dilluns, 25 de maig del 2009

PA DE CEREALS "SANDEETA" / PAN DE CEREALES "SANDEETA"

Aquest dissabte estava llegint un llibre quan vaig sentir una veu que venia de la cuina... Mery, Mery.. i era la meva panificadora que em cridava...
Que vols????? Vaig dir-li...
I ella que em diu... doncs mira, la meva cosina, una panificadora nova, ha anat a caure a casa de la SandeeA i telepàticament s’ha posat en contacte amb mi per dir-me que o li donava a la seva mestressa una bona recepta de pa que sortís be dins la pani o ella l’entaforava ràpidament a dalt d’un armari, fins no se sap quan.
I jo vaig pensar... ajudem-la una mica...a veure que trobem que li agradi...
I aquí teniu una bona recepta de pa, amb fibra, nutrients i bon gust. La combinació de cereals amb les panses li dona el punt.
A veure si encerto i li comença a trobar el gustet a la maquina aquesta.
I per qui no la tingui, també he posat com fer-ho, que així no tindreu massa excusa per no provar-lo.

Ingredients: Per posar en aquest ordre , amb el programa 3, ( pa integral ) de la Bifinet o al que correspongui segons cada màquina.
( Podeu fer un pa més petit amb just la meitat de tots els ingredients )

- 2 cullerades d’oli
- ½ litre de llet , tèbia , si la panificadora no te un preescalfat del ingredients.
- 1 i ½ culleradeta de sal
- 1 culleradeta de sucre
- 300 grams de farina de força (o tipus Gallo normal , que porta un 11% de gluten)
- 200 grams de farina integral
- 150 grams de la barreja de 6 cereals ( amb flocs de cibada, de blat, de blat de moro, d'ordi, de sègol i d'arròs)
- 25 grams de llavors de lli.
- 25 grams de llavors de girasol.
- 1 pastilla de llevat fresc, tipus levital o semblant, d'uns 25 grams

Preparació amb la panificadora:
1- Engegar el programa i deixeu dins la màquina fins que acabi de coure.
2- El traieu de la pani i l’embolcalleu amb un drap de cuina i el deixeu refredar, posant-lo de costat.

Preparació a ma:

1- Poseu la llet tèbia amb el sucre i deixeu dissoldre be, reposant uns minuts.
2- En un bol, col.loqueu la resta dels ingredients secs i feu un clot al mig, posant al centre el llevat i l’oli.
3- Afegiu la llet i barregeu i amasseu uns 15 minuts.
4- Engreixeu un motlle tipus plum cake o semblant, poseu-hi la massa, unes llavors de girasol per sobre i ho poseu al forn, abans preescalfat a 200 graus, baixant la temperatura a 180 graus, amb escalfor de turbo o dalt i a baix, uns 25 minuts.
5- Quan estigui fet, apagueu el forn i deixeu-lo allí 15 minuts més.
6- Desmotlleu i embolcallat en un drap de cuina o làmina de teflon, el deixeu refredar de costat.

Espero que amb aquesta recepta la SandeeA i la seva pani s’estimin mooooolt més i per als demés, si un animeu a provar-ho, espero que tingueu un bon profit !!!!
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PAN DE CEREALES “SANDEETA”

Este sábado estaba leyendo un libro cuando oí una voz que venía de la cocina ... Mery, Mery .. y era mi panificadora que me llamaba ...
Que quieres???? Le dije ...

Y ella me cuenta ... pues mira, mi prima, una panificadora nueva, ha ido a caer a la casa de SandeeA y telepáticamente se ha puesto en contacto conmigo para decirme que o le daba a su dueña una buena receta de pan que saliera bien dentro de la pani o ella la guardaba rápidamente arriba de un armario, hasta no se sabe cuando.

Y yo pensé ... la ayudaremos ... a ver que encontramos que le guste ... y aquí teneis una buena receta de pan, con fibra, nutrientes y buen gusto. La combinación de cereales con las pasas le dan el punto.
A ver si acierto y le empieza a encontrar el gustillo a la máquina esta.
Y para quien no la tenga, también he puesto como hacerlo, que así no tendrá demasiado excusa para no probarlo.

Ingredientes: Para poner en este orden, con el programa 3, (pan integral) de la Bifinet o al que corresponda según cada máquina.
- 2 cucharadas de aceite
- ½ litro de leche tibia , si la panificadora no tuviera el programa de precalentado de ingredientes.
- 1 y ½ cucharadita de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 300 gramos de harina de fuerza (o tipo Gallo normal, que lleva un 11% de gluten)
- 200 gramos de harina integral
- 150 gramos de copos de 6 cereales (con copos de cebada, de avena, de trigo, de maiz ,de centeno y de arroz)
- 25 gramos de semillas de lino.
- 25 gramos de pipas de girasol.
- 1 pastilla de levadura fresca, tipo levital o similar, de unos 25 gramos.
Preparación con la panificadora:
1 - Poner en marcha el programa y dejar en la máquina hasta que acabe de cocerse.
2 – Cuando lo saqueis de la Pani lo envolveis con un paño de cocina y lo dejais enfriar poniéndolo de lado.
Preparación a mano:

1 - Poner la leche tibia con el azúcar y dejar disolver bien, dejandolo reposar unos minutos.
2 - En un bol, colocar el resto de los ingredientes secos y hacer un hoyo en medio, poniendo en el centro la levadura y el aceite.
3 - Añadir la leche y mezclar y amasar unos 15 minutos.
4 - Enmantecar un molde tipo plum cake o similar, poner la masa dentro, algunas semillas de girasol por encima y lo poneis al horno, antes precalentado a 200 grados, bajando la temperatura a 180 grados, con calor turbo o arriba y abajo , unos 25 minutos.
5 - Cuando esté hecho, apagar el horno y dejar allí 15 minutos más.
6 - Desmoldar y envolver en un paño de cocina o lámina de teflón, lo dejais enfriar de lado.

