dimarts, 30 de juny del 2009

BOMBONS GELATS FARCITS DE LEMON CURD / BOMBONES HELADOS RELLENOS DE LEMON CURD

Oh, oh, oh… com m’ha agradat el Lemon curd !! Quin gustet que te...

Aquesta crema la va ensenyar la Mireia Carbó de Caprabo a la seva última classe i de seguida la vaig fer. Vaig buscar la traducció del nom i és quallada de llimona.
Es pot fer servir com crema , al moment , per acompanyar pastissos o guardar a la nevera com si fos una conserva, esterilitzant el pot on es posarà, i dura una 3 setmanes i s’utilitza com una melmelada.
I vaig pensar... i si pogués fer la crema amb la panificadora, amb la funció de fer melmelada?

El dubte: saber si hi hauria prou temperatura perquè no hi haguessin problemes de salmonel·losis i segons he consultat, amb una cocció d’uns 10 minuts a partir de 75 graus n’hi ha prou per evitar aquest risc.
Així doncs, vaig posar tots els ingredients junts a la pani i vaig controlar fins a quan arribava de temperatura i , al menys la meva, la Moulinex, arriba als 78 graus.
Després vaig esterilitzar durant 20 minuts un pot de vidre,juntament amb la tapa i les pinces per treure del pot on es bull tot i en calent, ho vaig posar dins, tapant el pot i boca avall el vaig deixar refredar una mica per guardar-lo posteriorment a la nevera.
I com que volia dosificar aquest plaer al màxim i així evitava menjar el lemon curd a cullerades i amb tot... amb torrades i mantega, amb el iogurt, amb el mató...
doncs vaig dir.. el congelaré perquè em duri més però embolcallat de xocolata.
I vaig fer uns bombonets gelats farcits amb lemon curd i vaig provar també de fer un orange curd... vaja, el mateix però amb taronja i com que tenia una
nocilla” casolana de la Fely, doncs més bombons farcits.
A part d’això també vaig fer un dia un altres bombons farcits, de whisky, de brandi i de cigaló ( antic carajillo o cafè i conyac ).

Be, aquí teniu la recepta del LEMON CURD o del ORANGE CURD amb la panificadora. Si la voleu fer a ma, tant la Sara Maria,
aquí, com la Gemma, aquí, us ho expliquen ben be.

Ingredients:
- 150 ml. de suc de llimona o de suc de taronja
- 2 ous
- 150 grams de sucre
- 100 grams de mantega a trossets
- La ratlladura de 2-3 llimones o de 2-3 taronges

Preparació:
1- Peleu amb un pelapatates les llimones o les taronges ben fines i tritureu aquesta pell amb el sucre.
2- Poseu tot en fred a la panificadora i engegueu la funció de melmelada i que es vagi fent.

Per fer ELS BOMBONS FARCITS:
Ingredients:
- Xocolata de cobertura negra, amb llet i xocolata blanca normal.

-Lemon Curd
-Orange Curd
-Nocilla casolana
-Cigaló o carajillo
-Whisky
-Brandi
- Fulls de gelatina hidratats amb aigua
- Ratlladura de llimona, de taronja, trossets de cireres confitades

Preparació:
1- Desfeu al microones les xocolates de cobertura per separat i les tempereu fins arribar al 30-31 graus la xoco negra, als 29 graus la xoco amb llet i a 28 graus la xocolata blanca.
2- Escalfeu una mica els licors per separat i hi barregeu els fulls de gelatina amb una mica més de quantitat de la proporció que diu el fabricant, perquè sinó no quallaria be, al ser licors.
3- Poseu una mica de ratlladura de llimona en el motllo on vulgueu fer els bombons de xocolata blanca, de ratlladura de taronja en els motllos de xocolata negra, de trossets de cireres en el motllo dels bombons de xocolata amb llet i els pinteu amb la xocolata, d’un color o fent aigües, tenint cura de deixar una mica més gruixut els cantons dels final del motllo, allà on es taparà el bombó, i els deixeu refredar a la nevera o al congelador.
4- Els farciu amb les cremes corresponents, lemon per als de xoco blanca, orange per als de xoco negra i nocilla per als de xoco amb llet

i a l’elecció vostre de quina xocolata els de licors i els deixeu refredar al congelador els que porten Lemon o Orange curd i a la nevera els que porten gelatina.

5- Un cop quallat tot, es tapa amb més xocolata,que quedarà aguantada amb el farcit i novament a la nevera o al congelador fins que els mengeu.

Espero que us agradin tant com a nosaltres i si els feu, un bon profit !!!

