Avui toca PA !!!
Els que som panarros, ens agrada de tot tipus i mira que n’hi ha de varietats.. De moment, amb la meva super pani , enamorada em te, vaig provant tot el que veig.
I estava entestada en el pa de viena.
I dels que he fet, aquest és el que més m’ha agradat.
Va penjar els ingredients la Noelia o Noefersan, al foro d’Infojardin.com. Com que no va posar la fotografia, vaig pensar en una espècie de nus que vaig trobar en un video que va penjar l'Eva, una experta en pa de la xarxa , que busca i remena fins trobar qualsevol novetat que ens pugui interessar i que podeu veure aquí.
Així doncs, aquí teniu aquests megapanets, per fer berenars com els d’abans..
Per als que ho vulgueu fer a ma: jo no crec que sigui massa diferent de fer a ma que a màquina...,en tot cas, una mica més cansat perquè , al cap i a la fi, tot ha de quedar ben amassat i ja està ... perquè la maquineta aquesta només amassa... ni xiula, ni recita poemes ni pinta parets, que per molt amor que li tingui a la meva pani, ella fa el que fa, no més....clar que com surti una que faci més coses... me l'agèncio, segur..
Així doncs, aquí teniu aquests megapanets, per fer berenars com els d’abans..
Per als que ho vulgueu fer a ma: jo no crec que sigui massa diferent de fer a ma que a màquina...,en tot cas, una mica més cansat perquè , al cap i a la fi, tot ha de quedar ben amassat i ja està ... perquè la maquineta aquesta només amassa... ni xiula, ni recita poemes ni pinta parets, que per molt amor que li tingui a la meva pani, ella fa el que fa, no més....clar que com surti una que faci més coses... me l'agèncio, segur..
Ingredients per posar en aquest ordre a la panificadora:
- 100 grams de mantega
- ¼ de litre de llet tèbia
- 2 culleradetes de sal
- ½ quilo de farina de força
- 2 sobres de llevat de forner deshidratat de 5,5 grams cada un. (Maicena)
Preparació:
1- Amasseu amb el programa que tingueu i deixeu llevar fins que pugin el doble.
2- Ara agafeu la pasta i la poseu sobre una superfície enfarinada i feu amb les mans un cilindre llarg.
3- Talleu trossos d'uns deu a quinze cm.de llarg depenent de la mida que vulguem els panets.
4- Torneu a allargar i feu un nus de cada tros per donar-li aquesta forma o feu boles amb els típics talls inclinats i paral lels. 5. Els col loquem en una safata o la placa per al forn, els pintem amb ou o amb aigua i els mantenim reposant fins que tornin a pujar de volumen.
6- Els coem al forna, preescalfat, a uns 220 graus els primers 5 minuts i a 180 graus uns 15 minuts més, aproximadament o fins que quedin cuits i daurats.
Pels amants de pastar a ma:
1. Barregeu en un bol uns 100 grams de farina amb el llevat i la meitat de la llet tèbia i feu una bola amb la massa.
2. La tapeu i la deixeu reposar un parell d'hores en un lloc fins dobli el seu volum. Poseu la farina restant en forma de volcà sobre una superfície i al forat del volcà hi poseu la resta de la llet, el sucre i la mantega. Barregeu molt bé tots aquests ingredients amb la farina.
- ¼ de litre de llet tèbia
- 2 culleradetes de sal
- ½ quilo de farina de força
- 2 sobres de llevat de forner deshidratat de 5,5 grams cada un. (Maicena)
Preparació:
1- Amasseu amb el programa que tingueu i deixeu llevar fins que pugin el doble.
2- Ara agafeu la pasta i la poseu sobre una superfície enfarinada i feu amb les mans un cilindre llarg.
3- Talleu trossos d'uns deu a quinze cm.de llarg depenent de la mida que vulguem els panets.
