dijous, 2 de setembre del 2010

PANACOTA DE VAINILLA DE RÈGIM / PANACOTA DE VAINILLA DE RÉGIMEN


No en faré més !!! O en faré pocs cops !!! o intentaré no fer-ne i si en faig, convidaré als veïns, als amics , als coneguts !!! Qualsevol cosa en lloc de tenir-ne 6 a la nevera, esperant-me a que me les mengi totes. Un suplici !!
Quan un fa règim, segur que ha de tenir més sensibles les papil•les gustatives i si una cosa és bona, la deu trobar requetebona.
Així em passa em aquesta Panacota , que te un gust molt fi i a sobre, la puc menjar amb el règim que segueixo , el Dukan.
Per si us ve de gust, aquí la teniu,

Ingredients:
4 fulles de gelatina
½ litre de llet desnatada
1 beina de vainilla ( o dos si us agrada molt el gust a vainilla )
4 rovells d’ou
2 cullerades soperes d’edulcorant en pols
1 botellí de 175 o 200 ml de nata líquida baixa en greix ( per exemple Puleva crema ligera 5 % MG )
Colacao 0% per empolssar

Preparació:
1- En una cassola arrenqueu el bull 3 cops a la llet amb la beina de vainilla , oberta pel mig i rascades les llavors, deixant-les caure dins la llet. Deixeu que quedi tèbia.
2- Hidrateu la gelatina amb aigua freda.
3- En un altre bol remeneu els rovells d’ou amb l’edulcorant en pols. Traieu les beines de vainilla de la llet i l’aneu tirant a la barreja d’ou ,tot remenant.
4- Ara passeu la barreja final al pot de la llet i ho poseu al foc, remenant, fins que arrenqui i bull i s’espessi la crema. ( No heu de deixar bullir la crema perquè els ous es tallarien )
5-Afegiu la gelatina escorreguda a la barreja de la crema i deixeu refredar una mica.
6- Finalment afegiu la nata líquida tot remenant i empleneu els bols.
7- Deixeu espessir a la nevera unes hores.
Espero que us agradi. Un bon profit !!


No haré más!!! O haré pocas veces!!! o intentaré no hacer y si hago, invitaré a los vecinos, a los amigos, a los conocidos! Cualquier cosa en vez de tener 6 en la nevera, esperándome a que me las coma todas. Un suplicio!!!
Cuando alguien hace régimen, seguro que debe tener más sensibles las papilas gustativas y si una cosa es buena, la debe encontrar requetebuena.
Así me pasa con esta Panacota, muy fina y que, encima, la puedo comer con el régimen que sigo, el Dukan.
Por si os apetece, aquí la tenéis,

Ingredientes:
4 hojas de gelatina
½ litro de leche desnatada
1 vaina de vainilla (o dos si os gusta mucho el sabor a vainilla)
4 yemas de huevo
2 cucharadas soperas de edulcorante en polvo
1 botellín de 175 o 200 ml de nata líquida baja en materia grasa (por ejemplo Puleva crema ligera 5% MG)
Colacao 0% para espolvorear

Preparación:
1- En una cazuela arrancar el hervor 3 veces a la leche con la vaina de vainilla, abierta por la mitad y raspadas las semillas, dejándolas caer en la leche. Dejar entibiar.
2- Hidratar la gelatina con agua fría.
3- En otro bol mezclar las yemas de huevo con el edulcorante en polvo. Retire las vainas de vainilla de la leche y la vais tirando a la mezcla de huevo, removiendo.
4- Ahora pasar esta mezcla a un pote, lo calentais, removiendo, hasta que arranque el hervor y se espese la crema. (No debeis dejarla hervir porque sino los huevos se cortarían)
5- Añadir la gelatina escurrida a la mezcla de la crema y la dejais enfriar un poco.
6- Finalmente le añadís la nata líquida removiendo y rellenais los recipientes.
7- Dejar espesar en la nevera unas horas.
Espero que os guste. Un buen provecho!