dijous, 22 de desembre de 2011

NOUS DE MACADAMIA GARRAPINYADES, CANELONS DE MARISC I BRAÇ DE GITANO XISPEJAT / NUECES DE MACADAMIA GARRAPINYADAS, CANELONES DE MARISCO Y BRAZO DE GITANO MOTEADO DE CHOCOLATE
Que arriben ja les festes ¡¡¡¡i Tots volem quedar be amb els convidats, lluir-nos i si pot ser, amb pocafeina... Doncs res, un trio de possibilitats per un picapica, un primer o segon i uns postres..
Endavant amb el primer, unes nous de macadamiagarrapinyades, una bona opció per sortir de les ametlles i cacahuets de sempre i que ens va ensenyar en Pep Nogué, del Bonpreu.

Com ingredients: unes nous de macadàmia i la mateixa quantitat de sucre per fer l’almívar, i també sal, curry i pebre de colors, al gust.
Feu un almívar amb el sucre i una mica d’aigua i ho deixeu espessir, a foc normal, fins que quan agafeu la barreja amb una cullera i la deixeu caure ,aquest almívar li comenci a costar de baixar. És a dir, que cau la gota però no massa ràpidament. Per ser puristes, hauria d’arribar a uns 120 graus. Per tant,res de fer un caramel, sinó un almívar transparent.
Mentre, les nous de macadamia pelades les saltegeu amb una mica d’oli a la paella i hi tireu la sal, el pebre de colors en pols i una mica de curry i aneu torrant-les, remenant perquè no escremin.
Quan l’almívar estigui fet,passeu primer les nous dins un bol, tireu l’almívar per sobre i amb una cullera de fusta aneu remenant tot plegat. Primer us semblarà que no es garrapinya però desprès, quan el sucre es va refredant, es solidifica i agafa aquest toblanquinós.
Surten ben bones i gustoses.

El segon, uns bons canelons de marisc, un plat que pot ser un entrant o primer o be,un segon, segons la quantitat que es posi a cada plat, recepta de les excelents cuineres Inés i Simone Ortega.

Els ingredients ,per al farcit, per quatre persones, unes 12 gambes o llagostins amb closca i cap, 500 gram de rap (aproximadament ), 1 cullerada sopera plena de maizena (uns 30 grams ), mitja ceba,150-200 ml de nata liquida i una pastanaga petita.

A més, es faria una salsa amb: uns 200 grams de ceba ( 1 i ½ ), una pastanaga mitjana, 150 grams de rap , 1 litre de llet i 2 cullerades soperes de farina ( uns 50 grams )
I també un paquet de plaques de canelons.
Fem la salsa bullint les closques del marisc ( els caps els guardeu per una altra recepta com una crema de marisc ) dins la llet, amb una mica de sal i deixant reposar perquè agafi el gust. Mentre, ofeguem la ceba picadaamb una mica de mantega i quan estigui ja transparent s’afegeix la pastanaga picada o ratllada, deixant coure una mica més. A continuació afegiu el rap a trossets i la farina, tot ben remenat uns minuts més. Ara ja afegiu la llet infusionada amb les closques de les gambes o llagostins, colada, i aneu remenant amb unes varilles, fins que espessi, rectificant amb la sal i pebre que vulgueu.

El farcit, fet ofegant amb mantega la ceba i quan estigui feta, més o menys transparent o que perdi el color a cru,afegint la pastanaga picada, el rap a trossos i els llagostins picats i la maizena desfeta en la nata líquida freda, a més sal, pebre i nou moscada. Tot remenat i deixant coure uns 10 minuts més. Un cop mig fred, s’emplena una màniga pastissera tallant la boca perquè quedi ampla i serveixi per farcir.
Per la pasta, bullim les plaques, dins una cassola baixa i ampla, amb una mica de sal, que quan arrenqui el bull, remenant l’aigua amb una cullera, fent un remolí, tirarem com si fossin cartes d’una baralla les plaques dins la cassola, deixant-les bullir els minuts que marca el fabricant. Un cop arribat a aquest punt, es llença part de l’aigua calenta per l’aigüera i s’emplena la cassola amb aigua freda,anivellant la temperatura fins que quedi tèbia.

Es posen les plaques sobre el taulell, una al costat de l’altra, i en cadena, els anem omplint i enrotllant, passantja a una plàtera per anar al forn.
A la base de la plàtera, poseu unes cullerades de la salsa i a sobre els canelons, que els anireu cobrint laresta de la salsa, i amb una mica de formatge ratllat per sobre, ja estan apunt d’anar al forn, a gratinar.
I les postres, un braç de gitano amb farcit de crema d’ametlles i xispejat de xocolata.

Els ingredients d’aquestes xispetes són30 grams de mantega fosa que es barregen amb 30 grams de sucre, afegint després una clarad’ou, sense batre, 20 grams de farina i 20 grams de cacau en pols i tot posat al microones uns segons, perquè es facin unes engrunes de xocolata.

