dimarts, 6 de gener del 2009

TARTALETES DE TORRO I TARTALETES DE PLÀTAN CARAMELITZAT AMB NATA / TARTALETAS DE TURRON Y TARTALETAS DE NATA CON PLATANO CARAMELIZADO


No se vosaltres però a casa sempre tenim alguna barra de torró de Xixona. La majoria de cops es perquè no l’hem gastada per les festes de Nadal i com que són tan bones, les reaprofitem per fer alguns dels postres que porten torró d’ametlla com ingredient.
I aprofitant que celebràvem el dinar de Nadal amb els companys de la classe de pintura i jo portava dolç, vaig pensar en unes tartaletes de pasta de full i de pasta brisa i unes trufes.

Les de pasta de full van ser de nata i mascarpone amb plàtan, inspirades en receptes varies i les de pasta brisa, de bavaresa de torró, que va sortir a un vell programa de tele que es deia La Bona Vida, amb la Mireia Carbó a la secció de cuina.
Com que va sobrar farcit vaig fer unes bavareses individuals amb salsa de xocolata que, de fet, és el postre tal com el van explicar a la tele.

Les trufes de mascarpone les vaig fer tal com ens explicava la Gemma de la Cuina de Casa i l’Alegna de la Casita Verde però amb xocolata blanca, sense cap licor i només arrebossades amb coco.
Aquí ho teniu,

TARTALETES DE BAVARESA DE TORRO

Ingredients:

- Una làmina de pasta brisa comprada feta i ja estirada
- 4 cullerades de sucre
- 1 terrina de natilles comprada feta o la mateixa quantitat de crema, uns 125 grams
- 1 barra de torró de Xixona ratllat
- 400 ml de nata per muntar
- 3 làmines de gelatina

Preparació:
1- Es fan les tartaletes,, amb motllos de pastisseria i es couen al forn, tal com diu el fabricant. Es reserven perquè es refredin.
2- Es remullen les làmines de gelatina en aigua.
3- Es ratlla el torró.
4- Es separen 3 dits de nata líquida i s’escalfa uns segons al microones.
5- Es munta la nata amb el sucre fins que quedi només semi muntada (important)
6- S’escorre la gelatina i es desfà a la nata tèbia.
7- S’ajunten en un bol les natilles, el torró, la nata semi muntada i es barreja amb la gelatina ja desfeta.
8- S’emplenen les tartaletes i es decoren amb torró ratllat, o una ametlla, o salsa de caramel.


TARTALETES DE NATA I MASCARPONE AMB PLÀTAN CARAMELITZAT

Ingredients:

- Una làmina de pasta de full comprada feta i ja estirada
- 75 grams de xocolata negra, de cobertura o normal
- 2 plàtans
- Sucre
- 200 ml. de nata per muntar
- 1 terrina de formatge Mascarpone de 250 grams

Preparació:

1-Es fan les tartaletes al forn, amb motllos de pastisseria, tal com indica el fabricant i es guarden perquè es refredin.
2- Es fa un caramel amb sucre i una cullerada d’aigua a la paella i un cop estigui ros, no negre, s’hi afegeixen els plàtans tallats en rodanxes, un minut per cada cantó, perquè no es desfacin. Aquesta idea la vaig treure d’una recepta de I-recetas.
3- Es munta la nata amb una mica de sucre fins que quedi ben forta.
4- Es desfà al microones la xocolata i es pinta la base de cada una de les tartaletes i es deixa refredar a la nevera. Aquesta idea la va donar la Tartasacher al seu blog, Mil Postres.
5- S’ajunta la nata amb el mascarpone. Aquesta idea me la va donar la Gemma, de la Cuina de Casa, perquè la nata aguantés més temps muntada.
6- Ara ja s’emplenen les tartaletes: sobre la base de xocolata pintada, una rodanxa de plàtan caramel·litzat i damunt, una roseta de nata amb mascarpone.
7- Podeu decorar amb granets de xocolata.

TRUFES DE MASCARPONE I XOCOLATA BLANCA

Ingredients:

- 24 melindros durs
- 200 grams de xocolata blanca
- 1 terrina de Mascarpone de 250 grams
- Coco ratllat per arrebossar

Preparació:
1- Tritureu amb l’1-2-3 o similar els melindros.
2- Barregeu amb la xocolata desfeta al microones amb el mascarpone i els melindros i a la nevera, un mínim d’una hora abans de fer les boles.
Recordeu que la xocolata blanca es crema amb molta facilitat i si la desfeu al micro s’ha de fer amb la mínima potència o tipus descongelació. Sinó ho podeu desfer al bany maria.
3- Arrebosseu amb coco ratllat i poseu dins els motllos de trufes.

