dilluns, 20 d’octubre de 2008

BENVINGUTS A TOTS, AMB LA CREMA DE DOS COLORS (DE PEBROTS ESCALIVATS I DE PESOLS) / CREMA DE PIMIENTOS ESCALIVADOS Y DE GUISANTES


Hola amics..
Aquest és el meu primer dia i ja em sento ben acompanyada per tots vosaltres.

Sou tots aquells que em vau animar a compartir tant les receptes que fem com les que ens agrada fer i les vivències que puguin sortir de tot plegat. I també sou els que tan be em vau acollir quan us vaig conèixer.
Una abraçada a tots... i començo amb la meva recepta.

Es una del nostre apreciat David Lienas de l'escola Bell-Art , que ens va ensenyar en aquell curset que vam fer ja fa un temps.
Quan es presenta, el resultat és tan bo com l'efecte que fa al plat.

Ingredients per 4 persones:
- 200 grams de pit de pollastre
- 500 grams de pebrots escalivats
- 250 grams de pesols, que poden ser congelats
- 250 ml. de llet
- 400 ml. de crema de llet o nata líquida
- brou de carn o de pollastre o de pernil
- sal i pebre

Primera crema

1- Compreu un quilo de pebrots vermells i els escaliveu com sempre, al gratinador, damunt la llauna del forn i els aneu tombant a mida que es vagin torrant, fins que quedi la pell ben cremada.

2-Per treure la pell millor, espereu a que es refredin una mica. Hi ha qui els embolica en paper de diari o semblant perquè suin i costi menys. Jo prefereixo al natural.Recordeu que els pebrots ja escalivats no es netegen amb aigua, perquè perderien el gust a fum. Amb un paper de cuina n'hi ha prou.

3-Treieu les llavors també.

4-Poseu-los a bullir amb el pollastre i la quantitat de brou que es necessiti fins que quedin coberts. No cal més. I amb poc foc perquè quedi melós.

5-Un cop el pollastre ja està cuit, salpebreu i tritureu i important:passeu-ho per un colador xinés i afegiu-hi 200 ml. de crema de llet. Per ser ben puristes, primer triturarieu el sólid i veient la textura que us quedés, hi poseu més o menys brou i finalment la crema de llet.

Segona crema

  1. Coeu els pèsols en llet calenta en lloc d'aigua, amb sal i pebre. Si voleu,afegiu una mica de brou.
  2. Tritureu i coleu pel colador xinés i afegiu-hi 200 ml. de crema de llet o nata líquida.

  3. Deixeu refredar i perquè no es faci crosta, es tapa amb un paper film, que reposi just damunt la crema.
Per servir
  • Es tiren damunt el plat i a la vegada les dues cremes, d'una textura, amb uns recipients tipus gerra amb bec, poc a poc, una a cada ma i quan les cremes es toquin, es deixa de tirar perquè no es barregin els colors.

  • Es tira damunt del plat, al mig, primer la crema de pèsols, una petit cercle, i a tot el voltant, la crema de pebrots, enmarcant-la. Aquesta és la opció que va agradar més perquè la crema de pebrots és realment bona i n'hi havia més quantitat al plat que quan és la mitat de cada.

  • En cas de només fer la crema de pebrot, es podria servir amb una quenelle de formatge tipus philadelphia al mig.

----------------------------------


CREMA DE DOS COLORES ( PIMIENTOS ASADOS Y GUISANTES)

Ingredientes para 4 personas: - 200 gramos de pechuga de pollo - 500 gramos de pimientos a la brasa - 250 gramos de guisantes, que pueden ser congelados - 250 ml. de leche - 400 ml. de crema de leche o nata líquida - Caldo - Sal y pimienta

Primera crema: Comprar un kilo de pimientos rojos y los asais al horno como siempre ( en el gratinador, sobre la lata del horno y se le da la vuelta a medida que se vayan tostanto, hasta que quede la piel bien quemada) Para sacar la piel mejor, esperar a que se enfríen un poco. Hay quien los envuelve en papel de periódico o similar para que suden y cueste menos. Recordad que los pimientos ya escalivados no se limpian con agua, porque pierde el sabor a humo. Con un papel de cocina basta. Sacar las semillas también. Añadir a hervir con el pollo y la cantidad de caldo que se necesite hasta que queden cubiertos. No hay más. Y con poco fuego para que quede meloso. Una vez el pollo ya está cocido, salpimentar y triturar e importante: pasarlos por un colador chino para que la crema sea bien fina y añadir 200 ml. de crema de leche. Para ser bien puristas, primero triturariais el sólido y viendo la textura que le quedara, se pondria más o menos caldo y finalmente la crema de leche.

