dijous, 13 de juliol de 2017

POLLASTRE GUISAT i de postre, BURRATA amb mel i gerds / POLLO GUISADO y de postres, BURRATA con frambuesas y miel
Hola a tots !!!!

De nou amb vosaltres. No m'ha passat res, no.. Simplement pura mandra, sexenni sabàtic i res més. 

Durant aquest temps he anat madurant a la cuina, aprenent i experimentant nous sabors, textures i guisats i, ves per on, en ple estiu, amb una calor de mort.... l'altre dia, la senyora Fina d'un Condis del Garraf, em va donar una magnífica recepta guisat, gustosa i tant fàcil de fer que, si no la coneixeu, val la pena provar. 

Perquè a l'estiu també ens agrada sucar pa de tant en tant i no tot amanides i plats freds, aquí la teniu,

Ingredients: 

1 pollastre, tallat a trossos, si pot ser una mica de qualitat perquè el cuinarem amb la pell 
4 cebes de Figueres 
4 tomàquets 
4 grans d'all 
2 pebrots italians  ( els que són estrets )
1 fulla de llorer
1 bon raig de vi de cuina ( tipus Pinord, vino de cocina Gran Chef )
1 potet de picada, d'aquells que porta unes quantes avellanes i ametlles torrades, pinyons, i palets de pa i que el podeu trobar al super, a les espècies, a baix de tot del prestatge
1 gra d'all
julivert fresc 

Preparació: 

1- Es sofregeix el pollastre amb una mica d'oli ( penseu que la pell ja desprèn greix ) i el salpebreu.

2- Mentre es va coent el pollastre, aneu tallant les verdures: les cebes a llunes, els tomàquets amb pell a quarts, els grans d'all a trossos, els pebrots sense llavors també a trossos, i ho aneu afegint a la cassola, juntament amb la fulla de llorer , i ho remeneu tot plegat.

3- Sense posar aigua ni cap líquid més a la cassola, quan la barreja de la cassola comenci a bullir,  tapeu-la i que cogui a foc lent una hora i mitja o 2  ( si és un pollastre bo de pagés ) o sobre una hora i poc si és un pollastre de carn més tova. Aneu remenant de tant en tant, perquè no s'enganxi i els sabors es vagin barrejant be.
Veureu com les verdures van deixant anar aigua i tot plegat es va coent en el seu propi suc. 

Si sou dels impacients i ho coeu amb massa foc, s'evaporarà el líquid i tindreu que afegir-hi una mica d'aigua de tant en tant.  Si ho feu al xup-xup, no fa falta líquid extra. 

4- Passat aquest temps, aproximadament, retireu el pollastre a un plat i passeu pel xino o per un colador el suc que ha quedat ( Si us heu passat posant oli al sofregir el pollastre, podeu desgreixar la salsa abans de colar-la, retirant l'oli que sura amb una cullera )

5- En el suc colat hi tritureu la picada ja comprada o feta per vosaltres ( avellanes i ametlles torrades, pinyons i una mica de palets de pa torrat ) més el gra d'all i un grapat de julivert fresc, tiges i tot.

5- Torneu a posar el pollastre a la cassola i, un cop al foc, li tireu per sobre un bon raig del vi de cuina. Deixeu evaporar una mica.

6- Ara hi tirarem per sobre la salsa amb la picada i que torni a coure a foc lent, 10 minuts més.

7- Podeu servir amb una mica d'arròs bullit o amb unes patates fregides.

i de postres....Burrata ( que no te res a veure amb la mozarella de búfala ) amb mel i gerds, empolsada amb encenalls de xocolata negra. 
La burrata és una bola de formatge tendre que a dins hi ha un cor de més formatge, mooooolt cremós, fi i suau, com una nata... Bo, bo...
   
 
Espero que us agradi !!!


            Hola a todos !!!!
De nuevo con vosotros. No me ha pasado nada, no .. Simplemente pura pereza, sextenio sabático y nada más.
Durante este tiempo he ido madurando en la cocina, aprendiendo y experimentando nuevos sabores, texturas y guisos y, en pleno verano, con una calor de muerte......mira por donde, el otro día, la señora Fina de un Condis del Garraf, me dio una magnífica receta de guisoteo, sabrosa y tan fácil de hacer que, si no la conocéis, vale la pena probar.

Porqué en verano también apetece a veces mojar pan y no tanta ensalada y plato frio, aquí la tenéis,

Ingredientes:

1 pollo, troceado, si puede ser campero o ecológico, ya que lo cocinaremos con la piel
4 cebollas dulces, tipo de Figueras o moradas claras
4 tomates
4 dientes de ajo
2 pimientos italianos (los que son estrechos)
1 hoja de laurel
1 buen chorro de vino de cocina (aquel tipo Pinord )
1 bote de picada, de aquellos que lleva unas cuantas avellanas y almendras tostadas, piñones, y palitos de pan y que se puede encontrar en el super, en la zona de las especies
1 diente de ajo
perejil fresco

Preparación:

1- Se sofríe el pollo con un poco de aceite (pensad que la piel ya desprende grasa) y se salpimienta.

2- Mientras se va cociendo el pollo, ir cortando las verduras: las cebollas a lunas, los tomates con piel a cuartos, los dientes de ajo a trozos, los pimientos sin semillas también a trozos, y los vais añadiendo a la cazuela, por encima, junto con la hoja de laurel, y lo vais removiendo todo.

3- Sin poner agua ni otro líquido en la cazuela, cuando todo empiece a hervir, tapar la cazuela  y cocer una hora y media o  dos (si es un pollo campero o similar ) o sobre una hora y poco si es un pollo de carne más blanda. Ir removiendo de vez en cuando, para que no se pegue.
Vereis como las verduras iran dejando agua y todo se va cociendo en su propio jugo.
Si os pasais con el fuego, se evaporará el líquido y de vez en cuando tendreis que añadir un poco de agua a la cazuela. A fuego lento no necesita añadir líquido extra. No seais ansiosos !!

4- Pasado este tiempo, aproximadamente, retirar el pollo a un plato y pasar por el chino o por un colador el jugo que ha quedado (Si os habeis pasado poniendo aceite en el sofrito, podeis desengrasar la salsa un poco antes de colar)

5- En la salsa colada trituráis la picada ya comprada o hecha por vosotros (avellanas y almendras tostadas, piñones y unos palitos de pan tostado) más el diente de ajo y un puñado de perejil fresco, tallos y todo.

5- Volver a colocar el pollo en la cazuela y ya al fuego, le tirais por encima un buen chorro de vino de cocina i dejarlo evaporar un poco.

6- Ahora echais por encima la salsa con la picada triturada y que vuelva a cocer a fuego lento unos 10 minutos más.

7- Se puede acompanyar con un poco de arroz hervido o con unas patatas fritas espolvoreadas con aceite de perejil.

Y de postres... Burrata con miel y frambuesas espolvoreado con virutas de chocolate negro... mmmmm !!! La Burrata no és la mozzarella de bufala sino un queso´fino y suave con un interior aun más cremoso... Rico, rico... 

       Espero que os guste !!!