dilluns, 14 de setembre de 2009

AMANIDA DE POMA I POLLASTRE, UN SOL D'AMANIDA / ENSALADA DE MANZANA Y POLLO, UN SOL DE ENSALADA

Hooooooooooola a tots !!!!!!
De nou aquí, renovada i amb forces, després de passar un llarg descans i a punt per compartir amb vosaltres unes estones, tant culinàries com de vida, i desitjant ja llegir les entrades vostres que m’he perdut, que suposo que seran moltíssssssimes per poder apuntar-les al meu fitxer, que cada dia està més i més gros.
I com que la relaxada vida de l’estiu molts cops ens fa tornar amb uns quilets de més... doncs ens podem ajudar amb aquest sol d’amanida, la que vaig menjar per primer cop fa més de 20 anys al restaurant Matagana, al barri de Gràcia de Barcelona i que des de llavors, amb la seva decoració, sempre fem a casa.
I aquí la teniu..

Ingredients:
- Pomes
- Pollastre cuit o restes d’algun rostit a trossos petits
- Ensiams variats
- Trossets de pa fregits
- Maionesa clara ( rebaixada amb una micarrona de llet )

Preparació
:
1- Talleu la poma a làmines i les poseu al voltant del plat. 2- Poseu al mig del plat les fulles d’enciam variat, al damunt el trossos de pollastre, una mica de maionesa clara a sobre i a damunt els bocins de pa fregit.
(Be, per perdre els quilets, ni salsa ni el pa fregit, eh! ) i... si la feu... un bon profit !!!!
-----------------------
Hooooooooooola a todos !!!!!!
De nuevo aquí, renovada y con fuerzas, después de pasar un largo descanso y lista para compartir con vosotros unos ratos, tanto culinarios como de vida, y deseando ya leer las entradas vuestras que me he perdido, que supongo que serán muchísssssimas para poder apuntarlas en mi fichero, que cada día está más y más grande.
Y como la relajada vida del verano muchas veces nos hace volver con unos kilitos de más ... pues nos podemos ayudar con un sol de ensalada, la que comí por primera vez hace más de 20 años , con esa decoración, en el restaurante Matagana, en el barrio de Gracia de Barcelona y que desde entonces, siempre hemos hecho en casa.
Y aquí la tenéis ...
Ingredientes:
- Manzanas
- Pollo cocinado o restos de algún pollo asado en trozos pequeños
- Lechugas variadas
- Trocitos de pan fritos
- Mayonesa clara (rebajada con un poquito de leche)

Preparación:
1 - Cortar la manzana a láminas y ponerlas alrededor del plato.
2 – Colocar en el centro las hojas de lechugas variadas, encima los trozos de pollo, un poco de mayonesa clara encima y al final, los pedazos de pan frito.
( Bien, para perder algun kilito.. ni salsa ni el pan frito, eh!)
y. .. si la hacéis... un buen provecho!!

20 comentaris:

Gemma ha dit...

HOLA!!!!!!!! Apa em sembla que ets l'última a tornar, quines vacances més llargues!!! M'alegro que hagis descansat i tornis ben carregada d'energies i amb moltes receptes.
Per posar-te al dia amb tots els blogs necessitaràs mooooolt temps, je je je...
Per començar, ens proposes una amanida deliciosa, un sol es miri per on es miri. Posant els crostonets de pa fregits de forma opcional, tens una amanida fantàstica pel retorn de l'estiu!

La cuina vermella ha dit...

Hola preciosa, avui justament parlàvem de tu amb en Kike, i dèiem que et trobàvem a faltar a tu i les teves suculentes receptes. Què bé, ja estàs aquí!!! Un petó ben i ben gran. Muac.

xocolata ha dit...

Maria, quina il·lusió!, ja tornes a ser aquí ben descansada i fresca i veig que amb ganes de treballar.
Quin Sol d'amanida! A mi la combinació de pollastre amb poma o pinya m'encanta, trobo que lliguen molt bé.
Una abraçada!
Mònica

PILAR ha dit...

Hola Maria! Espero que les vacances hagin estat esplendides. Una amanida molt bona per l´operació post-vacances que a mí ja em convé.... sempre agafo algún kilet, ja se sap, la bona vida.
Fins aviat!

L'art de la cuina ha dit...

Ostres quina pinta! molt maca la presentació!

Salutacions d'una novata dels blocs :)

Sandra

josep ha dit...

Maria,
Benvinguda de nou, ja teniem ganes de tenir noticies teves. I quina millor noticia que aquest sol d'amanida que ens proposes. Una abraçada i fins aviat.

Anna ha dit...

Hola!!! Benvinguda!!! Molt xula aquesta amanida amb la col·locació de la poma. Les vacances són molt necessàries i així tornem tots amb moltes ganes de seguir innovant ;)

petonets

laviana ( Fely) ha dit...

Hola wapa!!!! bienvenidaaaa de nuevo,esta ensalada es muy completa.Menuda decoración...te quedó de 20....
bexinos.

manel ha dit...

hoooola, maria, renois quines vacances més llargues, espero que no hagis deixat de cuinar i tinguis moltes sorpreses per ensenyar-nos. ens llegim!

Mercè ha dit...

Mariaaaaaaaaaaa!!! :) Ben tornada!! :) Quines ganes tenia de tornar-te a llegir! Me n'alegro que les vacances hagin anat bé, i tornis amb les piles ben carregades! :)
I aquesta amanida, un sol i mai millor dit! ;)
Petons!

SANDY ha dit...

Deliciosa ensalada y con todos los nutrientes necesarios.
Un saludo.

Margarida ha dit...

Sí senyora, una amanida ben maca! Qui no fa règim amb un plat tan ben presentat? Els amants de les amanides te la copiem ara mateix!
I ben tornada a la cuina!

maia ha dit...

Hola Maria, aquest sol si que és un bon retrovament, ja et trovaba a faltar! Una abraçada

OLLES I SOMRIURES ha dit...

M'encanta.
Salud!!!

Glòria ha dit...

Maria,

Benvinguda!. I aquesta amanida és una bona manera de tornar a la feina!.

Una abraçada

m.eugènia creus-piqué ha dit...

Comencem be la temporada María, ja ens vols fer aprimar ???? Petonets.

illetapitita ha dit...

Bentornada i renovada!
Les vacances són necessaries per tornar a començar amb energia!
I tu has tornat amb un sol de recepta!!
Una abraçada!

Maria ha dit...

Moltes gràcies a tots per la vostra benvinguda !!!

He tornat de no fer res i em costa tornar a fer ... ja m'enteneu. Tot se m'acumula i encara no he entrat a la roda d'engegar-me del tot.

Així que aquesta resposta és per tots conjunta, que només de veure receptes atrassades de tots
vosaltres... es que em tindré que tornar a posar de vacances per posar-me al dia...
----
Muchas gracias a todos por vuestra bienvenida!

He vuelto de no hacer nada y me cuesta volver a hacer cosas ... ya me entendéis. Todo se me acumula y aún la rueda no se ha puesto en marcha del todo.

Así que esta respuesta es para todos conjunta, que sólo de ver recetas atrasadas de todos vosotros ... es que tendré que coger de nuevo vacaciones para ponerme al día ...

Petons / Besos

Eva ha dit...

Hola! La presentació de l'amanida és preciosa, d'aquelles que entra pels ulls i no pots esperar a ficar la forquilla!

CocinArte ha dit...

Maria, m'encanten les amanides de poma i pollastre...a vegades li poso tambè formatge roquefort...però no maionesa ni pà..Ha d'estar molt bona i m'encanta la presentació.

Petons
Núria