Encara podem trobar maduixes al mercat , així que val la pena aprofitar-les per fer qualsevol de les receptes que hi ha sobre elles.
A casa, des de fa molts anys, fem un clàssic, les maduixes amb vinagre. Refresquen, tenen bon gust i alegren la vista, vermelles, amb el suc roig i dolç.
I tot i que son de sempre, per si algú encara no les coneix, aquí estan..
Ingredients:
- Maduixes
- Vinagre de vi normal , millor rosat o negre que blanc, perquè deixa el suc més fosc.
- Sucre
Preparació:
1- Talleu cada maduixa en dos-tres trossos i les poseu en un plat fondo. Unes deu grosses per cada plat fondo.
2- Tireu per sobre de les maduixes un parell de cullerades soperes de vinagre.
3- Empolseu les maduixes amb dos- tres cullerades de sucre i a la nevera.
4- Deixeu reposar 12 hores o tota la nit, si les voleu més fetes i dolces o de bon matí al migdia, unes 6 hores, si us agraden més acides.
I ja està, a menjar fresques de la nevera, amb el suquet que han deixat anar ... i un bon profit !!!
A casa, des de fa molts anys, fem un clàssic, les maduixes amb vinagre. Refresquen, tenen bon gust i alegren la vista, vermelles, amb el suc roig i dolç.
I tot i que son de sempre, per si algú encara no les coneix, aquí estan..
Ingredients:
- Maduixes
- Vinagre de vi normal , millor rosat o negre que blanc, perquè deixa el suc més fosc.
- Sucre
Preparació:
1- Talleu cada maduixa en dos-tres trossos i les poseu en un plat fondo. Unes deu grosses per cada plat fondo.
2- Tireu per sobre de les maduixes un parell de cullerades soperes de vinagre.
3- Empolseu les maduixes amb dos- tres cullerades de sucre i a la nevera.
4- Deixeu reposar 12 hores o tota la nit, si les voleu més fetes i dolces o de bon matí al migdia, unes 6 hores, si us agraden més acides.
I ja està, a menjar fresques de la nevera, amb el suquet que han deixat anar ... i un bon profit !!!
FRESAS CON VINAGRE
Todavía podemos encontrar fresas en el mercado, así que vale la pena aprovecharlas para hacer cualquiera de las recetas que hay sobre ellas. En casa, desde hace muchos años es un clásico, las fresas con vinagre.
Refrescan, tienen buen gusto y alegran la vista, rojas, con el jugo rojo y dulce. Y aunque es una receta de toda la vida, por si alguien todavía no la conoce, aquí está ..
Todavía podemos encontrar fresas en el mercado, así que vale la pena aprovecharlas para hacer cualquiera de las recetas que hay sobre ellas. En casa, desde hace muchos años es un clásico, las fresas con vinagre.
Refrescan, tienen buen gusto y alegran la vista, rojas, con el jugo rojo y dulce. Y aunque es una receta de toda la vida, por si alguien todavía no la conoce, aquí está ..
Ingredientes:
- Fresas
- Vinagre de vino normal, mejor rosado o tinto que blanco porque deja el jugo más oscuro
- Azúcar
Preparación:
1 - Cortar cada fresa en dos-tres trozos y las ponéis en un plato hondo. Unas diez fresas por plato.
2 - Echad esparcida por encima de las fresas dos cucharadas soperas de vinagre.
3 - Espolvorear las fresas con dos o tres cucharadas de azúcar y a la nevera.
4 - Dejáis reposar 12 horas o toda la noche, si las queréis más hechas y dulces o de por la mañana al mediodía, unas 6 horas, si os gustan más ácidas. Y ya está, a comer frescas de la nevera, con el juguillo que han dejado ir ... y un buen provecho !!!!
17 comentaris:
superprimer! mi madre nos las hacía cuando éramos pequeños, le quería preguntar cómo las hacía, me parecía raro que solo con vinagre y azúcar estuvieran tan ricas... pero ahora veo que es así! Gracias!
...que bones les maduixes amb sucre, la meva mare ens les feia amb suc de taronja...i l'àvia amb vi o vinagre...
Genials
Ptnts
Maria,
Crec que amb aquesta recepta tots recordarem quan érem petits i a casa la mare ho feia així, perquè em sembla que és una recepta tradicional a totes les cases.
Fins aviat
hola Maria, yo las comí con vino.....pero con vinagre nunca, pero espero encontrar alguna y provar.
Un besín.
Tens raó, son un clàssic i son bonísismes!!!!!
