Quin dia més lleig que fa... En lloc de sol, plou. I ve més de gust fer una recepta que s'hagi d'escalfar el forn i que fer una recepta freda.
1- Desplegueu la làmina de pasta de full sobre el paper vegetal que porta a l’envàs i poseu-la damunt la plàtera del forn on la coureu.
2- Amb una espàtula, escampeu una capa fina de mantega de canyella ( o en plan senzill, mantega tova o desfeta, sucre i canyella en pols per sobre ) deixant per cobrir 1 centímetre dels marges.
3- Ara hi tireu per sobre les prunes secas o d’altres fruits secs i ho enrotlleu com un cilindre.
4- Ajunteu les dues puntes i ho deixeu com una rodona, i ho aixafeu una mica amb les mans.
5- Amb les tisores, feu talls a la part de fora de la corona , cada 2-3 cms, sense arribar a l’interior, com si fos un serrell.
6- Ara aneu girant un si i l’altre no, cap a dins, aguantant-ho amb les mans perquè no es trenqui.
7- Ho pinzelleu amb ou batut amb una mica d’aigua i el poseu al forn, que ja estarà preescalfat a 220 graus, i el coeu a uns 200 graus fins que quedi daurat, uns 15 minuts aproximadament.
8- Un cop tebi o fred, l’empolseu amb sucre llustre i ... a menjar, que dura poc...
-------------------
CORONA DE CIRUELAS SECAS Y CANELA
Ingredientes:
- 1 lámina de hojaldre, redonda o cuadrada.
I com que la Gemma va triar per aquest Hemc 32 la pasta de full, doncs dit i fet.
La recepta és senzilleta, d’aquelles de no tenir ganes de cuinar però sí de menjar i que la roba minvi i enxiqueixi perillosament, perquè la pasta de full se la pot permetre ella, tan primeta, però no tots, eh!!!!
Però com que aquest és un mínim problema de tots els que corren pel mon, doncs pasta de full al canto, que és ben bona. I com que no tinc la paciència de fer-la artesanalment , que si us atreviu vosaltres aquí la teniu ben explicada , doncs ho feu com jo,amb massa comprada al super i també va be.
La recepta és senzilleta, d’aquelles de no tenir ganes de cuinar però sí de menjar i que la roba minvi i enxiqueixi perillosament, perquè la pasta de full se la pot permetre ella, tan primeta, però no tots, eh!!!!
Però com que aquest és un mínim problema de tots els que corren pel mon, doncs pasta de full al canto, que és ben bona. I com que no tinc la paciència de fer-la artesanalment , que si us atreviu vosaltres aquí la teniu ben explicada , doncs ho feu com jo,amb massa comprada al super i també va be.
Jo ho faig amb aquest farcit o el de panses, però suposo que només amb Nocilla també pot resultar bo... ( dedicat a la penya dels amants de la Nocilla )
Ingredients:
- 1 làmina de pasta de full, rodona o quadrada.
- Mantega de canyella: feta amb una barreja amb la mateixa quantitat de mantega tova que de sucre i dues cullerades de canyella en pols.
- Punes seques a trossets o d'altres fruits secs com panses hidratades amb conyac, etc.
Preparació:
Ingredients:
- 1 làmina de pasta de full, rodona o quadrada.
- Mantega de canyella: feta amb una barreja amb la mateixa quantitat de mantega tova que de sucre i dues cullerades de canyella en pols.
- Punes seques a trossets o d'altres fruits secs com panses hidratades amb conyac, etc.
Preparació:
1- Desplegueu la làmina de pasta de full sobre el paper vegetal que porta a l’envàs i poseu-la damunt la plàtera del forn on la coureu.
2- Amb una espàtula, escampeu una capa fina de mantega de canyella ( o en plan senzill, mantega tova o desfeta, sucre i canyella en pols per sobre ) deixant per cobrir 1 centímetre dels marges.
3- Ara hi tireu per sobre les prunes secas o d’altres fruits secs i ho enrotlleu com un cilindre.
4- Ajunteu les dues puntes i ho deixeu com una rodona, i ho aixafeu una mica amb les mans.
5- Amb les tisores, feu talls a la part de fora de la corona , cada 2-3 cms, sense arribar a l’interior, com si fos un serrell.
6- Ara aneu girant un si i l’altre no, cap a dins, aguantant-ho amb les mans perquè no es trenqui.
