Doncs sí, vaig justa de temps i retardada tant per llegir-vos com per publicar i aquests deuen ser els últims panellets de la temporada però em resisteixo a no penjar una recepta de la Mireia Carbó, la profe del Caprabo, fàcil i bona que any rere any arriba a casa per tots Sants.
Aquest any, només n'hem menjat de pinyons i de xocolata blanca amb crumble de galeta.
La meva aportació, per tots aquells a qui l’ou els fa molt respecte per allò de les salmonel·losis, es sucar les boles amb clara d’ou pasteuritzada, ( la que venen al Mercadona ) acolorida amb una mica de colorant alimentari groc en pols, que deixa un bonic color daurat que substitueix l’ou batut. A casa en fem bastant de panellets i duren temps abans no s’acaben i així no hi ha problemes .
Ingredients de la massa dels panellets:
- ½ quilo d’ametlla molta
- ½ quilo de sucre llustre o glass .
- 100 ml. d’aigua ( ni més ni menys )
- Maizena per arrebossar
Per decorar:
- Clara d’ou ( millor pasteuritzada, la que venen al super en una botella ) una mica batuda i tintada amb una culleradeta de colorant alimentari groc o ou batut.
- Pinyons, xocolata blanca i aranyons confitats deshidratats.
Preparació:
1- Barregeu tots els ingredients de la massa de panellets fins que quedi un massapà fi. No cal treballar-la massa.
2- Deixeu-ho reposar a la nevera 1 hora. ( jo a vegades faig la massa el dia abans, la tapo amb film i la deixo a la nevera reposant fins fer-la servir )
3- Partiu la bola en varis trossos i de cada un en feu un xurro gros, sobre el taulell de cuina. Talleu a trossets iguals el xurro i feu-ne boletes.
4- Arrebosseu cada bola amb maizena i passeu-la per la clara d’ou acolorida dins un plat.
5- Mulleu-vos les mans amb la clara, agafeu els pinyons d’un altre plat i enganxeu-los a cada bola de massapà, fent-la rodar entre les mans.
5- Un cop fets tots els panellets de pinyons, si us sobra clara, us mulleu de nou les mans i torneu a passar-les per damunt els panellets de pinyons ja fets.
6- Poseu al forn, preescalfat a 250 graus un minut i gratineu tot seguit fins que es daurin una mica. (No els deixeu massa temps que s’aplatanarien amb l’escalfor)
7- Els de xocolata blanca es fan desfent la xoco al microones, es banyen les boles de massapà amb la xocolata ( hi podeu afegir al massapà una mica de ratlladura de llimona per donar-li un altre gustet ) i per damunt s’hi tira una mica de galeta triturada o feta tipus crumble ( Crumble: mateixa quantitat de ametlla, sucre, farina i mantega, que es posa al congelador feta un rul·lo, es ratlla i es cou al forn fins que es dauri). Decoreu amb un aranyó confitat i a la plàtera per servir-los.
Aquests últims estan inspirats en el que feia la pastisseria Dolç de Sant Cugat del Vallès i els vaig llegir a Descobrir Cuina.
I ja estan fets.
I si un altre any us animeu a provar aquest fi massapà... un bon profit !!
--------------------------------------------------------La meva aportació, per tots aquells a qui l’ou els fa molt respecte per allò de les salmonel·losis, es sucar les boles amb clara d’ou pasteuritzada, ( la que venen al Mercadona ) acolorida amb una mica de colorant alimentari groc en pols, que deixa un bonic color daurat que substitueix l’ou batut. A casa en fem bastant de panellets i duren temps abans no s’acaben i així no hi ha problemes .
Ingredients de la massa dels panellets:
- ½ quilo d’ametlla molta
- ½ quilo de sucre llustre o glass .
- 100 ml. d’aigua ( ni més ni menys )
- Maizena per arrebossar
Per decorar:
- Clara d’ou ( millor pasteuritzada, la que venen al super en una botella ) una mica batuda i tintada amb una culleradeta de colorant alimentari groc o ou batut.
- Pinyons, xocolata blanca i aranyons confitats deshidratats.
Preparació:
1- Barregeu tots els ingredients de la massa de panellets fins que quedi un massapà fi. No cal treballar-la massa.
