diumenge, 17 de gener del 2010

ÀNEC AL FORN I CANELONS D'ÀNEC / PATO AL HORNO Y CANELONES DE PATO




És temps de calçots i ho hem d’aprofitar !!!

Aquesta recepta els porta i si la feu , a part de menjar un saborós ànec, si us sobra carn l’aprofitareu per fer uns boníssims canelons.

I dels ossos que us sobraran al desossar-ho, bullits, en tindreu un brou d’ànec amb el que us sortiran uns bons fideus a la cassola.

Per tant, animeu-vos amb aquest plat, que no us decebrà.

L’aroma que deixa per tota la casa quan es cuina... ni el millor ambientador el superaria.

La recepta la vaig treure d’un programa de tele, Maridatge, de fa uns anys, la feia el restaurant l’Hereu de Vilafranca del Penedès i aquí el teniu.

Ingredients:

1 ànec fresc ( si en feu dos, dobleu les quantitats de tot )

5-6 calçots , tallats a trossos , traient la part més verda de les fulles

1 copa de vi blanc

½ vas d’anís

½ copa de moscatell

Farigola, al gust

2 fulles de llorer

2 tomàquets madurs a trossos

1 cabeça d’alls sencera i sense pelar

2 pastanagues a talls

½ canó de canyella

1 poma sencera i amb pell

Acompanyament:: mongetes cuites del ganxet ( si pot ser ) saltejades amb all, julivert i bolets.

Preparació:

Sobre la plàtera del forn on hagi d’anar, amb una mica d’oli a la base, feu un llit amb totes les verdures i les herbes.

A sobre hi poseu l’ànec, amb pell, amb sal i pebre i una poma embotida dins i una mica de farigola més per sobre.

El poseu al forn fort, uns 240 graus, durant uns 20 minuts, i passat aquest temps, el tapeu amb paper de plata per sobre perquè no es cremi i quedi melós, baixant la temperatura a uns 160 graus.

Passada una mitja hora o tres quarts, el regueu amb els licors i continueu la cocció una hora més, aproximadament.

( Un cop el vaig fer durant una hora i mitja, més o menys, sense tapar i amb tots els licors posats al principi, i ruixat amb els seus sucs de tant en tant, i va quedar més cruixent però també molt bo )

Un cop fet, s’aparta l’ànec i es passa pel xino, no per la batedora, tota la bressa menys la poma de dins l’ànec, la cabeça d’alls , el llorer i la canyella.

Amb la salsa que us quedarà, regareu cada tros d’ànec i el podeu acompanyar amb les mongetes cuites,saltejades amb all, julivert i bolets.

Per fer canelons d’ànec:

Si us sobra carn o feu dos ànecs al mateix temps, un d’ells per fer-ne canelons, el desosseu be i piqueu o tritureu la carn, sense la pell, amb la bressa de verdures, la poma, la salsa i les mongetes saltejades que us hagin sobrat.

Bulliu les làmines de pasta de canelons, un cop cuites les assequeu i les empleneu amb mànega pastissera amb el farcit d’ànec de l’acompanyament.

Poseu una mica de beixamel al fons de cada plàtera, a damunt els canelons, cobriu amb beixamel, formatge ratllat i uns daus de mantega i a gratinar.

Mmmmm, deliciosos.....

(Recordeu que si els poseu en una plàtera no individuals, es millor que quedi la juntura del caneló a sobre i no a la base, perquè així, quan es treuen per posar-los a cada plat, no es desmunten ja que per sota el caneló queda tancat i per sobre, queda també tancat amb la beixamel gratinada.. Em sembla que ho va explicar la Mireia Carbó, la del Caprabo )

Per fer fideus a la cassola:

Bulliu amb força aigua durant 1 hora o més els ossos que us han sobrat de desossar l’ànec per fer els canelons , afegint la cabeça d’alls, la pell de l’ànec, el llorer i la canyella i amb aquest brou, hi bulliu uns fideus d’aquells foradats, i a disfrutar menjant-los...

A tots els que em feu comentaris... us els agraeixo de tot cor però moltes vegades no puc ni contestar-los deixant-ne també als vostres blogs dels plats que feu . I com que m’angoixa no poder fer-ho i com que aquest blog és per passar-m’ho be i no per patir, ja només es podrà veure la recepta, sense comentaris.

Sí teniu algun dubte amb el plat, m’envieu un mail i us el contestaré encantada.

Jo us seguiré visitant i quan pugui , comentant.

Una abraçada a tots plegats i fins aviat...

