dissabte, 20 de desembre de 2008

PASTIS CONCENTRAT DE XOCOLATA / PASTEL CONCENTRADO DE CHOCOLATE

Que bona que és la xocolata i més quan la mengem en companyia ..... Puja l’ànim, endolceix el paladar i serveix per compartir en dies especials.
Parlar de com eixampla aquests cossos serrans que tots tenim... ara no toca perquè sinó li trauríem la màgia a aquest producte que aixeca passions.

I com que fa poquets dies vaig fer el meu aniversari i a certes edats, que passin els anys és bo perquè senyal que hi has arribat i no tan bo, perquè cada any que passa en són més a sobre ..... encara que als nostres cossos espectaculars ni es noten, veritat?..... vaig pensar que puc portar a la feina que a les 8 del matí ens aixequi la moral ? El superconcentrat pastís de xocolata per xoco-adictes que va penjar fa un temps la Mercè al seu actiu blog Cuina per a llaminers, que des de California ens deleix amb els seus, sobre tot, postres.

I dit i fet, aquí us el presento i us el recomano, que la vida són 4 dies i dos n’estem de pas i no podem perdre massa el temps, que se’ns acaben...
I dedicat als meus companys de feina que em van alegrar aquell dia, però que m’han dit que de fotos nanai, aquesta és la recepta
IIngredients:

- 200 grams. de xocolata negra de cobertura.
- 200 grams de mantega
- 4 ous
- 150 grams de sucre
- 100 grams de farina

Preparació:

1- Escalfeu el forn a uns 210 graus.
2- Foneu al microones la xocolata i la mantega junta, amb una potència mitja o baixa perquè no es cremi la xocolata i barregeu.
3- Bateu els rovells dels ous amb el sucre fins que augmenti bastant la barreja i afegiu-la a la crema de xocolata anterior.
4- Es munten les clares a punt de neu i també s’hi barreja, amb compte.
5- S’hi afegeix la farina, tamisada posant-la a un colador de malla fina, en varis cops, també amb compte perquè baixi el menys possible.
6- S’unta un motllo d’uns 24 cm. desmotllable, amb mantega i empolsimat de farina si és metàl·lic, i al forn uns 25-30 minuts.

Aquest pastís el vaig decorar amb sucre fi, fils de caramel i cireres deshidratades.

-------------

PASTEL CONCENTRADO DE CHOCOLATE

Ingredientes: - 200 gramos. de chocolate negro de cobertura. - 200 gramos de mantequilla - 4 huevos - 150 gramos de azúcar - 100 gramos de harina

Preparación: 1 - Calentar el horno a unos 210 grados. 2 - Fundir en el microondas el chocolate y la mantequilla juntos, con una potencia media o baja para que no se queme el chocolate y mezclar. 3 - Batir las yemas de los huevos con el azúcar hasta que aumenten bastante de volumen y añadir a la crema de chocolate anterior. 4 - Se montan las claras a punto de nieve y también se añade a la mezcla, con cuidado. 5 - Se agrega la harina, tamizada , en un colador de malla fina, en varias veces , también con cuidado para que baje lo menos posible. 6 - Se unta un molde de unos 24 cm. desmotllable, con mantequilla y enharinado si es metálico, y al horno unos 25-30 minutos.

Este pastel lo he decorado con azúcar glas, hilos de caramelo y cerezas deshidratadas. Buen Provecho!!

---------------------

I a disfrutar... que en aquest mon estem de pas i el xocolata és terrenal, que allà a dalt no en deu haver, dic jo...
I que us faci un bon profit !!

I ja també aprofitant per qui em llegeixi , us desitjo a tots, tots, tots un BON NADAL o una FELIZ NAVIDAD, que de més lluny no crec que ningú em visiti , a part de la Mercè, per posar-ho en més idiomes.

32 comentaris:

TERESA ha dit...

Maria com et passes, encara no he esmorzat i obro el teu blog i veig aquest deliciós pastis, ets un perill... ja saps que m'encanta la xocolata, dona anims i està "que te mueres"... Bon cap de setmana i fins aviat. Petons...

SandeeA ha dit...

El chocolate está buenísimo en compañía o sin ella :P

Me encanta este bizcocho, tengo que probarlo!!!

Aprovecho para desearte una feliz Navidad!! Estaré unos días fuera, cuando vuelva vendré rápidamente a ver qué cosas ricas has preparado!!!! un petonet (Creo jajajajaj)

CocinArte ha dit...

