M’ho vaig passar be fent tanta coloraina. A vegades s’ha de veure fer les coses perquè et surtin millor i això és el que em va passar amb els colorants alimentaris. De sempre he tingut els tubets aquells de la Vahiné que tenyien les masses, però a part d’embrutar-me els dits que donava gust, no li trobava el puntet.
De nou a la botiga Cooking de Barcelona ens van ensenyar unes dolces receptes que, fent un mix amb elles, vaig aprofitar per provar-les conjuntament i assajar amb els colors dels colorants.
I aquí els teniu, vistosos i a punt de clavar-li mossegada. Els he fet posant els motllos de paper dins uns motllos multicavitats de silicona, perquè la massa pugi millor.
Ingredients:
100 grams de xocolata negra o amb llet, al gust
125 grams de mantega a temperatura ambient o pomada
200 grams de sucre
1 culleradeta de canyella en pols
6 ous
150 grams de farina
1/2 sobre de llevat en pols
Cobriment:
200 grams de mascarpone
200 grams de sucre glas
Colorant alimentari
Decoració : fideus i boletes de colors, de xocolata, etc.
Preparació:
1- Preescalfeu el forn a uns 180 graus.
2- Desfeu la xocolata al microones. Poseu 1 minut a la màxima potència , remeneu, i aneu posant de minut en minut fins que estigui desfeta.
3- Munteu els ous amb el sucre com si fos una merenga, afegiu la canyella i la xocolata desfeta, amb compte.
4- Tamiseu tota la farina barrejada amb el llevat damunt la barreja anterior i amb la ma, aneu remenant, de dalt a baix, lentament, perquè es baixi el menys possible.
5- Empleneu els motllos de paper de les magdalenes posades a un motllo multicavitats que pugui anar al forn i deixeu allà uns 20-30 minuts, aproximadament. Per saber que ja estan fetes, punxeu-ne una i ha de sortir sec.
Ara podeu fer la decoració:
Barregeu en un bol el mascarpone i el sucre glas.
Agafeu 5 vasets tipus xupito i poseu un parell de cullerades soperes de mascarpone a cada un d’ells i un parell de gotes de colorant de cada color a cada vas, per fer-ne de color groc, blau, rosat i verd ( amb una gota groga i una blava ). I en deixeu un de blanc.
Un cop freds els cupcake, aneu decorant amb una màniga pastissera o a cullerades , per sobre, acabant amb els fideus o les boletes de xocolata o de colors.
I a menjar-les totes, totes... un bon profit !!!
Me lo pasé bien con tanto color. A veces hay que ver hacer las cosas para que te salgan mejor y eso es lo que me pasó con los colorantes alimentarios. Siempre he tenido los tubitos aquellos de la marca Vahiné que teñían las masas, pero aparte de ensuciarme los dedos que daba gusto, no le encontraba el puntito.
De nuevo en la tienda Cooking de Barcelona nos enseñaron unas dulces recetas que, haciendo un mix con ellas, las aproveché para probar conjuntamente y así ensayar con el tema de los colorantes.
Y aquí los tenéis, vistosos y a punto de hincarle el diente. Los he hecho poniendo los moldes de papel dentro de unos moldes multicavidades de silicona, para que la masa suba mejor.
Ingredientes:
100 gramos de chocolate negro o con leche, al gusto
125 gramos de mantequilla a temperatura ambiente o pomada
200 gramos de azúcar
1 cucharadita de canela en polvo
6 huevos
150 gramos de harina
1 / 2 sobre de levadura en polvo
Cubrimiento:
200 gramos de mascarpone
200 gramos de azúcar glasee
Colorante alimentario
Decoración: fideos y bolitas de colores, de chocolate, etc.
Preparación:
1- Precalentar el horno a unos 180 grados.
2- Deshacer el chocolate al microondas. Poner 1 minuto a la máxima potencia, remover e ir calentando de minuto en minuto hasta que esté deshecho.
3- Montar los huevos con el azúcar como si fuera un merengue, añadir después la canela y el chocolate caliente, con cuidado.
4- Tamizar toda la harina con la levadura sobre la mezcla anterior y con la mano, ir removiendo, de arriba abajo, lentamente, para que se baje lo menos posible.
5- Rellene los moldes de papel de las magdalenas puestas a un molde multicavidades, que pueda ir al horno y dejar allí unos 20-30 minutos, aproximadamente. Para saber que ya están hechas, pinchar una y tiene que salir seco.
Ahora podéis hacer la decoración:
Mezclar en un bol el mascarpone y el azúcar glasee.
Tomáis 5 vasitos tipo chupito y les ponéis un par de cucharadas soperas de mascarpone en cada uno de ellos y un par de gotas de colorante alimentario en cada vaso para hacer de color amarillo, azul, rosado y verde ( con una gota de amarillo y otra de azul ). Y dejáis un vasito de color blanco.
Una vez fríos los Cupcake, vais decorando con una manga pastelera o a cucharadas, por encima, y con fideos, bolitas, etc.
Y a comérselos todos, todos ... un buen provecho!
8 comentaris:
Que bonics t'han quedat, són uns muffins optimistes, oi?
Bon cap de setmana!
t'han quedat molt macos..ho tinc a la meva llista de pendents això dels cupcakes!
creus que podria substituir la mantega per oli?
Te han quedado preciosos!!! A ver si un día me animo y lo intento yo!! jejeje
Gracias por la receta!! Que tengas un buen día!!
http://pequenomundodero.blogspot.com
M'encanten amb aquest toc de colors.
A mi em semblen magdalenes, tu en dius Cupkakes, la Gemma Muffins. És tot el mateix?
Hombre todos todos, no, pero unos cuantos sí que me tomaba! Te han quedado superalegres, me los estoy imaginando formando un arcoiris... la verdad es que tú podrías hacer obras de arte pintando cupcakes... te animas? Te imaginas los cuadros cupcakes? :) Un petonet molt grande!
Molt divertits aquest cupcakes
Bona cuina
M'encanten! Tan de bo se'n poguessin fer i menjar cada dia.. Ai! :)
Petonets!
ya lo puedes jurar, coloridos son un rato y eso da mucha alegría ;)
Salu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com
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