dilluns, 11 de maig del 2009

ARRÒS DE POP D'EN CORRINA / ARROZ DE PULPO AL ESTILO CORRINA

És bo l’arròs, veritat? Gairebé de qualsevol forma perquè ara, fins i tot l’arròs blanc, si el fas amb alguna varietat d’olor, com la Basmati, ja te sabor.
Però no, aquest no te res de blanc, sinó de vermell, perquè és de pop i amb els demés ingredients, és el color que domina.
El va explicar en Bruno Oteiza al seu programa de cuina i li va passar la recepta en Joaquin Martinez “El corrina”, de San Miguel de Salinas, a Alacant, així que li farem un homenatge, perquè fins i tot he trobat que te pàgina web, sobre el seu poble i la seva família. Aquí la teniu.
Aquest arròs no l’hem fet un cop, sinó varis, perquè si compro un pop gros, en faig varis tupers de pop cuit ,amb el suc inclòs, ho congelo ja tot fet i quan el vull fer, ho descongelo i faig el sofregit especial que porta, arròs i ja està fet.
Aquesta recepta està inspirada en la seva versió, ja que jo no li vaig ni posar gambes ni musclos perquè volia saber quin gust tenia només amb pop, ( mmmmm, deliciós), però segur que si n’hi poseu estarà ben bo també.
Aquí la teniu...

Ingredients:

- de 60 a 75 grams d’arròs bomba cru per persona. (Per 4 persones, de 240 a 300 grams, el que es vulgui )
- 2 nyores
- Sobre 1 quilo de pop fresc ( Congeleu-lo abans i descongeleu-lo per fer el plat, diuen que així queda més tou... jo per si de cas, ho faig sempre )
- 2 grans d’all
- 3 cullerades soperes de tomàquet cru triturat
- Fumet de peix
- ½ quilo de musclos amb closca
- ¼ quilo de gambes

Preparació:

1- El pop l’espantem 3 cops ( és a dir, el submergiu en aigua bullent 3 cops, només entrar i sortir, agafat amb una forquilla, sense deixar més temps )
2- El quart cop ja el deixeu dins, bullint una ½ hora, sense sal, perquè la pell del pop no es separi de la carn.
3- Si en poseu, obriu al vapor els musclos.
4- Barregeu l’aigua de bullir el pop amb el fumet de peix i ho reserveu calent.
5- Feu el sofregit amb les nyores, sense llavors i els dos grans d’all a làmines, poc temps i vigilant que no es cremi, i un cop fet, es tritura amb una mica de l’aigua de bullir el pop.
6- A la cassola on aneu a fer l’arròs, es sofregeix el tomàquet, després hi poseu l’arròs, hi afegiu la barreja de nyores i alls, colat, el pop a trossos i finalment amb la proporció de 2 mides i ½ de brou de pop i fumet per mida d’arròs, hi afegiu aquest brou calent per sobre.
7- Deixeu coure tot uns 18 minuts,els 12 primers a foc viu i els 6 minuts últims a foc suau ( Si volguéssiu, ara seria el moment d’afegir-hi les gambes crues i els musclos ja bullits ).
8- Serviu amb allioli a sobre i a deixar el plat tan net com nosaltres.. (Si voleu fer l'allioli natural, aquí està..)
El mateix Corrina m'ha comentat que va variant els sabors afegint a vegades tonyina, calamars, i el que li sembla al moment de fer-ho..
----------------------

Es bueno el arroz, ¿verdad? Casi de cualquier forma porque ahora, incluso el arroz blanco, si lo haces con alguna variedad de olor, como la basmati, ya tiene sabor.
Pero no, este no tiene nada de blanco, sino de rojo, porque es de pulpo y con los demás ingredientes, es el color que domina.
Lo explicó Bruno Oteiza en su programa de cocina y le pasó la receta Joaquin Martinez "El Corrina", de San Miguel de Salinas, en Alicante, así que aquí tiene un homenaje, porque incluso he encontrado que tiene página web , sobre su pueblo y su familia. Aquí está su web.
Este arroz no lo hemos hecho una vez, sino varias, porque si compro un pulpo grande, hago varios tupers con el pulpo cocido con el caldo incluido, lo congelo y cuando lo quiero preparar, lo descongelo, hago el sofrito especial que lleva, arroz y ya está hecho.

