dissabte, 20 de juny del 2009

FLORS CRUIXENTS DE MASSA DE CRESTES / FLORES CRUJIENTES DE OBLEAS

No se si us passa a vosaltres però a casa, quan fem crestes o "empanadilles” de les comprades, mai gastem el paquet sencer de la massa. O be no tenim pasta suficient per emplenar-les, o som pocs a menjar o no volem fer-ne tantes.
La qüestió és que ens en sobren normalment i encara que les deixi ben tancades a la nevera, ja no estan com acabades d’obrir quan les vull tornar a gastar.
I amb aquesta solució, totes les puc fer de cop i fora restes.
És un dolç agradable i fàcil de fer que aquí el teniu...
Ingredients:

- Massa per fer crestes, de les comprades al super.
- Oli
- Sucre llustre o mel o nata , granet d’ametlla, etc.
- Dos motlles de galetes en forma de flor, un més gran que l’altre.
Preparació:

1- Talleu amb el motlle de flor gran una cercle de cresta i amb l’altre, més petit, una altre.
2- Feu 4 talls a cada rodona, sense arribar al mig i poseu-les una damunt l’altre, intercalant els talls.
3- Premeu els centres perquè quedin una mica enganxats i fregiu, empenyent pel centre la flor amb un ganivet o semblant.

4- Un cop fetes, es treuen amb una escumadora i es passen sobre un plat, damunt d’un paper absorbent de cuina, i s’empolsen de sucre fi o s’arrebossen de mel i de granet d’ametlla, per exemple, i ja està fet.
* Es poden aprofitar les restes de la massa de crestes que quedin un cop tallades les flors i ajuntar-ne varis i fer una espècie d’ "Alien" , i els fregiu i decoreu igual.
Desconec si es poden fer al forn. Jo les faig a la fregidora perquè les crestes ens agraden més fregides i per tant, ja tinc l’oli calent per aprofitar-lo.
Si ho proveu, que tingueu un bon profit !!!!

FLORES CRUJIENTES DE OBLEAS

No se si os pasa a vosotros pero en casa, cuando hacemos empanadillas de las compradas, nunca gastamos el paquete entero de la masa.
O bien no tenemos pasta suficiente para rellenarlo, o somos pocos a comer o no queremos hacer tantas.
La cuestión es que nos sobran normalmente y aunque las dejo bien cerradas en la nevera, las obleas no están tan buenas cuando las quiero volver a gastar.
Y con esta solución, todas las puedo hacer de golpe y fuera restos. Es un dulce agradable y fácil de hacer que aquí tenéis ...
Ingredientes:

- Obleas de empanadillas, de las compradas en el super.
- Aceite
- Azúcar glasé o miel o nata, granillo de almendra, etc.
- Dos moldes de galletas en forma de flor, uno más grande que el otro.
Preparación:

1 - Cortar con el molde de flor grande una oblea y con el otro, más pequeño, otra.
2 - Hacer 4 cortes en cada flor, sin llegar al medio y ponerlas una encima de la otra, intercalando los cortes.
3 – Apretad en los centros para que queden un poco pegados y freír, empujando la flor con un cuchillo o similar por la parte central.
4 - Una vez hechas, se sacan con una espumadera y se pasan sobre un plato en el que habréis puesto un papel absorbente de cocina y se espolvorean de azúcar glasé o se rebozan de miel y de granito de almendra, por ejemplo, y ya está hecho.
* Se pueden aprovechar los restos de la oblea que quedan al hacer las flores, juntando varios y haciendo una especie de “Alien” y friéndolos y decorandolos igual.

Desconozco si se pueden hacer al horno. Yo las hago en la freidora porque las empanadillas nos gustan más fritas y por tanto, ya tengo el aceite caliente para aprovecharlo. Sí os animáis… un buen provecho!!!!!

18 comentaris:

Núria ha dit...

Que xules, mai se m'hagués ocorregut...és molt bona idea!!

Núria

Mònica ha dit...

És molt bona idea.
No acostumem a fer-ne de crestes a casa, però és una idea genial per un postre o berenar diferent.
Mònica

La cuina vermella ha dit...

Una autèntica obra d'art, estimada Maria.

Mietta ha dit...

maria,
una idea muy buena para aprovechar las obleas! bonitos pastelitos!!!

fely ha dit...

una idea genial....lo intentaré, aunque seguro me saldrá un churro.....jejeje.
Un besín.

