divendres, 11 de març del 2011

PASTIS DE CREMA DE XOCOLATA I VAINILLA / PASTEL DE CREMA DE CHOCOLATE Y VAINILLA

Doncs sí, aquest és un pastís que resulta i força. Ideal per portar a una reunió on es comparteixen els plats o per fer un bon berenar.
És una recepta de la casa Nestlé, una mica tunejada, perquè prefereixo coure l’ou de la crema i evitar possibles salmonel•losis i no només remenar-ho, en cru.
A veure si us animeu..

Ingredients:
200 grams de xocolata, negra o amb llet ( pot ser de rajola normal o especial per postres )
300 ml de nata líquida
150 ml de llet
60 grams de sucre
4 rovells d’ou
1 beina de vainilla
2 fulles de gelatina
Cacau en pols per empolsar

Base del pastís:
100 grams de farina
3 ous
100 grams de sucre
1 sobre de llevat en pols

Per l’almívar
100 grams de sucre
200 ml d’aigua
o l’almívar lleuger d’unes fruites en conserva ( pinya, macedonià, etc. )

Preparació:
1- Escalfeu el forn a uns 180 graus.
2- Bateu el sucre i els ous sencers fins que quedin ben muntats, a punt de llaç ( fent una figura, tipus llaça, amb una cullera, damunt la mateixa barreja, la figura queda uns moments sense desfer-se )
3- Barregeu la farina i el llevat i ho tamiseu en un sol cop damunt la barreja anterior.
4- Amb la ma, remeneu-ho tot be, amb compte.
5- Aboqueu en un motlle que es pugui obrir i coeu al forn, uns 20 minuts.
( la recepta original posa coure a 180 graus 40 minuts. Impossible. Potser volien dir coure a 160 graus 40 minuts. )

6- Mentre feu la crema:
-Hidrateu la gelatina en aigua freda.
-En un pot poseu la nata i la llet, juntament amb la beina de vainilla, oberta per la meitat i raspat l’interior.
-Deixeu arrencar el bull 3 cops i un cop una mica tebi, ho bolqueu dins un bol on hi haurà els rovells barrejats amb el sucre.
-Ho remeneu be i ho torneu al foc, on la crema haurà només d’arrencar el bull quan vagi a espessir ( però no ha de coure, que sinó l’ou es tallaria )
-Un cop la crema feta, afegiu la gelatina escorreguda, remeneu i finalment, la xocolata a trossos, tornant a remenar fins obtenir una crema fina, deixant refredar a la nevera, vigilant que no qualli del tot.

7- Feu un almívar , bullint a foc suau els ingredients uns 10 minuts o be utilitzeu l’almívar suau de fruites, ja preparat.
Amb el pa de pessic ja fet i sense treure del motllo, el banyeu amb l’almívar ,amb un cullera, utilitzant-ho tot o al vostre gust.
8- Ara, continuant sense treure del motllo, hi aboqueu la crema de xocolata i el poseu a la nevera , a refredar del tot.
9- Després l’empolseu amb cacau en pols, amb un colador fi ( bàsic per donar-li aquell punt de gustet ) i el desemmotlleu per servir.
És un pastís que dura beeeeen poc... Bon profit !!!


Pues sí, este es un pastel que resulta y mucho. Ideal para llevar a una reunión donde se comparten los platos o para hacer una buena merienda.
Es una receta de la casa Nestlé, un poco tuneada, porque prefiero cocinar los huevos que incluye la crema de chocolate y evitar posibles salmonelosis y no sólo removerlos, en crudo.
A ver si os animáis ..

Ingredientes:
200 gramos de chocolate, negro o con leche (puede ser el normal o el especial para postres)
300 ml de nata líquida
150 ml de leche
60 gramos de azúcar
4 yemas de huevo
1 vaina de vainilla
2 hojas de gelatina
Cacao en polvo para espolvorear ( Imprescindible )

Base del pastel:
100 gramos de harina
3 huevos
100 gramos de azúcar
1 sobre de levadura en polvo

Para el almíbar
100 gramos de azúcar
200 ml de agua
o el almíbar ligero de unas frutas en conserva (piña, macedonia, etc.)

