divendres, 12 de juny de 2009

PALETS DE PA AMB SÈSAM / PALITOS DE PAN CON SÉSAMO

Doncs per poder untar el paté de l’entrada anterior o qualsevol altra o picar entre hores... que us sembla uns palets de sèsam?
Costen tan poc de fer que un diu... tinc gana... i en un tres i no res els teniu fets.
Aquí estan...

Ingredients:

- 3 cullerades d’oli d’oliva
- 200 ml d’aigua tèbia
- 1 i ½ culleradeta de sal
- 350 grs de farina de força ( o tipus Gallo normal )
- 1 i ½ culleradeta de llevat sec de forner
- Sèsam per arrebossar

Preparació:

1- Si és amb panificadora, poseu tots els ingredients menys el sèsam en aquest ordre al recipient, li doneu al programa d’amassat o semblant i un cop fet, sense deixar llevar, el retireu de la màquina.
2- Si és a ma, amasseu els ingredient menys el sèsam.
3- Empolseu amb farina la superfície con aneu a estirar la massa i l’esteneu fins formar un rectangle d’uns 23 x 20 cms, aproximadament.
4- Dividiu la massa amb el tallapizzes en 3 trossos d’uns 20 cm cada un i de cada tros en feu 10 tires. 5- Aneu agafant tros per tros i l’aplaneu i esteneu fent-lo rodolar fins que tingui uns 30 cms de llarg sobre la superfície coberta amb sèsam. I el deixeu una mica retorçat.
6- Poseu els palets ja arrebossats sobre una safata de forn, coberta amb paper vegetal o engreixada amb oli.
7- Regueu amb un rajolí per sobre dels palets i deixeu-los reposar uns 15 minuts, cobrint la safata amb film transparent. 8- Retireu el paper film i els coeu al forn preescalfat a 200 º uns 10-15 minuts i estiguin daurats. 9- Els traieu del forn i si la part posterior encara està blanca, els tombeu de cantó i els poseu de nou al forn una mica més.
10- Refredeu sobre reixeta i si els feu, un bon profit !!!!

PALITOS DE SÉSAMO

Pues para poder untar el paté de la entrada anterior o cualquier otra o picar entre horas ... que os parece unos palitos de sésamo?
Cuestan tan poco que uno dice ... tengo hambre ... y en un santiamén los tiene hechos.
Aquí están ...

Ingredientes:
- 3 cucharadas de aceite de oliva
- 200 ml de agua tibia
- 1 y ½ cucharadita de sal
- 350 grs de harina de fuerza (o tipo Gallo normal)
- 1 y ½ cucharadita de levadura seca de panadero
- Sésamo para rebozar

Preparación:
1 - Si es con panificadora, poner todos los ingredientes menos el sésamo en este orden en el recipiente ,y que haga el programa de amasado o similar y una vez hecho, retirar de la máquina.
2 - Si es a mano, amasado los ingrediente menos el sésamo.
3 - Espolvorear con harina la superficie donde vaya a estirar la masa y extenderla hasta formar un rectángulo de unos 23 x 20 cms, aproximadamente.
4 - Dividid la masa con el cortapizzas en 3 trozos de unos 20 cm cada uno y de cada trozo hacéis 10 tiras.
5 - Ir cogiendo trozo por trozo y lo aplanáis y estiráis haciéndolo rodar hasta que tenga unos 30 cms de largo sobre la superficie cubierta con sésamo. Y lo dejáis un poco retorcido.
6 - Poner los palitos ya rebozados sobre una bandeja de horno, cubierta con papel vegetal o engrasada con aceite.
7 – Regáis los palitos con un chorrito de aceite por encima y dejarlos reposar unos 15 minutos, cubriendo la bandeja con film transparente.
8 - Retire el papel film y los horneáis con el horno precalentado a 200 º unos 10-15 minutos y estén dorados.
9 - Los sacáis del horno y si la parte posterior aún está algo blanca, les dais la vuelta y los ponéis de nuevo en el horno un poco más.
10 - Enfriar sobre rejilla y si los hacéis.. Buen provecho!!

24 comentaris:

maia ha dit...

Hola Maria, desprès de veure la teva explicació m'animare a fer-los aviam com surten...Gràcies per el pas a pas, és de gran ajuda.

Mercè ha dit...

Maria, doncs quina bona idea!! Jo seria de les que en picaria tot el dia! ;) Per cert, amb aquestes quantitats, quants en surten més o menys (per tenir-ne una idea).
Petons!

Marta ha dit...

Que bons! I sembla fàcil...te la copiaré!
Ptnts

CocinArte ha dit...

Jo només he fet palets una vegada, però estaven boníssims!! Tinc que animar-me i fer-los...La teva receepta m'agrada!!

Núria

La cuina vermella ha dit...

sembla fàcil oi Maria! ens apuntem a la teva idea de sucar-hi el paté.
Ets un solete.

