Fàcil, vistosa
i amb molt de gust, he pensat que aquesta recepta seria l’adient per tornar a compartir
amb vosaltres aquelles estones que tant m’agradaven i que es tornaran a repetir.
I que millor
que una bona cuina mediterrània, amb un pollastre guisat que vaig veure un
programa de la Donna Hay
i que de seguida vaig provar.
Com ella mateixa
va dir, aquest plat el podeu fer per 4 o per 40, només varia que si el feu per
més persones, heu de posar al forn més plàteres amb ingredients, perquè totes
elles es poden coure al mateix temps. Jo el vaig fer a la típica safata de
canelons, on hi cap un pollastre tallat a trossos.
- 1 pollastre
tallat a trossos, a quarts
- Tomàquets
petits, tipus xerri o cirerols
- Cabeces
d’alls petites o grans d’all amb pell
- Fulles
d’alfàbrega fresca
- Cansalada
fresca, amb o sense pebre
- Olives
negres amb os, tipus Aragó
- Formatge
parmesà ratllat ( opcional )
1- En una
plàtera que pugui anar al forn es posa en fred els mini tomàquets partits per
la meitat, els grans d’all o les cabeces petites sense pelar, la cansalada a
trossos llargs, força fulles d’alfàbrega i un bon raig d’oli. Al forn
preescalfat a 220 graus, uns 25 minuts.
2- Un cop
cuit, es treu la plàtera del forn i es col·loca, entremig la bresa el pollastre
ja salat i amb pebre ( amb o sense pell, al gust ) i les olives negres
escampades. Al forn, de nou, uns 15-20 minuts més. Tombeu a meitat de cocció.
3- Ja fet i al
plat, el pollastre amb tot l’acompanyament, si es vol , encara que no és que
sigui precís, es pot empolsar amb formatge parmesà ratllat. Es pot servir amb
amanida al costat.
Fácil, vistosa y con mucho gusto,
he pensado que esta receta seria la adecuada para volver de nuevo a compartir
con vosotros aquellos ratos que tanto me gustaban y que se volveran a repetir.
Y que mejor que una buena cocina mediterránea,
con un pollo guisado que vi en un programa de Donna Hay y que enseguida probé
Como ella dijo, este plato se puede hacer para
4 o para 40, sólo varía si lo hacéis para más, que pondréis en el horno más bandejas
con los ingredientes, porque todas ellas hornearan al mismo tiempo. Yo lo hice
en la típica bandeja de canelones, donde cabe un pollo cortado a trozos.
Ingredientes:
- Tomates pequeños, tipo cherry
- Cabezas de ajos pequeñas o dientes de ajo, con piel
- Hojas de albahaca fresca
- Tocino fresco, rebozado con o sin pimienta
- Aceitunas negras con hueso, tipo Aragón
- Queso parmesano rallado (opcional)
1 - En una fuente que pueda ir al horno se pone,
en frío, los mini tomates partidos por la mitad, los dientes de ajo o las
cabezas pequeñas sin pelar, el tocino en trozos largos, bastantes hojas de
albahaca y un buen chorro de aceite. En el horno precalentado a 220 grados,
unos 25 minutos.
2 - Una vez cocido, se saca la fuente del
horno y se coloca el pollo ya salado y con pimienta (con o sin piel, al gusto)
y las aceitunas negras esparcidas. Al horno, de nuevo, unos 15-20 minutos más.
Girad el pollo a mitad de cocción.
3 – Ya en el plato el pollo con todo el
acompañamiento, si se quiere, aunque no es que sea preciso, se puede
espolvorear con queso parmesano rallado. También se puede servir con ensalada
al lado.
Y si lo hacéis, un buen provecho!
7 comentaris:
Que bo aquest pollastre, al forn sempre surt millor i molt gustós. Gaudeix-lo. Petons,
MAre meva que bo ha d'estar !!! A casa el pollastre es lo que més es menja i amb el teu permís prenc nota d'aquesta recepta. Ja et comentaré que els ha semblat a la familia.
Quina salseta mmmm per sucar pa i no parar
Petonets
Una recepta de les que a casa triomfen, el provaré!
maria, quant de temps! excel·lent retorn, amb aquest pollastre tan gustós.
Menuda pinta tiene el pollo y la salsa, habrá que probarlo.
Besos
quina cosa mes bona,la veritat m'entra gana i tot.petons
me gusto mucho lo probé muy bien gracias
Publica un comentari a l'entrada