La recepta que us presento ara te molt anys, uns 25. Li tinc especial carinyo perquè la vaig provar a un restaurant de Barcelona, la Braserie Flo, en una celebració. Vaig demanar aquest plat i quan vaig arribar a casa el vaig apuntar com el recordava. L’he anat fent en festes varies, com entrant i complementant el menú i a tothom a agradat. A veure a vosaltres...
Ingredients:
- 1 kilo de musclos ( podeu comprar-los ja nets,envasats al buit i cuits)
- 100 grams de mantega amb sal, o si voleu normal
- 1 gra d’all, gros, picat ben petit (o un parell de grans d'all si són petits)
- Julivert sec al gust, aproximadament una cullerada sopera plena.
- Pa ratllat
- 1 kilo de musclos ( podeu comprar-los ja nets,envasats al buit i cuits)
- 100 grams de mantega amb sal, o si voleu normal
- 1 gra d’all, gros, picat ben petit (o un parell de grans d'all si són petits)
- Julivert sec al gust, aproximadament una cullerada sopera plena.
- Pa ratllat
Preparació:
1- Traieu la mantega de la nevera perquè s’estovi una mica abans i barregeu-la amb el gra d’all picat i el julivert sec.
1- Traieu la mantega de la nevera perquè s’estovi una mica abans i barregeu-la amb el gra d’all picat i el julivert sec.
2- En un recipient que pugui anar al forn col·loqueu els musclos, oberts i només amb una closca.(Millor que quedin plans perquè el suquet es quedi dins la closca)
3- Poseu una nou de la mantega a damunt de cada musclo i empolsimeu amb pa ratllat.
4- Poseu-ho al forn ja calent, a gratinar uns minuts fins que enrosseixi el pa ratllat.
-----------------------
MEJILLONES GRATINADOS
Ingredientes: - 1 kilo de mejillones (puede comprarse ya limpios, envasados al vacío y cocidos) - 100 gramos de mantequilla con sal, o si quiere normal - 1 diente de ajo, grande, bien picado (o un par de dientes de ajo si son pequeños) - Perejil seco al gusto, aproximadamente una cucharada sopera llena. - Pan rallado
Preparación: 1 - Retire la mantequilla de la nevera para que se ablanda un poco antes y mezcle con el diente de ajo picado y el perejil seco. 2 - En un recipiente que pueda ir al horno coloque los mejillones, abiertos y sólo con una concha. (Mejor que queden bien planos porque la salsita se quede dentro) 3 - Poner una nuez de mantequilla en encima de cada mejillón y espolvorear con pan rallado. 4 - Pongalos en el horno ya caliente a gratinar unos minutos hasta que dore el pan rallado. Y buen provecho!!
------------------
Preparación: 1 - Retire la mantequilla de la nevera para que se ablanda un poco antes y mezcle con el diente de ajo picado y el perejil seco. 2 - En un recipiente que pueda ir al horno coloque los mejillones, abiertos y sólo con una concha. (Mejor que queden bien planos porque la salsita se quede dentro) 3 - Poner una nuez de mantequilla en encima de cada mejillón y espolvorear con pan rallado. 4 - Pongalos en el horno ya caliente a gratinar unos minutos hasta que dore el pan rallado. Y buen provecho!!
------------------
I a disfrutar... Un bon profit
20 comentaris:
m'encanten els musclos!!! Ho haurem de probar a la teva manera!!!
Petunets,
Eva.
Semblen molt senzills i el resultat molt bo
Que ricura de plato, me encantan los mejillones y este plato se vé exquisito... y además de tener muchas vitaminas no engordan.Besos
Aquest són el millors plats, senzills, ràpids de fer i la presentació molt bona...
A quina temperatura ho posses?
Petonets...
Tots tenim plats en el receptari de casa que són ben nostres, oi? Si fas aquests musclos des de fa 25 anys, estic segura que la recepta s'ho val... la trobo genial per picar en uns entrants variats!