Segunda crema: Cocer los guisantes en leche caliente en lugar de agua, con sal y pimienta. Si desea, añada un poco de caldo. Triturar y colar por el colador chino y añadimos 200 ml. de crema de leche o nata líquida. Deje enfriar y para que no se haga costra, se tapa con un papel film, que repose justo encima la crema.

Para servir: Se tiran encima el plato ya la vez las dos cremas, con unos recipientes tipo jarra con pico, poco a poco, una en cada mano y cuando las cremas se toquen, se dejan de tirar para que no se mezclen los colores . Otra presentación:se tira encima del plato, en medio, primero la crema de guisantes, un pequeño círculo, y en todo el alrededor, la crema de pimientos, enmarcado en. Esta es la opción que gustó más porque la crema de pimientos es realmente buena y había mayor cantidad en el plato que cuando es la mitad de cada. Si sólo se hiciera la crema de pimiento, se podría servir con una quenelle de queso tipo philadelphia en el centro.

Buen provecho!!
--------------------------------------
I per tots, un bon profit...

22 comentaris:

RUBEN ha dit...

oe oe oe oe!!!! Ja era hora! Quin bloc més maco t'ha quedat, eh?Sigues benvinguda Maria!!! T'afegeixo a la llista ara mateix!
Fins aviat!

josep ha dit...

Maria,

Benvinguda!!
Ja hi ha una altra que ha picat!.
L'estrena fantàstica, les cremes m'encanten!. Ara el que toca es mantenir el nivell (has començat forta eh?).
Una abraçada i fins dissabte.

enric ha dit...

Quina il·lusió m'ha fet, Maria, saber que eres tu! L'enhorabona pel bloc, que amb aquesta magnífica i detallada primera entrada ja s'intueix que serà dels de referència.

Vaig a posar immediatament el teu enllaç.

La cuina vermella ha dit...

Estimada Maria, que feliços som amb aquesta Menta fresca!!! Aquest teu bloc promet moltíssim!
Que el disfrutis fent-lo com nosaltres llegint-lo.
Mil petons bonica i enhorabona!
petons, Maria!

El cullerot Festuc ha dit...

Maria!!!! Quina ilu quan he vist el teu comentari!!!! Enhorabona pel bloc...i el nom és preciós!!!! L'espera ha valgut la pena...i la primera recepta de categoria, eh??? Me l'apunto a la llista de pendents de cara a festes!!
Petunets,
Eva.

El cullerot Festuc ha dit...

Maria!!!! Quina ilu quan he vist el teu comentari!!!! Enhorabona pel bloc...i el nom és preciós!!!! L'espera ha valgut la pena...i la primera recepta de categoria, eh??? Me l'apunto a la llista de pendents de cara a festes!!
Petunets,
Eva.

TERESA ha dit...

Hola Maria!
Quina bona pinta aquesta cremeta...
Espero que me la ensenyis a fer en viu com altres receptes. Noia, tens unes mans d'or igual que a l'hora de fer artesania i punt de creu.
Molts petonets i fins aviat.

gemma ha dit...

Hola Maria!
M'agrada que tinguis blog propi, així podem estar en contacte! Com diu l'Eva, la primera recepta és tot un luxe! Què vistosa!
Un petó gros!
Gemma

Gemma ha dit...

OEEEEE OEEEE!
Estic molt contenta! Jo també t'he trobat pel comentari al Cullerot Festuc :)
M'agrada tot: el nom (és genial!), l'estil, el format, el disseny...
Has trigat però ha valgut la pena je je je...
I amb una estrena de categoria, aquesta recepta del Lienas és ideal per un dinar de festa d'hivern, eh?
Benvinguda, ja espero noves receptes teves!
Ara mateix poso un vincle al teu blog a la crònica de la Mireia ;)

Maria ha dit...

Ei!!!! Gràcies a tots!!!! Començar amb tots vosaltres ja és un privilegi.

Ruben, m'encanta haver fet aquelles classes amb tu que m'han permés conèixet millor i gaudir amb tu.

Josep, Enric... vosaltres sou els que m'heu fet agafar tota la confiança del mon per iniciar el blog, sempre disposats a ajudar-me.

Parella vermella, vosaltres em feu disfrutar amb la vostre bona vida que compartiu tan generosament. I que durarà i durarà, segur.

