dissabte, 27 de desembre del 2008

MENU DE NADAL/MENU DE NAVIDAD

Com cada any m'encarrego de preparar el dinar de Nadal i intento, si puc, fer coses noves pel gust de provar nous plats i sabors. Aquest any érem 10 i tots a punt per gaudir del dia.
I quin problema ... amb totes les exquisideses que pengeu... què escollir?
A més, com alguns ja sabeu, faig règim i vaig pensar... si tinc que caure en la temptació, que sigui el mínim de dies... El dia abans, tastant, el dia de Nadal menjant i els dos dies després polint els restes. I per caure per dos cosetes... res de res, per un munt, sí
I dit i fet, ja em teniu repassant receptes a dojo, i totes m’agradaven.

Finalment vaig triar uns entrants per picar, extrets de blogs que visito com la sopa de cocodrilo, el cullerot festuc, la cocinika de ana, cuinar és generos, canela y chocolate; un segon fàcil però que resulta i uns postres que vaig preparar el dia abans.
Va quedar lluït per la vistositat del conjunt. Després hi ha coses que t’agraden més que d’altres però ja sabeu que els que t’estimen, sempre ho troben tot bo i el millor. I d’això ens aprofitem els que cuinem, no?

Aquest va ser el menú...





- Bombons de foie
- Magdalenes de tomàquets secs i formatge amb pernil i olives
- Canapés de sobressada, mel i pinyons
- Espirals de salmó i formatge amb canonges
















- Xupito d'ajoblanco

- Torre de pa negre als dos formatges

















- Culleretes de brandada de bacallà
- Llagostins flamencs
- Culleretes d'humus de bacallà amb pop

















- Aperitiu Arzak amb musclos en escabetx i sucedani de caviar, formatge i crostons de blat















- Tartaletes de truita de patata i xoriço

- Piruletes de formatge

- Patates fregides a la salsa Rosina

- Olives farcides a la importància

Tots els entrants estan als blogs amb més o menys variacions o inspiracions però n’hi ha un que me’l va dir la meva profe de pintura, la Rosina Martinez, fàcil i saborós i que us l'explico

PATATES FREGIDES A LA SALSA ROSINA

Ingredients:
- 1 terrina de formatge cremós tipus philadelphia.
- 1 iogurt natural o natural amb sucre
- 1 sobre de sopa de ceba

Preparació:
Ajunteu tots els ingredients fins que quedi una crema fina i serviu dins un bol, amb les patates fregides al voltant, per sucar-hi la salsa.
Feu aquesta salsa unes hores abans perquè la ceba deshidratada de la sopa quedi més melosa i si no us agrada els sabors massa potents, poseu només la meitat del sobre.

El segon plat ,el rellomillo amb pasta de full i bolets, està penjat aquí i em va anar be fer-lo perquè mentre ens menjàvem el pica-pica, es coïa al forn.

Dels postres :
-el nevadet de coco em va costar de desemmotllar perfecte i amb les ratlladures de coco va quedar dissimulat.

-el volcà de xocolata i llimona amb salsa de xocolata blanca el tenia que servir amb el cafè però ja ni el van provar. Va ser per al dia següent i encara ens dura.

NEVADET DE MATO I COCO

Ingredients per 4 persones:

- 250 grams de mató
- 400 ml de suc o llet de coco
- 150 ml de nata líquida
- 200 grams de sucre
- 2 sobres de quallada tipus Royal

Preparació:
1- Separeu una mica de la llet de coco i hi barregeu els sobres de quall, amb la batedora.
2- Desfeu be el mató amb la llet de coco i la nata líquida amb la batedora i poseu-ho a bullir amb el sucre.
3- Quan arranqui el bull ho retireu del foc.
4- Fora del foc hi ajunteu la barreja de quallada i ho torneu a posar al foc fins que torni a arrencar el bull i ho retireu definitivament.
5- Poseu-ho en motlles individuals o en copes de vidre i deixeu-ho quallar a la nevera. Millor d’un dia per l’altre.
6- Decoreu-ho amb coco ratllat, si voleu.