-----------------------------------



TARTALETA DE BAVAROISE DE TURRON

Ingredientes: - Una lámina de pasta brisa, ya estirada- 4 cucharadas de azúcar - 1 tarrina de natillas ya comprada hecha o la misma cantidad de crema, unos 125 gramos - 1 barra de turrón de jijona rallado - 400 ml de nata para montar - 3 láminas de gelatina

Preparación:
1 - Se hacen las tartaletas, con moldes de pastelería y se cuecen al horno, como indica el fabricante. Se reservan para que se enfríen. 2 - Se remojan las láminas de gelatina en agua fria. 3 - Se ralla el turrón. 4 - Se separan 3 dedos de nata líquida y se calientan unos segundos en el microondas. 5 - Se monta la nata con el azúcar hasta que quede sólo semi montada (importante) 6 - Se escurre la gelatina y se deshace en la nata tibia. 7 - Se juntan en un bol las natillas, el turrón, la nata semi montada y se mezcla con la gelatina ya deshecha. 8 - Se rellenan las tartaletas y se decoran con turrón rallado, o una almendra, o salsa de caramelo.

TARTALETA DE NATA Y MASCARPONE CON PLÁTANO CARAMELIZADO

Ingredientes: - Una lámina de hojaldre, ya estirada- 75 grs. de chocolate negro, de cobertura o normal - 2 plátanos - Azúcar - 200 ml. de nata para montar - 1 tarrina de queso Mascarpone de 250 gramos

Preparación:

1-Se hacen las tartaletas al horno, con moldes de pastelería, como indica el fabricante y se reservan para que se enfríen. 2 - Se hace un caramelo con un poco de azúcar y una cucharada de agua en la sartén y una vez esté dorado, no negro, se añaden los plátanos cortados en rodajas, un minuto por cada lado, para que no se deshagan. 3 - Se monta la nata con un poco de azúcar hasta que quede bien fuerte. 4 - Se deshace el microondas el chocolate y se pinta la base de cada una de las tartaletas y se deja enfriar en la nevera.5 - Se mezcla la nata con el mascarpone. 6 - Ahora ya se llenan las tartaletas: sobre la base de chocolate pintada, una rodaja de plátano caramelizado y encima, una roseta de nata con mascarpone. 7 - Puede decorar con granitos de chocolate.

TRUFAS DE MASCARPONE Y CHOCOLATE BLANCO

Ingredientes: - 24 bizcochos de soletillas, duros - 200 gramos de chocolate blanco - 1 tarrina de Mascarpone de 250 gramos - Coco rallado para rebozar

Preparación:

1 - Triturar con el 1-2-3 o similar los bizcochos. 2 - Mezclar el chocolate deshecho en el microondas con el mascarpone y los bizcochos y dejar en la nevera, un mínimo de una hora antes de hacer las bolas. Recuerde que el chocolate blanco se quema con mucha facilidad y si la deshacéis al micro debe hacerse con la mínima potencia o tipo descongelación. Si no, lo podéis deshacer al baño maría. 3 - Rebozamos con coco rallado y poner las bolas dentro de los moldes de trufas.
Espero que os gusten y un buen provecho !!

---------------------------

Espero que us hagin agradat i si les arribeu a fer.... un bon profit !!
Reina per un dia !!!
Que m'ha tocat la figureta del tortell de reis !!!

19 comentaris:

Núria ha dit...

Maria bonica, uns dolços molt bons i originals. Segur que van estar ben contentes...i jo que no savia que feies pintura...?!!
Guarda¡m algún dolço per quan estigui millor de la panxa...jeje

Cuinagenerosa ha dit...

maria, impressionades devien quedar les teves companyes amb aquestes fantàstiques tartaletes. com que també m'ha sobrat turró, no sé si em podré resistir a provar-les.

Anna ha dit...

María, son una tartaletas exquisitas. Besos.

Glòria ha dit...

Quina bona pinta que té tot això, a més, trobo genial el collage d'idees que ens expliques. Molt bona feina!.

Fins aviat

SandeeA ha dit...

Felicidades Reina!!! sabes que hoy hay que hacer lo que tú digas...

Me quedo sobre todo con las tartaletas de plátano caramelizado... Algún día podías enseñarnos alguna de tus otras obras, no?

El cullerot Festuc ha dit...

