Doncs sí, ja ho veieu, modernitat en una recepta clàssica de casa nostra fent servir els nous ingredients que corren pel mercat.
Soc una admiradora de la cuina tradicional, la de sucar pa i fer xup-xup però estic oberta a les noves tendències i mitjançant el taller que va fer Gadgets cuina, vaig aprendre una mica a treballar la gelatina vegetal, que ja havia provat en aquestes tallarines amb aroma de mar.
I aquí teniu les postres tradicionals però renovades que ens va ensenyar a fer el cuiner Oscar F. Albiñana, i varen agradar.
La cosa bona de la gelatina aquesta és que si sobra, es treu del pot on s'ha fet, tombant-ho, es congela i es pot tornar a fer servir, escalfada de nou.
El punt és retirar-la del foc, just arrencar el bull d’aigua i pols de gelatina , aproximadament a uns 80 graus.
I aquí teniu com fer, en aquest cas, una làmina elàstica dolça per farcir...
Ingredients per uns 12-15 canelons:
- 250 ml d’aigua
- 150 grams de mel
- 1 culleradeta d’aigua de tarongina ( opcional ) o una gota d’oli de romaní
- 20 grams de gelificant ( marca Sosa )
- 400 grams de mató
- Una mica de sucre fi o glas
- Nous o fruits secs
Preparació:
1- Posar en fred l’aigua, la mel i el gelificant i fer arrencar el bull.
2- Retirar del foc i afegir si voleu una mica d’aigua de tarongina o una gota d’oli de romaní, per donar-li una mica d’aroma.
3- Bolcar una part de la barreja sobre una plàtera rectangular, deixant una capa fina. Si la plàtera és grossa, potser ho podreu bolcar tot de cop. Però recordeu, ha de quedar una capa fina, no gruixuda.
4- Deixeu refredar, i en 10-15 minuts ja està quallada. Bolqueu sobre el taulell de la cuina i talleu la làmina en rectangles com canelons.
5- Amb una espàtula passeu cada rectangle sobre un plat i l’empleneu de mató batut amb una mica de sucre amb una màniga pastissera de boca rodona.
6- Enrotlleu i decoreu amb algun fruit sec i si el feu... un bon profit !!!
Soc una admiradora de la cuina tradicional, la de sucar pa i fer xup-xup però estic oberta a les noves tendències i mitjançant el taller que va fer Gadgets cuina, vaig aprendre una mica a treballar la gelatina vegetal, que ja havia provat en aquestes tallarines amb aroma de mar.
I aquí teniu les postres tradicionals però renovades que ens va ensenyar a fer el cuiner Oscar F. Albiñana, i varen agradar.
La cosa bona de la gelatina aquesta és que si sobra, es treu del pot on s'ha fet, tombant-ho, es congela i es pot tornar a fer servir, escalfada de nou.
El punt és retirar-la del foc, just arrencar el bull d’aigua i pols de gelatina , aproximadament a uns 80 graus.
I aquí teniu com fer, en aquest cas, una làmina elàstica dolça per farcir...
Ingredients per uns 12-15 canelons:
- 250 ml d’aigua
- 150 grams de mel
- 1 culleradeta d’aigua de tarongina ( opcional ) o una gota d’oli de romaní
- 20 grams de gelificant ( marca Sosa )
- 400 grams de mató
- Una mica de sucre fi o glas
- Nous o fruits secs
Preparació:
1- Posar en fred l’aigua, la mel i el gelificant i fer arrencar el bull.
2- Retirar del foc i afegir si voleu una mica d’aigua de tarongina o una gota d’oli de romaní, per donar-li una mica d’aroma.
3- Bolcar una part de la barreja sobre una plàtera rectangular, deixant una capa fina. Si la plàtera és grossa, potser ho podreu bolcar tot de cop. Però recordeu, ha de quedar una capa fina, no gruixuda.
4- Deixeu refredar, i en 10-15 minuts ja està quallada. Bolqueu sobre el taulell de la cuina i talleu la làmina en rectangles com canelons.
5- Amb una espàtula passeu cada rectangle sobre un plat i l’empleneu de mató batut amb una mica de sucre amb una màniga pastissera de boca rodona.
6- Enrotlleu i decoreu amb algun fruit sec i si el feu... un bon profit !!!
------------------------------
Pues sí, ya lo veis, modernidad en la receta de siempre usando los nuevos ingredientes que corren por el mercado.
Pues sí, ya lo veis, modernidad en la receta de siempre usando los nuevos ingredientes que corren por el mercado.
Soy una admiradora de la cocina tradicional, la de mojar pan y fuego lento pero estoy abierta a las nuevas tendencias y mediante el taller que hizo Gadgets cuina, aprendí un poco a trabajar la gelatina vegetal, que ya había probado en estas tallarines con aroma de mar.
Y empecé haciendo este postre, tradicional en nuestra tierra pero renovado según nos enseñó el cocinero Oscar F. Albiñana y gustó bastante.
La cosa buena de esta gelatina es que si sobra, se saca del pote donde se ha hecho, volcándolo, se congela y se puede volver a usar, calentándolo.
El punto está en retirarlo del fuego, justo cuando arranca a hervir el agua y polvo de gelatina, aproximadamente a unos 80 grados.
