Sort que ha baixat el calor.. No deixa ganes per fer res i no ve massa de gust posar el forn.
Però aquests postres, sortint ben frescos de la nevera, s’empassen fins i tot massa de pressa. Textura sedosa, cremosa, fina... Si us agrada la nata, proveu-ho a fer, si no el coneixeu que, a part de fàcil, és bo.
La recepta és de la cuinera Mireia Carbó, per tant, èxit assegurat, i és de l’any 2007.
Ingredients:
Però aquests postres, sortint ben frescos de la nevera, s’empassen fins i tot massa de pressa. Textura sedosa, cremosa, fina... Si us agrada la nata, proveu-ho a fer, si no el coneixeu que, a part de fàcil, és bo.
La recepta és de la cuinera Mireia Carbó, per tant, èxit assegurat, i és de l’any 2007.
Ingredients:
- ¾ litre de nata líquida
- 150 grams de sucre
- 6 clares d’ou ( o 6 clares pasteuritzades del Mercadona )
- 1 branca de canyella
- La pela d’una llimona
- Caramel líquid
Preparació:
1- Bulliu la nata amb el sucre i els aromes, fent arrencar el bull 3 cops i deixeu reposar fins que quedi tebi.
2- Remeneu en un plat una mica les clares d’ou però sense que facin bromera i les barregeu amb la nata d’abans.
3- Coleu i poseu dins flameres petites caramel·litzades, coent-ho al bany maria a uns 150 graus uns 35-40 minuts. Si ho feu en una flamera gran, tardarà una hora aproximadament.
I apa, a disfrutar menjant-ho.... i un bon profit !!!
FLAN DE NATA
Suerte que ha bajado el calor ..
- 150 grams de sucre
- 6 clares d’ou ( o 6 clares pasteuritzades del Mercadona )
- 1 branca de canyella
- La pela d’una llimona
- Caramel líquid
Preparació:
1- Bulliu la nata amb el sucre i els aromes, fent arrencar el bull 3 cops i deixeu reposar fins que quedi tebi.
2- Remeneu en un plat una mica les clares d’ou però sense que facin bromera i les barregeu amb la nata d’abans.
3- Coleu i poseu dins flameres petites caramel·litzades, coent-ho al bany maria a uns 150 graus uns 35-40 minuts. Si ho feu en una flamera gran, tardarà una hora aproximadament.
I apa, a disfrutar menjant-ho.... i un bon profit !!!
FLAN DE NATA
Suerte que ha bajado el calor ..
No deja ganas para hacer nada y no apetece ni poner el horno. Pero estos postres, tomándolos bien frescos de la nevera, se tragan incluso demasiado deprisa.
Textura sedosa, cremosa, fina ... Si os gusta la nata, probad a hacerlos si no los conocéis porque, aparte de fáciles, son buenos.
La receta es de la cocinera Mireia Carbó, por tanto, éxito asegurado, y es del año 2007.
Ingredientes:
- ¾ litro de nata líquida
- 150 gramos de azúcar
- 6 claras de huevo (o 6 claras pasteurizadas del Mercadona )
- 1 rama de canela
- La cáscara de un limón
- Caramelo líquido
Preparación:
1 - Hervir la nata con el azúcar y los aromas, haciendo arrancar el hervor 3 veces y dejar reposar hasta que quede tibio.
2 - Remover en un plato un poco las claras de huevo pero sin que hagan espuma y mezclar con la nata de antes.
3 - Colar y poner en moldes de flan pequeños caramelizados, cociendo al baño maría a unos 150 grados unos 35-40 minutos. Si se hace en una flanera grande, tardará una hora aproximadamente.
I a disfrutar comiendolo .... y un buen provecho!
21 comentaris:
Arrivo la primera, llavors guarda'm un per al cap de setmana....jajaja. Ha d'estar impresionant...però això no es fa, que estic a dieta!!
Núria
Maria, un flam de nata, quina bona idea!!! les receptes d'aquest bloc son totes una meravella!!! Molts petons.
Quina delícia de flam. Quina suavitat. Salut!!!!
Maria, tot el que sigui fred, amb la calor que fa, s'empassa ràpid, oi? :) Aquest flam té molt bona pinta, però jo prefereixo el de llet. Però imagino que deu quedar més cremós així, oi?
Petons!
Maria...un flan riquísimo lo tengo en pendientes.
Un besín wapa.