4- Torneu a allargar i feu un nus de cada tros per donar-li aquesta forma o feu boles amb els típics talls inclinats i paral lels. 5. Els col loquem en una safata o la placa per al forn, els pintem amb ou o amb aigua i els mantenim reposant fins que tornin a pujar de volumen.
6- Els coem al forna, preescalfat, a uns 220 graus els primers 5 minuts i a 180 graus uns 15 minuts més, aproximadament o fins que quedin cuits i daurats.
Pels amants de pastar a ma:
1. Barregeu en un bol uns 100 grams de farina amb el llevat i la meitat de la llet tèbia i feu una bola amb la massa.
2. La tapeu i la deixeu reposar un parell d'hores en un lloc fins dobli el seu volum. Poseu la farina restant en forma de volcà sobre una superfície i al forat del volcà hi poseu la resta de la llet, el sucre i la mantega. Barregeu molt bé tots aquests ingredients amb la farina.
3. Treballeu la massa durant uns minuts i hi afegiu la resta de la farina que tenim fermentada amb el llevat i continuem barrejant uns cinc minuts més.
4-Formeu una bola que posareu en un recipient tapat amb un drap. La deixarem reposar així en un lloc temperat una hora i mitja o dues o fins que augmenti la mida novament.
4-Formeu una bola que posareu en un recipient tapat amb un drap. La deixarem reposar així en un lloc temperat una hora i mitja o dues o fins que augmenti la mida novament.
5. Ara treballeu de nou la pasta cinc minuts més i formem novament una bola. La torneu a deixar en un recipient tapat amb un drap una-dues hores fins que augmenti de nou. I ja seguiu com al punt 2n.
----------------------
PANECILLOS DE VIENA
Ingredientes para poner en este orden en la panificadora:
- 100 gramos de mantequilla
----------------------
PANECILLOS DE VIENA
Ingredientes para poner en este orden en la panificadora:
- 100 gramos de mantequilla
- ¼ de litro de leche tibia
- 2 cucharaditas de sal
- ½ kilo de harina de fuerza
- 2 sobres de levadura de panadero deshidratada de 5,5 gramos cada uno. (Maicena)
Preparación:
1 - Amasar con el programa que tengáis y dejar leudar hasta que suba el doble.
2 - Ahora ponéis la masa sobre una superficie enharinada y hacéis con las manos un cilindro largo.
3 - Cortar trozos de unos diez a quince cm. de largo dependiendo del tamaño que querais los panecillos.
4 - Volver a alargar y hacer un nudo de cada trozo para darle esta forma o hacer bolas con los típicos cortes inclinados y paralelos. Podeis ver la técnica del nudo aquí.
5. Los colocamos en una bandeja o placa para el horno, los pintamos con huevo o con agua y los mantenemos reposando hasta que vuelvan a subir de volumen.
6 – Los horneáis , horno precalentado, a unos 220 grados los primeros 5 minutos y a 180 grados, unos 15 minutos más, aproximadamente o hasta que queden cocidos y dorados.
Para los amantes de amasar a mano:
1. Mezclar en un cuenco unos 100 gramos de harina con la levadura y la mitad de la leche tibia y haga una bola con la masa.
2. La tapáis y dejáis reposar un par de horas en un lugar hasta doble su volumen.
3.Poner la harina restante en forma de volcán sobre una superficie y el agujero del volcán ponéis el resto de la leche, el azúcar y la mantequilla. Mezclar muy bien todos estos ingredientes con la harina.
4. Trabajáis la masa durante unos minutos y añadís el resto de la harina que tenéis fermentada con levadura y continuáis mezclando unos cinco minutos más.
5-Hacer una bola que pondréis en un recipiente tapado con un paño. La dejareis reposar en un lugar templado una hora y media o dos o hasta que aumente el tamaño nuevamente.
6. Ahora trabajar de nuevo la pasta cinco minutos más y formáis nuevamente una bola. La volvéis a dejar en un recipiente tapado con un trapo una y dos horas más hasta que aumente de nuevo.
