dilluns, 17 de novembre del 2008

POLVORONS D'AMETLLA / POLVORONES DE ALMENDRA


S’acosta el fred i hi ha dolços que s’acostumen a menjar per aquestes èpoques, com els polvorons, que tot i ser força bons, al mes de juliol segurament no ens vindrien tan de gust.
Per això, seguint la tradició, vaig desempolsegar aquesta recepta que només toca per aquest temps i ... a la feina.
Amb aquests ingredients em van sortir 23 unitats, fetes amb el motllo d’un vaset, tipus xupito. La textura no és d’aquells que es desfan a la boca sinó més durs.



Ingredients:

-200 grs. de farina
-100 grs. de llard
-100 grs. d’ametlles torrades ratllades ( amb el ratllador de formatges)
- 75 grs. de sucre llustre.
-1 clara d’ou
-la ratlladura de la pell de ½ llimona
-1 cullerada de llevat en pols
- ½ culleradeta de canyella en pols
- Sucre llustre i xocolata per decorar.

Preparació:

1- Preescalfeu el forn a uns 180 graus, a baix.
2- Feu un volcà amb la farina i a mig poseu-hi la llard, les ametlles ratllades, 75 grams de sucre llustre, la clara d’ou, la ratlladura de la pell de llimona i la canyella.
3- Barregeu els ingredients del mig, primer amb la forquilla i després, amb les mans hi incorporeu la farina.
4- Aneu amassant fins que a l’apretar amb el dit, aquest no s’enganxa. Sinó, es que faltaria farina.
5- Estireu sobre el marbre la pasta amb el corró, deixant-la d’un centímetre de gruix. Es van fent els polvorons i es deixen sobre una llauna o safata de forn enmantegada o sobre paper vegetal o semblant.
6- Coeu a 180 graus uns 15 minuts.
7- Un cop freds, decoreu empolsant amb sucre llustre o amb xocolata de cobertura o de postres o alta en cacau desfeta al microones.

(Algunes receptes de polvorons, amb els mateixos ingredients, no porten clara d'ou. És una altra opció que podeu provar)

-----------------------

POLVORONES DE ALMENDRA

Ingredientes: -200 Grs. de harina -100 Grs. de manteca -100 Grs. de almendras tostadas ralladas (con el ratllador de quesos) - 75 grs. de azúcar lustre. -1 Clara de huevo.- la ralladura de la piel de ½ limón -1 Cucharada de levadura en polvo - ½ cucharadita de canela en polvo - Azúcar lustre y chocolate para decorar.

Preparación: 1 - precalentar el horno a unos 180 grados, abajo. 2 - Haga un volcán con la harina y en medio ponga la manteca, las almendras ralladas, 75 gramos de azúcar lustre, la clara de huevo, la ralladura de la piel de limón y la canela. 3 - Mezclar los ingredientes del medio, primero con un tenedor y después, con las manos ,incorporando la harina. 4 - Vaya amasando hasta que al apretar con el dedo, éste no se pegue. Sino, es que faltaría harina. 5 - Extienda sobre el mármol la pasta con el rodillo, dejándolo de un centímetro de grosor. Se van haciendo los polvorones y se dejan sobre una lata o bandeja de horno engrasada con mantequilla o sobre papel vegetal o similar. 6 - Hornear a 180 grados unos 15 minutos. 7 - Una vez fríos, decóralas espolvoreando con azúcar lustre o con chocolate de cobertura o de postre o alto en cacao fundido en el microondas. Y buen provecho!

(Algunas recetas de polvorones, con los mismos ingredientes, no llevan clara de huevo. Es otra opcción que podeis probar)

--------------------

A veure si us agraden.. i un bon profit

16 comentaris:

xaro ha dit...

Maria t'has t’has lluït amb aquests polvorons , com es nota que ja ens anem acostant al Nadal.

No n’he fet mai, però llegint la recepta semblen senzills, desprès a la pràctica em temo que no ho deuen ser tant.

Una abraçada

El cullerot Festuc ha dit...

Que bé...receptes nadalenques!!! t'han quedat de professional i segur que molt més bons!!! Jo aquest Nadal tb m'animaré a fer-ne...jejeje!!
Petunets,
Eva.

la vella carmanyola ha dit...

Ai Maria, no hagues dit que era tant fàcil. Pues mira m'animré i els faré per Nadal.

Recordsss

Mercè ha dit...

hehehe... com és nota que ve Nadal! ;) Maria t'han quedat molt bé!! Jo en vaig fer amb un parell d'amigues fa un parell d'anys per un sopar de Nadal... així que no en vam fer 23, sinó cap a un centenar!!

Anna ha dit...

t'han quedat molt bé!!

si si, s'ha d'anar preparant el Nadal, que ja s'acosta!

Núria ha dit...

Que bons t'han quedat!! Perfectes..

Gemma ha dit...

Uau, t'han quedat genials!
Amb els polvorons no m'he atrevit mai... penso que no em quedaran igual que els comprats :( A veure si m'animo a provar la teva recepta, que a primer cop d'ull sembla fàcil, no hauria dit mai que les ametlles s'haguessin de ratllar amb el ratllador de formatge!
Es nota que el Nadal està a prop, eh?

Anònim ha dit...

Hola Maria! aquesta vegada no m'enganyes els has comprat fets....
Petonets...

Cuinagenerosa ha dit...

maria, aquests polvorons t'han quedat de cine, ja va bé que ens comencem a preparar per nadal, que amb receptes com aquesta ens hi tirem ja de cap.

Maria ha dit...

Si Xaro, de debó que són molt sencills de fer..

Eva, prova'ls. No són com els de fàbrica, que es desfan a la boca però també existeix un tipus com aquest, més dur.

Anna, fàcils i gustosos..

Mercè, no m'extranya, acostumes tan be a tots els teus amics que quan hi ha festes, tots et deuen venir a casa a disfrutar del que fas.

Anna, els pots fer amb el teu nou davantal..

Gràcies Nuria, però no són Montignac, no els pots fer, eh!

Gemma, jo vinc de la vella escola de la Seguí i allí ho feien així. No ho he probat mai amb el 1-2-3 però crec que deien que els fruits secs amb la picadora no quedaven secs, sino pasta amb l'oli que deixaven anar. No queden com els de compra perquè estem acostumats als tous que es desfan. Aquest són més durs, com galetes, però també existeixen.

Tere, que t'estiraré les orelles, eh!!!!

Manel, amb els teus peus de porc amb gambes i els polvorons al final, quedariem ben servits.

Rosa ha dit...

Pero que gusto da empezar a ver estas recetas navideñas.Te han quedado estupendos. Perfectos!!!!
Besos

tartasacher ha dit...

Deliciosos estos polvorones de almendra. Tienen un aspecto estupendo. Un beso y mil gracias. Me alegro te haya gustado mi bizcocho.

Maria ha dit...

Rosa y Tartasacher, sois las dos muy amables pero con las cosas que haceis vosotras, me falta aun mucho. Iremos mejorando..

La cuina vermella ha dit...

Bonica! uau, que rebons són aquests polvorons que has fet, m'encanten, umm!!! també els farem!!! petons.

Maria ha dit...

Els dolços pugen l'ànim així que feu aquest o qualsevol altra, que segur que us anirà be.
Petons..

Cocina con Té Verde ha dit...

Hola Maria! Has probat les galetes de MATCHA?? Es un tipus de té verd japonés, en pols, boníssim i que dona un toc molt exòtic a multitud de receptes. Et convido a coneixe'l al nostre blog http://cocinaconteverde.blogspot.com Espero que t'agradi!