BOMBONES HELADOS DE LEMON CURD O ORANGE CURD

Oh, oh, oh ... como me ha gustado el Lemon curd!!!
Esta crema la enseñó Mireia Carbó de Caprabo a su última clase y enseguida la hice. Busqué la traducción del nombre y es cuajada de limón.
Se puede utilizar como crema, al momento, para acompañar pasteles o guardar en la nevera como si fuera una conserva, esterilizando el bote donde se pondrá, y dura una 3 semanas y se utiliza como una mermelada.
Y pensé.... y si pudiera hacer la crema con la panificadora, con la función de hacer mermelada?
La duda: saber si habría suficiente temperatura para que no hubiera problemas de salmonella y según he consultado, con una cocción de unos 10 minutos a partir de 75 grados es suficiente para evitar este riesgo.
Así pues, puse todos los ingredientes juntos en la Pani y controlé hasta cuando llegaba de temperatura y, al menos la mía, la Moulinex, alcanza los 78 grados. Después esterilicé durante 20 minutos un bote de vidrio, junto con la tapa y las pinzas para sacar el bote de donde se hierve todo y en caliente, lo rellené con la crema, tapando el bote y boca abajo lo dejé enfriar un poco para guardar posteriormente en la nevera.
Y como quería dosificar ese placer al máximo y así evitaba comer el lemon curd a cucharadas y con todo, con tostadas y mantequilla, con yogur, con requesón ... pues dije ... lo congelaré pero envuelto en chocolate.
E hice unos bomboncitos helados rellenos con lemon curd y probé también de hacer un orange curd ... vaya, lo mismo pero con naranja y como que tenía una "nocilla" casera de Fely, pues más bombones rellenos.
A parte, también hice otro día un otros bombones rellenos, de whisky, de brandy y carajillo.
Aquí tenéis la receta del LEMON CURD o del ORANGE CURD con la panificadora.
Si deseáis hacerlo a mano, tanto Sara María, aquí, como Gemma, aquí, os lo explican muy bien.
Ingredientes:
- 150 ml. de zumo de limón o de zumo de naranja
- 2 huevos
- 150 gramos de azúcar
- 100 gramos de mantequilla en trocitos
- La ralladura de 2-3 limones o de 2-3 naranjas
Preparación:
1 - Pelar con un pelapatatas los limones o las naranjas bien fino y trituráis la piel con el azúcar.
2 - Poner todo en frío en la panificadora e iniciáis la función de mermelada y que se vaya haciendo.
Para hacer LOS BOMBONES RELLENOS:
Ingredientes:
- Chocolate de cobertura negra, con leche y chocolate blanco normal
- Relleno:
Lemon Curd
Orange Curd
Nocilla casera
Carajillo
Whisky
Brandy
- Hojas de gelatina hidratadas en agua
- Ralladura de limón, de naranja, trocitos de cerezas confitadas
Preparación:
1 - Deshacer el microondas los chocolates de cobertura por separado y las atemperáis hasta llegar al 30-31 grados el chocolate negro, a los 29 grados el Chocolate con leche y a 28 grados el chocolate blanco.
2 - Calentáis un poco los licores por separado y mezcláis las hojas de gelatina con un poco más de cantidad de la proporción que dice el fabricante, porque sino no cuajaría bien, al ser licores.
3 – Ponéis una pizca de ralladura de limón en el molde de chocolate blanco, de ralladura de naranja en el molde del bombón de chocolate negro, trocitos de cereza confitada en el molde del bombón de nocilla y pintáis los moldes con el chocolate, de un color o haciendo aguas, dejando un poco más gruesas las esquinas de los finales del molde, donde se tapará el bombón, y dejar enfriar en la nevera o el congelador.
4 - Los rellenáis con las cremas correspondientes: lemon para el de chocolate blanco, orange para el de chocolate negro y nocilla para el de chocolate con leche y los de licor, en el chocolate que queráis y dejáis enfriar en el congelador los que llevan Lemon o Orange curd y en la nevera los que llevan gelatina.
5 - Una vez cuajado todo, se tapa con más chocolate, que quedará aguantado con el relleno y nuevamente a la nevera o al congelador hasta que los comáis.
Espero que os gusten tanto como a nosotros y si los hacéis, un buen provecho!

33 comentaris:

SandeeA ha dit...

superprimer! miedo me da probar el lemon curd si está tan rico! anda que te ha dado por hacer experimentos eh! Los bombones desde luego fantásticos!

ANNAFS ha dit...

Fanàstics bombons! I el lemon curd ha de ser boníssm.
Ja provaré de fer-lo perquè veig que es pot combinar amb motes postres.
ptns.