Maria, t'ha quedat realmente espectacular i estic segur que els teus companys estarien encantats...
Una abraçada molt forta i un desig de que passis uns dies magnífics amb la teva família.

Petons
Núria

angels ha dit...

Felicitats dobles, pel teu aniversari, doncs ara jo també penso que millor anar complint, i després desitjar-te molt Bones Festes a tu i al resta de la família.

CocinArte ha dit...

Ains Maria...i felicitats pel teu aniversari!!Si es que avui vaig de bolit...he anat a fer les compres del menú nadalenc..Primer he anat a caprabo i a comprar fruita i verdura,guisona.. desprès he vingut i he tornat a surtir al mercadona...i clar ho faig tot a corre cuita!!

Petonassos

Vanesuky ha dit...

I ben concentrat!!
T'ha quedat de 10, es veu toveeeeet!!!
Un petonet maca i bones festes!

Lluis ha dit...

Bones Festes per tu i tots els teus estimats de part de tot l'equip de Calaix de Sastre.
Bona feina.

manel ha dit...

maria, moltes felicitats per l'aniversari i per les festes que s'acosten, que amb aquest pastís a tu et deu semblar que ja hi ets de ple.
una abraçada i fins ben aviat!

La cuina vermella ha dit...

Sí senyora! que en aquesta vida hi estem de pas... millor que ens deixem de punyetes i a fruir de la xocolata.
Aquest pastís concentrat ha de ser de vici! Maria, fas unes decoracions divines.
Molt bon Nadal a tu, al teu home i als teus nanos.
Sigeu feliços.

Maria ha dit...

Doncs apa, Tresa,a fer-lo, si t'agrada la xocolata, aquest és un bon pastís..

Sandeea, allí donde estés, unas felices fiestas para ti y los tuyos.

Gràcies Nuria.. i guapa, m'encantaria saber quins bons plats faràs per les festes, per tenir una idea de que fer. Encara no estic decidida per cap en concret i ja s'acosta el dia de Nadal..

Angels, aviat ens veurem, eh! Molt bones festes per tu i els teus també..

Vanesuky, dona activa, que no pares de fer bons plats.. també per tu unes bones festes !!

Gràcies LLuis, per tot l'equip el mateix i fins la propera..

Gràcies Manel, i sí, sobretot ho noto amb els kilos que volen pujar cap amunt amb tantes celebracions..Bones festes també i fins aviat...

Gràcies Txell, bonica, ( i també Kike), si no fos perquè la roba minva, m'atracava de xocolata a punta pala. Us desitjo també a vosaltres i als vostres unes bones festes de Nadal i nou any una mica menys remogut que aquest, que a tots nosaltres ens ha tocat ben d'aprop. No us ho perdeu, m'han trobat el menisc trencat i m'hauré d'operar. Al menys ja tinc les crosses.. ;-D


Petons per tots .....

CocinArte ha dit...

Maria, a mi em passa igual que no m'acabo de decidir. Pel dia de Nadal, que es quan estem tots...faré entrants..encara sense acabar de decicidir, però tinc tots els ingredients...alguna amanideta, que sempre va bé...i el pollastre farcit a la catalana que ens va ensenya el David Lienas. De postres, crec que faré tronc de Nadal!!

Per sant Esteve, algun entrant, sopeta de peix i canelons de rap i llagostins, de postres...sense decidir...

Petonets
Núria

Maria ha dit...

Gràcies guapa per la informació.
Et passo un enllaç d'un bufet amb uns entrans que estan força be per si et dona idees.
http://sopadecocodrilo.blogspot.com/2008/07/un-buf-de-bocados-fro.html

CocinArte ha dit...

Maria, moltíssimes gràcies...havia vist aquesta entrada però ja ni m'enrecordava...

Núria

Femin Susan ha dit...

Your blog is very creative and colorful. your creations are extremely attractive. How did you cope with such ideas?.. Let your creations reach beyond our imaginations.
"A Merry X'Mas and A Happy New Year''

enric ha dit...

Maria i marit: MOLT BONES FESTES en companyia de qui de ben segur us estimen!

(Mira que els xocolaters sou munió, eh?) ;)

Maria ha dit...

Fermin Susan:
(with the translator of google, sorry if there are misspellings ..)
Oh ... I'm surprised. Thank you very much. Have a lot of blogs and all very beautiful. Deputy any of yours in that I visit.
Also for you and yours a Merry Christmas and a Prosperous New Year!!

