divendres, 4 d’agost de 2017

MUESLI DE CEREALS I LLAVORS CRUIXENT / MUESLI DE CEREALES Y SEMILLAS CRUJIENTE























Us agrada el muesli ?  Aquella barreja de cereals, fruita seca deshidratada i fruits secs, que es pren, sobretot, per esmorzar.

Al mercat n’hi ha de força bons però... quan mireu els ingredients.... O hi ha massa quantitat de panses o les fruites seques ( pinya, papaia, etc. ) o els floc de blat de moro estan banyats en oli de coco o de girasol i ensucrades o hi ha poques ametlles, etc. etc. 
Doncs aquí us en presento un, molt bo i saludable, ple de fibra, vitamines E i B, àcids greixosos insaturats, compostos fitoquímics anticancerígens, omega 3, amb baix índex glucèmic, que amb el seu crec, crec i el gust torrat us agradarà força.

Ingredients:

- 315 grams de flocs de cereals integrals ( blat, civada, ordi, sègol, etc.  a les tendes de dietètica trobeu bosses ja barrejades )
- 120 grams de pipes de girasol crues
- 65 grams d’oli d’oliva
- 75 grams de xarop d’atzavara ( sirope de agave) o si voleu podeu fer-ho amb mel
- 30 grams de llavors de sèsam no torrat
- 120 grams d’ametlles crues laminades
- 1 bossa de nabius ( arandanos ) liofilitzats o deshidratats de 40 gr.
- 1 bossa de 125 grams de baies de goji
- llavors de lli triturades ( el lli o es mastega molt o s’ha de triturar per absorbir-lo be )

Preparació:

1-      Peescalfeu el forn a 190 graus.
2-      En un recipient gran barregeu els flocs de cereals, les pipes, l’oli, el xarop d’atzavara i el sèsam.
3-      Poseu-ho sobre la plàtera del forn i que es vagi torrant. Cada 10 minuts remeneu la barreja perquè tot agafi el mateix color i quan ho veieu una mica daurat, traieu la plàtera fora del forn i hi barregeu les ametlles laminades.
4-      Torneu a posar-ho al forn uns minuts més fins que tot plegat estigui daurat.
5-      Ja fred, hi barregeu els nabius i les baies de goji i tot plegat, guardeu-ho en un recipient hermètic.
6-      Tingueu triturades llavors de lli ( i guardeu-les a la nevera perquè no s’enarcin )

I quan poseu el muesli dins la llet o el iogurt, hi afegiu una cullerada de llavors de lli molt. 

I aprofitarem els flocs de cereals que us han quedat per fer unes gustoses galetes de gingebre..que us explicaré a la propera entrada...








Ingredientes para el muesli de cereales y semillas:

- 315 gramos de copos de cereales integrales (trigo, avena, cebada, centeno, etc. en las tiendas de dietética encontrareis bolsas ya mezcladas)
- 120 gramos de pipas de girasol crudas
- 65 gramos de aceite de oliva
- 75 gramos de sirope de agave o si quiere, se puede hacer con miel
- 30 gramos de semillas de sésamo no tostado
- 120 gramos de almendras crudas laminadas
- 1 bolsa de arándanos liofilizados o deshidratados de 40 gr.
- 1 bolsa de 125 gramos de bayas de goji
- semillas de lino trituradas (el lino,  o se mastica mucho o se triturará para absorberlo bien)

Preparación:

1- Precalentar el horno a 190 grados.
2- En un recipiente grande mezclar los copos de cereales, las pipas, el aceite, el sirope de agave y el sésamo.
3- Lo esparcís sobre la fuente del horno y que se vaya tostando. Cada 10 minutos se remueve la mezcla para que todo coja el mismo color y cuando lo veais un poco dorado, retirar la Fuente y fuera del horno, mezclais las almendras laminadas.
4- Vuelver a poner toda la mezcla en el horno unos minutos más hasta que todo esté dorado.
5- Ya frío, mezclar con los arándanos y las bayas de goji y guardar en un recipiente hermético.
6- Triturad semillas de lino ( y guardarlas en la nevera para que no se oxiden )

Y cuando pongais el muesli en la leche o el yogur, añadir también una cucharada de semillas de lino  triturado.

Y aprovecharemos los copos de cereales que os han quedado para hacer unas sabrosas galletas de jengibre .. en la próxima entrada ...



1 comentari:

recetas de cocina peruana ha dit...


Que sabrosa receta, sería delicioso prepararlo el fin de semana. Aunque no soy muy buena cocinando, me gusta mucho los postres.... Gracias por la receta.