Quina pinta que fa tot!!! Les companyes de pintura deuen alucinar amb tu!!! Ets una crack!!!
Et queda molt bé la corona! ;)
Petunets,
Eva.

Pebbles ha dit...

Maria, que en queden encara? Jo també vull.... quina pinta només de veure-les donen ganes de menjar-les.
Tens molt bona mà, felicitats,jejeje...

Eva Flores ha dit...

Hola!
A casa ens han quedat uns quants torrons i just m'he reservat el de xixona per fer unes postres, prenc nota de la teva bavaresa, que té una pinta estupenda, i segur que està boníssima.
pt!

Gemma ha dit...

Mmmmm les trufes de mascarpone amb xocolata blanca enlloc de negra també han de quedar bones... ho hauré de provar!
Aquesta baversa de torró també m'ha agradat molt, i amb la presentació en tartaleta ha de ser moot bona!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Esto se llama una currada, o sea un buen trabajo, un gran esfuerzo. Vaya lujazo de postres, no se con que me quedo primero para empezar a degustar.
Salud!!!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Ummm tot espectacular!!!! quina feinada però pel que dius va valdre la pena no? ara en menjaria una...

Maria ha dit...

Gràcies Nuria,i cuida't i fes bondat i així ens veurem el divendres...

Si Manel, vaig quedar be portant-les.I ara ja tens una altre recepta per aprofitar el torró de les festes..

Si Ana, estaban ricas. Besos..

Res Gloria, que una es vol lluir i encara que hi hagi feina, les fa.

Nada, nada Sandeea, que solo tengo hecho un cuadro y està por acabar.. Las de plátano y nata estaban buenas..

Gràcies Eva, però no la portaré posada el divendres, eh!;DD .. fa ilu que et toqui la figura, no?

Res Pebbles, anar fent i aprenent, com tots..

Eva de la P.B. Recorda que la bavaresa també es pot congelar un cop feta. És resultona i aprofites els torrons que roden per casa..

Gemma, si ho diu la reina dels postres, m'afalaga.. Amb xocolata blanca les trufes deuen ser de gust més dolç però van agradar. Vas fer la pannacotta per cap d'any?

Olles, tot va resultar bo. Com que acostumem a fer més la bavaresa a casa... potser em quedo per novetat amb les de nata..

Gràcies Maria Jose, però ara ja no toca dolços, ara toca règim, que amb tant menjar la roba mimva segur, al menys a mi...

La cuina vermella ha dit...

Reina!! però perquè ens vas dir que les tartaletes no et queden bé? vist el resultat d'aquestes fotos t'hem de dir que no tens raó, les tartaletes t'han quedat fantàstiques!
Noia, ets la reina del mambó (i ho ets tot l'any!).
Petonarros

Mercè ha dit...

Núria, quina currada!! Felicitats per la bona feina! :) Què tal és la bavaresa de torró? A mi els torrons no és d'aquells dolços que em facin córrer massa...

Mercè ha dit...

Ostres Maria, no sé on tinc al cap! Amb tants blogs m'he fet un embolic de noms, perdona!

Anònim ha dit...

Maria, ja saps el que en penso de les teves tartaletes... Petonets i fins aviat.

Maria ha dit...

Gràcies parelleta, poso voluntat però no em queden com jo voldria.
Petons...

Mercé, ja veus, una mica de feina però de gust. La bavaresa de torró és molt suau, gairebé no és ni dolça, tot i portar 1 barra sencera de torró de xixona. Si la deixes tipu mousse és bona i semicongelada també. I amb la salseta de xoco, queda ben rematada. Te la recomano.. Ei, que demà ens coneixarem, californiana..

Tresa, guapa, ja ho se... Petons..

Anna ha dit...

home! portant aquests pastissets havies de ser reina per força! el turró de xixona és bonñissim! Ets una artista, també pintura...m'agradaria veure alguna obra teva ;) algun dia faré també classes de pintura, sempre m'ha agradat!

tartasacher ha dit...

Hola María:
Por fin tengo un poco de tiempo. Gracias por tus visitas y comentarios. Los polvitos de oro o plateados son colorantes alimentarios que venden en lugares especializados de pastelería; en Barcelona tiene que haber muchos, también puedes mirar en la página web de Solé graells que vende montones de productos. Yo aquí donde vivo los busco en un buen proveedor de productos de pastlería, otras cosas al venderlas al por mayor no se pueden comparar, pero esto son botes pequeñitos que duran mucho, así que mira a ver en tu lugar de residencia o en Barcelona que tienes que poder encontrarlos. Besos y mil gracias