2- Deixeu-ho reposar a la nevera 1 hora. ( jo a vegades faig la massa el dia abans, la tapo amb film i la deixo a la nevera reposant fins fer-la servir )
3- Partiu la bola en varis trossos i de cada un en feu un xurro gros, sobre el taulell de cuina. Talleu a trossets iguals el xurro i feu-ne boletes.
4- Arrebosseu cada bola amb maizena i passeu-la per la clara d’ou acolorida dins un plat.
5- Mulleu-vos les mans amb la clara, agafeu els pinyons d’un altre plat i enganxeu-los a cada bola de massapà, fent-la rodar entre les mans.
5- Un cop fets tots els panellets de pinyons, si us sobra clara, us mulleu de nou les mans i torneu a passar-les per damunt els panellets de pinyons ja fets.
6- Poseu al forn, preescalfat a 250 graus un minut i gratineu tot seguit fins que es daurin una mica. (No els deixeu massa temps que s’aplatanarien amb l’escalfor)
7- Els de xocolata blanca es fan desfent la xoco al microones, es banyen les boles de massapà amb la xocolata ( hi podeu afegir al massapà una mica de ratlladura de llimona per donar-li un altre gustet ) i per damunt s’hi tira una mica de galeta triturada o feta tipus crumble ( Crumble: mateixa quantitat de ametlla, sucre, farina i mantega, que es posa al congelador feta un rul·lo, es ratlla i es cou al forn fins que es dauri). Decoreu amb un aranyó confitat i a la plàtera per servir-los.
Aquests últims estan inspirats en el que feia la pastisseria Dolç de Sant Cugat del Vallès i els vaig llegir a Descobrir Cuina.
I ja estan fets.
I si un altre any us animeu a provar aquest fi massapà... un bon profit !!
Pues sí, voy justa de tiempo y retrasada ya sea para leeros como para publicar y estos deben ser los últimos panellets de la temporada pero me resisto a no colgar una receta de Mireia Carbó, nuestra profe del Caprabo, que es fácil y buena y año tras año llega a casa para todos los Santos.
Este año, sólo hemos comido de piñones y de chocolate blanco con crumble de galleta.
Mi aportación, para todos aquellos a quienes el huevo poco hecho le tienen yuyu, por aquello de la salmonellosis, es mojar las bolas con clara de huevo pasteurizada, (la que venden en el Mercadona) coloreada con un poco de colorante alimentario amarillo en polvo, que deja un bonito color dorado que sustituye el huevo batido. Así, si como en nuestra casa, se hacen muchos panellets y duran bastante tiempo, pues no hay problema.
Ingredientes para la masa de los panellets:
Ingredientes para la masa de los panellets:
- ½ kilo de almendra mucha
- ½ kilo de azúcar lustre o glass.
- 100 ml. de agua (ni más ni menos)
- Maizena para rebozar
- Maizena para rebozar
Para decorar:
- Clara de huevo algo batida tintada con una cucharadita de colorante alimentario amarillo o bien, huevo batido.
- Piñones, chocolate blanco y arandanos confitados secos.
Preparación:
1 - Mezclar todos los ingredientes de la masa de los panellets hasta que quede un mazapán fino. No se debe trabajar demasiado la masa.
2 - Dejar reposar en la nevera 1 hora. (Yo a veces hago la masa el día antes, la tapo con film y la dejo en la nevera reposando hasta utilizarla)
3 - Partir la bola en varios trozos y de cada uno en hacer un churro grueso, sobre la encimera. Cortar en trozos iguales el churro, haced bolitas y rebozarlas con la maizena.
4 - Pasar estas bolas rebozadas en la clara de huevo coloreada en un plato, mojaros las manos con la clara, tomar los piñones de otro plato y los vais pegando en cada bola de mazapán, haciéndola rodar entre las manos.
5 - Una vez hechos todos los panellets de piñones, si sobra clara, os mojáis de nuevo las manos en ella y la volveis a pasar por encima de los panellets que habéis hecho.
