divendres, 22 de maig de 2009

MANDONGUILLES FARCIDES / ALBONDIGAS RELLENAS

Suposo que a vosaltres també us passa. Hi ha receptes que vas repetint més que les altres perquè són bones i sempre resulten. I aquesta ho és.
La va ensenyar la Mireia Carbó al 2005 en un programa de tele on intervenia, la Bona Vida i a casa l’anem fent.

A veure que us sembla..
(Afegit... Acabo de veure ara mateix la mateixa recepta, igualeta, quan visitava el blog Pa de Nous i que ha publicat aquest altra blog que té agregat , Cocina de Casa ,que no el coneixia, fa dos dies. Això és telepatia culinària...)

Ingredients:

- ¼ de quilo de carn picada de vedella
- ¼ de quilo de carn picada de porc
- Formatge gongonzola, roquefort o semblant
- All picat
- Julivert sec picat
- Ou
- Farina
- Pa ratllat

Preparació:

1- Barregeu les carns i afegiu-hi l’all picat, el julivert, sal i pebre al gust.
2- Agafeu una mica de carn i feu una bola i al mig hi poseu un trosset de formatge i el tapeu amb la resta de la carn. A casa ens agrada més el gorgonzola perquè queda més cremós que el roquefort i també te el gust fort del formatge blau.
3- S’enfarina cada bola, es pasa per ou batut i pa ratllat i es fregeix amb oli calent.

I apa, a menjar i menjar fins que s’acabin...i un bon profit !!!
--------------------
ALBONDIGAS RELLENAS

Supongo que a vosotros también os pasa.
Hay recetas que vais repitiendo más que las otras porque son buenas y siempre resultan. Y esta lo es.
La enseñó Mireia Carbó en el 2005 en un programa de tele donde intervenía, la Bona Vida y en casa la seguimos haciendo.
A ver que os parece ..

(Añadido: Acabo de ver ahora mismo en otro blog que visito, Pa de Nous, esta misma receta, igualita, que ha entrado hace dos dias un blog que tenia agregado, Cocina de Casa, al que no conocia hasta ahora. Esto es telepatia culinaria..)

Ingredientes:

- ¼ de kilo de carne picada de ternera
- ¼ de kilo de carne picada de cerdo
- Queso gongonzola, roquefort o similar
- Ajo picado
- Perejil seco picado
- Huevo
- Harina
- Pan rallado
Preparación:

1. Mezclar las carnes y añadir el ajo picado, el perejil, sal y pimienta al gusto.
2. Coger un poco de carne y hacer una bola y en medio se pone un trocito de queso y tapar con el resto de la carne. En casa nos gusta más con el gorgonzola porque queda más cremoso que el roquefort y también tiene el sabor fuerte del queso azul.
3. Se enharina cada bola, se pasa por huevo batido y pan rallado y se fríe con aceite caliente.

Y a comer y comer hasta que se acaben...Un buen provecho!!!

18 comentaris:

Mercè ha dit...

Maria, quines mandonguilles més bones que es veuen!! I si la recepta és de la Mireia, de ben segur que delicioses!! Per cert, com t'ho fas perquè et quedi un arrebossat tan compacte com una closca?
Petons!

Maria ha dit...

Mercè, la base sempre és sempre arrebossar-les amb les mans amb farina, espolssant la que sobri i després passar-les amb l'ou i el pa ratllat. I poso l'oli a la fregidora a 170 graus. Em sembla que res més.

menu ha dit...

Quina casualitat.
Això com dius es pura telepatia.
ja ja ja
Reme
Petons

SandeeA ha dit...

me chiflan las albóndigas, y a partir de ahora siempre las llamaré mandonguilles jajajajaja Yo mondonguillos le llamo a los huevillos de mi perro jajajajaja

Seguro que te la copio... ya te contaré!

PS: cuando tengas un ratín, pásate por mi blog y coméntame si en la parte de arriba ves un jardín con nubes y mariposas que se mueven cuando pasas el cursor... es que en mi ordenador no se ve, pero mi marido si lo ve en el suyo, y como la plantilla es nueva, no sé si el problema soy yo, o ella!

Eva ha dit...

què bones farcidetes de formatge!
pt!

SANDY ha dit...

María que ricas albóndigas nunca les he puesto queso dentro probaré la próxima vez , un beso.

El cullerot Festuc ha dit...

Maria! Aquesta recepta li haig de fer al Riqui!!! Alucinarà amb el que li agraden les mandonguilles!!!!
Petunets,
Eva.

m.eugènia creus-piqué ha dit...

María em semble que les mandonguilles agraden a tot-hom, a mí em porten boija, les penso fer doncs al no portar la salsa son molt mes facils, tenen una pinta de mort.Petonets mandonguilleros !

Vanesuky ha dit...

Que bona pinta tenen!!Amb gorgonzola deuen estar increibles (és el que més m'agrada!)

Petonets.

Gemma ha dit...

Tenen molt bona pinta i no coneixia aquesta recepta de la Mireia... Si és d'ella segur que queden delicioses. Tenen pinta de quedar sucoses amb el formatge fos per dins, sort que ha he dinat :)

laviana ( Fely) ha dit...

hola wapa estas albóndigas, o parecidas la he visto por ahí y tienen que estar de escándalo así que copiada está la idea.
Un besín.

josep ha dit...

Maria, Molt bones han de ser aquestes mandonguilles. Jo particularment sóc un fanàtic del Roquefort. El resultat ha de ser un magnific contrast. Una abraçada

Josepb. ha dit...

Maria;-La menta fresca- Aixó és el que dirien els castellans: "rizame el rizo..." si en si les mandonguilles ja estàn farcides i a més a més de formatge i a més a més la recepta és de la Mireia Carbó, de segur que l'éxit està més que més assegurat¡.Que vaigi de gust Maria.¡ Josepb -menja de bacallà-

RUBEN ha dit...

Maria! Aquestes mandonguiles tenen molt bona pinta! Trobo a faltar una salseta per sucar-hi pa! jejeje! Ens veiem dijous que ve!
una abraçada

La cuina vermella ha dit...

em sembla una idea superba Maria!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Que originals!!! Aquesta la faré. Salut!!!!

Dolorss ha dit...

Telepatia no ho se, però que deuen estar molt bones segur que si. Wue sucoses és veuen!!!
Petons

Maria ha dit...

Reme, ja veus, és una casualitat ben gran, perquè volia fer l'entrada abans i sempre en passaven d'altres davant..

Sandeeta, estas mandonguilles se comen..y son bien buenas así que pruebalas o tunealas pero los mandonguillos del perry mason no, eh!!

Doncs sí,Eva, amb el formatge queden molt be.

Sandy, animate y me cuentas...

Eva, ja veuràs com li agradaran al Ricky. Son francament bones.

Geni, com tu dius, sense salsa, ens estalviem algo de calories, que ja va be.

Vane, realment amb el gorgonzola està diví, de debó.

Gemma,son francament sucoses amb el formatge desfet. A provar-les.

Fely, no parecidas... igualitas porqué es la misma receta. Una casualidad.

Josep, si t'agrada el roquefort o els formatges blaus, aquesta és una bona recepta.

JosepB, tu sempre tan poetic fins i tot amb les mandonguilles..

Ruben, no et pensis, no els fa falta perquè el suquillo que queda del formatge desfet ja fa de salseta. Prova-ho.

Txell, la idea superba de la Mireia, al Cesar...

Olletes, anima't i veuràs que bones queden.

Dolorss, queden més sucoses amb el gorgonzola que amb el roquefort i són tan fàcils de fer..

I petons, besos a tots !!!