diumenge, 15 d’agost de 2010

BRAÇ DE GITANO DE RÈGIM / BRAZO DE GITANO DE RÉGIMEN


Ve de gust unes postres quan es fa règim, no? Doncs aquí teniu el braç de crema que he menjat avui ( no tot, clar ! ) i que he tret del mètode Dukan, un régim basat en proteïnes i verdures.
Per aprimar-se no hi ha massa secrets i al final, sempre és el mateix, la voluntat de la persona combinada amb una dieta que sigui mitjanament atractiva i que la faci duradora fins aconseguir arribar al pes previst.
I de moment, amb les receptes que em van proposant de fer, estic distreta i animada a seguir.
Per sí us agrada, aquí teniu la recepta...

Ingredients per al braç de gitano:
3 ous
3 cullerades soperes de segó de civada
1 cullerada sopera de llet desnatada en pols
110 grams de iogurt tipus grec, 0% MG, de la marca Total ( al Corte Inglés )
1 cullerada sopera de maizena
½ sobre de llevat Royal o semblant ( uns 8 grams )
2 cullerades soperes d’edulcorant líquid
Per decorar: Colacao 0%

Ingredients per la crema:
2 fulles de gelatina
¼ de litre de llet desnatada
2 rovells d’ou
1 cullerada sopera d’edulcorant en pols
1 cullerada sopera de maizena
½ branca de vainilla

Preparació:
1-Remulleu els fulls de gelatina en aigua freda.
2-Bulliu la llet amb la branca de vainilla oberta i rascades les llavors deixant que arrenqui el bull 3 cops i deixeu reposar.
3-Barregeu en un bol els rovells, l’edulcorant i la maizena i afegiu la llet tèbia, removent.
4-Torneu el conjunt al pot on heu bullit la llet i poseu al foc, remenant fins que espessi la crema.
5-Un cop feta, afegiu la gelatina hidratada i escorreguda i deixeu reposar a la nevera.

Ara feu el braç:
1-Traieu la safata que va dins el forn i que fareu servir per fer el braç i preescalfeu el forn a 160º.
2-Separeu les clares dels rovells. Dins un bol, barregeu els rovells i el segó, després la llet descremada en pols, el iogurt grec 0%, la maizena, el llevat i l’edulcorant. Tot ben barrejat.
3-Munteu les clares a punt de neu fort i barregeu amb compte amb la massa anterior.
4-Cobriu la plàtera que va al forn amb paper de forn, esteneu la barreja anterior per tota la plàtera i ho poseu al forn fins que estigui daurada, uns 15 minuts.
5-Traieu del forn, esteneu sobre de la massa un drap net humit i enrotlleu el braç sobre el drap, desenganxant del paper i deixeu fins que quedi tebi.
6-Desenrotlleu i farciu amb la crema i enrotlleu.
7-Empolseu el braç amb el cocalao 0% o cacau desgreixat, talleu les puntes perquè quedi més polit i talleu en braçets individuals en el moment de servir.
Apetece un postre cuando se hace régimen, no?
Pues aquí tenéis el brazo de crema que he comido hoy (no todo, claro!) Y que he sacado del método Dukan, un règimen basado en proteínas y verduras.
Para adelgazar no hay demasiados secretos y al final, siempre es lo mismo, la voluntad de la persona que lo sigue, combinada con una dieta que sea medianamente atractiva y que la haga duradera hasta conseguir llegar al peso previsto.
Y de momento, con las recetas que me estan proponiendo hacer, estoy distraída y animada a seguir.
Por si os gusta, aquí tenéis la receta ...

Ingredientes para el brazo de gitano:
3 huevos
3 cucharadas soperas de salvado de avena
1 cucharada sopera de leche desnatada en polvo
110 gramos de yogur tipo griego, 0% MG (de la marca Total, en El Corte Inglés)
1 cucharada sopera de maizena
½ sobre de levadura Royal o similar (unos 8 gramos)
2 cucharadas soperas de edulcorante líquido
Para decorar: Colacao 0%

Ingredientes para la crema:
2 hojas de gelatina
¼ de litro de leche desnatada
2 yemas de huevo
1 cucharada sopera de edulcorante en polvo
1 cucharada sopera de maizena
½ rama de vainilla

Preparación:
1-Remojar las hojas de gelatina en agua fría.
2-Hervir la leche con la rama de vainilla abierta y raspadas las semillas , arrancando el hervor 3 veces y dejandola entibiar.
3-Mezclar en un bol las yemas, el edulcorante y la maizena y añadir la leche tibia, removiendo.
4-Volver a echar la mezcla en el pote donde se ha hervido la leche y ponerlo al fuego, removiendo hasta que espese la crema.
5-Una vez hecha, añadir la gelatina hidratada y escurrida y dejar reposar en la nevera.

Ahora hacéis el brazo:
1-Retirar la bandeja que está en el horno y que utilizareis para hacer el brazo y precalentar el horno a 160 º.
2-Separáis las claras de las yemas. En un bol, mezclar las yemas y el salvado, después la leche desnatada en polvo, el yogur griego 0%, la maizena, la levadura y el edulcorante. Todo bien mezclado.
3-Montar las claras a punto de nieve fuerte y unir con cuidado a la masa anterior.
4-Cubrir la fuente que va al horno con papel de horno, extender la mezcla anterior por toda la fuente.Hornear hasta que esté dorado, unos 15 minutos.
5-Retirar el bizcocho del horno, extender sobre la masa un paño limpio húmedo y enrollar el brazo sobre el paño, despegandolo del papel y dejar así hasta que esté tibio.
6-Desenrollar y rellenar con la crema y enrollar de nuevo.
7-Espolvorear el brazo con el cocalao 0% o cacao desgrasado, cortar las puntas para que quede más pulido y cortar en bracitos individuales para servir.