Es tiempo de calçots y lo hemos de aprovechar.

Esta receta los lleva y si la hacéis, aparte de comer un sabroso pato, si os sobra carne la podeis aprovechar para hacer unos buenísimos canelones.
Y con los huesos que quedaran al deshuesarlo , hervidos, podreis hacer un caldo con lo que os saldrán unos ricos fideos a la cazuela.
Así pues, animaros a hacerla, que no os defraudará.
El aroma que deja por toda la casa cuando lo estamos cocinando ... ni el mejor ambientador lo superaría.
La receta la saqué de un programa de tele, Maridaje, hace unos años , y lo cocinaba el restaurante l'Hereu de Vilafranca del Penedès. Aquí está...

Ingredientes:
- 1 pato fresco (si hacéis dos, doblar todas las cantidades)
- 5-6 calçots cortados en trozos, desechando la parte más verde
- 1 copa de vino blanco
- ½ vaso de anís
- ½ copa de moscatel
- Tomillo, al gusto
- 2 hojas de laurel
- 2 tomates maduros ,a trozos
- 1 cabeza de ajos entera y sin pelar
- 2 zanahorias cortadas
- ½ rama de canela
- 1 manzana entera y con piel

Acompañamiento:
- Alubias cocidas ( del ganxet, si puede ser) salteadas con ajo, perejil y setas.
Preparación:

1 - Sobre la fuente del horno donde deba ir el pato, poneis un poco de aceite en la base y hacéis una cama con todas las verduras y las hierbas.
2 - Encima ponéis el pato, con piel, con sal y pimienta por dentro y por fuera. Embutis una manzana entera y sin pelar dentro del pato y espolvoreais con un poco más de tomillo por encima. 3 – Lo horneais fuerte,unos 240 grados, durante unos 20 minutos. Pasado este tiempo, tapáis con papel de plata por encima para que no se queme y quede meloso, bajando la temperatura a unos 160 grados.
4 - Pasada una media hora o tres cuartos, lo regáis con los licores y continuáis la cocción una hora más, aproximadamente.
(Una vez lo hice durante una hora y media, más o menos, sin tapar y con todos los licores puestos al principio, y rociado con sus jugos de vez en cuando, y quedó más crujiente pero también muy bueno)
5 - Una vez hecho, se aparta el pato y se pasa por el chino ( no por la batidora ) todo el lecho de verduras menos la manzana del interior, la cabeza de ajos, el laurel y la canela.
6 - Con la salsa que os salga regáis el trozo de pato en cada plato. Se puede acompañar con las judías cocidas, salteadas con ajo, perejil y setas.

Para hacer canelones de pato:

- Si os sobra carne o hacéis dos patos al mismo tiempo, uno de ellos para hacer canelones, se deshuesa bien y picáis o trituráis la carne, sin la piel, con el lecho de verduras, la manzana, la salsa y las judías salteadas que os hayan sobrado del acompañamiento.
- Hervir las láminas de pasta de canelones, una vez cocidas las secáis y las rellenais con manga pastelera.
- Ponéis un poco de bechamel en el fondo de la fuente donde vayais a poner los canelones, encima los colocais, los cubrís con bechamel, queso rallado y unos dados de mantequilla y gratinar.
Mmmmm, deliciosos .....
(Recuerdad que si los ponéis en fuentes no individuales, es mejor que quede la juntura del canelón encima y no en la base, porque así, cuando se sacan para ponerlos en cada plato , no se desmontan ya que por debajo del canelón queda cerrado y por encima, queda también cerrado con la bechamel gratinada .. Me parece que lo explicó la Mireia Carbó, del Caprabo)

Para hacer fideos a la cazuela:

Hervir con abundante agua durante 1 hora o más los huesos que os hayan quedado al deshuesar el pato para hacer los canelones, añadiendo la cabeza de ajo, la piel del pato, el laurel y la canela y en este caldo podéis hervir unos fideos gordos, aquellos agujereados y... a disfrutar comiéndolos...

A todos los que me haga comentarios ... os los agradezco de todo corazón pero muchas veces no puedo ni contestarlos dejando también comentarios en vuestros blogs de los platos que hacéis. Y como esto me produce malestar y estoy haciendo este blog para pasármelo bien y no para sufrir... ya sólo se podrá ver la receta, sin comentarios.
Sí tuvierais alguna duda con el plato, enviarme un mail y os lo contestaré encantada.
Yo os seguiré visitando y cuando pueda, os comentaré.
Un abrazo a todos y hasta pronto ...