dissabte, 24 de gener del 2009

BRIOIX DOLÇ / BRIOCHE DULCE

He canviat el texte d'aquesta entrada.
Quan la vaig fer, era el meu primer briox però ara ja n'he fet moltíssims més. Per tant, comprovat del tot el resultat.
La recepta és francament bona i n'he provat d'altres i ... em quedo amb aquesta. És la que ve amb les instruccions de la panificadora, una Moulinex i us passo les tres mides de pes, 1/2 quilo, 3/4 i 1 quilo.
Surt una molla daurada-grogenca, tova, olorosa, suau, esponjosa..
Si us agrada el briox... animeu-vos que us agradarà

Ingredients per un briox de 500/ o 750 / o 1000 grams de pes:

- 2 ous / o 2 ous / o 3 ous
- 115 grams de mantega /o 150 grs. / o 195 grs
- 45 ml de llet / o 60 ml / o 80 ml
- 1 cullerada de cafè de sal / o 1 cc / o 1,5 cc
- 2 i ½ cullerades soperes de sucre / o 3 cs / o 4 cs
- 280 grams de farina de força /o 365 grs / o 485 grs
- 1 culleradeta i 1/2 de café de llevat sec de forner o deshidratat ( Vahiné, Maicena.. )/ o 2cc / o 3 cc

Preparació:

1- Posar-ho tot amb aquest ordre i engegar el programa 6, el de pa ensucrat. (Aquest programa consisteix en: 5 minuts d'amassat, 5 minuts de repòs, 20 minuts d'amassat, 39 minuts de repòs, 10 segons d'amassar, 25 minuts i mig de repòs, 5 segons d'amassar i la tercera fermentació de 51 minuts i mig, amb una cocció dins la màquina de 45 minuts per aquest pes de massa)
2- Anar-te’n perquè la màquina ho fa tot sola, amassar i coure i .....
3- Menjar-ho tranquil·lament, pensant... oh, quin plaer que dona això ...
I com va dir el psiquiatra en el psiquiatra Rojas Marcos... per ser feliç es necessita una dieta constant de plaers simples... com aquest...
--------------------

BRIOCHE EN LA PANIFICADORA

Ingredientes para un brioche de 500 gramos de peso / o 750 grs / o 1000 grs :

- 2 huevos / o 2 h / o 3 huevos
- 115 gramos de mantequilla / o 150 grs / o 195 grs
- 45 ml de leche / o 60 ml / o 80 ml
- 1 cucharada de café de sal / o 1 cc / o 1,5 cc
- 2 y ½ cucharadas soperas de azúcar / o 3 cs / o 4 cs
- 280 gramos de harina de fuerza o tipo Gallo normal / o 365 gr / o 485 grs
- 1 cucharada y media de cafe de levadura seca deshidratada tipo Vahiné o Maicena / o 2 cc / o 3 cc
Preparación:

1 - Poner todos los ingredientes dentro de la cubeta en este orden y arrancar el programa 6, el de pan azucarado. (Este programa consiste en: 5 minutos de amasado, 5 minutos de fermentación, 20 minutos de amasado, 39 minutos de fermentación, 10 segundos de amasado, 25 minutos y medio de fermentación, 5 segundos de amasado y la tercera fermentación de 51 minutos y medio, con una cocción en la màquina de 45 minutos para esta cantidad de masa)
2 - Irte porqué que la máquina lo hace todo sola, amasar y cocer y cuando está ya hecho....
3 - Comerse lo tranquilamente, pensando ... qué placer que da esto ...

Y ... un buen provecho !!!!
Como dijo el psiquiatra Rojas Marcos... para ser feliz es necesaria una dieta constante de placeres simples... como este...

21 comentaris:

El cullerot Festuc ha dit...

Ja veuras com t'aficionaras a les massas amb llevat!! Això és només el principi...i com bé dius...ara toca practicar i tribar la recepta perfecte!!!
Petunets,
Eva.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Jo no he fet mai, però potser m'animo i t'agafo la recepta perquè veient el resultat, doncs em fa gràcia.
Salut!!!!!