Mar Calpena ha dit...

Em sembla que em desmaiaré davant l'ordinador de la pinta que fan! Això és pecat...

fely ha dit...

el lemod cur riquísimo! y los bombones????? esos vamos de mieeeedo!!!!!.
Un besín wapa.

Marta Padenous ha dit...

Maria...quina currada!!! Ets el meu ídol...bombons de xoco...els de lícor els deixaria però, els altres mmmmmmmm (ai! l'operació bikini enlaire!)
Ptnts

La cuina vermella ha dit...

nena, aquesta és una recepta de matrícula d'honor estimada Maria, quina meravella de temptacions dolces!!
un enorme petó bonica.

dolorss ha dit...

Maria filla que has fet, si això es una meravella de la creació.
Si t’haig de ficar nota de 1 al 10 amb tota seguretat la nota seria un 12!!!
Sols tinc una pregunta, la temperatura de la xocolata tens un termòmetre especial, o com ho fas?
Felicitats i un fort aplaudiment , genial.

Petons

Mercè ha dit...

Maria, quina sortida més genial que li has trobat al lemon curd!! Simplement, impressionant!! Felicitats perquè els bombons són entretinguts de fer i tenen una pinta excel·lent!!
Petons!
P.D.: M'ha agradat molt la variant d'orange curd! jeje

Sara Maria ha dit...

Genial, aquest Lemon Curd donarà per molt!!!

Eva Flores ha dit...

Maria t'has superat!!!! has fet el lemon curd amb la pani!!!!! I t'han quedat de luxe!!!
pt!

m.eugènia creus-piqué ha dit...

OHHHHHH !!!! ha de ser bocata di cardinale,soc chocolata adicta i m'agrada tant la llimona com la taronja, no ho faré perque no em veig en cor, peró els estic degustant virtualment i s'hem fa la boca aigua.Peronets nineta.

SANDY ha dit...

Maria se me hace la boca agua, con lo que me gusta el lemon curd y rellenar bombones con esta crema me parece delicioso.
Un beso.

Mònica ha dit...

Oh que bons! me'ls menjaria ara mateix. M'encante els bombons
Mònica

Núria ha dit...

Maria, ets dolenta...molt dolenta....Tinc que preparar aquest lemon curd, però em fa por que m'agradi molt...jeje. Vaig comprar una vegada però era massa dolç, però sé que aquest no ho será...quina por!!!

PILAR ha dit...

Magistral! Quina passada de bombons. M´agradan tots. I l´idea de fer el lemon curd amb panificadora, sencillament genial, al igual que la de l´orange.
Petons

Cuinagenerosa ha dit...

veig que amb el lemon curd la mireia us va encadilar a totes. a mi el que em roba el cor és aquest bé de déu de bombonets fantàstics. t'han quedat da fàbula.

Anna ha dit...

María imposible hacer aquí en el sur nada con chocolate...se derrite, te copio la idea, para cuando vuelva el tiempo frío. Besos

Maria ha dit...

Sandeeta... yo creo que no cocinaria si no puediera experimentar. Me aburre mucho hacer siempre lo mismo..

Doncs sí, Annafs, prova'l que si t'agrada l'àcid t'agradarà força i dona molt de joc.

Mar, guapa, pecats com aquest són suportables..

Pués sí Fely y además, con tu Nocilla, triunfo seguro.

Tots Marta, tots se'ls mengen. Els de licor entonen força i els altres ajuden a passar l'estona.

Ja, Txell, temptacions les que feu vosaltes, a més, amb aquelles fotografies tan sugerents com sabeu fer.

Gràcies Dolorss, venint de tu és un bon elogi. El termòmetre és un digital amb punxó, de la marca Lacer, comprat en una ferreteria per uns 18 euros. Va força be.

Gràcies Mercè, m'ho vaig passar be experimentant i prometo millorar i explicar-ho.

Sí Sara M. Estic sorpresa amb el Lemon curd, no em pensava pas que fos aixì de bo.

Eva !!! ja veus, amb la nostra pani fem meravelles !!

Gràcies Geni, si poguès te'n faria arribar algun.

Sandy, bonita, cuando vi la crema enseguida pensé en hacerlos y manos a la obra.

Mònica, apa, anima't i a provar tu de fer-los.

Recorda Nuria que ens va dir la Mireia que havia variat la quantitat de sucre per no fer-lo tan dolç com la majoria de receptes.

Pilar, les màquines ens han de facilitar la feina perquè sino, perquè servirien,no?

Manel, has de tornar a les classes, que sempre se'n aprenen coses noves , com aquest Lemon c.

