dimecres, 4 de maig de 2011

LINGOT SUPLERPLUS DE XOCOLATA / LINGOTE SUPERPLUS DE CHOCOLATE


Res, no pot ser… m’he portat fatal i refatal. Havia perdut 15 quilets i estava la mar de contenta i .... menja que menjaras sense fer manteniment ni portar-me be... i n’he recuperat ja 7.
Ohhhh, com costa això de ser sempre equilibrada en el menjar !!!!!
De moment aquí teniu el causant d’alguna de les meves penes, un exemple del que engreixa si se’n menja quantitat però ... dona un plaer menjar-ho... i fa que la mala consciència desapareix fins que el plat ha quedat net i polit.
Per la base jo vaig fer servir un stollen triturat, amb les fruites confitades i tot, que tenia fet des del mes de ..... desembre. En vaig fer 3 iguals per fer la prova aquella d’un estollen menjat acabat de fer, un altre als 10 dies i un altre als 21 i saber quin resultava millor( el primer, sens cap dubte si es vol menjar tipus briox, el segon si es vol menjar tipus pa sec per untar i el tercer, per no se pas per qui ) i la meitat d’aquest tercer stollen encara el teníem sense menjar. Embolicat en un drap, estava sec però no florit ni fet malbé. Increïble,no ? Un dia us posaré la recepta del stollen que vaig fer.

Ingredients:.
Galetes o pastes seques, uns 200 grams
100 grams de mantega tova
200 ml de nata líquida, muntada
350 grams de xocolata amb llet
100 grams de mantega
2 clares d’ou
150 grams de sucre fi o glas

Preparació:
1- Primer feu la típica base triturant galetes i barrejant-les amb la mantega estovada i folreu la base del motllo,tipus plumcake, deixant-ho a la nevera. Com us he explicat abans, jo vaig fer servir un stollen triturat, amb les fruites confitades i tot, amb la mantega.
2- Desprès, desfeu la xocolata amb la mantega, al microones, de minut en minut, perquè no es cremi i reserveu.
3- Ara feu una merenga muntant les dues clares a punt de neu i el sucre glas, batent uns 10 minuts aproximadament.
4- I per acabar, barregeu la nata muntada amb la xocolata-mantega i la merenga, empleneu el motllo i deixeu-ho a la nevera fins una mica abans de servir. Podeu servir-ho amb nata muntada al costat o amb una salsa de xocolata feta bullint aigua i sucre per fer un almívar i desfent dins xocolata sense llet, al gust.

I si el feu... sigueu més bons que jo i no us passeu... i un bon profit !!
No puede ser... Me he portado fatal y refatal !!!! Había perdido 15 kilitos y estaba la mar de contenta y come que comerás, sin hacer mantenimiento ni portarme bien ......... y ya he recuperado 7.
Ohhhh, como cuesta eso de ser siempre equilibrada en la comida !!!!!
Y aquí tenéis el causante de alguna de mis penas, un ejemplo de aquello que engorda si se come en cantidad pero…. da un placer comerlo ... y además, hace que la mala conciencia desaparezca hasta que el plato quede limpio y pulido.
Para la base yo usé un stollen triturado, con las frutas confitadas y todo, que tenía hecho desde el mes de ..... diciembre. Hice 3 iguales para hacer la prueba aquella de un Stollen comido recién hecho, otro a los 10 días y otro a los 21 y saber qué resultaba mejor (el primero, sin duda si se quiere comer tipo brioche, el segundo si se quiere comer tipo pan seco para untar y el tercero, no se para quien, la verdad ) y la mitad de este tercero todavía lo teníamos sin comer. Envuelto en un paño, estaba seco pero sin moho ni pasado. Increíble, no? Un día os pondré la receta del Stollen que hice.