Un cop tenim aquestes engrunes de xocolata, les posem sobre un paper de forn col·locat sobre la plàtera del forn, escampades per tota la safata.


Ara podeu fer el braç de gitano.Podeu veure la recepta aquí. La massa la poseu sobre les engrunes i ..al forn, preescalfat, a 180 graus, uns 8 minuts.

Aquest xispejat de xocolata està inspirat en el que Sandeea, del magnifíc bloc La receta de la felicidad, va explicar en el seu tutorial de com decorar pa de pessic i que podeu veure aquí.

Mentre feu el farcit de crema d'ametlles, fent un caramel amb 60 grams de sucre i 2 cullerades soperes d’aigua. Un cop ros hi afegiu 150 grams d’ametlles torrades picades ( o avellanes torrades o nous o semblant ) barrejant-ho be. Un cop fred, afegir 20 cl de llet calenta i remenar. A part, en un pot barregeu els 2 rovells d’ou i 5 grams de maizena i tirar-hi remenant la llet amb ametlles caramel·litzada. Poseu al foc i aneu barrejant fins que espessi, només deixant arrencar el bull però no bullint, que es tallarien els rovells d’ou.

Quedarà una crema, que, un cop mig freda s’hi afegiran 150 grams de mantega tova i 50 grams de fruites vermelles deshidratades picades i es guardarà a la nevera fins el moment de farcir.

El braç, que estarà ja enrotllat i embolicat en un drap, el poseu pla i l’unteu amb el farcit, l’enrotlleu de nou i ajudeu a agafar forma amb el mateix paper del forn i a la nevera novament, fins el moment de servir.

I apa, a gaudir d’un bon Nadal i encara millor Nou Any per tots !!!

Que llegan ya las fiestas ¡¡¡¡y todos queremos quedar bien con los invitados, lucirnos y si puede ser, con poco trabajo ...

Pues aquí tenéis un trío de posibilidades para un picapica, un entrante o un segundo y un postre ..

El primero, unas nueces de macadamia garrapiñadas, una buena opción para salir de las almendras y cacahuetes de siempre, que nos enseño Pep Nogué, de BonPreu supermercados.
Como ingredientes:unas nueces de macadamia y la misma cantidad de azúcar para hacer el almíbar,además de sal, curry y pimienta de colores, al gusto.
Hacer un almíbar con el azúcar y un poco de agua y lo dejáis espesar, a fuego normal, hasta que cuando se tomela mezcla con una cuchara y se deje caer, a este almíbar le empiece a costar deslizarse por la cuchara. Es decir, que caiga la gota pero no demasiado rápidamente. Para ser puristas, serian unos 120 grados de temperatura.
Así pues, nada de hacer un caramelo, sino un almíbar transparente.
Mientras, las nueces demacadamia peladas las salteáis con un poco de aceite en la sartén, echando algo de sal, pimienta de colores en polvo y un poco de curry y las vais tostando,removiendo para que no se quemen.
Cuando el almíbar esté hecho,pasáis las nueces a un bol, añadís el almíbar por encima y con una cuchara demadera, lo vais removiendo todo. Primero os parecerá que no se garrapiña pero después, cuando el azúcar se va enfriando, se solidifica y toma ese tono blanquecino.
Ricas y sabrosas…
El segundo, unos buenos canelones de marisco, un plato que puede ser un entrante o bien, un segundo, según la cantidad que se ponga en cada plato, receta de las excelentes cocineras Ines y Simone Ortega.

Los ingredientes, para el relleno,para cuatro personas, unas 12 gambas o langostinos con caparazón y cabeza, 500 gramos de rape(aproximadamente), 1 cucharada sopera llena de maizena (unos 30 gramos), mediacebolla, 150-200 ml de nata liquida y una zanahoria pequeña.

Además, se haría una salsa con unos 200 gramosde cebolla (1 y ½), una zanahoria mediana, 150 gramos de rape, 1 litro de leche y 2 cucharadassoperas de harina (unos 50 gramos)
Y también un paquete de placas decanelones.
Se hace la salsa hirviendolas cáscaras del marisco (las cabezas las guardáis para otra receta, como una crema de marisco por ejemplo) en la leche, con un poco de sal y dejándolo reposar para que coja bien el sabor.

Mientras, rehogamos la cebolla picada con un poco de mantequilla y cuando está ya transparente se añade la zanahoria picada o rallada, dejando cocer un poco más. A continuación añadir el rape a trocitos y la harina, todo bien revuelto unos minutos más. Ahora yaa ñadir la leche infusionada con las cáscaras de las gambas o langostinos,colada e ir removiendo con unas varillas, hasta que espese, rectificando con la sal y pimienta que queráis.
Para hacer el relleno,rehogáis en mantequilla la cebolla hasta que esté más o menos transparente o hasta que pierda el color en crudo, añadiendo a continuación la zanahoria picada, el rape a trozos, los langostinos picados y la maicena deshecha en la nata líquida fría, sal, pimienta y nuez moscada. Todo bien mezclado y dejándolo cocer unos 10 minutos más.