Anònim ha dit...

Quina cosa més esponjosa, enhorabona per el teu primer briox.
Ara es qüestió d'anar fent i ja veuras com la propera quedarÀ tot pujat per igual...
PETONS.

Núria ha dit...

Jajaja..Ains Maria, et vieg totalment emocionada...I es que aixó del primer pà, es gairebé com un fill. Recordo que quan jo la vaig comprar estavem pendents de la masa cada rato...mirant per la finestra..jeje. Vam tenir molts pans lletgos abans de que surtis bé...Així que paciència..!!!

T'ha quedat amb molt bona pinta...i em menjaria un trosset si no estigués a dieta...

Gemma ha dit...

Oh!!!! Quina pinta, es veu esponjós i melós... felicitats pel teu primer brioix!
No m'estranya que et quedessis mirant la màquina, a mi em va passar el mateix quan la Gemma em va deixar la seva ;)
La colla bloggera sempre em feu el mateix: quan ja tinc decidit que no compro la panificadora i que és la última decisió i que ja no ho torno a repensar més i que... no, llavors apareixeu amb una d'aquestes receptes tan bones i ja torno a començar amb els dubtes... Me la compro? No me la compro? Ai....

Mercè ha dit...

Maria, felicitats per aquest brioix!! Mme l'imagino sucat a una tassa de xocolata desfeta... mmmm!! Ja veig que a partir d'ara seràs de les aficionades a les masses per fer tota mena de pans :) Molt bona estrena!! Petons!!

La cuina vermella ha dit...

Ai Maria quin goig, quina brioix més suculent! A mi em pasa com la Gemma i el dilema, la comprem o no la comprem???

angels ha dit...

Felicitats Maria pel brioix, jo estic com la Gemma i la Txell, fa poc el Lindl la tenia d'oferta, però... no sé que fer. Petons

Anna ha dit...

Mary!! Felicitats!!! Jo també tinc panificadora i és practiquíssima i els pans surten prou bé...encara no he provat de fer brioix, però després de llegir el teu post m'has despertat el cuquet ;)

Això de que quedi baix és normal, nosaltres hem comprobat que és per la quantitat o tipus de llevat, i hem anat fent proves fins que ens ha sortit perfecte...de totes maneres, el gust és igual de bo.

petons i llarga vida a la panificadora ;)

maragda ha dit...

Alsa Maria! quin brioix! n'agafem un bocí per l'esmorzar... No t'amoïnis, sempre es paga la quintada del primer cop, però ja voràs, ja, quins pans, quins brioixos, quines pizzes, quines melmelades...
Nosaltres no parem de fer pa, estem encantats amb la maquina, i avui fem "migas" d'unes restes...
Dolços petonets!

la vella carmanyola ha dit...

Maria!! molt bé! has fet una bona decisio amb la panificadora!

A casa la tenim sobre-esplotada!!

El teu primer briox t'ha qudat genial!

Felicitats MAria!!

Eva Flores ha dit...

Hola Maria!
Felicitats per la nova compra i quina estrenada més bona que li has fet! I quina idea la de posar-hi xocolata al briox, jo ni ho havia pensat.
Això ho provo.
Pt!

RUBEN ha dit...

ooohh!!!! Jo n'he fet alguna vegada de briox, però no acabo de trobar-li el punt... Molt bé!
Una abraçada Maria!

dolorss ha dit...

Si aquest és el pimer, com será el que farà 10!!!
una pinta deliciosa y esponjós... amb una mica de xocolatea desfeta...

Maria ha dit...

Eva, guapa, el mal de practicar serà que me'ls hauré de menjar i no vegis com se'm posaran les molles de la cintura...

Olletes, jo m'ho vaig passar força be fent-lo... ja veuràs tu...

Tresa, això és com l'artesania, s'ha d'anar practicant perquè surti millor el següent..