Y ya seguir a partir del punto 2 º.
Y a comer panecillos, que estan muy ricos... Y un buen provecho!!
-----------------
-----------------
I a menjar panets, que estan força bons... i un bon profit !!
24 comentaris:
Hola estimada, em penso que la Pani és la millor compra que has fet mai a la teva vida, oi? Es que saps transmetre tant bé com disfrutes amb ella.
Aquests panets de viena m'han enamorat, per berenar o esmorzar que millor que un panet d'aquests. Petons.
Quina pinta!!! Acabo de sopar...però un panet de viena...amb mantequilla...oh, que bo!!!
Ptnts
Maria,
Bons, bons, havien de ser aquests panets de Viena. Els que és venen avui, en general, ja no tenen el bon gust que tenien els que es feien quan jo era petit.
Una abraçada
Veiga que l'amortitzes molt la panificadora!!!
així m'agrada ja que la tens... fes pa que com el de casa rés!!
a mes, tu has vist com et surten de preciosos?
Hola Maria! T'han quedat uns panets de luxe!!!! Quins entrepans més bons que han de sortir...
pt!
PD Gràcies per parlar tan bé de mi, m'has tret els colors! :-P
que panesssssssssss!! estos pal desayuno, con una rica mermelada.........UMMMM!!!.
Un besín.
Maria, aquesta màquina la tens més que amortitzada!!! ;)
T'han quedat uns panets genials!!! La foto del tall ho diu tot!
I els panets de viena els tinc a la llista de pendents, i de fet tenia una altra recepta, però potser provo la teva si dius que ja n'has provat d'altres i aquesta és la que més t'ha agradat! :)
Petons!
Maria, fins aquí m'arriba l'olor d'aquests panets de viena, ja m'els imagino menjant-los calents just acabats de sortir del forn, amb una mica de melmelada per sobre i un gustet a mantega, mmm.....
por fin tengo un ratito para venir a verte! qué bien que me sigas dando recetitas para la pani... yo como aún no estoy enamorada, todavía la tengo sin desembalar, porque algo va a tener que irse de casa para que ella entre... y todavía no me he decidido! jajajajaj
Y la pani no te recita, ni te pinta, que para artista ya estás tú, pero mira qué panecillos más ricos... los probaré seguro! igual me inicio con esta receta...
Quina bona pinta que tenen aquests panets de Viena!
Jo també sóc panarra! A veure si fundem el Club dels panarres, perquè em penso que no estaríem soles!
Un petó
Me llevo la receta y un trocito de esos panecillos, ummmmmmmmm que delicia,un saludo.
Maria, la pani ja la tens ben amortitzada, eh?? Que bons que han d'estar aquest panets...mmmm...tenen la pinta de ser super tovets...
Petuenst,
Eva.
quina forma i quin color més bonics, maria, t'estàs convertint en una autèntica fornera.
Òndia, Maria! Un altre panarrra et ve a veure, atret per la flaire d’aquests vienes, que em recorden, per la la textura amb què t’han quedat, un dels meus berenars de “luju” de quan era petit: un panet de viena amb una presa de xocolata d’aquella primeta i tan requetebona, que venia embolicada amb un paper satinat de color vermell, lluent, de la casa Nestlé, i que la meva mare, quan em venia a buscar a col·legi, em comprava alguna vegada per berenar a una antiga pastisseria de Badalona que en dèiem a Can Tornem-hi, que en realitat es deien Dalmau, i que hi havia al carrer que en dèiem d’en Cueta, que en realitat es deia –i encara se’n diu- carrer del Canonge Baranera. M’hi has transportat a l’acte!
Magnífica, també, la corona de full amb prunes de més avall!
Maria,
La teva panificadora treu fum! Jo també sóc molt panarra i d'aquests me'n menjaria un ara mateix :-)
Un petó reina.