Esta receta está inspirada en su versión, ya que yo no le puesto ni gambas ni mejillones porque quería saber qué sabor tenía sólo con pulpo, (mmmmm, delicioso), pero seguro que si lo añadís estará muy bueno también.
Aquí la tenéis ...

Ingredientes:

- De 60 a 75 gramos de arroz bomba crudo por persona. (Para 4 personas, de 240 a 300 gramos, lo que se quiera)
- 2 ñoras
- Sobre 1 kilo de pulpo fresco (Congelarlo antes y descongelarlo para hacer el plato, que dicen que así queda el pulpo más blando ... yo por si acaso, lo hago siempre)
- 2 dientes de ajo
- 3 cucharadas soperas de tomate crudo triturado
- Fumet de pescado
- ½ kilo de mejillones crudos con su concha
- ¼ kilo de gambas crudas

Preparación:

1 - El pulpo lo espantamos 3 veces (es decir, lo sumergimos en agua hirviendo 3 veces, sólo entrar y salir, cogido con un tenedor, sin dejarlo más tiempo)
2 - La cuarta vez ya lo dejáis dentro, hirviendo una ½ hora, sin sal, porque la piel del pop no se separe de la carne.
3 - Si vais a poner, abrir al vapor los mejillones.
4 - Mezclar el agua de hervir el pulpo con el fumet de pescado y lo reserváis caliente.
5 - Hacer el sofrito con las ñoras, sin semillas y los dos dientes de ajo en láminas,pero poco tiempo y vigilando que no se queme, y una vez hecho, se tritura con un poco del caldo de hervir el pulpo.
6 - En la cazuela donde vayáis a hacer el arroz, se sofríe el tomate, después añadís el arroz, tambíen la mezcla de ñoras y ajos, colado, el pulpo en trozos y finalmente con la proporción de 2 medidas y ½ de caldo de pulpo y fumet por medida de arroz, añadir este caldo caliente por encima.
7 - Dejar cocer todo unos 18 minutos, los 12 primeros a fuego vivo y los 6 últimos minutos a fuego suave (Si desea, ahora sería el momento de añadir las gambas crudas y los mejillones ya hervidos).
8 - Servir con alioli encima y dejar el plato tan limpio como nosotros .. y buen provecho !!!
( si quereis hacer un allioli natura, aquí está)

El mismo Corrina me ha comentado que para variar el plato a veces le añade atun, calamares... lo que tenga en ese momento para que tenga otro sabores...
------------------------------

I molt bon profit si el feu !!!!!

16 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

maria! ja trigaves a penjar una recepta d'arròs, però ha valgut la perna l'espera, llegint la recepta me l'imagino perfectament i sé que ha de ser deliciós. pas poc que trigaré a saber-ho...

fely ha dit...

que arroz tiene una pinta.......yo le pondré unas gambitas....jejeje.
Un besín.

Gemma ha dit...

Boníssim, segur! I si en Manel li dóna el vist i plau, llavors és que és immillorable :)
Déu n'hi dó la història de la recepta, eh? Ha passat per tantes mans que no sé jo so s'assembla gaire a l'original, je je je...

m.eugènia creus-piqué ha dit...

M'encanta l'arros fet de tota manera, miraré de probar el de pop, segur que quedará bonissim.Petonets.

dolorss ha dit...

L’arròs amb pop fa temps que el vaig descobrir gràcies a Pilar de La cocina de Lechuza, jo el faig amb pota i realment corroboro el que dius, està bonissim.