Ai, sí, Nuria, com el primer fill o el primer amor, emocionant...
Jo encara no estic centrada i no hi ha manera de que faci be la dieta.. tu continua fer-ma, eh!

Gemma, a mi em va enamorar la maquineta aquesta, i si t'animes, crec que tal com ets tu, en faries molt i molt servei. I el preu, molt accessibl.

Doncs sí Mercè, em dedicaré a veure receptes d'altres blogs i a experimentar amb això del pa. M'agradaria treure'n profit del trastet aquest..Petonets bufona.

Parella,tal com sou d'experimentadors, segur que hi trobarieu molt i molt usos, perque deu haver-hi la tira de pans per fer.. Crec que si, que seria bo..

Angels, em donarà comissió el fabricant... Jo crec que amb en Joan, disfrutarieu fent coses amb pa... Petons...

Anna, reina, el briox m'agrada tant que vaig pensar que només per això ja valia la pena.. Em fixaré en el teu blog per si tens pans i si no, ja se qui m'informarà be si tinc dubtes.. Mua, mua...

Ei, Quinta, tinc que passejar-me be per casa vostra a veure si així n'aprenc força i en trec profit. També us apunto per resoldrem dubtes... D'entrada us preguntaré com fer migas... Petonets...

Anna, sobreexplotada la pani !!! Doncs ja pots fer el favor de penjar-hi pans i demés, ben explicat al detall, que necessito ajuda !!!

Eva, la que m'ha fet decidir amb els seus pans !! Això, tu prova-ho i penja-ho ben explicat, a veure si així em puja com cal !!

Ruben, guapot, em podré copiar els teus pans de verdures, que en tinc força ganes... Petons...

Gràcies Dolors, que més voldria jo que tots els propers anessin millor que aquest... Hi posaré voluntat, això si...

xaro ha dit...

Un altre del grup de la Gemma i els Vermells...cada vegada que veig una panificadora m'entra el dubte, fins ara he resistit per problemes d'espai a la cuina i pq em coneixo i amb el que m'agrada a mi el pa...la bascula no soportaria tant de pes jajaja

Tot i ser el primer, t'ha quedat fantàstic!!

SandeeA ha dit...

bueno, bueno, me marcho un fin de semana y te pillo con las manos en la masa!:P A ver dónde está la foto de las manos enharinadas, a ver jajajajajaj

Felicidades, no solo por el brioche sino por haberte lanzado al mundo de las masas... ya verás qué bien!

Pebbles ha dit...

Maria, una altre en el grup de la Gemma i la parella vermella, quan va sortir l'oferta al lidl estava a punt de comprar-la i al final em vaig fer enrera. A més tinc molt poc espai a la cuina i no sabria on posar-la.
Te una pinta aquest briox...

maragda ha dit...

Hola wuapa!
Et deixem tres enllaços de "migas" on triar i remenar:

Webos-fritos, on la Su ho documenta molt i molt bé, amb molts "avíos":
http://webos-fritos.blogspot.com/2009/01/migas-dos-provincias.html

Olles i somriures, on ens somriu amb unes migues que ja venen preparades per cuinar (i és un estalvi de feina de cal déu):
http://ollesisomriures.blogspot.com/2009/01/migas.html

La nostra, de procedència soriana, amb música del Serrat, versionant Machado:
http://laquintadeluculus.blogspot.com/2008/12/haciendo-migas.html

Però estarem a la teva disposició per qualsevol dubte!

Petonets aMIGAS!

Cuinagenerosa ha dit...

felicitats pel primer brioix maria, espero ser el següent a estrenar-me, i em sembla que em passarà com a tu, que m'ho hauré de mirar una bona estona per acabar de refiar-me'n :))

Anònim ha dit...

Quina pinta! provaré de fer-lo per esmorzar diumenge amb melmelada.Fer pa a casa semblava complicadíssim, però amb l'ajuda d'aquestes maquinetes és tot un plaer.
Teresa
comacasa-res