VOLCÀ DE XOCOLATA I LLIMONA

El volcà de pa de pessic el vaig fer per estalviar-me feina amb 2 preparats de pa de pessic de la marca dels xocolates N , un de llimona i l’altre de xocolata, que vaig coure dins un motlle en forma de carabassa i vaig decorar amb una salsa de xocolata blanca i pinyons torrats. Primer hi vaig tirar el preparat de xocolata i damunt el de llimona i el resultat va ser el de la foto. Forn a baix a 160· els 10 primers minuts i a dalt i baix a 180· sobre una hora o fins que l'agulla va sortir neta. Per la salsa: xocolata blanca fosa al micro, mantega i nata líquida, tot ben remenat.
----------------------------

PATATAS FRITAS A LA SALSA ROSINA

Ingredientes: - 1 terrina de queso cremoso tipo philadelphia. - 1 yogur natural con azúcar - 1 sobre de sopa de cebolla

Preparación: Juntamos todos los ingredientes hasta que quede una crema fina y servir en un cuenco, con las patatas fritas alrededor, para untarlas en la salsa. Hacer esta salsa unas horas antes para que la cebolla deshidratada de la sopa quede más melosa y si no os gusta los sabores demasiado potentes, poner sólo la mitad del sobre. El segundo plato está colgado aquí.

NEVADITO DE REQUESON Y COCO

Ingredientes para 4 personas: - 250 gramos de requesón - 400 ml de jugo o leche de coco - 150 ml de nata líquida - 200 gramos de azúcar - 2 sobres de cuajada tipo Royal

Preparación: 1 - Separar un poco de la leche de coco y mezclar con los sobres de cuajo, con la batidora. 2 - Deshacer bien el requesón con la leche de coco y la nata líquida con la batidora y ponerlos a hervir con el azúcar. 3 - Cuando arranque el hervor lo retiramos del fuego. 4 - Fuera del fuego se juntan con la mezcla de cuajada y se vuelve a poner al fuego hasta que vuelva a arrancar el hervor y se retira definitivamente. 5 – Se pone en moldes individuales o en copas y se deja cuajar en la nevera. Mejor de un día para otro. 6 – Decorar con coco rallado, si queréis.

VOLCAN DE CHOCOLATE Y LIMON

El volcán de bizcocho lo hice con 2 preparados de bizcocho de la marca de los chocolates N., uno de limón y otro de chocolate, que puse dentro de un molde en forma de calabaza y decorado con una salsa de chocolate blanco y piñones tostados. Primero volqué el preparado de chocolate y encima el de limón y el resultado fue el de la foto. Horno abajo, a unos 160· los primeros 10 minutos y a 180· , horno arriba y abajo, durante una hora, más o menos o hasta que la aguja salió seca. Para la salsa: chocolate blanco fundido en el micro, mantequilla y nata líquida, todo bien revuelto.
Buen Provecho!!
------------
I ara, a fer règim, que ja toca ..... perquè a tots ens va fer un bon profit !!!

23 comentaris:

Glòria ha dit...

Aquest menú mereix com a mínim una estrella Michelin!. Enhorabona!.

Bona entrada d'any.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

No m´extranya que no passés el pastís...mare meva!!! estic espantada de tot el que vas preparar i tot té un aspecte deliciós talment!!!

Núria ha dit...

Aixó es un menú de Nadal de reyes!! La veritat es que t'ho has currat molt i molt...desprès dius de mi...No sé que és lo que més m'agrada...perque m'agrada tot i tot.

Núria

angels ha dit...

Quin menú que els hi vas preparar, quin goig que fa,ara li he enviat al Joan perquè agafi idees, ja que ara ens toca totes les festes. Felicitats i bona entrada d'any

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Quin goig, quins entrants més currats, em quedo amb alguns, bueno amb la recepta, ja que segur que van volar. M'apunto moltes idees de les teves. Ara una mica de règim com tu dius, que ve cap d'any..... més papeo i més calories.
Salut!!!!

El cullerot Festuc ha dit...

Maria, t'has ben lluït noia!!! Felicitats a la cuinera...quina pinta que feia TOT!!!! Espectacular...els entrants, la carn i les postres!!!! Les patates amb aquesta salsa l'he trobat molt original al posar un sobre de sopa de ceba!!! I els nevadets i el volcà fantàstic!!!! Jo de tu ja començaria el regim el dia 7...és el que farem a casa...jejeje!!!
Petunets,
Eva.

Eva Flores ha dit...

Quin menú més xulo!

Cuinagenerosa ha dit...

maria, per la mort de déu, això sí que és un menú degustació llarg i d'estrella, com diu la glòria. no m'estranya que no arribessiu al volcà de xocolata, perquè tot té una pinta sensacional. felicitats, maria, i que vagi bé el regim.
feliç any a tots!

Anònim ha dit...

Hola MARÍA! em quedo, a part de tot, amb el volcà de xocolata i llimona, es guapíssim i com ha original les patates amb salsa Rosina... com diu el meu fill, quina currada... felicitats i Molt Bon Any 2009!!

Anna ha dit...

