diumenge, 30 de novembre del 2008

FILET DE PORC FARCIT DE BOLETS AMB CROSTA DE PASTA DE FULL / SOLOMILLO DE CERDO AL HOJALDRE Y RELLENO DE SETAS

S’acosten el Nadal i les festes i hem de quedar be i avui us presento un plat d’en Lienes força bo, que ha agradat a tothom.

Només un petit problema: La primera fotografia recull el rellomillo partit en dos, per la mitat, però he tingut que fer 6 talls més, quedant-ne un total de 8 i la presentació final, servit al plat a taula, no ha resultat massa maca. He pensat en fer servir el ganivet elèctric i m’ha fet mandra i segur que amb ell, hagués quedat millor. Així que recordeu això.

Crec que un altre dia faré aquest plat però amb la presentació de forma individual, un tall de carn embolicat per comensal i el trauré d’aquesta manera a taula. Però el temps de cocció ha de ser inferior.


L’he servit amb un petit bouquet d'enciams variats amb una mica de vinagreta a la mel.

Us passo l’enllaç de la Receta de la Felicidad que acaba de penjar el mateix, amb uns altres ingredients. D’això se’n diu intercomunicació bloguera, no?


Ingredients per cada filet de porc:

Un filet de porc o rellomillo
Uns 350 grams de bolets congelats. Si són frescos, poseu una mica més quantitat per si minven una mica.
100 ml. de crema de llet o nata liquida
Un full de pasta de full
6-7 talls de bacó, ibèric o fumat.
1 ou per pintar
All i julivert
Llavors: sèsam o rosella o pipes salades...

Preparació:

1- Poliu el filet, traient-hi el greix i el petit dit de carn del costat, que podeu aprofitar per fer carn picada per una altra recepta.
2- Poseu a coure els bolets en una paella, amb una mica d’oli, julivert i all. ( No cal que ho piqueu petit, que després es tritura tot)
3- Un cop mig fet, afegiu la nata líquida o la crema de llet i que arrenqui el bull. Salpebreu, tritureu el conjunt i reserveu.
4- Agafeu el filet de porc i el salpebreu be.
5- Desenrotlleu la pasta de full, sense treure-la de sobre el paper de forn que ja porta i estireu-la una mica amb el corró perquè quedi més fina. A damunt de la pasta de full poseu-li , primer, els talls de bacó, centrats, deixant els cantons lliures.
6- A damunt del bacó, hi poseu el filet de porc.
7- A sobre del filet la pasta de bolets abans feta i triturada, escampada, cobrint-ho tot.
8- Ara agafeu les dues puntes del bacó i tireu-les cap amunt, com embolcallant la carn i la barreja de bolets. Espero que m’entengueu...
9- Ara ja ho emboliqueu tot amb la pasta de full, un cantó muntat sobre l’altre, enganxat una mica pressionant amb els dits i tancant els cantons (com un sobre de carta)
10- Amb el mateix paper de forn que portava li doneu una mica de forma, enrotllant-lo i la part lletja, on s’ajunten les parts de la pasta de full, la deixeu a sota.
11- Poseu el filet ja preparat damunt la plàtera del forn, el pinteu amb ou batut i el decoreu amb llavors, sèsam, rosella o en el meu cas, pipes salades. Feu un petit forat dissimulat al mig de la pasta perquè respiri un cop estigui dins el forn.
12- El poseu al forn ja preescalfat, a uns 220 graus, durant uns 25 minuts. Si veieu que se us torra de dalt, ja sabeu, el tapeu amb paper d’alumini el temps que encara us calgui per acabar-se de fer el plat. Jo l’he deixat dins el forn, apagat encara un temps més, fins que ha quedat tebi. ----------------------

Ingredientes para cada solomillo: Un solomillo de cerdo. Unos 350 gramos de setas congeladas. Si son frescas, ponga un poco más de cantidad por si merman un poco. 100 ml. de crema de leche o nata liquida Una hoja de hojaldre .6-7 lonchas de bacon ibérico o ahumado. 1 huevo para pintar .Ajo, perejil y sésamo o semillas de amapola o pipas saladas ...