7- Ho pinzelleu amb ou batut amb una mica d’aigua i el poseu al forn, que ja estarà preescalfat a 220 graus, i el coeu a uns 200 graus fins que quedi daurat, uns 15 minuts aproximadament.
8- Un cop tebi o fred, l’empolseu amb sucre llustre i ... a menjar, que dura poc...
-------------------
CORONA DE CIRUELAS SECAS Y CANELA
Ingredientes:
- 1 lámina de hojaldre, redonda o cuadrada.
- Mantequilla de canela: hecha con una mezcla con la misma cantidad de mantequilla blanda que de azúcar y dos cucharadas de canela en polvo.
- Ciruelas secas a trozos o otras frutas secas, como pasas hidratadas en coñac, etc.
Preparación:
1 – Desplegar la lámina de hojaldre sobre el papel vegetal que lleva el envase y la ponéis sobre la fuente del horno donde la horneareis.
2 - Con una espátula, esparcir una capa fina de mantequilla de canela,( o en plan sencillo, mantequilla blanda o deshecha, azúcar y canela en polvo por encima) dejando por cubrir 1 centímetro de los márgenes.
3 - Tirar por encima las ciruelas secas u otros frutos secos y lo enrolláis como un cilindro.
4 - Juntando las dos puntas, lo dejáis como un rosco, aplastandolo un poco con las manos.
5 - Con las tijeras, hacéis cortes en la parte de fuera de la corona, cada 2-3 cms, sin llegar al interior, como si fuera un flequillo.
6 - Ahora vais girando uno si y otro no, hacia dentro, aguantando-con las manos para que no se rompa.
7 - Lo pinceláis con huevo batido con un poco de agua.
Con el horno ya precalentado a 240 grados, bajáis la temperatura a unos 200 grados y lo dejáis en el horno hasta que quede dorado, unos 15 minutos aproximadamente.
Con el horno ya precalentado a 240 grados, bajáis la temperatura a unos 200 grados y lo dejáis en el horno hasta que quede dorado, unos 15 minutos aproximadamente.
8 - Una vez tibio o frío, lo empolváis con azúcar lustre y ... a comer, que dura poco ...
Para lo que cuesta hacerlo… pues un día que os aburráis en casa… lo probáis y que tengáis un buen provecho!!!
------------------------
Per al que costa fer... doncs un dia que us avorriu per casa.... a fer-lo..... i un bon profit !!!!!!!
------------------------
Per al que costa fer... doncs un dia que us avorriu per casa.... a fer-lo..... i un bon profit !!!!!!!
27 comentaris:
Maria,
T'ha quedat de conya!. Es clar que si has seguit les instruccions de la "senyu", que diu l'Enric, l'èxit és segur.
Una abraçada i fins aviat
Quand he vist la corona he pensat, com ho has fet, però ho has detallat tan bé amb les fotos que no té cap ccomplicació. I que bona està la pasta de full..i amb prunes encara més.
Dius que està ploguent encara? vaja, haurem de fer bondat un altre cap de setmana...grrrr.
Quina bona aportació!!! Jo a veure si m'hi poso demà que sinó no arribaré a temps!!! T'ha quedat perfecte i de ben segur que estava deliciosa!!
Petunets,
Eva.
María que corona más rica y que forma más original de presentala. Que tengas un buen fin de semana.
Quina bona pinta!! La veritat es que es molt senzillet, tal com dius tu. Però quedes com una reina!
Felicitats!
Maria, doncs t'ha quedat perfecte!! Una recepta senzilla, però ben bona!!
I quina gana que m'has fet venir! ;)
Bon cap de setmana!
Petons!
Maria, queda una corona molt bonica, amb aquests talls i aquests plecs... Amb les fotos que has fet s'entén molt bé :)
I la mantega de canyella li deu donar un gustet deliciós.
Aquesta recepta és un bon exemple de com una recepta senzilla però ben presentada pot donar un resultat extraordinar.
Moltes gràcies per participar al HEMC, m'ha fet molta il·lusió :)
Maria; -La menta fresca- Una corona per portar-la a taula com una reina, felicitats Maria¡¡ Josepb -menja de bacallà-
Mmmmm, acabo d'esmorzar i un tallet d'aquesta pasta fullada ...mmmm
Que bona, no?
Ptnts
Hola María
Estupend corona la que nos presentas que debe de estar muy rica.