Doncs sí, Txell. Embrutar-me les mans pastant no m'agradava gens i amb la pani, ja no se'm resisteixen les masses.. Petons
Marta, Marta, després de sopar res de panets, que et treuran el bon tipus que tens.. ptons..
Josep, ets molt amable però em sembla que els teus de petit eren més bons.. Els forners en són professionals del tema, aquí hi ha una aficionada, només..
Una abraçada..
Sí Dolorss, ja tinc la maquineta sobre el taulell de la cuina, a vista i sempre a ma..Petons
Eva, sense les teves receptes, videos i explicacions, ni per casualitat podria fer tot el que faig.. Gràcies bonica..
Pués Fely, yo casi los cambiaria por tus bollos preñaos, que tenian una pinta.. Besos
Oh, Mercé, la meva pani, superbenamortitzada... i el que em falta per ensenyar-vos... i tan de bo en trobis de més bons i que també els pugui fer jo, que així hi hauria més per triar.. Petons
Sí, Gemma, tenien molt i molt bona olor, tan torradets. Amb melmelada o amb pernil dolç, ben bons..
Sandita, bonita, cuando veas lo bien que va.. vas a sacar cualquier otro cacharro para ponerla, fijo.. Me van a dar comisión los fabricantes de panis, con esa propaganda, eh!
Y si haces tu esta receta, la mejoras, seguro. Mua, mua..
Marga, fariem una bona penya perquè a la xarxa corren moltíssssssimes receptes de pa..
Petons
Sandy, tienen buena pinta, espero que si alguien lo hace, no queden decepcionados.. Besos
Eva, mira si m'agrada que n'he comprat una altra per on vaig els caps de setmana... Viciada estic..
Sort que és un vici bastant sa..Petunets..
Manel, fornera major de casa meva.. els dic.. a sus ordenes,a la tropa, que voleu avui de pa??
Ostres, Enric, jo també berenava pa amb xocolata de petita i coca de forner també amb xocolata, amb preses que les tallava la fornera de la rajola de xocolata.. Els nens ara berenen altres coses, són altres temps...
Gemma, no fum, foc treu la pani...i mentre resisteixi, que penqui..
A veure si et veiem aviat !!!
Petons per tu i el Guillem..
Ei, però quina bona pinta que fan aquest panets. M'agrada molt la forma que els hi has donat.
Que buena pinta que tienen tus panes y todo la que haces claro.
Con la panificadora es mas comodo , pero amasar a mano es muy divertido.
Un abrazo
Gràcies Gent Jove... m'ho vaig passar be fent nusos a dojo..
Rosa, pero que flor más requetebonita te has puesto acompañando tu nombre.. Nada, que no me convences, que a mi no se me da bien amasar y lo dejo todo pringado.. La pani ha sido mi salvación para trabajar las masas..
Besos..
Maria, quan puguis passa't pel meu blog que hi tens una sorpreseta! ;)
Jo també venia a dir-te que tens una cosa per tu al meu bloc, però ja ho saps. Estic contenta de donar-te'l, a més, des de que sé que ets tan panarra com jo...!
Per cert, on compres tu la farina de força? I quan et costa el kilo?
T'ho pregunto perquè jo la compro al forn, i em costa 4 euros el kilo! Realment em sembla caríssima si la comparem amb el preu de la farina Harimsa que hi ha al Carrefour i que si no recordo malament no val gaire més d' 1 euro. Però d'aquesta no me'n refio, perquè porta emulgents, conservants i no sé quantes coses més.
Total, que em faig jo el pa i em surt més car que si el comprés! Però la casa fa tan bona olor!
Una abraçada!
Quina tendresa. Deliciós. Salut!!!!
Ostres Maria! Aquesta també me l'apunto! Estàs amortitzant molt bé la panificadora pel que veig!
Petons
Maria! Divendres els vaig fer, i t'haig de dir que han quedat boníssims! De fet avui ens hem acabat l'últim...jejeje
Petons
Publica un comentari a l'entrada