Para la pasta,calentamos agua en una cazuela baja y ancha, con un poco de sal, y cuando empiece a hervir, removemos el agua con una cuchara, haciendo un remolino y tirando,como si fueran cartas de una baraja, las placas dentro de la cazuela, dejando hervir los minutos que marca el fabricante.

Una vez llegado a este punto,se tira parte del agua caliente por el fregadero y se rellena la cazuela con agua fría, nivelando la temperatura hasta que quede tibia.
Se ponen las placas sobre la encimera,una al lado de la otra, y en cadena, los vamos llenando y enrollando, pasando ya a una fuente para el horno.
En la base de la fuente, poner unas cucharadas de la salsa, encima los canelones, que iréis cubriendo el resto de la salsa, espolvoreando con un poco de queso rallado, y ya a punto de ir al horno, a gratinar.
Y los postres, un brazo de gitano relleno crema de almendras, con motas de chocolate.

Los ingredientes de estas motas de chocolate son 30 gramos de mantequilla derretida que se mezclan con 30 gramos de azúcar, añadiendo después una clara de huevo, sin batir, 20 gramos de harina y 20 gramos de cacao en polvo, todo puesto en el microondas unos segundos , para que se hagan unas migajas de chocolate.

Una vez tenemos estas migajas de chocolate, las ponemos sobre un papel de horno colocado sobre la fuente del horno, esparcidas por toda la bandeja.


Ahora podríais hacer el brazo de gitano.Podéis ver la receta aquí .

Con la masa cubrís las chispas de chocolate y al horno, precalentado a 180 grados, unos 8 minutos.

Estas chispas o motas de chocolate estan inspiradas en la decoración que Sandeea hizo en el estupendo tutorial de su blog La receta de la felicidad , de como decorar bizcochos, y que podeis ver aquí.
Mientras hacer el relleno calentando 60 gramosde azúcar y 2 cucharadas soperas de agua en un pote. Una vez hecho un caramelo dorado, se añade 150 gramos de almendras tostadas picadas (o avellanastostadas o nueces o similar) mezclándolo bien. Una vez frío, añadir 20 cl de leche caliente y remover.

Aparte, en otro pote mezclar las 2 yemas de huevo y 5 gramos de maicena y vais echando, mientras removeis, la leche caramelizada con las almendras.
Poner de nuevo a cocer y remover hasta que espese, sólo dando un hervor pero no hirviendo, ya que secortarían las yemas de huevo.
Quedará una crema, a la que ya ,mediofría, se le añadirán 150 gramos de mantequilla blanda y 50 gramos de frutas rojas deshidratadas picadas y se guardará en la nevera hasta el momento de rellenar.

El brazo, que estará ya enrollado y envuelto en un trapo, lo desenrolláis y untáis con el relleno, lo enrolláis de nuevo y le ayudáis a dar forma de nuevo con el mismo papel del horno. Lo reserváis en la nevera hasta el momento de servir.
Y como no , a disfrutar de una feliz Navidad y desearos el mejor Año Nuevo para todos!
11 comentaris:

Visc a la Cuina ha dit...

Em semblen unes propostes excepcionals!

Laura ha dit...

Ummm!! m'encanten!! i sobretot el braç que jo soc molt llaminetas!!

Bon Nadal per vosaltres també!!

PEtonets!

Miguel Hinojosa ha dit...

Un trio de recetas a cual mas apetitosa,buena eleccion me han gustado las tres!!!!
Me quedo a seguirte....como es que no lo era ya???????????
Te deseo un feliz y prospero año nuevo
Besos
Miguel
lareposteriademiguel.blogspot.com

marifra79 ha dit...

Non posso non farti i complimenti... un abbraccio e buon 2012!!

bojosperlacuina ha dit...

Aquests canelons tenen una pinta fantàstica.

a peu coix-pambolixocolata ha dit...

Hola Maria
Fa temps que no podem llegir receptes teves!!!!

Mar ha dit...

Buenas nocbes, he llegado aquí de pura casualidad y, con tu permiso, me quedo. Además así leo un poco en catalán que me viene bien.
Bss
La cocina de Mar
htpp://la-cocina-de-mar.blogspot.com.es

RUBEN ha dit...

Maria! Boníssim! Un petó ben gran. On pares???

Ruben

Eva PPC ha dit...

Que original y exquisito plato!

Silvia Escudero ha dit...

Pásate por mi blog, has sido nominad@ para el premio Liebster Award!
http://comeconsilweny.blogspot.com

情色網站 ha dit...

免費a片下載無碼有
線上看a片直播a片下載
色a片色情自拍影片庫
線上看a片直播a片下載
免費成人a片直播
a片
a片寫真
免費a片下載無碼有
免費a片
a片a漫