Preparación: 1 - Pulilr el solomillo, sacando a la grasa y el pequeño dedo de carne que tiene al lado, que se puede aprovechar para hacer carne picada para otra receta. 2 - Poner a cocer las setas en una sartén con un poco de aceite, perejil y ajo. (No hace falta que lo pique pequeño, que luego se tritura todo) 3 - Una vez medio hecho, añadir la nata líquida o crema de leche y que arranque el hervor. Salpimentar, triturar el conjunto y reservar. 4 - Tomar el solomillo de cerdo y el salpimentar bien. 5 - Desenrrollar la masa de hojaldre, sin sacarla de encima del papel de horno que ya lleva y estirarla un poco con el rodillo para que quede más fina. Poner, primero, los trozos de beicon, centrados, dejando las esquinas libres. 6 - Encima del bacon, se pone el solomillo de cerdo. 7 - Encima del filete la pasta de setas antes hecha y triturada,cubriéndolo todo. 8 - Ahora se toman las dos puntas del bacon y hacia arriba, como envolviendo la carne y la mezcla de setas. 9 - Ahora se envuelve todo con la hojaldre, un lado montado sobre el otro, pegado presionando con los dedos y cerrando las esquinas (como un sobre de carta) 10 - Con el mismo papel de horno que llevaba le da un poco de forma, enrollando-y la parte fea, donde se juntan las partes del hojaldre, la deja abajo. 11 - Poner el filete ya preparado sobre la fuente del horno, si os sobra pasta de hojaldre ( a mi no) lo decorais con alguna tira de adorno, y lo pintais con huevo batido, decorandolo con semillas de sésamo, amapola o en mi caso, pipas saladas. Hacerle un agujero disimulado por en medio de la pasta para que respire una vez esté en el horno.12 - Se pone al horno ya precalentado a unos 220 grados, durante unos 25 minutos. Si se os tuesta de arriba, ya sabéis, tapar con papel de aluminio el tiempo que necesiteis para terminar de hacer el plato. Yo lo he dejado en el horno, apagado todavía un tiempo más, hasta que ha quedado tibio. Buen Provecho!!


--------------------
I serviu-lo tot seguit i ..... Un bon profit !!!

23 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan he vist la foto, a primer cop d'ull he pensat: es el mateix que he fet aquesta tarda jo i que tinc pensat posar en la pròxima entrada, però m'he quedat tranquil.la ja que en aparença es el mateix, però el contingut es diferent, menys mal...
De totes maneres m'agrada molt la idea de la pasta de full, li dona un altre caire, felicitats...

SandeeA ha dit...

Pues yo creo que la presentación te ha quedado muy bien, y además seguro q está buenísimo! es verdad que es curioso q hayamos preparado un plato con los mismos ingredientes jaja

Gemma ha dit...

Sempre he tingut ganes de provar com queda la carn amb pasta de full, però mai penso a fer-ho... D'aquesta setmana no passa, segur!
I amb la recepta del Lienas, és tota una garantia d'èxit, je je je.
Molt bona idea fer els farcellets individuals, així queda més ben presentat. A més, jo no tinc ganivet elèctric!

Glòria ha dit...

Una recepta de categoria!. I com que ens les expliques tant bé, fins i tot ens has explicat que t'ha costat una mica de tallar, però si no ens ho dius, ni ens n'adonem, perquè té una pinta boníssima!.

Fins aviat

angels ha dit...

Te molt bona pinta, amb Joan em comenta que ell s'ajuda per tallar aquestes coses d'una plaqueta de plàstic que aguanta per davant el tall.

la vella carmanyola ha dit...

Es fantastica Maria aquesta recepta! m'agradat molt, ara ja començo a tenir dubte de si canviar el que ja havia penjat de fer per Nadal! amb això també quedaria molt bé i no gastaria tant!
Que surt al llibre del lienes??

La cuina vermella ha dit...

Maria, aquest blog teu té un nivell de 5 estrelles michelin. De debó cada recepta és fantàstica i aquest filet de porc és sublim.
M'apunto a la idea dels individuals.
Mil petons.

