divendres, 15 d’octubre del 2010

COCA DE FRANGIPANE

De nou amb vosaltres, avui us explicaré un transformisme culinari : de com un braç de massa dolça retorçat es va convertir en una gran coca....
Hi havia una vegada ..... un bonic rotlle farcit de crema de frangipane que, com que la cuinera es va despistar i la va deixar llevar tota la nit, en lloc de fer-ho menys temps , al matí següent li havia desaparegut aquella forma esvelta amb forma de tirabuixó per convertir-se en una coca,mida revetlla de Sant Joan.
Així que aquesta serà la recepta que avui us posi, una fina coca farcida de crema d’ametlla que us pot agradar, feta amb la panificadora.

Ingredients:
1 ou
2 cullerades soperes de mantega, a temperatura ambient
250 ml d’aigua
2 cullerades de llet en pols
½ culleradeta de sal
1 cullerada sopera de sucre glass
500 grams de farina de força
1 culleradeta i ¼ de llevat de forner en pols

Per al farcit:
100 grams de mantega tova, a temperatura ambient
100 grams de sucre glass
1 ou batut
100 grams d’ametlles moltes
½ culleradeta d’aigua de tarongina
Opcional: alguna fruita confitada
Per l’acabat:
LLet
Sucre
Anís sec
Ametlles filetejades o a trossets

Preparació:
1- Poseu a la panificadora, al programa de massa, els ingredients en aquest ordre i amasseu. Un cop acabat el programa, ho retireu de la cubeta i ho poseu sobre una superfície enfarinada.
2- Ara feu el farcit de la coca, barrejant els ingredients amb la panificadora, amb el programa de massa.
3- Mentrestant estireu la massa, deixant un rectangle d’uns 40 x 30 cms.
4- Unteu el farcit sobre la massa i enrotlleu començant per una punta i aneu retorçant, com fent un tirabuixó i ho passeu, amb compte, sobre la plàtera del forn, engreixada, deixant-ho al mig de la plàtera.
5- Per fer el rotlle tirabuixó, deixeu llevar una hora, aproximadament. Per fer la coca que em va sortir, deixeu-la dins el forn ( apagat per suposat ) tota la nit.
6- Pinteu amb llet, poseu les ametlles a sobre i el sucre mullat amb l’anís escampat per damunt, també. Al forn, preescalfat, a 200 graus, durant 30-40 minuts o fins que estigui daurat i el pa soni a buit quan se li doni uns copets.
7- Refredeu damunt una reixeta i mengeu i mengeu..... Un bon profit !!!
De nuevo con vosotros, hoy os explicaré un transformismo culinario: como un brazo de masa dulce enrollado se convirtió en una gran coca ....
Érase una vez ..... un bonito rollo relleno de crema de Frangipane que, como la cocinera se despistó y lo dejó leudar toda la noche, en lugar de hacerlo menos tiempo , a la mañana siguiente le había desaparecido aquella forma esbelta con forma de tirabuzón para convertirse en una gran coca , tamaño verbena de San Juan.
Así que esta será la receta que hoy os ponga, una fina coca rellena de crema de almendra que os puede gustar, hecha con la panificadora.

Ingredientes:
1 huevo
2 cucharadas soperas de mantequilla, a temperatura ambiente
250 ml de agua
2 cucharadas de leche en polvo
½ cucharadita de sal
1 cucharada sopera de azúcar glaseé
500 gramos de harina de fuerza
1 cucharadita y ¼ de levadura de panadero en polvo

Para el relleno:
100 gramos de mantequilla blanda, a temperatura ambiente
100 gramos de azúcar glaseé
1 huevo batido
100 gramos de almendras molidas
½ cucharadita de agua de azahar
Opcional: alguna fruta confitada

Para el acabado:
Leche
Sucre
Anís seco
Almendras fileteadas o en trocitos

Preparación:
1- Poner en la panificadora, en el programa de masa, los ingredientes en este orden con harina y una vez acabado, retirar la masa de la cubeta.
2- Preparáis el relleno de la coca, mezclando los ingredientes con la panificadora, programa masa.
3- Mientras, estiráis la masa , dejándola como un rectángulo de unos 40 x 30 cms.
4- Untáis el relleno sobre la masa y enrolláis, empezando por una punta y lo vais retorciendo, como haciendo un tirabuzón. Lo pasáis con cuidado, sobre la fuente del horno, engrasada, dejándolo en medio de la fuente.
5- Para hacer el rollo tirabuzón, dejar leudar la masa una hora, aproximadamente.
6- Para hacer la coca que me salió, dejar la masa dentro del horno (apagado por supuesto) toda la noche.
7- Pintar con leche, poner las almendras encima y el azúcar mojado con el anís esparcido por encima, también.
8- Precalentáis el horno y horneáis a unos 200 grados, durante 30-35 minutos o hasta que esté dorado y el pan suene a hueco cuando se le dé unos golpecitos.
9- Enfriar sobre una rejilla y comed y comed ..... Un buen provecho