dimecres, 1 d’abril del 2009

GELAT DE PA INTEGRAL I AVELLANES / HELADO DE PAN INTEGRAL Y AVELLANAS


Aquí està com vaig aprofitar les clares dels patès que vaig fer. Us recomano aquest senzill gelat, de sobres, com a mi m’agrada, que és força resulton.

Ingredients:

- 3 clares d’ou
- 4 cullerades de sucre moreno o integral
- ½ tassa d’avellanes torrades triturades ( no en pols )
- 1 tassa i mitja de molles de pa integral ( no és pa integral però jo ho faig amb aquell del Mercadona, de 5 cereales y fibra , amb crosta i tot , passat per l’1-2-3 quan està algo sec)
- ½ tassa de sucre fi o glass
- 200 ml de nata per muntar o més , si voleu.
- 1 cullerada de vainilla líquida (opcional )

Per acompanyar, una salsa de fruits vermells o de caramel podria ser ben bona.

Preparació:

1- Barregeu les avellanes amb les molles de pa en una safata que pugui anar al forn i empolseu amb el sucre moreno.
2- Coeu al forn mig, a uns 170-180 graus, movent sovint perquè es torri tot igual. Un cop daurat, es retira i es deixa refredar.
3- Bateu les clares a punt de neu i aneu afegint de mica en mica el sucre fi o glass fins que quedi com una merenga.
4- Munteu la nata i afegiu la merenga, les molles amb avellanes i una cullerada de vainilla líquida.
5- Farciu el motllo o motlles i al congelador.
6- Serviu amb alguna salsa al gust .

---------------------

HELADO DE PAN INTEGRAL Y AVELLANAS

Ingredientes:
- 3 claras de huevo
- 4 cucharadas de azúcar moreno o integral
- ½ taza de avellanas tostadas trituradas (no en polvo)
- 1 taza y media de migas de pan integral (no es pan integral pero yo lo hago con aquel pan del Mercadona, de 5 cereales y fibra, con corteza y todo, pasado por el 1-2-3 cuando está ya algo seco)
- ½ taza de azúcar fino o glass
- 200 ml de nata para montar o más, si quereis.
- 1 cucharada de vainilla líquida (opcional)

Para acompañar, una salsa de frutos rojos o de caramelo podría ser bien buena.

Preparación:

1 - Mezclar las avellanas con las migas de pan en una bandeja que pueda ir al horno y espolvorear con el azúcar moreno.
2 - Cocer al horno medio, a unos 170-180 grados, moviendo a menudo para que se tueste todo igual. Una vez dorado, se retira y se deja enfriar.
3 - Batir las claras a punto de nieve e ir añadiendo poco a poco el azúcar fino o glass hasta que quede como un merengue.
4 - Montar la nata y añadir el merengue, las migas con avellanas y una cucharada de vainilla líquida.
5 - Rellenar el molde o moldes y al congelador.
6 - Servir con alguna salsa al gusto y que tengáis un buen provecho!!!!
----------------

Fàcil , bonet i de restes... que més voleu ??? Si el feu, que tingueu un bon profit !!!!!!

33 comentaris:

  1. Quina boníssima idea per aprofitar restes!!Te les saps totes,eh??

    Petons maca.

    ResponElimina
  2. Ostres Maria! Em sap greu això del teu pare. Espero que es pugui recuperar ben aviat i tu puguis descansar més i recuperar-te.
    I pel que fa a aquest gelat, primer l'he trobat molt original! I a més, és genial perquè serveix per aprofitar les clares i el pa sec! Perfecte! T'ha quedat fantàstic!!
    Petons i molts ànims!!

    ResponElimina
  3. Hola Maria, nomes dir-te que espero que el teu pare és recuperi i tot quedi en un ensurt.
    I la recepta, boníssima.
    Una abraçada,
    Rosa M

    ResponElimina
  4. Oh! que es posi bonet aviat el teu parei que només es quedi en un ensurt.
    La recepta és magnífica.
    Un petó ben gros

    ResponElimina
  5. ânims Maria i una forta abraçada...espero que el teu pare es posi bé ben aviat!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  6. La recepta estupenda! I tu cuida't molt.
    T'nevio molt ànims, molta energia positiva i fins aviat!
    pt wapa!

    ResponElimina
  7. Maria que helado tan rico, además de una buena forma para aprovechar esos trozos de pan que van quedando, gracias por la receta, un saludo.

    ResponElimina
  8. Maria, em sap greu! ja em fa por ja totes aquestes situacions que les porta l'edat.
    Nena pit i amunt!!

    Les postres són de peli, no s'hagués ocorregut mai!! tenen de fer mel.

    Tons

    ResponElimina
  9. Ànim guapetona...que no decaigui l'ànim!
    I la recepta de luxe!!! bona idea!!

    Ptnts

    ResponElimina
  10. Hola María! espero que estés descansando a pesar de lo de tu padre, que tú también lo necesitas y no puedes forzar más la máquina que bastante llevas encima últimamente... Justo coincide que voy a pasar unos días con el blog "cerrado", todavía no sé si una semana o dos, pero me conectaré regularmente a mi correo y echaré un ojo por aquí por si hay novedades, así que cuando puedas, nos cuentas cositas, vale?

    La receta me parece estupenda: de aprovechamiento, muy apetitosa, original!

