I aquí teniu una recepta que resulta i que ens va ensenyar a fer a Gadget cuina el seu cuiner, l’Oscar G. Albiñana.
I amb motllos de tallar i els adorns , com els de la marca Vahiné que es troben a alguns supers grans, .... en marxa ... Ingredients per les galetes:
-200 grams de mantega tova ( no l’estoveu al microones, eh! )
-100 grams de sucre fi o glass ( també es pot fer amb normal )
-1 ou mitjà
-325 grams de farina ( si la meitat de la massa la voleu fer de xocolata, poseu només 300 grams de farina, feu tota la massa normalment i dividiu-la més o menys per la meitat. A la part una mica més petita, li barregeu 25 grams de cacao. Si voléssiu fer totes les galetes de xocolata, poseu 275 grams de farina i 50 de cacao en pols, ni colacao ni similar ) Ingredients per la glassa:
- 250 grams de sucre fi
- 4 cullerades soperes de clara d’ou ( pot ser pasteuritzada, de la del Mercadona ) o 1 cullerada de cafè d’albúmina en pols
- 3 cullerades soperes d’aigua
- 10 gotes de vinagre de poma o de suc de llimona ( aproximadament ¼ de cullerada de café )
- 1 cullerada de clara d’ou
- 100 grams de sucre fi o glass
- 1 cullerada sopera d’aigua
- 3-4 gotes de suc de llimona o de vinagre de sidra
Preparació galetes:
( La massa es barreja molt be amb aquelles varetes de l’amassadora que són dos ferros recargolats com tirabuixons, tot i que es pot fer a ma també, així:
1- Barregeu dins un bol la mantega amb el sucre fi fins que quedi com una crema tova i afegiu l’ou i ja després la farina, passant-ho tot per les mans suaument, com si féssiu serradures. ( la massa no s’ha d’amassar massa, per no trencar el gluten que porta ).
2- Si veieu que no s’ajunten be tots els ingredients, mulleu-ho amb una cullerada sopera d’aigua i aplaneu 2-3 cops amb el palmell de la ma i deixeu-ho tot amalgamat i feu-ne una bola. Tapeu amb film i a la nevera, a reposar unes 2 hores.
3- Ara estireu la massa amb un corró, deixant-la una mica gruixuda, d’un mig centímetre, talleu amb formes i poseu a la plàtera del forn, sobre un paper de forn o similar i deixeu-la nevera refredant-te de nou. ( Bàsic )
4- Mentre podeu anar fent la segona safata, amb més galetes amb formes. Recordeu de posar formes similars en grandària a la safata perquè si a la mateixa hi poseu formes minis al costat d’altres bastant grans, unes es daurarien abans i les altres quedarien crues encara.
5- Preescalfeu el forn i fornegeu a 170-180 graus, uns 10-12 minuts o fins que quedin una mica daurades dels cantons. Forn amb ventilador o a dalt i a baix, posant-les al prestatge del mig i deixeu refredar abans de decorar.
Preparació glassa:
- Ajunteu tots els ingredients dins un bol i els tritureu amb la batedora 5 minuts fins que quedi una crema.
- Per saber si la glassa està per fer dibuixos, n’agafeu una mica i en feu una X damunt el marbre. Si queda amb el dibuix, està per fer filigranes.
- Si no us queda ferm el dibuix, afegiu una mica més de sucre. Si us quedes una mica dura la massa i difícil per treballar , afegiu un pel d’aigua i barregeu be.
- I si voleu glassa per emplenar tota la base d’una galeta, la necessiteu una mica clara i heu d’afegir una mica més d’aigua i comprovar la textura.
- Si la glassa la voleu de colors, heu de fer barrejar-hi colorants alimentaris. - Poseu la glassa dins un decopen de Lékué ( un estri que serveix per fer dibuixos ) o be dins una màniga pastissera, amb cornet o sense, aleshores tallant la punta petita. Deixeu-les assecar al natural.
I si les feu... un bon profit !!!
i molt, molt BON NADAL I ANY NOU PER TOTS !!!!!!
---------------------------------------------------
Cuando hace tanto frío y no apetece salir a la calle .. una de las cosas que se pueden hacer son ... galletas !! normales, de colores, de chocolate, decoradas ...
Y aquí tenéis una receta que resulta y que nos enseñó a hacer a Gadget Cuina su cocinero, Oscar G. Albiñana.