Eva,guapa, ja tocava fer el blog amb tant bon ambient bloguero...
La crema, recomanada per quedar be, de debó.

Tresa, tants anys anant a classes al teu taller s'ha de notar, o cuinant o fent artesania, que la mestre s'ho val. M'encanta tot el que hi tens penjat al teu blog. (per cert, no t'ha sortit com bloguera)

Gemma,trenetes, estic contenta de saber de tu. Ha arribat ja el nen?
Cuidat de totes formes.

Gemma,escaladora, no m'ha donat temps d'escriure-us a tots per comunicar-vos-ho. No vaig fer aquesta entrada fa una setmana. Fa una setmana vaig posar el nom i m'ha quedat l'entrada d'aquell dia.Després vaig passar una setmana fent-hi proves, que primer sortia un nyap.
La vaig penjar ahir diumenge.
Tu sempre tan amable amb els teus elogis... i recomanada la crema per festes, que sorpren.

manel ha dit...

maria, quina sorpresa!
no sabia que ja t'havies decidit a fer el bloc, i em sembla molt bé que hagis fet el pas.
la primera recepta és un molt bon començament, estic segur que sabràs mantenir el nivell.
t'agraeixo que m'hagis posat a la teva llista de blocs.

Ester ha dit...

Benvinguda al món dels blogs, ara mateix et poso a la llista de preferits
Ester

Francesc ha dit...

Enhorabona pel començament. Has posat la primera pedra. Endavant i que t'ho passes pipa. Besades

xaro ha dit...

EI MARIA, això si que ha sigut una sorpresa!!!!!! Benvinguda al mon dels blogs, m'agrada molt el nom i la primera recepta "Super"
Ptnts

Glòria ha dit...

Hola, Maria

Doncs jo he sabut que el bloc ha començat a caminar perquè m'ha avisat el Josep. Ja veus si estàs controlada!!!.

Molt benvinguda al món blocaire i encantada de poder compartir amb tu aquest espai, a més a més de les trobades que anem fent.

Fins aviat

Anònim ha dit...

Ai, ai, ai!! que sóc de les poques que queden. Ai, mare!! i no se pas com posar-m'hi per fer un blog!!

A veure que jo amb tanta gent em faig un "xou", tu ets la Maria de la "bici"??

Bueno ja aniré treuent el nas pq aquest blog em comença a fer una mica d' "enveja"! jejejeje

Rècordsss


ANNA DE LA VILA

Anònim ha dit...

Hola Maria
Soc la Lluisa, la carme me ha dit lo del blog,yo sere asidua tuya, aun me acuerdo y cocino recetas tuyas que me distes hace ya unos 15 años.
Un peto molt fort

Maria ha dit...

Oh.. que contenta estic, quina rebuda per part de tots..

Doncs sí Manel, ja ho veus, al final, amb tant bon bloguero, una s'anima a intentar-ho.

Gràcies Ester per la benvinguda. Jo també t'he posat.

Això espero Francesc, que m'ho passaré tan be com sembla que ho feu tots vosaltres.

Xaro, mira que em resistia però al final, això de mostrar als demés el que també faig, m'ha temptat..

Gràcies Gloria, tu sempre tan amable.

I sí, Anna de la Vila,soc la de la bici. Apa, ara anima't tu i així compartirem els menjars de la teva terra, que en deus fer de molt bons.

Lluisa, guapa, m'ha fet molta ilusió saber de tu. A veure si t'aniran agradant les receptes que penjaré i les pots anar fent, encara que sigui de tant en tant.

Petons per tots ;-D

CocinArte ha dit...

Maria!! I jo sense enterarme...Si no m'ho arriva a dir la Gemma!! Estic encantada, y ja saps que pots contactar amb mi sempre que ho necesitis...a snursnur@gmail.com.
La primera recepta m'encanta sobretot la presentació...Que bé que tinguis bloc i que maco t'ha quedat!!

Núria
Petonets

Mar ha dit...

Ei, ja he aconseguit escriure.
Doncs res, que com t'he dit, t'envejo pel bloc i per les ganes.

Maria ha dit...

Nuria i Mar, gràcies per la rebuda...
Petons

Anònim ha dit...

Maria: veig que no ets només pintora si no també una artista amb el blog, les fotos, la cuina. Una dona amb totes les facetes possibles. Felicitats !!! A veure si soc capaç de probar alguna de les teves propostes.
Una abraçada,
Katja (de pintura evidentment)