Petons

SandeeA ha dit...

eres mala porque siempre me pones cosas con las que no me atrevo... el arroz no es mi fuerte, y nunca he hecho pulpo, el otro día me enteré de que había que limpiarlo y que tiene un pico, así que terminaron de desanimarme... pero es que tu arroz tiene tan buena pinta!!! que pena que no podamos venir a los blogs armados con un tenedorcito para probar todos los platitos... te imaginas?

josep ha dit...

Maria,
Aquest arròs pinta genial. Ja el queixelava per internet si pogués. Una abraçada

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Maria; -la menta fresca- Aquesta vegada no tinc res a dir-te, -poèticament parlant-, doncs no l'he fet mai aquest arrós... i no estic gaire inspirant. Ara l'arròs sempre acompanya en quasi tot, i en pop, per que no? Que vaigi de gust Maria. Josepb -menja de bacallà-

La cuina vermella ha dit...

Uuuuuuh! Aaaaaarrggghhh!!! Uuuuuuuhhhh! acabo d'espantar el pop tres cops que t'ha semblat, Maria?!
Trobo ideal la recepta! quan tingui pop, cau segur el teu arròs. Muac

Mercè ha dit...

Maria, aquest arròs amb pop té una pintaaaaaa que me'n menjaria un plat ara mateix!! ;)
Petons!

enric ha dit...

Seguríssim, seguríssim, seguríssim que ha de ser boníssim, de debò Maria!

Al costat de casa hi ha un petit restaurant que és on, amb les obres, hi tenim la intendència, i sempre en tenen, de pop, i com que els surt tendríssim, quan tingui cuina els diré que, quan en facin, m'avisin i me'n venguin amb una mica d'aigua.

Quin arròs!!!

la vella carmanyola ha dit...

ooooohhh arròs!! a casa no ne'm fet mai amb pop però segur que avui ttriumfaves pq l'arròs ens el endrimpem de qualsevol manera.

Records

El cullerot Festuc ha dit...

M'encanta el pop...aquest arròs deu estar de campionat!! ara mateix me'n menjaria un plat epr dinar!!!!
Petunets,
Eva.

Maria ha dit...

Ho sento amics però vaig una mica atrafegada fins i tot per constestar-vos..

Manel, ja veuràs quan el provis com t'agradarà.. ja em diras.

Fely, seguro que con gambas está superbien pero nosotros preferiamos probar un sabor más puro, solo con pulpo.Besos

Gemma, em vaig posar en contacte amb en Corrina i li va semblar be aquesta recepta. Suposo que és bastant fidel.

Geni, va dona, fes-el, que encara que es cuini per un, ens hem de donar algun homenatge de tant en tant..

Dolors no conec la recepta de la Pilar i l'hauré de mirar. Petons.

SandeeA, ideal seria poder probarlos pero quedariamos todas y todos redondos como bolas, que no parariamos de comer porque hay cada maravilla por la red.. empezando por todo lo tuyo guapa!!

Ai sí Josep, n'està de bo.... calent i acabat de fer és menja sol, de veritat..

JosepB, tu sempre estas inspirat, diguis el que diguis..

Ja,ja,ja Txell, però tu ets tan simpàtica que no espantes ni al dimoni.. te'n faries amic, segur..

Mercè... marxant una racció travessant el mar, directe a casa teva !!! Va, dues, que tens parella..

Enric, si no te'l venen, ho fas tu que no costa res bullir-lo. Records a l'Anna Maria..

Anna, ara no tens excusa per provar-lo, que ja tens la recepta..

Eva bonica, si pogués te'n enviava un platet a casa perquè el provessis i disfrutessis com nosaltres.. Petons

dolorss ha dit...

Maria, jo tinc posada "arroz con pota" que és una versió del seu arròs amb pop. Molt senzill de fer i amb molt bon resultat... com el teu.

Maria ha dit...

Ok. guapa. Doncs te la miraré a tu...