dilluns, 4 de maig del 2009

CUA DE BRAU O DE VEDELLA A L'ALL I PEBRE / RABO DE TORO O DE TERNERA AL AJO Y PIMENTON

Ja se que aquest plat no és d’estiu, un estofat, però queda tan bonet que, quan el trobo a la secció de carnisseria, el compro i aquell cap de setmana cau.
Sempre es diu que la carn que està al costat de l’os és la més gustosa i aquesta ho és i amb la cocció que se li dona, queda tan melós...
Se que està pendent del foc 5 o 6 hores és molta estona però... aquell suc que deixa i aquella carn que es desfà a la boca... doncs s’ho val.
Aquí la teniu..

Ingredients per 4 persones:

- 1 Cua de brau o dues cues de vedella, tallat a trossos
- 4 o 5 grans d’all pelats
- Pebre al gust
- 1 branca de julivert fresc o un grapat de sec
- 1 cullerada de pebre vermell, dolç o picant si us agrada més fort
- 1 grapat d’ametlles torrades (o també ho podeu fer amb nous)
- 1 vas de vi blanc

Preparació:

1-Es sala la carn, s'enfarina i es daura amb una mica d'oli. Després es posa a coure amb aigua, fins que quedi coberta, durant unes 4-5 hores, més o menys, amb l’olla tapada i a foc molt lent. Aneu reposant de tant en tant si va reduint.
2-Quan ha passat aquest temps, en el vas de la batedora tritureu els alls pelats, el pebre, el julivert, els fruits secs i el pebre vermell amb el vi blanc i coeu la pasta uns 15 minuts.
3-Ara bolqueu aquesta pasta dins la cassola on s’està coent les cues i que acabi de coure junt una hora més aproximadament, sense tapar, perquè vagi reduint el brou.
4-Serviu amb arròs blanc o pèsols, per exemple i... gaudiu d’aquesta carn tan tendre i aquest suquet, concentrat i saborós tan bo...

-------------------------------
RABO DE TERNERA AL AJO Y PIMIENTON

Ingredientes para 4 personas:

- 1 rabo de toro o 2 rabos de ternera, cortado a trozos
- 4 o 5 dientes de ajo pelados
- Pimienta al gusto
- 1 rama de perejil fresco o un puñado de seco
- 1 cucharada de pimentón, dulce o picante si os gusta más fuerte
- 1 puñado de almendras tostadas ( o de nueces )
- 1 vaso de vino blanco

Preparación:
1. Se sala la carne, se enharina y se dora en una cazuela con muy poco aceite. Después se pone a cocer con agua, hasta que quede cubierta, durante unas 4-5 horas, más o menos, con la olla tapada y a fuego muy lento. Ir reponiendo de vez en cuando si va reduciendo.
2. Cuando ha pasado este tiempo, en el vaso de la batidora triturar los ajos pelados, la pimienta, el perejil, los frutos secos y el pimentón con el vino blanco y en la sartén, cocer la pasta unos 15 minutos.
3. Ahora añadir esta pasta en la cazuela donde están hirviendo las colas y que acaben de cocer juntos una hora más aproximadamente, sin tapar, para que vaya reduciendo el jugo.
4. Servir con arroz blanco o guisantes, por ejemplo y disfrutar con esta carne, melosa y tierna y con su salsa, concentrada y muy sabrosa y buen provecho !!!!!!

-------------------
I res més..... un bon profit !!!!!!!

19 comentaris:

Anna ha dit...

Muy sabroso, me encanta y con los ingredientes que lleva debe de estar buenisiiiimo. Besos.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Maria; Una cua que cau al cap de setmana... de segur que el principi de la mateixa ja no cau perquè la cua ja s'ha acabat. Josepb -menja de bacallà-

m.eugènia creus-piqué ha dit...

Sembla ser un plat delicios,pero podría amb la meva poca paciencia culinaria, jajajaja,la cua la posaria a l'olla express i acabaría abans,nineta jo acabaré com en "falsarius chef" i es que cuinar per una persona es molt trist."Quien me ha visto y quien me ve" amb la gran cuinera que jo era....Petonets guapa.

SandeeA ha dit...