Y con moldes de cortar y los adornos , como los de la marca Vahine que se encuentran en algunos supers grandes, ... en marcha...
Ingredientes para las galletas:
-200 Gramos de mantequilla blanda ( no la ablandeis en el micro, eh! )
-100 Gramos de azúcar fino o glass (también se puede hacer con normal)
-1 Huevo mediano
-325 Gramos de harina (si la mitad de la masa la quereis hacer de chocolate, poneis sólo 300 gramos de harina, hacer toda la masa normalmente y dividir la masa más o menos por la mitad. En la parte algo más pequeña, mezclais 25 gramos de cacao. Si las quereis hacer todas de xocolate, mezclais 275 gramos de harina con 50 gramos de cacao en polvo ( no colacao o similar))
Ingredientes para la glassa:
- 250 gramos de azúcar fino
- 4 cucharadas soperas de clara de huevo (pasteurizada) o 1 cucharada de café de albúmina en polvo
- 3 cucharadas soperas de agua
- 10 gotas de vinagre de manzana o de zumo de limón (aproximadamente ¼ de cucharada de café)
Yo lo he hecho en menor cantidad y con esta proporción me ha servido para decorar una tanda de galletas.
- 1 cucharada de clara de huevo
- 100 gramos de azúcar fino o glass
- 1 cucharada sopera de agua
- 3-4 gotas de zumo de limón o de vinagre de sidra
Preparación galletas:
(La masa se mezcla muy bien con las varillas de la amasadora que son dos hierros retorcidos como tirabuzones, aunque se puede hacer a mano también, así:
1 - Mezclar en un bol la mantequilla con el azúcar fino hasta que quede como una crema blanda y añadir el huevo y ya después la harina, pasando todo para las manos suavemente, como si hicierais serrín. (La masa no debe amasarse demasiado, para no romper el gluten que lleva).
2 - Si no se mezclaran bien todos los ingredientes, añadir una cucharada sopera de agua y aplastar 2-3 veces con la palma de la mano. Dejarlo todo amalgamado y formar una bola. Tapar con film y dejar reposando en la nevera unas 2 horas.
3 - Estirar la masa con un rodillo, dejándola un poco gruesa, de un medio centímetro, cortar con formas y poner sobre la bandeja del horno, sobre un papel de horno o similar y dejar enfriando en la nevera un poco. (Básico)
4 - Mientras podéis ir haciendo una segunda bandeja, con más galletas con formas. Recordad de ir poniendo en cada bandeja formas parecidas en cuanto a grandes, porque si poneis mini formas al lado de otras grandes, las pequeñas se dorarian y las otras aun no estarian hechas.
5 - Precalentar el horno a 170-180 grados y hornear las galletas unos 10-12 minutos o hasta que queden un poco doradas por los lados. Horno con ventilador o arriba y abajo, poniéndolas en el estante del medio y dejar enfriar antes de decorar.
Preparación glassa:
- Juntar todos los ingredientes en un bol y triturar con la batidora 5 minutos hasta que quede una crema. Si hicierais la cantidad incial, con 250 gramos de azucar, tendriais que triturar al menos 10 minutos.
- Para saber si la glassa está lista para hacer dibujos, cogemos un poco y haceis una X encima del marmol.. Si aguanta el dibujo es que está a punto para hacer filigranas.
- Si no os queda firme el dibujo, añadis un poco más de azúcar lustre. Si os queda un poco dura la masa y difícil para trabajar, añadís un poco de agua y mezclais bien.
- Y si queréis glassa para rellenar toda la base de una galleta, la teneis que hacer un poco clara, añadiendo un poco más de agua, una vez hecha la mezcla, para controlar la textura.
- Si quereis glassa de colores, teneis que mezclarla con colorantes alimentarios.
- Poner en un decopen de Lékué (un utensilio que sirve para hacer dibujos) o bien poner la glassa dentro de una manga pastelera , con cornete o sin el, y en este caso cortais la punta pequeña. Dejar secar al aire libre.
Y si las hacéis , un buen provecho!
Y una FELIZ NAVIDAD Y AÑO NUEVO PARA TODOS !!!!!!!!!!!
25 comentaris:
Molt maques! a mi demà em toca fer-ne unes quantes per portar a casa i convidar a tothom!.
Bon nadal!.