Hola Maria!! Arribo amb uns dies de retard al teu blog...soc un despiste. Primer felicitar-te per haver donat el pas, i després felicitar-te pels posts que ja has penjat. Aquests musclos fan molt bona pinta, a mi també m'agraden molt. Me l'apunto!!!
Ens veiem aviat! Un petonet!!!
Maria, quina delicia! M'encanten els musclos, sobretot si son de roca... quina sort poder-ne gaudir!
Hola María:
Muchas gracias por tu hermoso comentario. Tienes un blog precioso, que yo también voy a agregar este fin de semana. Cuando preparé una entrada que tengo pendiente y haga algunas cosillas. Mil besos y gracias
Sí Eva, proba'ls i ja veuràs com agradaran.
Angels, tu amb el teu reader estas a l'última de totes les receptes, eh? Així sempre m'acompanyes..
Ana, estos mejillones no servirian para hacer régimen pero de vez en cuando, una se lo ha de saltar, eh?
Teresa, a gratinar a la temperatura màxima...
Si Gemma, aquest plat és dels "meus", per bo i pels records i sempre estarà amb mi.
Anna, despistadilla, així amb els blogs estarem més en contacte, eh?
Fins aviat..
Mercè, i aquí a California no en trobes de musclos? Els americans tenen de tot...
Tartasacher, hasta el nombre es bonito. Te seguiré y aprenderé un poco más.
Un beso.
Quina bona pinta Maria!!!!!!Fàcils i ràpids, dels que m'agradan a mi.
Ptnts
M'encanta aquesta faceta teva de "tafanejar" com estan fets els plats que menges als restaurants i si a més ens els expliques, és fantàstic!.
Fins aviat
Si no vaig errat, d'aquesta preparació de la mantega amb all i julivert se'n diu "a la maître d'hôtel". Ha d'estar deliciosa amb els musclos després gratinats. Una gran idea per posar en un aperitiu, Maria!
Alguna vegada, molt poques, val a dir-ho, ja que a mi no m'agrada gaire, que he fet salmó fresc, l'he fet a la planxa i, tot just emplatar-lo, li he posat un tallet d'aquesta mantega perquè es fongui amb la mateixa escalfor del peix acabat de coure. (A la meva dona li encanta!)
Uau! A casa ens agraden molt els musclos de totes maneres així que aquesta segur que també la provarem. Moltes gràcies Maria per compartir aquesta recepta!!
Sí, si Xaro, ràpids i resultons, com ha de ser ;-D
Ja veus Gloria com aquesta costum no l'he perduda amb els anys, eh?
Sí Enric, és semblant a la mantega maître d'hotel però aquesta última no porta all i sí suc de llimona i una mica de pebre.De fet, tal com dius, sobre un salmó fresc ja cuit, posar un rondanxa de la mantega maître i que es desfaci amb el calor de la cocció.. és molt bo. Aprofitaré aquest recordatori per fer el salmó, que a mí si que m'agrada molt.Coincideixo amb la teva dona.
Gloria, t'ha d'agradar el gust de mantega però queden molt fins. No et pensis, no, que m'he rumiat això de posar-la.. era tan meva la recepta ...
Boníssims!! Quina pena lo de la mantega...no ho podria canviar per oli...no sería lo mateix, no??
Núria
Oooooohhhhh!! genial! ara lleparia la pantalla, tenen de ser bonissims i lo més important FÀCILS.
Maria els acabo de posar a la meva llista de pendents.
Recordsssssss
No Nuria, no, amb oli no surten iguals, quedarien com cuits i no amb salsa, que es com queden..
Anna, ja veuras com t'agraden, deixen anar un perfum... i a veure si ens comences a deleitar amb les coses bones de la teva terra, que t'estem esperant..
Gracias María:
Me alegro te haya gustado el pan que tengo en el blog. Besos mil y gracias
Bons musclos¡, i pel que sembla fàcils de fer i de gust suposo que també. Bon profit, Menta Fresca¡¡
De nada, tarta. El gusto es mio por comerme viurtualmente todo lo que haces, de rico que parece.
Besos
Josep, ja veus, musclos fàcils i resultons, combinació perfecta.
Publica un comentari a l'entrada