    ResponElimina
  11. Ànims Maria, desitjo que el teu pare es recuperi ben aviat. Ja veuràs com tot passarà i quedarà com un mal record.
    Aquest gelat és sensacional, no tan sols per aprofitar les clares, si no també el pa sec que ens sobri del dia abans... Al final, entre tots podrem fer un bon recull de receptes d'apriftament de les clares sobreres de la crema catalana!
    Ànims i molta força de part de la colla blociare :)

    ResponElimina
  12. coñis!! que cosa mas ricaaaaa.esto ye pecaooooo....y la pausa ..pa que es? jejej.
    Un besín. Ha pasate por mi blog.

    ResponElimina
  13. Ànims Maria, espero que el teu pare es recuperi ben aviat i tot torni a la normalitat, qualsevol cosa ho dius.

    M'encanta aquest gelat, superoriginal....

    Una forta abraçada

    ResponElimina
  14. Està molt bé aquest gelat i això d'aprofitar les restes encara més, es nota que ets una mare de família...
    Petonets i ànims.

    ResponElimina
  15. Maria,
    Desitjo de tot cor que el teu pare es recuperi ben aviat i molta força per tu.

    ResponElimina
  16. Ei... gràcies a tots... Petons...

    ResponElimina
  17. Maria guapa.Mil perdones ..eso me pasa por apurá..y no leer desde el principio.espero que tu papi se recupere pronto,dale miminos..y tu recibe un abrazo muy fuerte guapa.( yo no tengo papá..) por eso te lo digo eso de darle mimos...
    Un abrazo lleno de cariño.

    ResponElimina
  18. Ostres Maria! Quina pinta! Com estàs?

    ResponElimina
  19. Bonica, necessites alguna cosa? vols que baixem a Barcelona a donar-te un cop de mà amb el que calgui? Esperem de tot cor que el teu pare es posi bé! qualsevol cosa truca Maria.

    ResponElimina
  20. Ens afegim als desitjos de tothom perquè el teu pare es recuperi ben aviat i encara que ara aneu força atrafegats, que tot quedi en un ensurt. Cuideu-vos i si no et veiem per aquí, ja parlarem. Que tot vagi bé!

    Una forta abraçada

    Josep i Glòria

    ResponElimina
  21. Maria,
    Com ho sento que ho estiguis passant malament.
    Espero que el teu Pare es recuperi aviat.
    Que curios el gelat.
    Molts petons

    ResponElimina
  22. Maria, siento mucho lo que le pasa a tu padre,deseo que se recupere pronto y verás como todo queda en un mal recuerdo.

    Un abrazo

    ResponElimina
  23. Espero que el teu pare estigui mes recuperat, i tu també i tot quedi amb un ensurt.
    Els postres molt originals.
    Una abraçada

    ResponElimina
  24. Vaya Maria! Espero que tu padre se recupere bien prontito, que lastima justo en estas fechas niña.
    Un beso muy grande y me pongo a copiar este helado que me ha llamado mucho la atencion.

    ResponElimina
  25. Bones Maria,
    Ja veuras que el teu pare es recuperarà en un tres i no res! Ara la medicina cada vegada està més avançada!
    D'altre banda, al final totes les dels blogs que segueixo em fareu possar com una bola, a mi i a la meva familia, perquè amb la pinta d'aquest gelat no puc deixar de fer-ho. I o me'l menjo jo i engreixo o el reparteixo i engreixem tots!
    Sisplau digue'm que té 0 calories!jejejeje!! em sembla a mi que va a ser que no.
    Petonets!

    ResponElimina
  26. Gràcies de nou a tots, de tot cor..
    El pare ha quedat gairebé be en mobilitat, perquè ara li costa més caminar i ja està be en la parla però l'atac cerebral li ha deixat tocat el cap i de refiar-nos d'ell i anar sol, ara ja no podrà perquè te unas pèrdues de memòria molt importants, que aniran a més i hem d'estar pendent d'ell.
    Però, com que podia haver estat pitjor, estem contents de com està.
    Petons a tots... i fins aviat...

    ResponElimina
  27. Maria: -La menta fresca- Has fet un passtís amb molta vista... aquest ull observador del pa integral acompanyat de avellanes -que resulta "facilot"- i amb la mirada posada amb el teu pare, que desitjo que es posi bé i pogui veure -i menjar- aquets exel.lents plats que es menjen amb els ulls. Josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  28. maria, no havia vist fins avui això del teu pare, espero que ja estigui millor i que es recuperi aviat, i tu també, que déu n'hi do els enrenous que portes darrerament.
    cuida't i felicitats per aquest gelat tan original!

    ResponElimina
  29. Maria: Diu molt de tu que ens hagis penjat aquesta recepeta amb tot el tràngol que esteu passant. Una forta abraçada i força ànims de part de l'Anna Maria i meva.

    ResponElimina
  30. Gràcies JosepB, Manel i Enric.
    Aviat estaré de nou en marxa perquè com la vida segueix, doncs jo també.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  31. Espero que el teu pare es recueri ben aviat.
    Una recepta molt original per fer-la amb restes.
    Un petonet!

    ResponElimina
  32. Maria, he estat una mica enfeinada i fins el divendres no em vaig adonar que no et tenia agregada...sento que estiguis passant per una época tant dolenta. Recupera't aviat, i que el teu pare tambè es recuperi bé.

    Petons i una abraçada molt forta.

    Núria

    ResponElimina
  33. Illeta i Nuria, moltes gràcies i molts petons.

    ResponElimina

Si voleu, podeu deixar-me el vostre comentari..
Si quereis, podeis dejar vuestro comentario ...