dijous, 27 d’octubre de 2011

POLLASTRE MEDITERRANI A L'ESTIL DE LA DONNA HAY / POLLO MEDITERRANEO AL ESTILO DONNA HAY



Fàcil, vistosa i amb molt de gust, he pensat que aquesta recepta seria l’adient per tornar a compartir amb vosaltres aquelles estones que tant m’agradaven i que es tornaran a repetir.
I que millor que una bona cuina mediterrània, amb un pollastre guisat que vaig veure un programa de la Donna Hay i que de seguida vaig provar.
Com ella mateixa va dir, aquest plat el podeu fer per 4 o per 40, només varia que si el feu per més persones, heu de posar al forn més plàteres amb ingredients, perquè totes elles es poden coure al mateix temps. Jo el vaig fer a la típica safata de canelons, on hi cap un pollastre tallat a trossos.
 Ingredients:
- 1 pollastre tallat a trossos, a quarts
- Tomàquets petits, tipus xerri o cirerols
- Cabeces d’alls petites o grans d’all amb pell
- Fulles d’alfàbrega fresca
- Cansalada fresca, amb o sense pebre
- Olives negres amb os, tipus Aragó
- Formatge parmesà ratllat ( opcional )
 Preparació:
1- En una plàtera que pugui anar al forn es posa en fred els mini tomàquets partits per la meitat, els grans d’all o les cabeces petites sense pelar, la cansalada a trossos llargs, força fulles d’alfàbrega i un bon raig d’oli. Al forn preescalfat a 220 graus, uns 25 minuts.
2- Un cop cuit, es treu la plàtera del forn i es col·loca, entremig la bresa el pollastre ja salat i amb pebre ( amb o sense pell, al gust ) i les olives negres escampades. Al forn, de nou, uns 15-20 minuts més. Tombeu a meitat de cocció.
3- Ja fet i al plat, el pollastre amb tot l’acompanyament, si es vol , encara que no és que sigui precís, es pot empolsar amb formatge parmesà ratllat. Es pot servir amb amanida al costat.
 I si el feu, que tingueu un bon profit!!!



Fácil, vistosa y con mucho gusto, he pensado que esta receta seria la adecuada para volver de nuevo a compartir con vosotros aquellos ratos que tanto me gustaban y que se volveran a repetir.

Y que mejor que una buena cocina mediterránea, con un pollo guisado que vi en un programa de Donna Hay y que enseguida probé
Como ella dijo, este plato se puede hacer para 4 o para 40, sólo varía si lo hacéis para más, que pondréis en el horno más bandejas con los ingredientes, porque todas ellas hornearan al mismo tiempo. Yo lo hice en la típica bandeja de canelones, donde cabe un pollo cortado a trozos.
 Ingredientes:
  - 1 pollo cortado a trozos, a cuartos
 - Tomates pequeños, tipo cherry
 - Cabezas de ajos pequeñas o  dientes de ajo, con piel
 - Hojas de albahaca fresca
 - Tocino fresco, rebozado con o sin pimienta
 - Aceitunas negras con hueso, tipo Aragón
 - Queso parmesano rallado (opcional)
 Preparación:
1 - En una fuente que pueda ir al horno se pone, en frío, los mini tomates partidos por la mitad, los dientes de ajo o las cabezas pequeñas sin pelar, el tocino en trozos largos, bastantes hojas de albahaca y un buen chorro de aceite. En el horno precalentado a 220 grados, unos 25 minutos.
 2 - Una vez cocido, se saca la fuente del horno y se coloca el pollo ya salado y con pimienta (con o sin piel, al gusto) y las aceitunas negras esparcidas. Al horno, de nuevo, unos 15-20 minutos más. Girad el pollo a mitad de cocción.
 3 – Ya en el plato el pollo con todo el acompañamiento, si se quiere, aunque no es que sea preciso, se puede espolvorear con queso parmesano rallado. También se puede servir con ensalada al lado.
Y si lo hacéis, un buen provecho!