En temps de regals com aquests, unes bones trufes sempre són ben rebudes.
M’he acostumat a fer aquestes, per fàcils i bones, i que es poden variar segons els fruits secs que es tenen a casa. En aquest cas, nous.
A més, vaig aprendre a fer-les caramel•litzades i també les incorporo a les trufes, per tenir una altra variació.
Aquí les teniu:
Ingredients:
- 150 grams de xocolata ( jo faig servir qualsevol rajola de xocolata, amb llet o sense )
- 125 grams de fruits secs (nous, avellanes, ametlles, etc. )
- 1 cullerada sopera de sucre ( si es fa servir xocolata sense llet no fa falta )
- 1 nou de mantega
- 2 cullerades soperes de nata líquida
- 1 cullerada sopera de rom o brandy ( opcional )
- Cacao en pols, o coco ratllat o fideus de xocolata
Per caramelitzar les nous:
Igual quantitat d’aigua, sucre, mel i nous.
En un pot es posen els ingredients i es bullen, a foc normal, i quan el caramel està fet, es tira la barreja sobre un paper de forn, s’escampa i es separen, amb compte de no cremar-se i es deixen assecar una mica.
Preparació de les trufes:
Desfeu la xocolata i la nata al microones, escalfant cada minut i remenant, fins que estigui ben desfeta.
Afegir la mantega, el licor i els fruits secs en pols o triturats a trossets en cas de fer-les de nous caramelitzades.
Refredeu a la nevera i un cop fred, feu boles que podeu recobrir amb coco ratllat, o fideus de xocolata o pols de cacau.
I a menjar-les totes, totes, totes...
En estas fechas en las que se hacen regalos, unas buenas trufas siempre son bien recibidas.
Estas son fáciles y buenas, y que se pueden variar según los frutos secos que se tienen en casa. En este caso, nueces.
Además, aprendí a hacerlas caramelizadas y así puedo hacer otra variedad.
Aquí estan:
Ingredientes:
- 150 gramos de chocolate (yo uso cualquier tableta de chocolate, con leche o sin)
- 125 gramos de frutos secos, (nueces, avellanas, almendras, etc. ) tostadas o no.
- 1 cucharada sopera de azúcar,( si se utiliza chocolate sin leche no hace falta )
- 1 nuez de mantequilla
- 2 cucharadas soperas de nata líquida
- 1 cucharada sopera de ron o brandy (opcional)
- Cacao en polvo, o coco rallado o pepitas de chocolate
Para caramelizar las nueces:
Igual cantidad de agua, azúcar, miel y nueces.
En un cazo se ponen estos ingredientes y se hierven a fuego normal,.
Cuando el caramelo está hecho, se echa la mezcla resultante sobre un papel de horno, se extiende y se separan las nueces, con cuidado de no quemarse y se dejan secar un poco.
Preparación de las trufas:
Deshacer el chocolate y la nata en el microondas, calentando de minuto en minuto, a toda potencia y removiendo después, las veces que haga falta hasta que esté bien deshecha.
Añadir la mantequilla, el licor y los frutos secos en polvo o triturados en trocitos en caso de hacerlas de nueces caramelizadas.
Enfriar en la nevera y una vez fría la masa, hacer bolas que puede recubrir con coco rallado, o fideos de chocolate o polvo de cacao.
Y a comerlas todas, todas, todas ...