, al gust

Preparació:

1- Saleu els ossobucos, enfarineu-los i els poseu a saltejar dins una cassola amb la mantega.
2- Quan estiguin rossos d’un cantó, els gireu i deixeu que quedin daurats de l’altre.
3- Ara hi tireu el vi blanc i el deixeu reduir uns minuts a foc fort.
4- A continuació hi tireu el brou per sobre, l’all molt ben picat, la pell de la llimona ratllada i el julivert sec.
5- Ho deixeu coure de 45 a 60 minuts, depenent de com sigui de tendre la carn, primer amb la cassola destapada i després, la tapeu perquè el suc no es consumeixi massa. Si això us passa, li afegiu més brou i que es continuï coent una mica més.
6- Us ho mengeu...... sucant pa.

La recepta original ens ve acompanyada d’un risotto a la Milanesa. Mai l’havíem fet però per fer el plat ben rodó, aquest dia el varem cuinar seguint els passos exactes i repetirem, perquè ara si que ens ha lligat del tot a ell.
(Acabo de venir d'una classe de cuina de risottos i ens han dit que aquests arrossos porten ceba picada i ofegada al princi, amb la mantega, durant 1 minut i mig , fins que quedi transparent, per després continuar igual la preparació. La nostra recepta no en portava i per això no ho he posat)

RISOTTO A LA MILANESA

Ingredients:

- Arrós, de gra rodó, uns 40 grams per persona, si és l’acompanyament (Si pot ser, trieu arròs especial per risottos, tipus arborio o carnaroli , amb més midó i amb més absorció de líquid que els altres)
- Mantega
- Uns fils de safrà
- Vi blanc
- Brou de carn calent
- Formatge parmesà ratllat o similar

Preparació:

1- Desfeu la mantega dins un cassó i hi ofegueu l’arròs.
2- Passats uns minuts, hi afegiu els fils de safrà i també el vi blanc i el deixeu evaporar una mica.
3- Ara hi aneu tirant, de cullerot en cullerot, el brou calent , deixant que se’l begui l’arròs fins que se’n afegeixi més.
4- Aneu fent així fins que estigui fet.
5- Fora ja del foc, dins el mateix cassó, hi barregeu parmesà ratllat i una mica de mantega.
6- El serviu per acompanyar l’ossobuco.

-------------------------

OSSOBUCO A LA MILANESA

Ingredientes para dos personas:

- 2 ossobucos con bastante tuétano, si puede ser. – Sal – Harina – Un buen trozo de mantequilla – ½ vaso de vino blanco – ½ litro de caldo de carne caliente ( o 2 vasos de agua con 1/2 pastilla de caldo de carne concentrado) – 1 o 2 dientes de ajo muy bien picados , según el tamaño – La piel rallada de 1 limón – 1 o 2 cucharadas de perejil seco, al gusto

Preparación:

1- Salar la carne y la ponéis a saltear dentro de una cazuela con la mantequilla. 2- Cuando los ossobucos estén dorados de un lado, los giráis para que tan bien se doren por el otro. 3- Ahora añadís el vino blanco y lo dejais reducir a fuego fuerte. 4- A continuación le tiráis el caldo por encima, el ajo bien picado, la ralladura de la piel del limón y el perejil seco. 5- Lo dejáis cocer de 45 a 60 minutos, dependiendo de cómo sea de tierna la carne, primero con la cazuela destapada y después la tapáis, para que no se consuma demasiado el jugo. Si os pasa esto, le añadís más caldo y que continúe hirviendo un poco más. 6- Os lo comeis…mojando pan.

RISOTTO A LA MILANESA
(Acabo de venir de una classe de cocina de risottos y nos han dicho que estos arroces llevan cebolla picada salteada durante un minuto y medio con la mantequilla, hasta que quede transparente, al principio del plato, para despues continuar igual con la preparación. Nuestra receta no llevaba y por esto no la he puesto)

Ingredientes:

-Arroz, de grano redondo, unos 40 gramos por persona si es como acompañamiento ( Si puede ser, mejor escoger un arroz especial de risottos, como el de tipo arborio o carnaroli , con más almidón y con más absorción de líquido que el resto )– Mantequilla – Unas hebras de azafrán - Vino blanco - Caldo de carne caliente - Queso parmesano rallado o similar.

Preparación:

1- Saltear el arroz con la mantequilla dentro de un cazo. 2- Pasados unos minutos le añadís las hebras de azafran y el vino blanco y lo dejáis reducir. 3- Ir añadiendo de cucharón en cucharón el caldo caliente dejando que se lo beba el arroz antes de añadir más. 4- Lo vais haciendo hasta que este hecho el arroz. 5- Ya apagado el fuego, le mezcláis el queso parmesano y un poquito de mantequilla 6- Lo servís como acompañamiento del ossobuco.
Espero que os guste y tengáis un buen provecho!
--------------
I res més a dir, esperant que el gaudiu com nosaltres .... que tingueu un bon profit !!!

18 comentaris:

m.eugènia creus-piqué ha dit...