Además, y en nuestro caso aunque el hojaldre tenga que ser sin gluten, hemos aprendido gracias a tus fotografías y a tu texto, como poder preparar esta estupenda corona... ¡Gracias!
Besotes,
Ana y Víctor
Quina pinta mes bona i semble fasilissim de fer,Una braçada guapa.
Guauuuuu, que buena receta. Suena y se ve deliciosa! y gracias tambien por tu saludo de aniversario y por participar.
Suerte, me llevo esta receta!
Besos.
maria, t'ha quedat molt maca i molt original, però jo em sembla que la faré senguint el mateix sistema que no se m'havia acudit, farcida de xocolata.
Que xula t’ha quedat aquesta corona, trobo molt original la forma que li has donat i bona que ha d’estar!!!!
Petons
uuummmmhhhh tienen que estar buenismo y maqs facilito no puede ser, ademas de presentacion queda genial.
Un beso
como me ha gustado maría! no conocía esta forma de trabajar el hojaldre, si es que lo que no aprenda contigo!
PD: ya estoy aquíiiiiiiiiiiiii Has visto lo que he hecho con tus bollitos????
que rica!!! y que bien lo esplicas.....así no tenemos dudas.jejeje.
Un besín.
Doncs ha de ser molt bona aquesta recepta. A més m'encanta que hagis posat la seva preparació amb imatges. Salut!!!!
Quina corona mes maca!!!!I amb les teves explicacions fàcil de fer.
Molt bona aportació i original!!
Josep, res d'instruccions de cap senyu, pasta de full del super i ja està. De moment, no he tingut paciència per fer-la jo..
Teresa, per això vaig posar les fotos, perquè em semblava més clar explicar-ho així..
Va, Eva, que ja esperem que fas de bo amb la pasta de full..
Gracias Anna, y el fin de semana ya ha pasado... Snif...Quiero que vuelva..
Laura, és requetesuperfàcil i per prendre el café, no està malament..
Mercè, encara que atrassat, també espero que el cap de setmana t'hagi anat be... entre recepta i recepta, que ja et coneixem... A veure que hi haurà aquesta setmana..
Doncs Gemma, no savia si presentar-la perquè pensava que algú l'hauria ja fet i mira, no ha estat així... Millor..
Ai JosepB, tu sempre tan amamble amb els teus comentaris..
Sí Marta, la veritat que per esmorzar va la mar de be, de trosset en trosset..
Pues sí, Ana i Victor, dicen que una imagen vale más que mil palabras y la cocina siempre es muy visual.. Hasta el proximo evento..
Geni, apa, aquesta l'has de fer, que a trossets, és un postre individual.. Petons
Kako, de nuevo felicidades por ese aniversario. Y me alegro que te haya gustado..
Manel, ja l'he feta amb nocilla i ha quedat realment bona. La penjaré perquè la veieu també..
Dolors, senzilleta però fa efecte, que a la cuina sempre no es te tot el temps del mon.
Marymary, nada complicado, para poderlo hacer casi con el nene en brazos..Besos
Sandi, guapetona, de donde sacas esas ideas??? Tu no duermes pensando..Bienvenidad de nuevo !!!
Fely, ya ves, con fotos explicativas para que salga lo mejor posible.. aunque es tan fàcilote que silbando también sale :DD
Olles, em sembla que faré més sovint posar explicacions amb fotos, perquè si que és veritat que quan es veu, s'enten millor que escrit.
Xaro, guapa.. res, quatre talls i ja tenim feta la corona. Plis, plas..
Estimada Maria, crec que aquesta corona de prunes i canyella, és una corona per un àngel. Fas unes receptes molt originals i bonissimes Maria, ens encanta aquesta Menta fresca. Molts petons.
Esta corona de ciruelas me ha encantado, estupenda la receta y la presentación , gracias un saludo.
això ha d'estar boníssim!!!
pt!
Quina corona més bonica que t'ha quedat MAria!
I segur que amb els ingredients que porta està ben bona!
Una abraçada!!
al meu bloc he deixat una coseta per a tu.
pt!
Ma Petite Boulangerie
maria,
excelente sabor - las ciruelas con canela! y con la masa de hojaldre - debe ser muy sabroso.
Que buena pinta tiene esta corona..!!!!! parece muy sencilla....!!!! habrá que intentar hacerla....!!
Publica un comentari a l'entrada