dijous, 24 de novembre de 2011

TRIO DE STOLLEN



Doncs sí, he fet la prova .... Es diu que aquest pa de Nadal o Stollen és molt més bo passats 21 dies des que s'ha cuit i, vaig dir, això s’ha de comprovar i, al menys a casa, el preferim fet i menjat, sense que passin tants dies.

Amb la recepta que ens va donar en Daniel Jordà, mestre de pa i ànima de www.panes-creativos.com , del forn de la Trinitat de Barcelona, vaig fer 3 pans.
Un el vam menjar un cop fet, i els altres, van estar reposant, tapats amb un drap, 11 i 21 dies.
El primer, un pa gustós i saborós, va durar poc. Els altres, a mida que passava el temps, anaven quedant més secs i eixuts. Potser es podrien fer servir com torrada de pa sec, encara que l’últim pa, es trencava una mica quan es tallava a llesques primes.
Ara, bons de gust, si, amb tant farcit i dolç que portaven.
I com que s’acosta Nadals i festes, aquí els teniu, per si us animeu...

Ingredients:

Massa:
½ quilo de farina de força
10 grams de llevat fresc de forner
250 ml. de llet
100 grams de mantega
25 grams de sucre
5 grams de sal
110 grams d’ous ( aproximadament 2 )

Crema d’ametlles:
70 grams de mantega
70 grams d’ametlles
15 grams de farina
1 ou
1 cullerada sopera de rom

200 grams de massapà feta mb 100 grams de sucre i 100 grams d’ametlles en pols i 30 ml. d’aigua, barrejat i fet una massa. No amasseu molt.

Farcit que s’ha de deixar macerar des de la nit abans:
90 grams de panses seques
50 grams de cireres confitades
100 grams de fruites variades confitades
30 grams d’ametlles a làmines
2-3 cullerades soperes de rom
1 cullerada sopera de canyella en pols, rasa

Glassejat
50 grams de mantega fosa
1 tap de rom

Preparació:
Si teniu panificadora, feu servir la funció d’amassar i llevar el temps que indica la màquina.
Qui no en tingui, pot amassar molt fàcilment segons fa en Daniel i podeu veure aquí. Aleshores, deixeu reposar aproximadament una hora i mitja, en un lloc protegit, com dins el forn, apagat.
Un cop pujada la massa, afegiu el farcit i deixeu reposar ½ hora més.
Dividiu la massa en 3 trossos, s’aplana una mica i es deixen com rectangles. Al mig de cada un hi poseu la crema d’ametlles o el massapà o tot junt, ho doblegueu deixant tapat el nou farcit, posant-ho en llaunes o recipients individuals per anar al forn. O com jo, sobre la mateixa plàtera de forn, on us quedarà més ample de forma.
Preescalfeu el forn a 170 graus i deixeu coure uns 40 minuts.
Quan surti, els deixeu refredar una mica, i els pinteu amb el glassejat.
I a menjar el famós Stollen, que fa Nadal...
Un bon profit !!!
Pues sí, he hecho la prueba ...
Se dice que el pan de Navidad o Stollen es mucho mejor pasados ​​21 días desde que se hornea y me dije, esto tengo que comprobarlo y, al menos para los de casa, lo preferimos hecho y comido sin que pasen tantos días.
Con la receta que en su día nos dio Daniel Jordán, maestro de pan y alma de
www.panes-creativos.com , del horno de la Trinidad de Barcelona, ​​hice 3 panes. Uno lo comimos recien hecho, y los otros, estuvieron reposando, tapados con un paño, 11 y 21 días.
El primero, un pan sabroso, duró poco. Los demás, a medida que pasaba el tiempo, iban quedando más secos y duros. Quizás se podrían utilizar como tostada de pan , aunque el último Stollen se rompía un poco cuando se cortaba en rodajas delgadas.
Ahora bien, ricos y gustosos si que estaban , con tanto relleno y dulce.
Y como se acerca la Navidad y las fiestas, aquí los tenéis, por si os animáis ...