OOOOOOOHHHHHHHHH !!!!!
Ossobuco ! Fa anys i panys que no el menjo, m'encantaba fins que un día el vaig voler fer jo i de poc el llenço per la finestra, quin desastre mare meva, el demenava sempre al restaurant i ara no el trobo mai a la carta, igual que el Gulash que també m'entusiasma, si tinc humor m'el faré un día, ja et diré el que.Petons.

El cullerot Festuc ha dit...

Maria, no m'estranya que deixeu el plat ben net...quin plat més bo!!! i amb el risotto un plat ben complet i plat únic.
Petunets,
Eva.

Gemma ha dit...

Je je je, m'encanta la última foto, només heu deixat els ossos, eh? I ben escurats!!!
L'ossobuco porta una mica de feina, però haig de reconèixer que és un plat per quedar bé! I a tu t'ha quedat que l'has brodat, felicitats!

Cuinagenerosa ha dit...

això de la foto amb el plat net s'hauria de posar de moda als blocs per demostrar que el menjar era bo.
t'asseguro que si m'haguessis convidat, encara hi hauria fet una última repassada amb el pa, perquè aquest ossobuco deu estar de mort, i del risotto a la milanesa, què t'haig de dir, és una de les meves debilitats.

angels ha dit...

No m’estranya que te’n deixat el plat net, tenia una pinta, nosaltres fa molt temps que no hem fet ossobuco. Petons

La cuina vermella ha dit...

Oh, Maria et felicitem per deixar que el teu ossobuco et faci el salt a les nostres cases. M'encanta aquesta carn i també m'agrada escurar els ossos fins al moll!
Noia, un plat fantàstic. petons.

SandeeA ha dit...

Jajaja ves, a ti no te gusta la coliflor, y a mí el ossobuco aunque no puedo comer no es de mis carnes favoritas! aunque ya que dices que os enamora (eso he creido entender jajajaj) quizá debería probarlo... porque viendo que habéis dejado el plato más limpio que si se lo hubiera dado a Perry Mason :P

maragda ha dit...

Jajajaja, només ens has deixat els ossos! com ens coneixes... que som una colla de farts!!! i no t'haguéssim deixat ni un bocinet...
T'he enviat un mail en resposta del teu comentari...
Petons!

Núria ha dit...

Quina meravella de plat!!! No té desperdici...bueno sí, l'os de l'ossobuco però res més...

josep ha dit...

Maria,
Un plat boníssim, i així m'agrada que el plat quedi ben net

Mercè ha dit...

Renoi, quin sopar de festa major!! Maria, com us cuideu!! :) Impressionant!!! Molt bona la foto amb els ossos ben escurats!! :D jeje Petons!!

Anna ha dit...

María, un plato este muy rico...me ha encantado, nunca lo he preparado, pero con esta receta tuya, lo mismo me animo a hacerlo. Besos.

tartasacher ha dit...

Hola María:
Qué delicioso ossobuco para comerlo con ese pan tan rico que tienes, ya sólo te falta el postre que me haría mucha ilusión recibir tu propuesta. Besos mil y gracias

Maria ha dit...

Va Geni, anima't, que amb aquesta recepta tan fàcil et surt segur... Petons...

Eva, si els ossos es puguessin menjar, també ens els hauriem jalat...

Gemma, més que portar feina, el que porta és temps perquè la carn és una mica dura i s'ha d'anar coent gairebé una hora.

Manel, al menys per nosaltres, està que ressucita els morts... ens encanta...

Apa Angels, doncs a tornar a fer ossobuco, aquest o qualsevol altre, que tots són bons..

Parella vermella, us dic com a tots, a nosaltres ens agrada molt aquesta combinació d'ingredients que porta aquesta recepta. Ens te viciats la salseta que deixa anar. Petons

Sandi, va mujer, vuelve a intentar comerlo de nuevo y ya me dirás... Y dejate de coliflores por muy vistosas que sean, que no hay color, mejor dicho... olor... Besos.

Quinta, res, ni un bocinet, us toca fer-lo a casa vostra...Mua, mua...

Nuria bonica, no ens convé sucar tant pa que desprès se'ns nota però està tan bona la salsa..

Josep, ho hem deixat ben net, que a part de la crisi i que no es pot llençar res, estava ben bo.. Una abraçada

Mercè, que cada dia no és així, que ens agafaria algo... També hi ha molta carn a la planxa i verdures entremig, eh!

Ana, me gustaria que lo probaras. La única pega del ossobuco es que de vez en cuando encuentras alguna carne un poco dura y no está tan meloso como tendria que ser. Pero a nosotros nos da igual, duro que blando, que nos encanta de todas formas. Besos

Tartita, con ese pan o con cualquier otro, nos pegamos unas limpiezas de platos impresionantes, no dejamos nada.. Besos

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Mai he provat l´ossobuco però ja és hora perquè aquesta recepta si no es prova és un crim...

Maria ha dit...

Doncs M.José, fes-lo i veuràs que fàcil és i que bo queda...

Anònim ha dit...

No l'he provat mai però per la pinta que té i com s'ha buidat el plat ensembla que demà mateix el faré...
Petonets

Mietta ha dit...

maria,
me ha gustado la foto con dos huesitos :)) - significa eso que era bueno el ossobuco???
:))

pásate por mi blog, cuando puedes - tengo una invitación para ti.