dijous, 27 de gener de 2011

LLOM DE PORC A LA TARONJA / LOMO DE CERDO A LA NARANJA

És temps de taronges .... vitamines, bon suc, pela ratllada per postres... de tot tenen... I ho he aprofitat per fer una recepta que la va dir l’Eva Arguiñano en un programa seu i que és força bona, si us agraden els sabors contrastats com aquest, amb la carn i la fruita.
Anem per feina...

Ingredients:
- Rellomillo de porc en un tros
- Greix de pernil o tires de cansalada, tot ben prim
- Suc de 3 – 4 taronges
- Dàtils, uns 8-10
- 3-4 cullerades de licor de taronja ( o semblant )
- Sal i pebre

Preparació:
1- Traieu els ossos dels dàtils i si voleu, els podeu picar una mica guixuts.
2- En un pot poseu a bullir els dàtils, el suc de les taronges i el licor, a foc baix, fins que espessi i quedi com una salsa ( uns 15 minuts aproximadament )
3- Talleu el rellomillo a trossos grossos, els embolcalleu amb el greix del pernil o la cansalada i ho aguanteu amb un escuradents.
4- Poseu sal i pebre i ho passeu per la paella, fins que quedi fet.
5- Serviu la carn, acompanyada de la salsa i ja està fet...
Un bon profit !!!!

Es tiempo de naranjas, con sus vitaminas, buen zumo, ralladura de su cáscara para hacer postres... tienen de todo y las he aprovechado para hacer una receta que Eva Arguiñano hizo en su programa, muy buena y más, si os gusta la combinación de carne - fruta.
Aquí está...

Ingredientes:
- Solomillo de lomo, en un trozo
- Bacon ( o grasa de jamón )
- Zumo de 3 o 4 naranjas
- Dátiles ( 8-10 )
- 3-4 cucharadas de licor de naranja ( o parecido )
- Sal y pimienta

Preparación:
1- Sacais los huesos a los dátiles , ( si quereis, también los picais un poco gruesos ) y los poneis en un cazo, junto con el zumo de las naranjas y el licor.
2- A fuego bajo, dejais cocer la mezcla, hasta que espese. ( unos 15 minutos )
3- Cortais el solomillo a trozos gruesos y los envolveis con unas lonchitas de grasa de jamón o con el bacon, ( aguantado con un palillo ) y los dorais en un paella, con un poco de aceite, sal y pimienta.
4- Y lo servis con la salsita, ja espesa.
Y un buen provecho !!