Preparación:
1- Calentar el horno a unos 180 grados.
2- Batir el azúcar y los huevos enteros hasta que queden bien montados, a punto de lazo (haciendo una figura, tipo lazo, con una cuchara, sobre la misma mezcla, la figura queda unos momentos sin deshacerse)
3- Mezclar la harina y la levadura y lo tamizáis en una sola vez sobre la mezcla anterior.
4- Con la mano, removerlo todo bien, con cuidado.
5- Verter en un molde que se pueda abrir y hornearlo, unos 20 minutos.
(La receta original pone hornear a 180 grados 40 minutos. Imposible. Quizás querían decir cocer a 160 grados 40 minutos. )

6- Mientras hacer la crema:
-Hidratar la gelatina en agua fría.
-En un cazo poner la nata y la leche, junto con la vaina de vainilla, abierta por la mitad y raspado del interior.
-Dar un hervor 3 veces y una vez tibio, lo volcáis en un recipiente donde estarán los yemas mezcladas con el azúcar.
-Lo removéis bien y se vuelve al fuego, donde la crema deberá sólo arrancar un hervor cuando vaya a espesar (pero que no cueza, porqué sino el huevo se cortaría)
-Una vez la crema espesa, añadir la gelatina escurrida, remover y finalmente, añadir el chocolate a trozos, volviendo a remover hasta obtener una crema fina, dejando enfriar en la nevera, vigilando que no cuaje del todo.
7-Hacer un almíbar, hirviendo a fuego suave los ingredientes unos 10 minutos o bien utilizar el almíbar suave de frutas, ya preparado.
8- Con el bizcocho ya hecho y sin desmoldar, lo bañáis con el almíbar, con un cuchara, utilizándolo todo o a vuestro gusto.
9-Ahora, continuando sin desmoldar, hay verter la crema de chocolate y el poner en la nevera, a enfriar del todo.
10- Después, lo espolvoreáis de cacao en polvo, con un colador fino ( básico para darle ese puntito de gusto ) y abrís el molde para servir.

Es un pastel que dura muyyyyy poco ... Buen provecho

9 comentaris:

SandeeA ha dit...

yo me animo pero ya! como me alegro de poder dejarte un comentario de nuevo! las fotos lo dicen todo... se sale! que pases un buen finde!

PD: te debo un mail... pero es que siempre busco tener un rato de tranquilidad para reponder pausadamente, y nunca llega :( Así q tendré q responderte entre chillidos infantiles y ladridos de perros... Molt Petonets!

Narcís ha dit...

Hola
He conegut el teu bloc per de pa amb oli i xocolata.
T’ha quedat un pastís mol xulo, venen ganes de menjar-lo.
Bona cuina

Ro. ha dit...

Hola acabo de encontrar tu blog por casualidad y tras echarle un vistacillo he decidido quedarme, a ver si pongo en práctica algunas de las recetas que has colgado. Te sigo!!!

Montse G ha dit...

Ostres aquest pastís te una pinta boníssima, deu estar "de muerte", m'el apunto per la propera celebració que tingui !

Lily ha dit...

GUau, m'encanta aquest pastís.
Em porto un trocet.
Petons

josep ha dit...

Maria,
To i que feia temps que no deixavem cap comentari (no els tenies habilitats) saps que som molts els que seguim les teves magnífiques propostes, com es el cas d'aquest atractiu pastís de xocolata i vainilla.
Una abraçada

Paula ha dit...

ohhh, estas tartitas son las que nunca fallan, siempre gustan ;)

Salu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com

A peu coix. N. Sagués ha dit...

M'ha agradat molt i veig que tu també cous la crema "pel si de cas".

Andrea Gabriel - Dea Gabi ha dit...

Que rico y que lindo esta el blog!

¡Felicitaciones!