Ingredientes:.
Galletas o pastas secas, unos 200 gramos
100 gramos de mantequilla blanda
200 ml de nata líquida, montada
350 gramos de chocolate con leche
100 gramos de mantequilla
2 claras de huevo
150 gramos de azúcar glasee

Preparación:
1- Primero hacer la típica base triturando galletas y mezclándolas con la mantequilla ablandada y forrar la base del molde, tipo plumcake, dejándolo en la nevera. Como os he explicado antes, yo utilicé un stollen triturado, con las frutas confitadas y todo, con la mantequilla.
2- Después, se deshace el chocolate con la mantequilla, al microondas, de minuto en minuto, para que no se queme y reservar.
3- Ahora hacer un merengue montando las dos claras a punto de nieve y el azúcar glas, batiendo unos 10 minutos aproximadamente.
4- Y para acabar, mezclar la nata montada con el chocolate-mantequilla y el merengue y rellenar el molde y lo dejais en la nevera hasta un poco antes de servir. Se puede acompañar con nata montada al lado o con una salsa de chocolate hecha hirviendo agua y azúcar para hacer un almíbar y deshaciendo dentro chocolate sin leche, al gusto.
Y nada más ... sed mejores que yo y no os paseis ... y un buen provecho!!

15 comentaris:

Margarida ha dit...

La veritat és que costa tant perdre una mica de pes!!! Tot al contrari de recuperar-lo, que gairebé respirant la flaire d'aquesta xocolata ja recuperes els kilos perduts!!!!
Ara, com dirien els castellans, "que me quiten lo bailao"!!!!
Petons (i a fer bondat a partir d'ara!)

QUIMA ha dit...

Veient aquesta xocolata, no m'extranya que hagis pecat ...¡¡¡¡ costa molt no fer-ho de tant en tant, el que pasa es que a vegades ens pasem ...però que hi farem la carn es debil.
T'ha quedat de maravella però ara fes una miqueta de bondat i no facis aquestas postres tan bones ¡¡¡
Petons

Cristina ha dit...

Sempre es diu que fer una dieta és fàcil però mantenir-se, no...Tant se val dona, ho has de considerar como "una alegria pal cuerpo"...i quina alegria...s´haurai de considerar un pecat capital...JO me l´hauria menjat tota soleta.

Oh,oh!!

Visc a la Cuina ha dit...

Quina passadaaaaaa, el vull provar a casa!

a peu coix ha dit...

Maria, quina pinta. La xocolata una delícia!

Paula ha dit...

un postre muy rico y vistoso ;)

Salu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com

Teresa ha dit...

quina pena tenir remordiments després de menjar tot això tant bo... em passa el mateix, però és una temptació molt gran!!! t'ha quedat un ligot fantàstic!!

Oynpo ha dit...

Hola soy nueva en blogger y navegando he llegado hasta tu blog. Un saludo y nos vamos viendo :)

Anònim ha dit...

Hola María
hemos visitado vuestro Blog
y sos prospecto idóneo para el
"Premio al Blog original"
para ver las bases visita:
http://premioatublogoriginal.blogspot.com/

(no es cadena de premios, no es necesario aportar nada aparte solo del contenido del Blog, no necesitas comprar, ser votado ni publicidad)

Sophia Blasco ha dit...

Deliciosa proposta!
La prepararem!
Com que he llegit que has perdut 15 quilos i n'has recuperat 7, aprofito per convidar-te al taller: Vols aprimar-te? Fes-ho amb salut! http://coachingpersonal.cat/2011/06/13/vols-aprimar-te-fes-ho-amb-salut-taller/

Noe ha dit...

mare meva quina pinta....no deixis de publicar!!!!

PROYETOS ha dit...

Deliciosa!!!

Dolça ha dit...

Si et prepares pecats com aquest... com vols fer bondat!!!!

És una autèntica bomba de calories, però una bomba boníssima!!
PTNTS
Dolça

voyance musulmane ha dit...

merci pour la meringue !

Carlos Mercader ha dit...

Le llaman lingote? No me extraña, por que es como si fuera oro!!! jajaja que pinta que tiene!!

Enhorabuena por el blog y Feliz Año Nuevo!!

Te dejamos nuestra web si no te importa: FormyCake