Maria ha dit...

Tresa, i si hagués estat el mateix, no passa res, que tothom fa el que li agrada fer.

Sandeea, que he cambiado la entrada para aclarar que la foto era solo del solomillo partido por la mitad y claro que ese corte me salió bien. Los otros no tanto, que se movia todo...

Vols dir que existeix encara això dels ganivets elèctrics? Em sembla que només el tinc jo..

Res, Gloria, era la vista del primer tall. Els altres no estaven tan be..

Si Angels, és una bona idea la del teu home, ho provaré per un altre cop.

Calcula Anna, perquè amb tots els ingredients no surt massa car i és bo.

Si, Txell, millor individuals,així un descubreix el que hi ha dins i si s'esmicola el plat, no passa res.

El cullerot Festuc ha dit...

Que bo que ha de ser!!!!! T'ha quedat espectacular Maria, ja ho pots ben dir, un plat de Nadal!!!
Petunets,
Eva.

Núria ha dit...

Maria, jo tambè els vaig preparar el nadal passat i ens van agradar molt, peró mira provaré aquesta recepta teva que es una mica diferent. Aixó que dius de fer el talls independents serà molt millor per emplatar,tens tota la raó...

Núria

Sara Maria ha dit...

Quina meravella!! Poso un enllaç al meu bloc.

Anònim ha dit...

Això no m'havia sortit mai. Ja saps que soc una mica inútil.
Seguint el comentari dels mantecats, que si són de capsa o qué? Tot el que penjes té molt bona pinta

m.eugènia creus-piqué ha dit...

Com bona carnívora que soc,deu ser un plat exquisit, encara que penso que individualment deu quedar molt millor, ho provaré.

xaro ha dit...

Quin luxe, Maria!! Veig que poc a poc van sortint les receptes d'en David.
Es d'aquelles receptes que no hi atino mai a fer-les, ara la poso a pendents i a veure si aquestes festes la preparo!!

Ptnts

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Jo també el tinc el ganivet eléctric, per tant existeix¡¡.
Marcar i servir un per un, molt milló. Aquesta crosta una bona presentació, i el filet de porc és dels plats "baratets" de moment¡ Josepb -menja de bacallà-

Maria ha dit...

Si Eva, sino tant de Nadal com els teus aperitius, com a mínim un plat de festa.

A veure Nuria si ens dones la teva recepta i podem fer un mix.

Gràcies Sara Maria, venint de tu, amb tantes receptes, és un luxe. Tu també hi ets al meu..

Pepi, guapetona, que no són marca Reglero, que són de la casa...

Si M. Eugenia, és un plat de carn, carn..

Xaro, de debó que és un bon plat. En David gairebé sempre encerta..

Ai JosepB, que amb el que em dius es que tu i jo ja tenim uns anyets, eh? Que els joves ni n'han vist mai d'aquests ganivets..

Anna ha dit...

María, me encanta este plato, es de lo ma´s apropiado para realizar en estos días.Te lo copio. Besos.

Anna ha dit...

María, me encanta este plato, es de lo ma´s apropiado para realizar en estos días.Te lo copio. Besos.

Núria ha dit...

Maria, la recepta la tinc penjada al blog. Li poso paté i bacó...

Núria

Pebbles ha dit...

Aquest plat hi caurà segur. M'agradat molt, i t'ha quedat molt bé. Jo no tinc ganivet elèctric però recordo que la mare si que el tenia. Així que jo també l'he vist, jejeje...

Petonets

Maria ha dit...

Si Ana, es un plato de fiesta pero recuerda que individual debe quedar mejor para la presentación.

Gràcies Nuria, ja ho miraré.

Pebbles, ja veus si és antic això del ganivet elèctric..

Molsa ha dit...

Molt bo i fàcil,... per tant de festa res, per cada dia, el vaig fe ahir nit, i avui per dinar l'he escalfat una mica i amb una amanida per acompanyar, fantàstic.

Maria ha dit...

Me'n alegro Boudicca que t'hagi agradat. Com tu dius, és fàcil i vistós, adequat per qualsevol moment, de festa o diari.