Ve de gust unes postres quan es fa règim, no? Doncs aquí teniu el braç de crema que he menjat avui ( no tot, clar ! ) i que he tret del mètode Dukan, un régim basat en proteïnes i verdures.
Per aprimar-se no hi ha massa secrets i al final, sempre és el mateix, la voluntat de la persona combinada amb una dieta que sigui mitjanament atractiva i que la faci duradora fins aconseguir arribar al pes previst.
I de moment, amb les receptes que em van proposant de fer, estic distreta i animada a seguir.
Per sí us agrada, aquí teniu la recepta...
Ingredients per al braç de gitano:
3 ous
3 cullerades soperes de segó de civada
1 cullerada sopera de llet desnatada en pols
110 grams de iogurt tipus grec, 0% MG, de la marca Total ( al Corte Inglés )
1 cullerada sopera de maizena
½ sobre de llevat Royal o semblant ( uns 8 grams )
2 cullerades soperes d’edulcorant líquid
Per decorar: Colacao 0%
Ingredients per la crema:
2 fulles de gelatina
¼ de litre de llet desnatada
2 rovells d’ou
1 cullerada sopera d’edulcorant en pols
1 cullerada sopera de maizena
½ branca de vainilla
Preparació:
1-Remulleu els fulls de gelatina en aigua freda.
2-Bulliu la llet amb la branca de vainilla oberta i rascades les llavors deixant que arrenqui el bull 3 cops i deixeu reposar.
3-Barregeu en un bol els rovells, l’edulcorant i la maizena i afegiu la llet tèbia, removent.
4-Torneu el conjunt al pot on heu bullit la llet i poseu al foc, remenant fins que espessi la crema.
5-Un cop feta, afegiu la gelatina hidratada i escorreguda i deixeu reposar a la nevera.
Ara feu el braç:
1-Traieu la safata que va dins el forn i que fareu servir per fer el braç i preescalfeu el forn a 160º.
2-Separeu les clares dels rovells. Dins un bol, barregeu els rovells i el segó, després la llet descremada en pols, el iogurt grec 0%, la maizena, el llevat i l’edulcorant. Tot ben barrejat.
3-Munteu les clares a punt de neu fort i barregeu amb compte amb la massa anterior.
4-Cobriu la plàtera que va al forn amb paper de forn, esteneu la barreja anterior per tota la plàtera i ho poseu al forn fins que estigui daurada, uns 15 minuts.
5-Traieu del forn, esteneu sobre de la massa un drap net humit i enrotlleu el braç sobre el drap, desenganxant del paper i deixeu fins que quedi tebi.
6-Desenrotlleu i farciu amb la crema i enrotlleu.
7-Empolseu el braç amb el cocalao 0% o cacau desgreixat, talleu les puntes perquè quedi més polit i talleu en braçets individuals en el moment de servir.
Pues aquí tenéis el brazo de crema que he comido hoy (no todo, claro!) Y que he sacado del método Dukan, un règimen basado en proteínas y verduras.
Para adelgazar no hay demasiados secretos y al final, siempre es lo mismo, la voluntad de la persona que lo sigue, combinada con una dieta que sea medianamente atractiva y que la haga duradera hasta conseguir llegar al peso previsto.
Y de momento, con las recetas que me estan proponiendo hacer, estoy distraída y animada a seguir.
Por si os gusta, aquí tenéis la receta ...
Ingredientes para el brazo de gitano:
3 huevos
3 cucharadas soperas de salvado de avena
1 cucharada sopera de leche desnatada en polvo
110 gramos de yogur tipo griego, 0% MG (de la marca Total, en El Corte Inglés)
1 cucharada sopera de maizena
½ sobre de levadura Royal o similar (unos 8 gramos)
2 cucharadas soperas de edulcorante líquido
Para decorar: Colacao 0%
Ingredientes para la crema:
2 hojas de gelatina
¼ de litro de leche desnatada
2 yemas de huevo
1 cucharada sopera de edulcorante en polvo
1 cucharada sopera de maizena
½ rama de vainilla
Preparación:
1-Remojar las hojas de gelatina en agua fría.
2-Hervir la leche con la rama de vainilla abierta y raspadas las semillas , arrancando el hervor 3 veces y dejandola entibiar.
3-Mezclar en un bol las yemas, el edulcorante y la maizena y añadir la leche tibia, removiendo.
4-Volver a echar la mezcla en el pote donde se ha hervido la leche y ponerlo al fuego, removiendo hasta que espese la crema.
5-Una vez hecha, añadir la gelatina hidratada y escurrida y dejar reposar en la nevera.
Ahora hacéis el brazo:
1-Retirar la bandeja que está en el horno y que utilizareis para hacer el brazo y precalentar el horno a 160 º.
2-Separáis las claras de las yemas. En un bol, mezclar las yemas y el salvado, después la leche desnatada en polvo, el yogur griego 0%, la maizena, la levadura y el edulcorante. Todo bien mezclado.
3-Montar las claras a punto de nieve fuerte y unir con cuidado a la masa anterior.
4-Cubrir la fuente que va al horno con papel de horno, extender la mezcla anterior por toda la fuente.Hornear hasta que esté dorado, unos 15 minutos.
5-Retirar el bizcocho del horno, extender sobre la masa un paño limpio húmedo y enrollar el brazo sobre el paño, despegandolo del papel y dejar así hasta que esté tibio.
6-Desenrollar y rellenar con la crema y enrollar de nuevo.
7-Espolvorear el brazo con el cocalao 0% o cacao desgrasado, cortar las puntas para que quede más pulido y cortar en bracitos individuales para servir.