SandeeA ha dit...

qué ricos!!! me encantan los palitos... pero qué peligro! empezar y no parar! el paté todavía no lo he hecho, ahora tengo con qué acompañarlo!

Yo desde que he probado tus bollos, y tu pan sandeeta, receta que tú nos recomiendes, receta que sé que es riquísima!

Petonets

Anna ha dit...

Jo, de moment, amb el pa no m'hi atreveixo. Però s'ha de dir que aquests palets tenen una pinta de vici!

tartasacher ha dit...

Hola María:

Me alegro te guste la terrina que he hecho. Un beso y deliciosos los palitos. Besos mil

josep ha dit...

Maria,
Aquests palets que ens proposes han d'acompanyar perfectament els patés, o per a picar a mitja tarda, o per ... Una abraçada

El cullerot Festuc ha dit...

Aquests palets o grisines són bons per menjar a tota hora!!!
Petunets,
Eva.

Gemma ha dit...

Aquests palets de sèsam són un vici, comences amb un i ja no pots parar... són un dona'm dona'm, oi?

Maria ha dit...

Gràcies Maia.. ja veuràs com fets aixì, dividint abans i estirant després sòn més fàcils de fer que ja tallats estirats.

Doncs Mercè, 30 palets ja que un cop s'estira la massa, es divideix en 3 parts i de cada una se'n fan 10 partions, que són les que s'estiren. Ho posaré al post perquè quedi més clar.

Anima't, Marta. Jo ara mateix n'estic fent de nou..

Nuria, per una experta en pans com tu, aquesta recepta és ben fàcil.

Parella vermella, si veiessiu que bons són per quan un veu una peli tranquilament i apa, anant picant..

Gracias Sandeeta, tu me quieres bien.. Mis gustos son muy normales y si a mi me gusta, pienso que a los demás también.. Y eso espero, que si no... snif, me sabria mal..

Anna, t'entenc, jo no em vaig atrevir amb el pa i els llevats fins que he tingut ajuda de màquina però que consti que molta gent ho fa a ma i se'n surt la mar de be.. Anima't de qualsevol forma, dona..

Gracias Tarta, tu siempre tan amable.

Sí Josep, per tot, per tot van be, fins i tot sols, només per picar...

Sí Eva, queden molt bons i si els tens a má i t'agrada el sèsam, volen..

Doncs sí Gemma, no duren, a més queden bastant cruixents durant dies, si en queda algun rodant..
Bons, bons..

I per tots, petons/besos i abraçades...

SANDY ha dit...

Maria me encantan estos palitos son un vicio, no puedo parar de comerlos son mi perdición , un beso.

Anna ha dit...

María, he disfrutado mucho hablando contigo. Estos panecillos estan muy ricos y se vé que tienen que estar crujientes.Y asi´con sesamo, resulta un acompañamiento para pincho ó tapa estupendo. Besos

la vella carmanyola ha dit...

Ai Maria!! no en puc fer d'aquest tipus de capritxos pq volen, a casa són vist i no vist!!

Records

manel ha dit...

a mitja tarda m'encanta menjar bastonets d'aquests amb sèsam, amb pipes, amb cacauets. tan de bo me'ls pogués fer a casa com tu.

Eva ha dit...

Hola Maria!!! He rigut molt amb el teu comentari :-D Em sembla que al final haurem de demanar comissió als venedors de panificadores, jajajajaja
pt!

A peu coix ha dit...

Hola Maria
No he fet mai pa i no sé on comprar el llevat sec de forner.
Aquesta recepta m'agradaria fer-la
Gràcies

Laura ha dit...

Ostres! quina bona pinta! a mes que sempre ve bé tenir-ne a mà!!
Quina gana!!
Petonets!

Maria ha dit...

Sandy bonita, esta es una perdición muy saludable que podemos permitirnos de vez en cuando.

Anna, yo también. Tienes todas las novedades en tu blog, estas a la última..

Anna, sí son vist i no vist, n'has de fer més sovint..

Manel, home, que són molt fàcils de fer ... Només és posar-hi... Anima't...

Ai sí, Eva, mira que va be la maquineta si un s'acostuma a fer-la servir..

Nuria, ja t'he constestat al teu blog..

Laura, si en tens a ma, sempre n'aniràs picant fins que s'acavin.. és un vici permés...

Petons/Besos a tots..

Rosa ha dit...

Me encantan los palitos!!!!!!!! Ya me ha entrado ganas de probar tu receta con esas estupendas fotos.
Besos

Maria ha dit...

Pues Rosa, animate a probarlos y veras que ricos, con sus semillas tostadas.. Quedan bien crujientes y son para repetir..
Besos

PILAR ha dit...

Han de ser molt bons i tal com ho expliques molt fàcil de fer. Aviam si tinc una miqueta de temps i els faig per la revetlla amb el paté!

VINCENT ha dit...

http://salviayelmundo.blogspot.com/