dimecres, 3 de desembre del 2008

PANNACOTTA ROMANTICA AL PERFUM DE VIOLETES / PANNACOTTA ROMANTICA AL PERFUME DE VIOLETAS

Avui ens toca posar-nos romàntics i intentar deixar enrere una mica la crisi, les hipoteques que ens ofeguen i els mals humors..
I mentre escoltava meravellava la veu de la Maria Callas al magnífic post del Café de Nit, a l’homenatge que li feien, se m’ha acudit ... i si jo també m’hi apunto i n’hi faig un, petitet, que transporti lluny al personal, en mig del mar de Grècia, on devien reunir-se la Diva i el seu enamorat Onassis per gaudir del seu amor...
Suposo que ells devien de menjar, del bo, el millor però jo els hauria preparat aquesta pannacotta romàntica al perfum de violetes, per alló de la Violetta de La Traviata, especial per ells i ara, també per tots vosaltres, faltaria més.
A veure si us agrada...



Ingredients:

- ¼ de litre de llet
- ¼ de litre de nata líquida
- 1 sobre de quallada, tipus Royal
- 2 cullerades de sucre
- 30 grams de caramels de violeta ( més uns 100 grams més per fer la salsa per 4 )


Per la salsa: Per cada pannacotta, uns 25-30 grams de caramels de violeta amb 2 cullerades d'aigua.


Preparació:

1- Separeu una mica de la llet freda i dissoleu be el sobre sencer de quallada dins.
2- Bullir la resta de la llet, la nata, el sucre i uns 30 grams de caramels, remenant fins que els caramels es desfacin.
3- Afegir-hi a aquesta barreja la llet amb quallada d’abans i continuar remenant fins que arranqui el bull.
4- Retireu el cassó del foc i seguiu remenant fora del foc uns segons.
5- De nou, torneu a posar al foc el cassó i espereu a que torni a arrancar el bull i ja retireu definitivament.
6- Coleu la barreja sobre els recipients que vulgueu emplenar i deixeu quallar a la nevera. Amb aquesta proporció surten uns 4 vasets de flam petits.
Per la salsa: Per cada pannacotta, poseu en un cassó al foc uns 25-30 grams de caramels i un parell de cullerades d’aigua i ho feu bullir fins que es desfacin els caramels i s'espessi una mica i quedi com ha quedat...oh!!! una salseta setinada, dolça, olorosa, suau, que amb bones vibracions... enamora.

---------------------

PANNACOTTA AL AROMA DE VIOLETAS

Ingredientes: - ¼ de litro de leche - ¼ de litro de nata líquida - 1 sobre de cuajada, tipo Royal - 2 cucharadas de azúcar - 30 gramos de caramelos de violeta (más unos 100 gramos más para hacer la salsa para 4)

Para la salsa: Para cada pannacotta, unos 25-30 gramos de caramelos de violeta con 2 cucharadas de agua.

Preparación: 1 - Separe un poco de leche fría y disuelven bien el sobre entero de cuajada dentro. 2 - Hierva el resto de la leche, la nata, el azúcar y unos 30 gramos de caramelos, removiendo hasta que los caramelos se deshagan. 3 - Añadir a esta mezcla la leche con cuajada de antes y seguir removiendo hasta que arranque el hervor. 4 - Retire el cazo del fuego y seguir removiendo fuera del fuego unos segundos. 5 - De nuevo, vuelve a poner al fuego el cazo y espere a que vuelva a arrancar el hervor y retirar definitivamente. 6 - Colar la mezcla sobre los recipientes que desee rellenar y dejar cuajar en la nevera. Con esta proporción salen unos 4 vasitos de flan pequeños.

Para la salsa: Por cada pannacotta, ponga en una cacerola al fuego unos 25-30 gramos de caramelos y un par de cucharadas de agua y lo hace hervir hasta que se deshagan los caramelos y se espese un poco y quede como ha quedado, una salsa semiespesa.

Se puede hacer la pannacotta sin caramelos. La proporción seria de 3 cucharadas de azucar en total, sin ningún caramelo. Buen provecho!!

-------------------------

Vaaa... per als qui avui no tinguin el dia romàntic i també vulguin fer aquesta pannacotta... Substituïu els caramels per sucre i bulliu la llet i la nata del punt 2n. amb 3 cullerades de sucre, no cal més, i tota la resta de la recepta igual i també us quedarà ben bona.

I sense dubte... un bon profit!!

24 comentaris:

tartasacher ha dit...

Hola María: Qué postre más delicioso, yo estoy pensando en hacer una pannacotta con una salsita especial para un evento en el que suelo participar todos los meses. A ver si puedo. Mi regalo ha sido precioso y me ha gustado mucho. Besos mil

El cullerot Festuc ha dit...

Nenaaaaa!!! Que original aquesta pannacotta amb violetes!!! M'encanta la idea Maria!!! On es troben els caramels??? Jo conec la melmelada de violetes...que la recomano per combinar amb el foie...Boníssim!!!
Petunets,
Eva.

la vella carmanyola ha dit...

OOoooooohhhhh!!! Maria! d'on treus els carmels de violeta?? m'agradat molt. Au! la poso la la llista de pendents.

Mercè ha dit...

Maria!! Quina idea més brillant l'acompanyament amb els caramels de violeta!! Jo la vaig fer dies enrera i la vaig acompanyar amb salseta de gerds! Ha de ser molt bona així, oi?
Ostres, ara veig que havia escrit un comentari al post anterior però per alguna raó no s'ha publicat! Bé, només et deia que el posaré a la llista d'idees perquè no he provat mai un plat de carn combinat amb pasta de full!