Fa anys que no les faig.
Gràcies per refrescar-me la memòria.
Maria; ara et faré riure!! JO NO HE MENJAT MAI MADUIXES AMB VINAGRE!! :(( ja o se que per tots els blogs en vec fins i tot les he vist amb un gelat de vinagre que te d'estar de "muerte" però no ne fet mai amb vinagre.
Bueno t'ho prometo que en compraré i ho faré pq no potser que una amant de la bona cuina no o així provat,no??
Records
Ai Maria! per cert m'han encantat les teves copes! quina monada! ja saps quan te'n cansis me les envies cap a la Vila!!! jejeje
Tons
Maria, les maduixes amb vinagre les he descobert no fa massa!! I queden boníssimes!! A casa sempre les havíem fet amb suc de taronja o macedònia.
Noia, quina monada de copes!! ;)
Petons!
Sí, encara hi ha maduixes, però ja s'acaba la temporada... a casa ens agraden tant que jo sóc de les que aprofiten fins a l'últim moment, je je je... i fetes així són com ens agraden més!
Jo també sóc de les que NO han menjat mai maduixes amb vinagre! A casa la mare les feia amb mistela, i quedaven molt dolcetes. Jo, primer perquè els nens eren petits, i després quan ja eren més grans em deien que tinc el costum de posar alcohol a tots els menjars, sempre les faig amb suc de taronja. Els meus sogres hi posen whisky.
Crec que et faré cas, deixaré els meus prejudicis tancats amb clau, i la propera vegada les preparo amb vinagre!
Petons, maca!
Doncs jo, que no sóc massa "fruiter", és de la manera que m'agraden més, i sempre que les faig, que és tot sovint, les faig així. Les he fet amb tota mena de vinagres, i amb el que més ens ha agradat és amb el de mel i, en canvi, una vegada que les vaig fer amb vinagre de Mòdena no ens van agradar massa perquè destaca massa el gust tan particular que té, i la gràcia d'aquesta preparació és, precisament, que no es noti que hi ha vinagre.
Jo crec, Maria, que per molt clàssiques que siguin les receptes s'han d'anar publicant, pel que te'n felicito.
Hola María, ja les he menjades, a casa les feien aixis, son boníssimes.Un petonet.
De nada Sandeeta... y ya veo que es una receta de todos lados y que a todo el mundo siempre gusta. De todas formas, como a nuestras madres no nos sale igual. Ella las deja en su punto y yo, voy intentando encontrarlo...
Marta, el vi, el vinagre... tot ve d'un mateix lloc i per això també en surt ben bo..
Si Glòria, a vegades penso.. però si això tothom ho fa o ho sap fer.. i després dic... i què més dona i ho poso per als de Burkina Faso, que visiten a la princesa de Boston, per si també em veuen..
Pués ya ves, Fely, una nueva receta que puedes ir probando..
Dolorss, no m'extranya que faci anys que no les facis... si no pots tenir temps amb tot el que cuines, tant i tan variat...
Anna, no pot ser que mai les hagis menjat...Ràpidament a provar... i les copes, no podrà ser, que els tinc molt carinyo..
Mercè, sí que ho són de bones si les hi trobes el punt, que jo no sempre encerto.. I sí, lés copes, trobades als Encants de Barcelona, m'encanten també a mi..
Ja veus Gemma, fàcils de fer i realment bones i baratetes, que de vinagre i sucre, a casa sempre n'hi ha.
Margarida, els teus sogres es cuiden, eh!! I amb mistela han d'estar també bones però tu, intenta provar-les, a veure si t'agraden. Si no surten el primer cop, repeteix l'intent, que són ben bones si es troba el punt.
Enric, a mi tampoc no m'agraden amb vinagre de mòdena, no desapareix el gust de vinagre i amb el de mel, no l'he provat mai.
Geni, aquí si que no tens excusa per fer un postre per un, que pots fer la racció individual.
Petons i besos a tots..
Maria, la meva mare també les fa aix´i és com més m'agraden...
Petunets,
Eva
Maria la meva mare tambè les preparava així, però no sé perque ..em perdut el costum!! I mai les fa d'aquesta manera...
Núria
Doncs Eva i Nuria, ara ja no teniu cap excusa per no fer vosaltres a la vostra mare aquestes maduixes...
Petons boniques.
Aquest postre em recorda als meus pares, per sopar i en temps de maduixes sempre n'hi ha un bon bol a la nevera tan en vinagre o amb suc de taroja. Molts petons estimada.
Publica un comentari a l'entrada