No se si us passa a vosaltres però a mi m’agrada comprar estris de cuina, motlles i artilugis varis que em fan més fàcil cuinar, em permeten noves presentacions i molts cops estalvien feina.
Però que passa amb tant article ???
6- Es treu la mousse dels motllos i s’empolsa amb una barreja de cacau en pols i cafè.
7- Es pot servir amb poma caramelitzada a trossos, per exemple o amb una quenelle d’escuma per sobre, feta amb ½ cullerada de lecitina de soja batuda amb ½ litre d’aigua.
-------------------------------------------------
No se si os pasa a vosotros pero a mí me gusta comprar utensilios de cocina, moldes y artilugios varios que me hacen más fácil cocinar, me permiten nuevas presentaciones y muchas veces ahorran trabajo.
Però que passa amb tant article ???
Que ens acostumem a fer-lo servir només per alguna cosa concreta i no variem. Per això em va agradar el taller de cuina que vaig fer a Gadget & Cuina, on el cuiner Oscar F. Albiñana ens va fer unes molt bones mousses en uns motllos de silicona, aquells que normalment es fan servir per fer mufins i magdalenes.
Però la novetat, al menys per mi, no va ser només aprofitar-los sinó que la base de la mousse, un deliciós pa de pessic d’avellana el va coure en aquell mateix motlle per després, un cop fred, reomplir-lo amb la mousse i així, menys per embrutar.
(La base de pa de pessic serveix per recollir la humitat de la mousse)
També va fer servir una pasta d’avellanes que venen a la botiga, de la marca Sosa, que seria com avellanes torrades moltes molt fines barrejades amb el seu propi oli.
Al taller de Gadged provem el que es cuina i com em va agradar molt el gustet que li donava aquella pasta d’avellana al pa de pessic, jo vaig comprar la pasta i he fet la recepta amb ella però suposo que si barregeu avellana torrada molta amb els ingredients, també us sortirà igual.
I sense més, la recepta, amb alguna mínima variació ...
Ingredients per dos motlles :
Pel pa de pessic:
-60 grams de pasta d’avellana torrada
-2 ous
-40 grams de sucre
-10 grams de farina
-15 grams de cafè soluble
-1/2 sobre de llevat tipus Royal
Ingredients per la mousse:
- 200 grams de nata semimuntada
- 250 grams de mascarpone
- 60 grams de clara d’ou
- 80 grams de sucre
Preparació:
1- Escalfeu el forn a 180 graus.
2- Tritureu amb la batedora tots els ingredients del pa de pessic i en poseu una cullerada a cada forat del motlle.
3- Poseu al forn, uns 5-7 minuts. ( Opcional: un cop fred, sense treure dels motllos, pinteu aquesta base amb algun licor tipus amaretto)
4- Munteu les clares a punt de neu amb el sucre , barregeu amb el mascarpone i suaument, amb la nata semimuntada.
5- Empleneu els forats del motllo amb la mousse, aplanar, tapar amb paper film i a congelar.
(Amb aquesta recepta no fa falta gelatina perquè es una mousse petita i el congelat l’aguanta. Si es fes amb un motlle gros, caldria posar-hi algun full de gelatina, hidratat, i desfet )(La base de pa de pessic serveix per recollir la humitat de la mousse)
També va fer servir una pasta d’avellanes que venen a la botiga, de la marca Sosa, que seria com avellanes torrades moltes molt fines barrejades amb el seu propi oli.
Al taller de Gadged provem el que es cuina i com em va agradar molt el gustet que li donava aquella pasta d’avellana al pa de pessic, jo vaig comprar la pasta i he fet la recepta amb ella però suposo que si barregeu avellana torrada molta amb els ingredients, també us sortirà igual.
I sense més, la recepta, amb alguna mínima variació ...
Ingredients per dos motlles :
Pel pa de pessic:
-60 grams de pasta d’avellana torrada
-2 ous
-40 grams de sucre
-10 grams de farina
-15 grams de cafè soluble
-1/2 sobre de llevat tipus Royal
Ingredients per la mousse:
- 200 grams de nata semimuntada
- 250 grams de mascarpone
- 60 grams de clara d’ou
- 80 grams de sucre
Preparació:
1- Escalfeu el forn a 180 graus.