Rosa ha dit...

Que rica receta y da la casualidad que aún me quedan algunos caramelos. Me la apunto.
Besos

Gemma ha dit...

Jo també m'apunto a la versió romàntica! M'encanta la idea de desfer-hi uns caramels, no ho havia vist mai i crec que deu quedar deliciós... la pannacotta sola la trobo una mica sosa, aquesta serà boníssima! I la salsa també! Apuntada!
I quallar-la amb quallada enlloc de gelatina també m'agrada, deu quedar una textura més cremosa... una recepta genial, no trigaré gaire a fer-la!

Glòria ha dit...

Maria,

Quina gran sensibilitat que destil·la aquest post!, tant per la recepta com per l'homenatge a la Maria Callas. Felicitats i gràcies per compartir-la amb nosaltres!!.

Fins aviat

Anònim ha dit...

Cada vegada que fas un post em sorprends, no sols per la varietat sino per com ho expliques,et fiques intenssament dintre dels teus plats...ets una romànticona, com m'agrada saber que encara queda el "gremi" dels romàntics.
Petonets.

SandeeA ha dit...

Delicioso!!!! y me encanta la presentación... Felicidades!

Maria ha dit...

Tartasacher, me algegraria saber que esta receta te pueda dar alguna idea para algun postre tuyo.
Besossss

Doncs Eva, la melmelada de violetes deu estar boníssima. Contacto amb tu per més informació.

I Eva i Anna, sabeu on vaig trobar els caramels???? a un garden center. Em van costar de trobar.. tenia aquesta idea al cap per fer-la i no els trobava a cap lloc.

Mercé, amb la salsa de gerds o de fruits vermells és més habitual fer-la però amb aquesta salsa queda més suau, més dolcet.

Rosa, aprovecha, que queda muy suavita de gusto. Besos...

Si Gemma, el gustet que li dona la quallada no ho fa la gelatina sola. Jo sempre la he feta així i pensava que tothom coneixia aquesta formula...

Gloria, m'ho vaig passar molt be amb el vostre post, doncs que menys que homenatge doble a la Callas, no?

Si Tere, si, un ha de ser com és i si ens agraden les coses així, doncs està be que ho fem saber.

Gracias guapa, sandeea, viniendo de ti, un cumplido.
Besitos..

tartasacher ha dit...

Hola María:
Hice hoy la panna cotta un poco diferente y ahora a inventar una salsita que además es para participar en un evento. Luego las fotos y a ver cuando lo publico entre hoy y el 12 que es la fecha tope. Un beso y me alegro te haya gustado mi receta de hoy y sobre todo el colaborar con una buena causa

xaro ha dit...

Maria, com tu fas per perdre Kg fent aquestes meravelloses receptes??
Originalíssima aquesta recepta, aquests caramels de violetes jo els he vist en alguna pastisseria de Barna, però no recordo quina....

La Taula d'en Bernat ha dit...

Té una pinta fantàstica, Maria! Y segur que estava deliciosa!
Unes postres ideals per a un sopar romàntic...

josep ha dit...

Maria,
Magnífica la pannacotta. A la Violeta de la Tarviata segur que també li hauria agradat. La Glòria ja fa temps que vol col·leccionar receptes que relacionin la cuina amb l'òpera, aquesta segur que la posa a la col·lecció.
Felicitats!

La cuina vermella ha dit...

Maria, uauuuu! sense paraules ens has deixat!! li he de regalar aquesta pannacotta romàntica a en Kike, amb lo que em cuida!!
segur que li faig!
petons estimada.

Maria ha dit...

Tartasach. Estoy preparando la entrada como tu nos dijiste. Me gustará ver tu pannacotta.Seguro que estará preciosa..

Xaro, no hi ha secret, jo cuino i els altres s'ho mengen.. Un fàstic.

Gràcies Anna. I si vols que surti algo romàntic i no tens pannacotta... imaginació al poder.

Gràcies Josep, tu i la Gloria, sempre tan amables.

Txell, jo crec que al Kike, fins quan se't crema el menjar, ja li sembla romàntic venint de tu.
Mua, mua...
(Us vam trobar a faltar a la classe del Lienas)

RUBEN ha dit...

olé Maria! Quina pinta!! Felicitats!

Cuinagenerosa ha dit...

que macos i que romàntics, aquest pastissets, t'han quedat preciosos, maria. si no trobo caramels de violetes, ho podria fer amb qualsevol altre tipus?

illetapitita ha dit...

M'ENCANTA! M'ENCANTA! M'ENCANTA!!
Aquesta recepta la trobo genial! Sorprenent!
LA feré molt aviat (si trobo els caramels clar)
Salut!

Maria ha dit...

Gràcies Ruben, que no et deixes veure ja..

Manel i Illetapitita, gràcies. Em sembla que si no trobessiu els caramels de violeta també ho podrieu fer amb d'altres d'altra gust, potser menta, llimona.. S'hauria de provar.

Pebbles ha dit...

Oh!! Maria, ha quedat molt fantàstic. El color les violetes quin regal més maco els hi vas fer, segur que deurien de quedar molt contents. Noia moltes felicitats.
Petonets

Maria ha dit...

Si Pebbles, el color de violetes és maco i el gust, ben bo.

Su ha dit...

aqui estoy embobada con tus cosas...
que delicia
enhorabuena

Mandragora31 ha dit...

Qué rico!!! y ya, por fin!!!! conseguí los caramelos!!! jeje

Pronto caerá!!