Ay María, si te cuento lo que me ha pasado... me da tanta verguenza que no sé si ponértelo en catalán para que no se entienda bien jajajaja

Pues te cuento... yo nunca he preparado rabo de toro... y solo lo he comido una vez... y como todo el mundo habla de "rabo de toro" pues cuando he visto en tu blog "rabo de ternera" he pensado: pero si las vacas no tienen rabo... te prometo que creía que el rabo de toro era el otro "rabo"

Voy a enterrar la cabeza en algún sitio hasta que olvide lo inculta que soy buaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

PD: ya decía yo que por qué tenía huesecillo :O

Gemma ha dit...

La fas bullir 5 hores? I per què no ho fas a l'olla pressió?
Segur que queda una carn tendre i melosa, d'aquella que no necessites ni ganivet per tallar-la...
Redueix bastant la carn, oi?

Vanesuky ha dit...

Boníssima deu estar aquesta cua de vedella!!Es veu tan tendre, que es desfaria a la boca!!

Un petonet maca.

Boston1955 ha dit...

Aiiiiiii Maria que estic a regim aixo fa mal. snif snif.
Pero que bo ha d'estar.
Petons

Mercè ha dit...

Maria, un estofat boníssim, ja ho crec!! És d'aquells d'anar fent xup-xup... els millors! ;)
Deliciós!!
Petons!

La cuina vermella ha dit...

Per sucar-hi pa Maria. Quin estofadet més bo!
M'he rigut molt amb la SandeeA!!! jajajaja

Laura ha dit...

Té molt bona pinta!! pero els teus menjars sempre la tenen!!
Petonets!

Maria ha dit...

Sí Anna, con esta mezcla queda muy, muy sabroso..

JosepB, tu sempre tan poètic en tots els comentaris..

Geni, mira que hi ha bones receptes al falsarius, eh! A casa en fem sovint.

Sandita,solete, ja,ja,ja.. así no tendras dudas de lo que comes la proxima vez que pidas el rabo..

Gemma, no surt pas igual de sabor, que el xup xup te un algo especial.. Però no t'espantis, que tampoc el faig cada setmana..

Vane, supermelos despres de tantes hores bullint..

Tere, vols dir que fas molt de règim amb l'escuma que has penjat??

Mercè, és molt i molt tendre.. i amb un suquet !!!

Txell, veus, un estofat tan serios també ens provoca riures amb el que ens diu la SandeeA..

Gràcies Laura, ets molt amable però els teus també, eh!

fely ha dit...

niñaaaaaaa!!! que rico se ve y que jugoso....
Un besazo.

illetapitita ha dit...

Que tendre i que bo que ha d'estar aquest estufadet!
A vegades ve de gust encara que sigui a l'estiu!
Una abraçada!

gemma ha dit...

Maria! El dia que vulguis convidats a dinar em truques! Un petó reina.

la vella carmanyola ha dit...

Si Maria! la meva mare sempre diu que la del costat de l'os es la millor. `

Nosaltres aquí a casa no me'n menjat mai de cua de vedella, ni de porc... :(( serà qüestió que començar a provar coses noves.

Records

xaro ha dit...

No he fet mai cua de vedella, no tant sols l'he probat però algún dia ho hauré de intentar, doncs tothom diu que es molt bo.
Com esta la teva esquena???

Ptnts

El cullerot Festuc ha dit...

Maria guapa, no m'ha sortit la teva entrada al reader! Doncs fa una pinta boníssima...xo això d'estar 5 hores al foc...ufff!!!! Millor venim a dinar a casa teva!!! :)

Petunets,
Eva.

enric ha dit...

HAHAHAHAHAHAHA!!!! Que bo el que explica la SandeeA!!! (Estic rient tot sol i la gossa em mira com volent dir: què li passa a aquest ximple?)

En fi, al que anàvem...

(Però és que és molt bo, eh? HAHAHAHAHAHA!!!!!)

Ai, Senyor!!!

Et volia dir sempre que tinc "de retén" una cua al congelador, ja que sempre en poso a l'escudella, però com que no crec que en torni a fer fins la proera temporada, m'apunto aquesta recepta per fer-la.

Mai ha dit...

María a mi això dels plats d´estiu....doncs que vols que et digui, jo a ple estiu necessito com a mínim un plat de sopa a la setmana i dic un perquè ningú se´n rigui que si pot ser a diari millor, que vols que et digui de l´estofadet de cua de bou? SUPERIOR!!!!!!!!
petons

Mai