T'han quedat molt boniques i molt nadalenques! Ja veig que aquest taller també el vas aprofitar molt bé :)
On compres l'albúmina? I els colorants?
Aquest estri de lekue per dibuixar me'l van regalar pel meu aniversari i va molt bé ;)
Maria, bon Nadal i bon any nou!
Empezaba a estar preocupada de que durante tanto tiempo no dieras señales de vida, me alegro de que vuelvas a estar aqui.
Las galletas te han quedado geniales.
Deseo que pases unas felices fiestas en compañia de todos los tuyos.
Bssss
Bona tarda!!
Quina bona pinta que tenen aquestes galetes! t'han quedat genials!
Jo en volia fer d'aquestes, però em sembla que m'estic quedant sense temps material per poder fer-ho.
Petonets!!
M'alegra tornar a veure receptes teves!
Maria; Aquestes galetes -a part de poder-les fer, amb dies de fred, com molt bé dius- tenen un altre problema... que després tenen que menjarse... de segur que amb un xocolata calent, o amb un bon té calent... Delicioses Maria¡¡
o també es poden menjar soles al costat de la llar de foc, llegint un llibre o amb un café... o...
Bones festes i que vagi de gust Maria.¡¡
Maria
T'han quedat unes galetes super atractives, principalment per els menuts de la casa. Que tingueu molt bones festes i una millor entrada d'any. Una abraçada
Es veuen unes galetes genials, molt nadalenques, m'agradaria molt poder-ne fer aquest nadal, però no se si tindré temps de fer tantes coses.BONES FESTES
Quin bé de déu aquestes galetes! -mentre em poso verda de l'enveja...- i trobo que l'has decorat amb molt de gust. Mira que els hi has tret partit.
Molt Bones Fetes! per a tu i els teus estimats.
Petons enormes!
Hola Maria! Has fe unes galetes precioses!
Durant els dies de nadal no estaré gairé per aquí sixí que aprofito per desitjar-te un molt bon Nadal!
pt!
T'han queda't genial les galetes!! Segur que nosaltres també les provarem de fer.
Bon Nadal!
Bon nadal, macos, i que els reis us portin molts regals! Jo aquest any m'he llençat a fer galetes per regalar i poques coses hi ha que donin tanta satisfacció.
Hola Maria, quina bona pinta. Jo encara no he fet mai la glaça. Una abraçada i Bones Festes!
Te deseo con todo mi corazón que estos días de estar con la familia sean días de felicidad.
Besos
Hola María:
Un buen ambiente navideño. Deliciosas todas tus recetas y te deseo lo mejor para estos días y para el Año Nuevo. Besos mil y gracias.
Bon Nadal.
Mi visita hoy, solamente es para felicitarte las fiestas, aunque sea con retraso y desearte un 2010 cargado de ilusiones, alegrias y salud.
Besos
Celes
Precioses les galetes!!!! tens molt art!!!!
Bones festes a tu també bonica!!!
Muuuac
Miel
No es pot negar que aquestes galetes són ben nadalenques!!!
Que tinguis tu també un Bon Any!
Una abraçada.
Nena vaja luxe de galetes!!! mai les he provades de fer però aquestes teves conviden a animar-se...petonets i feliç any nou
Quines galetes mes macas!!!!!
Que tinguis un MOLT BON ANY!!!
Ptnts
Hola! Aquest comentari sembla spam però no ho és, només una mica de publicitat: A Salsa Books (editorial de llibres de cuina) hem creat una pàgina facebook i us convidem a apuntar-vos-hi. Podeu participar en els concursos que hi fem i guanyar llibres. Si us plau, feu-ne difusió! Gràcies i perdoneu la intrusió. Ara mateix sortegem un llibre de Carme Ruscalleda si pengeu fotos dels vostres plats de Nadal.
http://www.facebook.com/#/pages/Barcelona-Spain/Me-gusta-cocinar-con-Salsa/187723095792?ref=ts
maria,
feliz año nuevo 2010! que se cumplen todos tus deseos!
un beso!
FELIZ AÑO NUEVO TE DESEA
JUAN
Feliz 2010! Te deseo de todo lo bueno, lo mejor.
bs!
Les galetes tan quedat molt boniques, que tinguis un molt mon any
Petons
Quin sortit tant fenomenal de galetes, ja tinc salivera només de veure-les
Publica un comentari a l'entrada