Anna, tienes razón, ahora no es època para bombones pero en ningún sitio pero no pude resistirme.

Besos/ Petons per tots..

Gemma ha dit...

ESPECTACULAR!
Maria, sort que estic asseguda, que si no... cauria de cul a terra!
Quina idea més genial aprofitar el lemon curd per farcir uns bombons. Això no se li va acudir ni a la Mireia! Quan ho vegi estarà ben orgullosa de tenir una alumna tan aplicda com tu :)
A casa ja no ens queda lemon curd, però em sembla que en tornaré a fer per provar els teus bombons. Genial!

Glòria ha dit...

Oh, oh, oh!!! com m'agraden els teus bombons!. Una bona manera d'utilitzar el lemon curd?. I els de licor...

Fins aviat

Sefa ha dit...

Maria, quins bomboms!!!

Em vaig perdre la classe del lemon curd, però amb les receptes que heu anat fent em sembla que ja ho puc provar :)

Petons

Xavi ha dit...

La variant de l'orange curd genial.
Felicitats.

Anna Genís ha dit...

Ostres que bons, jo tinc uns bombons a mig fer, primer he fet la xocolata i estan a la nevera esperant que els posi farcit, ja tinc clar que hi anirà. Molt bona idea lo de la panificadora, jo també en tinc i sempre feia el lemon curd al bany maria... Enhorabona per la recepta!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Un de cada encara podré agafar, no? Com que no, què no queden? Me catxis, això no m'ho esperava. Tot per arribar tard, és que quan una cosa és bona... Salut!!!!

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Hola Maria tu sí que fas obres d'art.
Fan una cara aquest bombons!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Per favorrrrrrr!!!! quina recepta de luxe!!!!! soc una fanàtica del lemond curd i de la xocolata...així que segur segur que m´agradarà...petonets

Margarida ha dit...

Maria, estàs feta una bona bombonera!!!!

El lemon curd serà molt bo, i la resta de farciments suposo que també, però la pinta que tenen aquests bombons és.... irresistible! Els motlles són especials per a bombons? On els compres?
Petons

Su ha dit...

Una pasada...
Enhorabuena, que delicia!!

Un besote

la vella carmanyola ha dit...

oooooooooooooooooooooohhhhhhhhhhhhh!!! Mariaaaa!!!! Quin pecat!!!

Millor que no m'ho llegeixo fins al final no sigui que em temti fer-los.

Que bons!!! uffffff

Records

Assur ha dit...

Maria: Tinc un amic "fan" com jo de l'òpera que utilitza, quan un cantant li agrada molt, el mot "reclinatori". Doncs li agafo la simpàtica i visual expressió per dir-te que aquests bombons són de RECLINATORI.

Té raó la Senyu: Quan la Rusqui vegi aquests bombons, com a bona mestra que és, estarà ben cofoia de tenir una alumna tan aplicada.

Una abraçada.

Maria ha dit...

Exagerada, Gemma... però m'ha agradat llegir-ho. Quan la Mireia feia el lemon, ja estava pensant com aprofitar-ho amb els bombons..
De totes formes, tinc que millorar i explicar-ho.

Ai, sí, Gloria, que bons són tots els bombons.. es que la xocolata és la pera..

Sefa, tens raó, no et vaig veure. Va ser una classe força interessant.

Sí, Xavi, també em va agradar aquell puntet mig dolç de la taronja..

Anna, doncs a fer-los i a ensenyar-los, que així apren també..

Olletes, com que estan congelats encara en tinc.. si estiguessis a prop, els provaries..

Gràcies Nuria. Obra d'art, no tant però m'ho vaig passar tan be com si fes una manualitat, que m'agrada fer-ne.

Doncs Maria Jose, anima't a fer el lemon aquest, que la profe ha variat la quantitat de sucre i ha encertat..

Marga, bombonera i rodoneta, com continui així..Un desastre.. t'he contestat al mail directament sobre els motllos.

Gracias Su.. comparado con lo que tu haces, regular, pero me lo pasé bien, que es lo que importa.

Anna, doncs sí, van agradar, als licoreros, els de licors i als demés, la resta.. I llegeix, que això no fa agafar pes..

Enric, benvingut, que fa temps que no et veiem. Ala, un altre exigerat.. de totes formes, gràcies, que com que costa temps fer-los, s'agraeix que et diguin que han agradat..

Petons/besos a tots...

illetapitita ha dit...

He trobat molt original la idea d'utilitzar el lemon curd en uns bombons.
Segur que queden ben bons!
Una abraçada!

Ernestina tina777 ha dit...

Uhmmm fantasticos los bombones y con un relleno delicioso.
Besos.