2- Tritureu amb la batedora tots els ingredients del pa de pessic i en poseu una cullerada a cada forat del motlle.
3- Poseu al forn, uns 5-7 minuts. ( Opcional: un cop fred, sense treure dels motllos, pinteu aquesta base amb algun licor tipus amaretto)
4- Munteu les clares a punt de neu amb el sucre , barregeu amb el mascarpone i suaument, amb la nata semimuntada.
5- Empleneu els forats del motllo amb la mousse, aplanar, tapar amb paper film i a congelar.
6- Es treu la mousse dels motllos i s’empolsa amb una barreja de cacau en pols i cafè.
7- Es pot servir amb poma caramelitzada a trossos, per exemple o amb una quenelle d’escuma per sobre, feta amb ½ cullerada de lecitina de soja batuda amb ½ litre d’aigua.
-------------------------------------------------
No se si os pasa a vosotros pero a mí me gusta comprar utensilios de cocina, moldes y artilugios varios que me hacen más fácil cocinar, me permiten nuevas presentaciones y muchas veces ahorran trabajo.
Pero que pasa con tanto cacharro??? Que nos acostumbramos a usarlos sólo para algo concreto y no variamos.
Por eso me gustó el taller de cocina que hice en Gadget & Cocina, donde el cocinero Oscar F. Albiñana nos hizo unas muy buenas mousses en unos moldes de silicona, aquellos que normalmente se usan para hacer magdalenas.
Pero la novedad, al menos para mí, no fue sólo aprovecharlos sino que la base de la mousse, un delicioso bizcocho de avellana se horneó en ese mismo molde para luego, una vez frío, rellenarlo con la mousse. (Una base de bizcocho sirve para recoger la humedad de la mousse)
También usó una pasta de avellanas que venden en la misma tienda, de la marca Sosa, que son avellanas tostadas molidas muy finas mezcladas en su propio aceite.
En el taller de Gadged probamos lo que se cocina y como me gustó mucho el sabor que le daba esa pasta de avellana en el bizcocho, yo compré la pasta y he hecho la receta con ella pero supongo que si mezcláis avellana tostada molida con los demás ingredientes, también saldrá igual.
Y sin más, la receta, con alguna mínima variación ....
Ingredientes para dos moldes de silicona:
Para el bizcocho:
-60 Gramos de pasta de avellana tostada
-2 Huevos
-40 Gramos de azúcar
-10 Gramos de harina
-15 Gramos de café soluble
-1 / 2 sobre de levadura tipo Royal
Ingredientes para la mousse:
- 200 gramos de nata semimontada
- 250 gramos de mascarpone
- 60 gramos de clara de huevo
- 80 gramos de azúcar
Preparación:
1 - Calentar el horno a 180 grados.
2 - Triturar con la batidora todos los ingredientes del bizcocho y poner una cucharada en cada agujero del molde.
3 – Hornear unos 5-7 minutos. (Opcional: una vez frío el bizcocho, sin sacar de los moldes, pintar esta base con algún licor tipo amaretto)
4 - Montar las claras a punto de nieve con el azúcar, mezclar con el mascarpone y suavemente, con la nata semimontada.
5 – Rellenar cada agujero del molde con la mousse, aplanar, tapar con papel film y congelar. (En esta receta no hace falta gelatina porque es una mousse pequeña y al estar congelada, se aguanta. Si se hiciera con un molde grande, habría que añadir alguna hoja de gelatina, hidratada, y deshecha)
6 - Se saca la mousse de los moldes y se espolvorea con una mezcla de cacao en polvo y café.
7- Se puede servir con manzana caramelizada, por ejemplo o con una quenelle de espuma, hecha con ½ cucharada de lecitina de soja batida con ½ litro de agua.
Y a disfrutar con este pequeño placer gustativo y un buen provecho !!!