Tenint en compte que només porta clares, ens podem permetre fer aquest flam de nata. No n'he menjat mai, però me l'apunto. I amb l'excusa de fer-lo, alguna altra cosa haurem de fer per aprofitar els rovells. Crema? gelat? anem pensant...
Ui Maria avui si que m'ha l'endevines!! els flams són una de les meves debilitats ;)) m'encanten i aquest m'ha temptat moltissim, tant que la setmana cabe es la festa mjor del poble dels pares de l'Andreu i em sembla que un dels postres l'acabo de trobar. jejejeje
REcords
Hasta para mí que estoy nauseabunda total, este flan tiene una pinta espectacular! Me lo apunto para cuando se me pase la "enfermedad" :P
quin flam més bo!!! quan dius que enlloc de les 6 clares es poden fer servir les del mercadona, empres tota l'ampolleta?
pt!
Tens raó que amb la calor no hi ha ganes de fer res... encara per preparar un flam deliciós com aquest potser sí que faria un esforç, je je je...
Una recepta fantàstica, de les millors que he llegit per aprofitar les clares d'ou que sobren d'altres receptes. I com que no hi poses el rovell, compenses una mica el colesterol de la nata ;)
I trobo que queda d'un color blanc blanc immaculat que fa molt goig. M'apunto la recepta!
Nuria, doncs continua a dieta que ja prou costa per deixar-la de fer i la recompensa és ben bona.
Gràcies parella vermella, vosaltres si que feu meravelles, de receptes i de fotos..
Si Olletes, és un flam ben suau de paladar.
Mercè, queda molt i molt cremós, de veritat. Res a veure amb el normal. Tots dos són prou bons.
Animate Fely, por lo fácil que es de hacer.
Res Margarida, jo compro ja les clares pasteuritzades i sempre en tinc a punt a la nevera per fer qualsevol cosa.
Doncs va, Anna, a fer-lo i veuras com quedarás be.
Anda Sandeeta, mujer, que algo tendras que comer aunque estes así y tienes que tomar cosas de alimento, como este flan.
No Eva, faig servir 6 clares si vull tota la recepta i a vegades, si només en tinc 2 o 3 de clares, doncs redueixo per sobre les quantitats i també el faig.
Doncs apa, Gemma, que em faria ilu que una repostera tan bona com tu el fes i li agradés.
Petons/besos a tots..
Hola Maria
Me alegro te guste mi helado. Besos mil. No soy anonima. Soy Tartasacher,pero estoy en un ordenador que no le funciona la arroba ni otras cosas y no puedo comentar como Tartasacher. Lo siento. Besos de nuevo. Rico, rico tu flan y bien cremoso.
Maria, m'encanten els flams!!! De nata no l'he probat mai...és com una panna cotta??
Petunets,
Eva.
Hola
Aquest flam fa temps que el duc al cap. Ja l'he afegit a la meva llista d'espera del bloc.
Fins aviat
Ummm què bo i mira que no soc gaire de flams jo però aquest té un aspecte tan esponjós que .... penso fer-lo..petonets
Hola!!!He llegado a tu cocina desde otras cocinas, y me he encontrado este flan que me ha encantado, y los bombones rellenos, etc, etc.
Bsss
Quin flam més bo!
Es beu una textura estupenda!
Una abraçada!
Gracias Tarta, sí que es un flan muy cremosos, por los ingredientes que lleva.
Eva, no es com una pannacotta, és més espés i més natós.
Nuria, apuntat però a veure si el fas i em dius que tal.
Maria José, més que esponjós és molt natós, molt no se com dir-te, blanc, espés, suau..
Celes, gracias por visitarme.
Illeta, un bon postre pels teus llobarros, que ja m'he apuntat per fer ben aviat.
Petons/Besos a tots..
...Un flam de nata...que bo!..b´, a mi m'encanta la nata...tot i que la seva MG..no em prova!! (je je je)
Ptnts
hola Maria, soc la Lydia i per fi he entrat al teu bloc. noia m'he quedat de pedra, quin nivell!!
Bé intentare fer alguna recepta secilleta per començar i ja t'explicaré.
Un petonet molt i molt fort!!
Com que és de la Mireia Carbó, de segur que té que sortir i -com dius tú- éxit assegurat de segur que el faig. Que vaigi de gust Maria¡. -Josepb -menja de bacallà-
Publica un comentari a l'entrada