Ingredientes:
Masa:
½ kilo de harina de fuerza
10 gramos de levadura fresca de panadero
250 ml. de leche
100 gramos de mantequilla
25 gramos de azúcar
5 gramos de sal
110 gramos de huevos (aproximadamente 2)

Crema de almendras:
Mezclar
70 gramos de mantequilla
70 gramos de almendras
15 gramos de harina
1 huevo
1 cucharada sopera de ron

200 gramos de mazapán hecho con 100 gramos de azúcar y 100 gramos de almendras en polvo y 30 ml. de agua, todo mezclado hasta formar una masa. No amasar mucho.

Relleno que se debe dejar macerar desde la noche anterior:
90 gramos de pasas secas hidratadas con anterioridad en brandy o agua
50 gramos de cerezas confitadas
100 gramos de frutas variadas confitadas
30 gramos de almendras en láminas
2-3 cucharadas soperas de ron
1 cucharada sopera de canela en polvo, zanja

Glaseado 50 gramos de mantequilla derretida
1 tapón de ron

Preparación:
Si teneis panificadora, utilizar la función de amasado y subida de masa que indica la máquina.
Quien no tenga, puede amasar muy fácilmente según hace Daniel y podéis ver
aquí.
Una vez amasado, dejar reposar aproximadamente una hora y media, en un lugar protegido, como en el horno, apagado.
Una vez subida la masa, añadir el relleno y dejar reposar ½ hora más.
Dividir la masa en 3 trozos, aplanarla un poco y dejarla como rectángulos.
En medio de cada uno ponéis parte de la crema de almendras o el mazapán o todo junto, lo doblais dejando tapado el relleno y lo poneis en latas o recipientes individuales para ir al horno. O como yo, sobre la misma bandeja del horno, y os quedará más ancho de forma.
Precalentar el horno a 170 grados y dejar cocer unos 40 minutos.
Cuando esten hechos, los dejais enfriar un poco, y los pintais con el glaseado.
Y a comer el famoso Stollen, que es pura Navidad ...
Un buen provecho!

diumenge, 6 de novembre de 2011

MANTEGA CAFÈ DE PARIS / MANTEQUILLA CAFÉ DE PARIS



Ahhh!! Per fi les meves espècies estan totes ben endreçades i a la vista... Ara ja no en compraré de repetides.
I per tant... que tal si per inaugurar el meu nou especier les faig servir ? Doncs serà amb una recepta com la de la mantega Café de Paris.
Aquesta mantega es va inventar l’any 1930 a un restaurant de Ginebra, el Coq d’Or. La filla de la propietària es va casar amb el propietari del restaurant Café de Paris, on es va popularitzar, servit sobretot per carns a la planxa. Encara ara el fan ,segons aquest enllaç. http://www.cafe-de-paris.ch/ .

Amb tots els ingredients que porta sembla com si haguessin fet neteja del rebost i volguessin aprofitar les restes que els quedaven però, sigui com sigui, el resultat és una fina salsa que quan es desfà sobre la carn te un suau aroma a herbes i a espècies, gens forta i que , a la nevera, feta un rul·lo amb paper film, dura molt de temps
La recepta exacta la tindran ells però per si no podeu anar a menjar la genuïna, la feu a casa amb tot això..

Ingredients: ( 24 )

1- ¾ de tassa de mantega, tova.
2- 1 cullerada sopera de ketchup
3- 1 cullerada de cafè de mostassa
4- 1 cullerada de cafè de tàperes
5- 3 cullerades soperes de ceba, tipus xalota si pot ser    
6- 3 cullerades soperes de julivert picat
7- 1 polsim de majorana
8- 1 polsim d’anet
9- 1 polsim de farigol
10- 1 cullerada de cafè d’estragó fresc o ½ cullerada de sec
11- 1 polsim de romaní
12- 1 polsim d’all picat o molt
13- 2 anxoves salades, picades
14- 1 cullerada de cafè de brandi
15- 1 cullerada de cafè de madeira o porto
16- ½ cullerada de cafè de salsa anglesa Worcestershire
17- ½ cullerada de cafè de paprika o pebre vermell picant
18- ¼ de cullerada de cafè de curri
19- 1 polsim de pebre de cayena
20- 2 grans de pebre negre
21- 1 cullerada de cafè de suc de llimona
22- ¼ de cullerada de cafè de pell de taronja picada o ratllada
23- ¼ de cullerada de cafè de pell de llimona picada o ratlla
24- 1 polsim de sal

