dilluns, 28 d’agost de 2017

GALETES DE CEREALS I GINGEBRE / GALLETAS DE CEREALES Y JENGIBRE


Com us vaig dir a la recepta anterior, quan vaig fer el muesli de cereals i llavors, em van sobrar ingredients i vaig aprofitar per fer unes bones galetes de gingebre, ( que porta gingerol, de propietats antiinflamatòries, anticancerígenes i antimicrobianes )

Van quedar molt bones, amb aquell regust picant-dolç del gingebre i van durar cruixents força temps, fins i tot guardades a la nevera.    Aquí les teniu.

Ingredients:

70 grams de cereals variats o de flocs de civada, per exemple
240 grams de mantega tova, fora de la nevera
240 grams de sucre moreno
1 culleradeta de gingebre molt
225 grams de farina integral
50 grams de gingebre confitat o cristal·litzat,  picat ( es pot trobar als supers, a les fruites confitades )

Preparació:

Escalfeu el forn a uns 180 graus.
Barregeu la mantega i el sucre moreno fins que quedi com una crema.
Afegir el gingebre molt, els cereals, la farina i el gingebre confitat o cristal·litzat.
Folreu la plàtera del forn amb paper de forn i damunt hi poseu la barreja de galetes. Amb les mans, aplaneu fins que tota la plàtera quedi coberta i al forn, uns 35 minuts.
Quan ho traieu, sense deixar-ho refredar del tot, amb un ganivet, feu unes incisions en forma de quadres o rombes o triangles o rectangles. Jo vaig fer rombes.
Deixeu refredar del tot i amb compte, amb un ganivet, les aneu acabant de tallar.






Per qui agradi els contrasts, proveu un taquet de gingebre confitat amb un taquet de formatge manxego....  gust potent...








I per degustar-les, un te aromatitzat a l’estil indi ... que serà la propera entrada.



Ingredientes:

70 gramos de cereales variados o solo de copos de avena, por ejemplo
240 gramos de mantequilla blanda
240 gramos de azúcar moreno
1 cucharadita de jengibre molido
225 gramos de harina integral
50 gramos de jengibre confitado o cristalizado, picado (se puede encontrar en los supers, en las frutas confitadas)

Preparación:

Calentar el horno a unos 180 grados.
Mezclar la mantequilla y el azúcar moreno hasta que quede como una crema.
Añadir el jengibre molido, los cereales, la harina y el jengibre confitado o cristalizado.
Forrar la fuente del horno con papel de horno y encima ponéis la mezcla de galletas. Con las manos, aplastar la masa hasta que toda la fuente quede cubierta y , al horno, unos 35 minutos.
Cuando lo retire, sin dejar enfriar por completo, con un cuchillo, haceis unas incisiones en forma de cuadros o rombos o triángulos o rectángulos. Yo hice rombos.
Dejar enfriar completamente y con cuidado, con un cuchillo, las acabais de cortar y separar.

Para quien le guste los contrastes, probar un taquito de jengibre confitado con un taquito de queso manchego.

Y para degustarlas, un te aromatizado al estilo indio... que será la próxima entrada...