Espero que con esta receta, SandeeA y su pani se quieran muuuuuucho más.. y para los demás, si os animais, un buen provecho !!!!
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18 comentaris:

Glòria ha dit...

Li has agafat afició a això de fer pa, eh?. Aquest amb les pansetes ha de ser boníssim!

illetapitita ha dit...

Boníssim!
Jo també el faig aquet pa i ens agrada molt!
Una abraçada!!

SandeeA ha dit...

jajajajaj cómo me conoces! efectivamente esta tarde estaba pensando que tengo la pani ahí muerta de risa desde nuestro último (y fracasado) encuentro... por cierto, como se me rompió enterito el pan, el otro día me hice unos curruscos fritos para una ensalada y estaban de muerte! como estaban aromatizados con ajo, orégano, queso y no se qué más que le había puesto al pan, salieron riquísimos... si es que no hay mal que por bien no venga! Esta receta, como ya hay confianza, te diré que no creo que la pruebe, porque a mi contrario no le gustaría (demasiado "exótica" para él con cereales y muesli) y me tocaría comérmela enterita... pero ya sabes que tu tarta de bollitos, cae!

PS: no sabía lo de la harina gallo, qué guay!

PS2: nunca me habían dedicado una receta... me he puesto vermella! jajajaj

El cullerot Festuc ha dit...

Maria, ets la reina de la panificadora!!! Hauries de fer demostracions...pq veient els resultats venen ganes de comprar-la!!!! :)
Petunets,
Eva.

Mercè ha dit...

Maria, no t'has plantejat fer demostracions de la pani? Quin domini que hi has agafat!! I jo encara no me n'he comprat cap!! :(
Aquest pa de cereals ha de ser boníssim per esmorzar... mmm!!
Petons!

SANDY ha dit...

Que pan más bueno te ha salido, yo quiero un trocito si no te importa, un saludo.

tartasacher ha dit...

Hola María:
Me alegro que te guste mi helado de vainilla, clásico, de toda la vida y es que a veces nos olvidamos de estas recetas que siempre están ahí, tan ricas. Tienes unas recetas maravillosas besos mil.

Gemma ha dit...

Maria, quan una persona comença a tenir converes am bla seva panificadora és qüestió de preocupar-se, eh? je je je...
Ja veig que t'has ben aficionat al pa de casa, quina sort!

dolorss ha dit...

Ostres quin pa!!!!
no, si em tindré de comprar la panificadora.

la vella carmanyola ha dit...

Maria! estas feta una crack del món del pa!!

Ja m'imagino demà al mati aixecar-me i trobar-me unes llesquetes del teu pa de cereals amb una cullereta de mermelada de pruna que em torna "lelere".

Tons Maria!!

fely ha dit...

yo adaptaré la receta ........que me encantan los panes y este se ve riquisimoooooooo.
Un besín.

Cuinagenerosa ha dit...

maria, no sé si comprar-me una panificadora, perquè aquests fenòmens paranormals a mi em fan por ;)

Eva Flores ha dit...

quin pa més bo!!!
pt!

Núria ha dit...

Un pà extraordinari...i tens la pani i les masses molt per la mà, si senyora!!!

Maria ha dit...

Doncs sí, Gloria, de debó que te bon gust amb aquesta combinació de cereals i panses.

Illeta... i el fas igual o semblant? A veure si el penges i el podem provar també.

Sandeeta, tu vermella??? no mujer,no.. Con las cosas buenas y originales que cocinas, este pan es algo sencillito pero pensé que al menos, te garantizaba que salia bien.

Calla, calla, Eva.. si tot ho he après de vosaltres.. però gràcies!!

Mercè, tal com ets tu, si tinguessis panificadora, disfrutaries la mar, perquè te bastants ventatges.

Sandy, marchando unos trocitos para hacer una merendola las dos !!

Gracias Tartasacher, tu siempre tan amable.

Gemma...i que me'n dius dels que parlen amb les plantes?? ;DD

Dolorss, és una màquina que si li treus profit, t'estalvia feina i neteja.

Anna, al matí i a totes hores es pot menjar aquest pa de cereals..

Fely, y sin adaptar te quedará tambíen rico, de verdad.

Manel...per fenòmens paranormals aquells que quan s'enfaden es pugen per les parets o els que tenen pardals dins el cap i sobreviuen, no????? ;DD

Eva, doncs és dels pocs pans de motllo que faig i surt bastant be.

Nuria, tu si que en saps fer de pans i tots bons..

Petons/besos a tots..

Anna ha dit...

Muy rico pan y ademas caserito, un trocito me llevo para tomar tal cual porque con lo bueno que se vé es pecado ponerle nada encima, que le disfrace su sabor. Besos

RUBEN ha dit...

Mery, Mery! Aquest pa deu ser boníssim! El faig i t'ho explico...Petons

SandeeA ha dit...

mery mery (que me acabo de enterar que te llaman así!)

menos mal que me animobligaste (jajajaja) a probar este MI pan, porque está riquísisisisimo!

GRACIAS!!!!

A ver si soy capaz de dejarte unos links para que veas las fotos...

pan

pan 2