Que variedad de platos, tan ricos y variados, son todos exquisitos. Besos.

la vella carmanyola ha dit...

Maria! em quedo amb lo de la salsa rosina. Que ara bé el meu aniversari i els deixaré de "cul a terra"!!! jejeje

Bones festes que amb tant de dinar i compres encara no t'havia felicitat!

Una forta abraçada desde la Vila!!

enric ha dit...

“Dallonses”, Maria!!! (M’entens el que en realitat volia dir, oi?) :))

L’enhorabona de tot cor per aquest impressionant dinar de Nadal i pel bon gust amb què tot va estar preparat i servit.

Una abraçada i els meus millors desitjos per l’any que és a punt d’entrar.

Maria ha dit...

Gràcies Gloria, un dia és un dia..

Si Maria José, estavem ja tots plens per menjar més..

Res Nuria, tu si que saps fer bons plats..

Ja veus Angels, em va costar decidir que fer, hi ha tant de bo penjat per poder fer..

Ai si Olles, tant menjar afecta a la roba, sens dubte.

No, no Eva, tu no comences el règim el dia 7 que el dia 9 tens un bon sopar, recorda...

Gràcies Eva, apa que els teus pans i panettones...

Gràcies Manel, el que va passar és que ho volia provar tot i vaig fer el màxim possible. Les teves olives a la importància, que em van costar de trobar les gordals sense os, van tenir molt èxit..
Bon any també!!

Si Tresa, el volcà fa efecte, veritat? Petons per al nen i també un bon any!!

Ana, me olvidé con las prisas de encorbatar tus patatas con la anchoa, pero les gustó la tapa. Besos.

Anna, la salsa és potent i millor fins i tot si la fas d'un dia per l'altre, perquè la ceba s'hidrati be. I patates bones d'acompanyament, perquè no es trenquin...Bones festes també!!

Gràcies Enric... també m'ho van dir els convidats i vaig estar força contenta.. Les fotos no ho reflecteixen be perquè no es van ni esperar a que les fes ben enquadrades. Tenien gana i volien començar..
Un bon any també per vosaltres i fins la propera, amb una abraçada!!

El cullerot Festuc ha dit...

jajaja...és veritat!!! Doncs...si de cas ja el començo al febrer!!!! ;)
Petunets,
Eva.

maragda ha dit...

Recollir premi MILLORS RECEPTES DE NADAL a:
http://laquintadeluculus.blogspot.com/2008/12/premi-millors-receptes-de-nadal.html

Un bon any 2009 ple d'il·lusions que es converteixen en realitat!

La cuina vermella ha dit...

Estimada Maria,
Primer de tot disculpans pel retard en aquest comentari (aquests dies el pare d'en Kike ha estat a l'hospital i hem anat de cul).
Segon, quantes hores t'has passat a la cuina per preparar aquest dinar?
Cada recepta és exquisida, Maria, t'has lluit!
Ens has deixat del tot alucinats! Ets la millor bonica.
Et desitgem el millor pel nou any que aquesta nit comença! T'estimem.

Maria ha dit...

Eva, guapa, tu encara que no comencis cap règim, no el necessites..

La quinta.... moltissimes gràcies, em sento ben afalagada.

Txell i Kike, només faltaria que contestar al blog suposés una obligació i més, si es tenen altres coses al cap, com vosaltres.
Home, més que fer el menjar, el que vaig tardar va ser a pensar que tenia que fer i a programar les compres de la teca. El vaig arreglar entre la tarda abans i el dia de Nadal..
Us agraeixo de tot cor la vostra amistat i a part de desitjar-vos milloria en tot el referent a la salut, que el 2009 us porti sobretot, felicitat, molta felicitat, que això ja ho engloba tot..
Petons per als dos !!

glòria ha dit...

Maria,
Avui, dia pimer de l'any he fet de primer plat la teva estupenda recepta de musclos al forn. Han estat un èxit.
Una abraçada.

Maria ha dit...

Gloria,me'n alegro molt que us hagin agradat.
Són molt resultons.
Una abraçada també..

Su ha dit...

Veo que habeis comido unas exquisitices...

Feliz 2009
ver tu menta lo que me relaja !!!oye...

Maria ha dit...

Su, gracias guapa, viniendo de ti, toto un halago... Feliz 2009 tambíen !

Pebbles ha dit...

Maria, quin menú, si arribo a saber que hi havia tot això, m'hagués escapat a provar-ho. Felicitats, és espectacular.
Petonets,

Laura ha dit...

Nena!! la proxima vegada que fagi una festeta comprada amb aquesta em semblara molt sosa!!
Quina pinta!!! ummmm! quina gana!