Gemma ha dit...

Genial, estava esperant la recepta amb moltes ganes :)
El resultat queda molt bonic, em sembla que ho provaré de fer al forn, ja t'explicaré si surt bé l'experiment. M'hauré d'inventar algun sistema per empènyer el centre de la flor...

I els bombons? ;)

Glòria ha dit...

Una recepta molt artística i ssegur que molt bona!. Fan molt de goig aquestes flors.

Fins aviat

Marta Padenous ha dit...

Quina composició més floral...han d'estar bones...però per mi sola no me'n faré...que me'n envies dues????

Ptnts

PILAR ha dit...

Molt bonic i molt bó. A mí també em passa que sempre em queden restes de obleas.... bona idea per aprofitarles.

Mercè ha dit...

Maria, quina xulada! I una bona manera d'aprofitar els paquets encetats! :)
Genial!
Petons!

SandeeA ha dit...

aunque hace mucho que no compro, es verdad que siempre me sobraban unas cuantas láminas, y luego se ponen duras y no hay quien las use... me parece muy original y rica esta receta!

Vuelvo después de varios días desconectada, he tenido visita todo el fin de semana y no he podido ni conectarme... Un besito!

Maria ha dit...

Nuria, és una idea sencilla però efectiva..

Sí Mónica, són ideals per un berenar que un no sap que fer i agraden a tots.

Ep, parella vermella,que les obres d'art són les vostres, que em teniu enamorada amb el vostre color.. ( estic macerant les futures nuvies..)

Mietta, gracias a ti por tu comentario, que pude cambiar el nombre a otro más acertado.

Que dices Fely.. hasta los churros a ti te salen buenos.. Si tienes manos de santo..

Gemma, potser simplement pintat amb una mica d'aigua o llet el centre ja s'enganxaria i prement-lo una mica. Ideal per fer amb les nebodetes, de fàcil que és.

Gloria, sí que són resultones però no et pensis, hi ha qui no li agada la massa de les crestes..

Res Marta, que has de conservar aquest tiparro que tens i això engreixa... Ens atiparem de la teva crema de meló..

Pilar, al menys és una opció, que abans sempre les tenia que llençar perquè s'endurien i ara, si vull, en faig postres.

Mercè, si, els paquets oberts, o els gastes o se't fan malbé. No se perquè no els fan de menys quantitat..

Sandeeta, ya lo se, que comentaste que tenias visitas parentales.. Espero que haya ido rebien.. Ahora paso por tu entrada a ver con que me sorprendes.. Pués en casa no es que comamos muy a menudo de empanadillas pero si de vez en cuando, cuando tengo restos para hacer eso o croquetas.
Besos guapa..

illetapitita ha dit...

Molt bona idea!
Queden molt boniques!
Una abraçada!

Anna ha dit...

¡¡¡Que arte tienes chiquilla!!! Pero que originales y bonitas te han quedado, tomo nota. Besos

themarymaryskitchen@gmail.com ha dit...

Que original, no lo habia visto, esta muy bien explicadito asi que lo mismo me atrevo y todo... jaja
Un besito

Margarida ha dit...

Tu compres les crestes perquè realment les necessites o com a excusa per poder fer aquestes meravelles?
Jo no ho podré fer això, perquè no en compro mai. I quan faig la pasta jo, l'aprofito tota per fer les crestes. Ben mirat, lo bo que té és que no hauré de patir per si m'engreixo menjant aquestes llepolies!
Una abraçada.

ANNAFS ha dit...

Quina bona idea! Sol passar molt que et sobra pasta de fer les crestes.
ptns.

Maria ha dit...

Gràcies Illeta, han quedat resultones i són bonetes, així de cruixents.

Calla Anna, calla, con las preciosidades que tu haces.. si esto es una nimiedad a tu lado..

I lo mismo digo de ti Marymary, que haces cosas preciosas... como no te iba a salir esto tan sencillo aunque no tuviera explicaciones? Segurísimo que sí..

Ja,ja,ja, Margarida... les compro perquè no tinc la paciència que tu tens per fer-les casolanes.

Annafs, doncs és una idea perquè no es facin malbé del tot, que seques no es poden aprofitar.

Petons/Besos a tots els d'abans i dels d'ara..