Us agrada el muesli ? Aquella barreja de cereals, fruita seca
deshidratada i fruits secs, que es pren, sobretot, per esmorzar.
Al mercat n’hi ha de força bons
però... quan mireu els ingredients.... O hi ha massa quantitat de panses o les
fruites seques ( pinya, papaia, etc. ) o els floc de blat de moro estan banyats
en oli de coco o de girasol i ensucrades o hi ha poques ametlles, etc.
etc.
Doncs aquí us en presento un,
molt bo i saludable, ple de fibra, vitamines E i B, àcids greixosos insaturats,
compostos fitoquímics anticancerígens, omega 3, amb baix índex glucèmic, que
amb el seu crec, crec i el gust torrat us agradarà força.
Ingredients:
- 315 grams de flocs de cereals integrals ( blat, civada, ordi, sègol,
etc. a les tendes de dietètica trobeu bosses
ja barrejades )
- 120 grams de pipes de girasol crues
- 65 grams d’oli d’oliva
- 75 grams de xarop d’atzavara ( sirope de agave) o si voleu podeu fer-ho
amb mel
- 30 grams de llavors de sèsam no torrat
- 120 grams d’ametlles crues laminades
- 1 bossa de nabius ( arandanos ) liofilitzats o deshidratats de 40
gr.
- 1 bossa de 125 grams de baies de goji
- llavors de lli triturades ( el lli o es mastega molt o s’ha de
triturar per absorbir-lo be )
Preparació:
1-
Peescalfeu el forn a 190 graus.
2- En
un recipient gran barregeu els flocs de cereals, les pipes, l’oli, el xarop
d’atzavara i el sèsam.
3- Poseu-ho
sobre la plàtera del forn i que es vagi torrant. Cada 10 minuts remeneu la
barreja perquè tot agafi el mateix color i quan ho veieu una mica daurat,
traieu la plàtera fora del forn i hi barregeu les ametlles laminades.
4- Torneu
a posar-ho al forn uns minuts més fins que tot plegat estigui daurat.
5- Ja
fred, hi barregeu els nabius i les baies de goji i tot plegat, guardeu-ho en un
recipient hermètic.
6- Tingueu
triturades llavors de lli ( i guardeu-les a la nevera perquè no s’enarcin )
I quan poseu el muesli dins la llet o el iogurt, hi afegiu una
cullerada de llavors de lli molt.
Ingredientes para el muesli de cereales y semillas:
- 315 gramos de copos de cereales integrales (trigo, avena, cebada,
centeno, etc. en las tiendas de dietética encontrareis bolsas ya mezcladas)
- 120 gramos de pipas de girasol crudas
- 65 gramos de aceite de oliva
- 75 gramos de sirope de agave o si quiere, se puede hacer con miel
- 30 gramos de semillas de sésamo no tostado
- 120 gramos de almendras crudas laminadas
- 1 bolsa de arándanos liofilizados o deshidratados de 40 gr.
- 1 bolsa de 125 gramos de bayas de goji
- semillas de lino trituradas (el lino, o se mastica mucho o se triturará para
absorberlo bien)
1- Precalentar el horno a 190 grados.
2- En un recipiente grande mezclar los copos de cereales, las pipas,
el aceite, el sirope de agave y el sésamo.
3- Lo esparcís sobre la fuente del horno y que se vaya tostando. Cada
10 minutos se remueve la mezcla para que todo coja el mismo color y cuando lo
veais un poco dorado, retirar la Fuente y fuera del horno, mezclais las
almendras laminadas.
4- Vuelver a poner toda la mezcla en el horno unos minutos más hasta
que todo esté dorado.
5- Ya frío, mezclar con los arándanos y las bayas de goji y guardar en
un recipiente hermético.
6- Triturad semillas de lino ( y guardarlas en la nevera para que no
se oxiden )
Y cuando pongais el muesli en la leche o el yogur, añadir también una
cucharada de semillas de lino triturado.
Y aprovecharemos los copos de cereales que os han quedado para hacer
unas sabrosas galletas de jengibre .. en la próxima entrada ...
2 comentaris:
Que sabrosa receta, sería delicioso prepararlo el fin de semana. Aunque no soy muy buena cocinando, me gusta mucho los postres.... Gracias por la receta.
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