Y aquí tenéis como hacer esta lámina elástica dulce para rellenar…
Ingredientes para unos 12-15 canelones:
Y aquí tenéis como hacer esta lámina elástica dulce para rellenar…
Ingredientes para unos 12-15 canelones:
- 250 ml de agua
- 150 gramos de miel
- 1 cucharadita de agua de azahar (opcional) o una gota de aceite de romero
- 20 gramos de gelificante ( marca Sosa )
- 400 gramos de requesón
- Un poco de azúcar glasee
- Nueces u otros frutos secos
Preparación:
1 - Poner en frío el agua, la miel y el gelificante y dejar que arranque el hervor.
2 - Retirar del fuego y añadir si deseáis un poco de agua de azahar o una gota de aceite de romero, para darle un poco de aroma.
3 - Volcar una parte de la mezcla sobre una fuente rectangular, dejando una capa fina. Si la fuente es grande, tal vez lo podréis echar todo de golpe. Recordad que ha de quedar una capa fina, no gruesa.
4 - Dejar enfriar, y en 10-15 minutos ya está cuajado. Lo volcáis sobre el mármol de la cocina y cortáis la lámina en rectángulos como la pasta de los canelones.
5 - Con una espátula pasar cada rectángulo sobre un plato y lo rellenáis de requesón batido con un poco de azúcar, con una manga pastelera de boquilla redonda.
6 - Enrolláis y decoráis con algún fruto seco.
Y nada más… solo un buen provecho !!!!!
21 comentaris:
Maria,
Felicitats, adaptant-les al dia, és demostra què les receptes clàssiques donen per a molt.
Una abraçada
Hola Maria: que receta mas original...y que buena pita tiene!!
bexinos wapa.
Fashion total!!!!! Quina passada, el típic i tòpic mel i mató de sempre però pressentat d'una manera original i de luxe total.
Una pregunta: no s'enganxa la gelatina de mel a la safata?
me lo pido! me lo pido! me lo pido!
me encanta esta versión del mel i mató!!! fashion y deliciosa!!!
bs!
Hola Maria, un postre clasico en una receta muy interesante y bien echa, un saludo.
JUAN
Maria, això és massa!!! Quina xulada!! M'encanta aquest caneló de mel...Fashion total!
Petunets,
Eva.
Però quina cosa més bonica i tant bé presentada. Genial. Salut!!!!!
M'agrada moltíssim i no sembla gens difícil.
Felicitats
Quina versió més original d´una recepta de tota la vida. Felicitats, Ets una canya!
Petons!
Quina delícia i què original. La provarem de fer, segur! quede tant en tant també ens grada fer experiments...
Petons bonica!
Un clasico con un toque chic. Me encanta.
Ya te la estoy copiando, jejeje
Bssss
Maria, doncs molt moderna la recepta! :) I m'encanta el mel i mató!!! T'ha quedat de luxe!!
Aquests tallers de Gadgets & Cuina semblen molt interessants. Ja la tinc anotada a la llista per quan vingui aquest Nadal fer-hi una visita. ;)
Petons!
Veig que aquest cursos del Gadgets estan molt bé, llàstima que m'agafin una mica lluny!!
Molt original aquesta recepta, a veure si el dia que baixi a Barna tinc temps d'anar a comprar totes aquestes modernitats!!!!
Ptnts
Hola Maria,
Quina passada! M'encanta la mel i el mató...És super original aquesta presentació. Què elegant!
Felicitats!
Una pregunta o dos, si us plau, on compres aquest gel gelatificant? Es podria fer amb gelatina neutre?
Moltes gràcies,
Marina
www.haciendobuenasmigas.blogspot.com
Maria, hola de nou,
Moltíssimes gràcies per l'explicació. Ets un sol!
Clar,fet amb pols de gelatina després no es prodria fer el caneló...Haig d'acostar-me a la ciutat! ¡Me fascina este postre!
Gràààààcies!
Petonets,
Marina
Hola Maria!!! OSTRES!!! QUINES POSTRES MÉS ORIGINALS!!! M'ha encantat aq2uesta adaptació del tradicional mel i mató!!! jo encara no m'he atrevit a provar la gelatina vegetal...veig que m'ho estic perdent!!!
Moltes gràcies per ensenyar-nos aquestes coses!!!!
Ahhh!!! i no és que tingui insomni per problemes... jejejjejeje... és que sóc nocturna per naturalesa, els dies que procuro anar a dormir abans no ho aconsegueixo!!! estic millor de nit que de dia!!! jejejej. Però m'ha encantat el teu comentari!!! ho aplicaré quan no pugui dormir per donar voltes al coco!!!
Petonassos guapíssima!!
Miel
Maria, quina canya!!! Aquestes classes valen molt la pena. Aquest plat és molt original, partint d'una recepta molt tradicional. M'encanta el mel i mató, i d'aquesta manera es vesteix més per a una ocasió més especial. Felicitats!!
Delicioso, original y muy bueno.
Un beso.
Una passada de recepta!!! la trobo magnífica...i quin sabor te? m´encantaria provar-la...petonets
ualaaaaa Maria!!
Que fort!! mel i mató a la última! aquesta te la provare'm que tots dos em aixecat l'ull!
Tons
L´important en tot això de modernitzar-se , és conèixer l´original , tu el conèixes molt bé per això crec que quan ho probem, diferent ell no dubtarem mai si realment és mel i mató.
Fantàstica RECEPATA.
Petons Maria
Publica un comentari a l'entrada