7- Se puede servir con manzana caramelizada, por ejemplo o con una quenelle de espuma, hecha con ½ cucharada de lecitina de soja batida con ½ litro de agua.
Y a disfrutar con este pequeño placer gustativo y un buen provecho !!!
22 comentaris:
Bueno no buenisimooooooooo pero prohibido para mi ohhhhh.
JUAN
Hola nina bonica!! no saps les ganes que tenim d'anar a aquesta botiga, i alguna de les seves classes!!! Trobo que aquesta mousse, amb aquest pa de pessic és un vici benial. Un petó enorme, reina!
Quina pinta que té aquesta mousse!
A veure si faig una vista a la botiga, però a la meva cuina ja no hi cap res més :(
Petons
Las mousse me encanta por su exquisita cremocidad y esta debe de estar deliciosa.
Que tengas un buen fin de semana.
Quina mousse!! està dient menja'm menja'm, llàstima que la distància és considerable que si no....
Una abraçada
boníssimes, aquestes mousse, i amb el gustet de l'avellana del pa de pessic, me l'imagino perfectamnent...
Maria, boníssima aquesta mousse, amb la base d'aquest pà de pessic amb avellanes torrades...uhmmm
GENIAL!!!!!! esta mousse está de vicio....me la copio ya!!!
bexinossssssss
Ha de ser boníssim !.Petonets.
Caram, quina classe més interessant aquesta dels gadgets de cuina... tens raó que molt sovint no traiem prou profit dels estris que tenim a casa.
La pasta d'avellana ha de ser boníssima, Sosa treballa molt bé. Però m'imagino que et vas haver de quedar una quantitat força gran, oi? Tot i que amb la bona pinta d'aquest pa de pessic estic segura que l'acabaràs :)
L'acompanyament amb la poma el trobo fantàstic, ha de lligar moltíssim.
Maria, això fa una pinta!!! M'encanta el marcapone i aquesta combiació.....ohhh ara me'n menjaria un!
Ptnts
No anem be, no anem be...
Si a l’estiu agafem (tots) un parell de GRAMS, va mol be menjar amanides , has començat be, però no pots ficar després aquesta delícia que les ganes de menjar verd se’ns passaran!!!!
Entra a la cuina i prepara coses més lleugeres!!!
Petons
Ondia ! l'altre dia vaig descobrir-la totalment per casualitat,i és per quedar-se al.lucinat, i com bé dius, vaig fer-me amb algun que altre artefacte de cuina que aviat sortirà; i pel que veig els cursos que s'hi fan estan a l'alçada de la botiga.... aquesta recepta me l'apunto, segur que aviat caurà
oooooooooooh... dos ingredients genials per anar junts!! me l'apunto! ;)
quina cosa més bona!!! una idea fantástica això d'aprofitar motlles!
pt!
Jo no puc anar a una botiga d´aquestes si no es amb una idea fitxe perque si no puc sortir amb la botiga sensera. Aquesta mousse ha de ser molt suau i passar molt be.
Petons!
Es imposible ponerse a dieta. Leo estas recetas y se me hace la boca agua. Es imposible, jijiji.
Bsss
Maria: d'això en dius petits plaers? Si aquesta mousse te que estar de vici!!!!Anires algun taller? jo m'he apuntat al de crestes al vapor, aviam si ens veiem.Un petó guapa.
Hola guapissíssima! Ja tornem a estar per aquí...
Quina recepta de "lujo" que ens deixes, segur que la provarem.
Una besada ben forta,
Maragda
Que bueno tiene que estar este supermousse. Salud!!!!!
Maria! Això que ens presentes és una versió renovada del tiramisú! Amb cafè i tot! Deu ser boníssim!!
Petons
ruben
Maria; He estat de vacançes, -una setmana a fora- i em trobo amb aquestes delicies tant i tant bones -de segur- de mousse de nata i mascarpone, de debó genial¡¡. Ja ho diuen; per què tot el que es "prohibit" té aquest encant de provar-ho?. Que vaigi de gust Maria¡¡. Josepb -menja de bacallà-
Publica un comentari a l'entrada