Preparació:
Menys la mantega, posar tots els ingredients junts dins un bol, a la nevera, durant 24 hores, tapat amb film.
Passat aquest temps, ben triturat o liquat, es bat amb la mantega, tova o semidesfeta, fins que quedi ben integrat.
Es fa un rotllo amb paper film i es guarda a la nevera, fins fer servir, posant-ho damunt la carn, feta a la planxa o si es vol amb més salsa, desfent la mantega dins la paella, on s’hi posarà la carn ja feta, coent-se uns minuts més.
Es serveis amb patates fregides i amanida verda.
 I un bon profit !!!!


Ahhh! Por fin mis especies están todas bien ordenadas y a la vista ...Ahora ya no compraré de repetidas.
Y que tal si para inaugurar mi nuevo especiero las utilizo? Pues será con una receta como la mantequilla Café de Paris.
Esta mantequilla se inventó en el año 1930 en un restaurante de Ginebra, el Coq d'Or. La hija de la propietaria se casó con el propietario del restaurante Café de París, y allí se popularizó, servido sobre todo para carnes a la parrilla i así siguen, según este enlace.
http://www.cafe-de-paris.ch/.
Con todos los ingredientes que lleva parece como si hubieran hecho limpieza de la despensa y quisieran aprovechar los restos que les quedaban pero, sea como fuere, el resultado es una magnífica fina salsa cuando se deshace sobre la carne ,con un suave aroma a hierbas y especias y que, en la nevera, hecha un rulo con papel film, dura mucho tiempo
La receta exacta la tendrán ellos pero por si no podéis ir a comer la genuina, la podréis hacer en casa con todo esto ..

Ingredientes: (24)
1 - ¾ de taza de mantequilla, blanda.
2 - 1 cucharada sopera de Ketchup
3 - 1 cucharada de café de mostaza
4 - 1 cucharada de café de alcaparras
5-  3 cucharadas soperas de cebolla, tipo chalota
6-  3 cucharadas soperas de perejil picado
7-  1 pizca de mejorana
8-  1 pizca de eneldo
9-  1 pizca de tomillo
10 - 1 cucharada de café de estragón fresco o ½ cucharada de seco
11-  1 pizca de romero
12-  1 pizca de ajo picado
13-  2 anchoas saladas, picadas
14-  1 cucharada de café de brandy
15-  1 cucharada de café de madera u Oporto
16 - ½ cucharada de café de salsa inglesa Worcester Shire
17 - ½ cucharada de café de páprika o pimentón picante
18 - ¼ de cucharada de café de curry
19-  1 pizca de pimienta de cayena
20-   2 granos de pimienta negra
21-   1 cucharada de café de zumo de limón
22 -  ¼ de cucharada de café de piel de naranja picada o rallada
23 - ¼ de cucharada de café de piel de limón picada o rallada
24-  1 pizca de sal

Preparación: Menos la mantequilla, poner todos los ingredientes juntos en un bol, en la nevera, durante 24 horas, tapados con film.
Pasado este tiempo, todo bien triturado o licuado, se bate con la mantequilla, blanda o semi deshecha, hasta que quede bien integrado.
Se hace un rulo con film y se guarda en la nevera, hasta usar poniéndolo sobre carne a la parrilla o si se quiere con más salsa, dejándola derretir en una paella y cocinando unos minutos la carne dentro, para que coja sabor.
Se sirve con patatas fritas y ensalada verde.
Y un buen provecho!!