Y al horno, precalentado a 250 grados, un minuto y en seguida, a gratinar hasta que queden dorados. (No los dejeis más tiempo, que se aplatanan con el calor del horno)
Y al horno, precalentado a 250 grados, un minuto y en seguida, a gratinar hasta que queden dorados. (No los dejeis más tiempo, que se aplatanan con el calor del horno)
6 - Los de chocolate blanco se hacen deshaciendo la choco en el microondas, bañando las bolas de mazapán,(a las que podéis añadir un poco de ralladura de limón para darle otro gusto ) con el chocolate y por encima se echa un poco de galleta triturada o hecha tipo crumble ( Crumble: misma cantidad de almendra, azúcar, harina y mantequilla, que se pone en el congelador hecha un rulo, se ralla y se dora al horno). Decorar con un arándano confitado.
Estos últimos están inspirados en lo que hacía la pastelería Dulce de Sant Cugat del Vallés y los leí en la revista Descobrir Cuina. Y ya están hechos.
Y si otro año os animáis a probar este fin mazapán ... un buen provecho!
22 comentaris:
Hola Maria, doncs que vols que et digui, ara veure aquests panellets teu tan formosos encara vénen més de gust que 'quan tocava' menjar-los!
De debó, ens has fet venir salivera!!! petons bonica.
Hola Maria, nunca es tarde para recordar una cosa tan buena, y lo de la clara de huevo pasteurizada esta muy bien,siempre se tiene que vijilar mucho con las comidas que llevan huevos, un saludo.
JUAN
Que dolços i bonics, hem recorden els nostres de casa, però a casa i posem patata bullida i trinxada.
Amb retard o a l'hora, menjar aquests meravellosos pnellets sempre serà una delícia. Una abraçada
Maria, mai es tard per posar una bona recepta com la d'aquests panellets! :) Quina delicia!!
I una bona alternativa les clares pasteuritzades amb el colorant per a substituir l'ou. :)
Petons!
hola wapa veo que andamos mas o menos, yo ando retrasada tambien...Los panellets se ven deliciosos además, nunca es tarde si la dicha es buena...y en este caso lo es.
bss wapa y buen domingo.
Em sembla que ni que estiguessin al estiu els panellets ens vindrien igualment de gust...sobre tot amb aquest aspecte que tenen els teus.
Petons
Encara que siguin amb retard lo important es que estan bonissims!! i la idea de la clara d'ou me l'apunto per properes vegades!!
Petonets!!
no importa u lleguen con retrasos, siempre son bienvenidos, te quedaron deliciosos, besitos desde londres
Maria; -La menta fresca- El que és bo -diuen- es fa esparar. Que vaigi de gust Maria¡¡. Jospeb.
Aunque sean con retraso, siempre da gusto ver unos panellets tan bonitos.
Besos!
No los he hecho nunca, tienen una pinta tannnnn tentadoraaaaaaa
Enhorabuena
Ara que ja fa dies que no en mengem, em tornen a enir de gust... el retard ha anat genial :)
ja ja ja
Un besote
Quina bona safata!!Doncs ara venen més de gust que quan te'ls trobaves per tots llocs!
Petonets maca,
Vanesuky.
Hola Maria! Estic amb els vermells, ara "fora de temporada" encara agafen més ganes de menjar-ne.
A més a més ens aportes trucs que ens aniran perfectes quan els tornem a preparar (com el de les clares pasteuritzades).
Els de xocolata blanca els he trobat la mar d'orginals.
pt!
I tant que els havies de posar...amb la feinada que porten! Quina safata tan preciosa que t'ha quedat!
Petunets,
Eva.
Maria! jo també vaig fer servir la recepta dela carbo del curs de l'any passat. Me van quedar molt bon però no n'hagues hagut de fer pq ne menjat masses i encara en tinc en una llauna amagat :((
Jo encara els tinc de posar al blog i tinc unes quantes receptes atrassades també, els meus ja seran super atrassssssssats!! jejee
Records
naucil veliko
Hola María!!!
He quedat impressionada amb la mozzarela verda!!! i els panellets t'han quedat perfectes!!! Semblen ben bé de pastisseria!!!
Petonassos
Miel
Después de un tiempo inactivo Poco hecho vuelve con imagen renovada y con mas ganas!!
Nos seguimos visitando...
Un saludo
Jorge
www.pocohecho.com
Te han quedado perfectos, la verdad es que ver estas fotos tientan a cualquiera, tentadores.
Besotes
Publica un comentari a l'entrada