Enric... també per tu i l'Anna Maria, molt bones festes de Nadal i un nou any!! i a reveure'ns molt aviat si pot ser..
Petons

Gemma ha dit...

Visca els pastissos per xocoaddictes!!!!
Maria, un dia és un dia, i si n'agafes un tallet petit petit....
Segur que no passa res ;)
Bona Nadal!!!!!

josep ha dit...

Maria,
Un gran pastís per als xoco-adictes, sobretot per això de la xocolata concentrada.
Una abraçada

Sara Maria ha dit...

Bon Nadal!

tartasacher ha dit...

Hola María:
Una receta bien buena y me alegro te guste el turrón. Según la cantidad que hago lo hago en un molde o bien en una cajita de madera que tengo hace mucho. Besos mil y Feliz Navidad

Anònim ha dit...

Molt bo!

Anna D. ha dit...

Maria, me n'alegro que us agradés! :) T'ha quedat una presentació excel·lent! Bones Festes i Bon Any Nou per a tu també! Petons i fins el dia 9!!

El cullerot Festuc ha dit...

Maria reina!!!Que sóc l'última!! :(
Primer de tot: moltes feliciatats per l'aniversari!!! espero que passessis un fantàstic dia!!
Segón: el pastís brutal!!! QUe t'haig de dir jo que sóc xoco adicte...doncs que va cap a la llista!!!! Encara que dp de festes hauré de fer dieta express...aissss...
Tercer: la decoració fantàstica!!!
Quart: con tu nivelazo amb l'anglès, no???? Estic flipant!!! ;)

Molt bones festes!!!
Eva.

Maria ha dit...

Doncs Gemma, que amb tanta celebració ja ho començo a notar, no et pensis... Bon Nadal guapa..

Josep, és un pastís que agrada perquè es nota la xocolata però no empalaga, ideal per xocolateros.

Sara Maria, també unes bones festes per tu i els teus..

Tartasacher, sencillo comparado con lo que haces pero efectivo.. Feliz Navidad también!

Anònim, gràcies..

Ja, ja , ja Eva. Ara ja no tinc cap enveja .... T'has lluit..
Gràcies per tot!!! i et recomano el pastís.
I nena, el que soc experta és a fer servir el traductor del Google, que poses els que vols i ... allí està la traducció.
Que més voldria jo tenir el nivellàs per poder dir tot això..
Molt bones festes també per tu i els que t'estimes i fins la propera..

Maria ha dit...

Perdona Anna D, t'he saltat amb el tirar amunt i avall la pàgina.
Gràcies i també per tu i els teus unes bones festes i millor any !!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Que bo i que fàcil. M'apunto aquesta recepta.
Molt bones festes i bon any9.
Salut!!!!!

Mercè ha dit...

Maria! L'Anna D. era jo! Vaig connectar-me ràpidament des del portàtil de ma germana i no me'n vaig adonar! Bones Festes!!

Maria ha dit...

Olles, per tu també el mateix i sobretot salut, que a casa en falta una mica..
Petons

Mercè, ex-Anna D, Bon Nadal i petons...

Mai ha dit...

Hola Maria, jo no sóc una xocoadicta però no li faig el feo .
Una passada pel teu blog per quedar enamorada, de la sopa de galets i la carn d´olla , de l´all- i- oli com Déu mana, t´asseguro que em faltarien llesques de pa , bé de tot,ja aniré passant per aquesta cuina tant bona.
Bones Festes.

Maria ha dit...

Gràcies Mai però no et passis amb llesques d'allioli, que et facturen els de casa teva amb els aromes que faries durant dies...
I per tu i els teus també unes bones festes !!

Anna ha dit...

Hola Maria!! Vaig tard, ho sé, però no volia deixar de felicitar-te pel teu aniversari...sumar sempre és bon senyal! I també desitjar que passis unes molt bones fetses de nadal i sobretot un any 2009 ple d'alegries!!! com menjar pastissos com aquest per a xoco adictes...a vegades, el cos serrano ha de quedar en segon terme, no?? un petó ben fort GUAPA!!!!!!!!!!!!

Maria ha dit...

Anna, gràcies maca, mai és tard si ets tu i els teus desitjos.
Per cos serrano, el teu i sense fer massa esforços, que et conec..
Petons.